به گزارش ایرنا؛ باربارا والترز دانشمند علوم سیاسی آمریکا و نویسنده کتاب "چگونه جنگ های داخلی آغاز می شوند و چگونه آنها را متوقف کنیم"، در تارنمای گاردین چاپ لندن، در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره ای هشتم نوامبر (۱۷ آبان ماه) کنگره آمریکا، می نویسد: کاربرد عبارت و هشتگ "جنگ داخلی"در شبکه احتماعی توئیتر پس از حمله ماه اوت ماموران پلیس فدرال آمریکا "اف بی ای" به خانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا، سه هزار درصد افزایش یافت. هواداران ترامپ فورا در توئیتر نوشتند که در صورت متهم شدن او، جنگ داخلی را آغاز خواهند کرد. خود ترامپ هم پیش بینی کرد که در صورت پائین کشیده نشدن فتیله حساسیت ها و خشونت های سیاسی در این کشور، رخدادهای وحشتناکی اتفاق افتد.
شاید دشوار ترین وضع، باور امریکائیان حاضر در هر دو سوی سپهر دوقطبی شده سیاسی، باشد که خشونت را توجیه پذیر می دانند. ۳۴ درصد شهروندان آمریکا در ژانویه ۲۰۲۲ در نظرسنجی گفته اند که گاهی کاربرد خشونت در برابر دولت توجیه پذیر است و هفت ماه بعد بیش از ۴۰ درصد انان گفته اند بر این باور هستند که جنگ داخلی شاید دستکم در ۱۰ سال آتی رخ دهد. در حالی که ۲ سال پیش، هیچ شهروندی در باره جنگ دوم داخلی آمریکا سخن نمی گفت، اما این سخنان اکنون بسیار معمول و متداول شده است.
خانم والترز با اشاره به پرسش ها در باره امکان پذیر بودن رخ دادن جنگ داخلی دیگری در ایالات متحده، در پی انتشار کتابش در باره جنگ های داخلی می گوید: باورهای کارشناسان و شهروندان آمریکا در باره جنگ دوم داخلی بر اساس تصور نادرست همانندی ن به نخستین جنگ داخلی است، در حالی که نادرست است.
به باور او، شاید جنگ داخلی دوم ایالات متحده، نبردی چریکی میان گروه های کوچک شبه نظامی در سراسر این کشور و اهدافشان شهروندان و عمدتا گروه های اقلیت نژادی و دینی، سران گروه های مخالف دولت و کارکنان دولت فدرال باشد و قاضی ها ترور، دموکرات ها و جمهوری خواهان میانه رو با اتهام های نادرست، زندانی با بمب به پرستش گاه های سیاهپوستان مسیحی و یهودی حمله خواهد شد.
وی می افزاید: با اینکه ایالات متحده هنوز در وضع جنگ داخلی قرار نگرفته، اما بنا بر گزارش سیا در باره نشانه های شورش ها که در ۲۰۱۲ از حالت محرمانه خارج شده، هنگامی که خشونت همیشگی توسط افراطیون و تندروان که به صورت فزاینده فعالیت می کنند، به صورت هنجار درآید و افراطی های خشن با جنگ افزارهای پیشرفته مانند بمب های کارگذاری شده، نه تنها به افراد بلکه شروع به حمله به زیرساخت های بسیار مهم کشور مانند بیمارستان ها، پل ها و مراکز آموزشی کنند، کشور دچار شورش علنی و آشکار شده است. این حملات با شمار بیشتری جنگجو صورت می گیرد که برخی از تجربه و پیشینه رزمی برخوردار هستند و اغلب شواهدی از عملیات نفوذی و براندازی آنان در نیروهای ارتش، انتظامی و امنیتی و سازمان های اطلاعاتی، به چشم می خورد.
تندروها در مرحله نخست آغاز جنگ داخلی، با نشان دادن ناتوانی دولت از حفاظت از امنیت شهروندان یا تامین نیازهای ضروری و اساسی آنان و با هدف تحریک به گسترش جنگ داخلی از راه کوچک انگاشتن حکومت و جذب حمایت فزاینده برای اقدامات خشن، جمعیت را وادار به سوگیری می کنند.
کارشناسان هنوز تردید دارند که رخداد ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۶ دی ماه) آمریکا، از چنین رشته حملات دائمی باشد و این امر ظاهرا به علت اقدامات پیگیرانه متقابل اف بی آی، هنوز رخ نداده است. ماموران این نیرو بیش از ۷۰۰ شرکت کننده در این شورش را دستگیر و ۲۲۵ تن را به حمله، مقاومت و ایجاد مانع در برابر نیروهای پلیس یا کارکنان کنگره، متهم کرده اند.
به باور کارشناسان جنگ های داخلی، ۲ عامل مهم کشورها را در معرض خطر بالای بروز جنگ داخلی قرار می دهد که در ایالات متحده یکی از این عوامل وجود دارد و این کشور به صورت خطرناکی به عامل دوم نزدیک شده است. عامل نخست "گروه بندی قومی" است که هنگامی رخ می دهد که بنیاد سازماندهی شهروندان در احزاب سیاسی به جای عقیده، بر اساس هویت قومی دینی یا نژادی باشد. دومین عامل "آنوکراسی" و در هنگامی است که حکومت نه کاملا مردمسالار و نه کاملا خودکامه باشد و در میانه قرار داشته باشد. معمولا جنگ داخلی در نظام های مردمسالاری سالم، کامل و نیرومند، رخ نمی دهد و به ندرت در حکومت های خودکامه رخ می دهد. خشونت تقریبا همیشه در کشورهایی رخ می دهد که با دولت شبه مردمسالاری ضعیف و بی ثبات، در میانه قرار دارند. آنوکراسی به همراه گروه بندی قومی، ترکیبی خطرناک ایجاد می کند.
والترز در بخش دیگری از این نوشتار می افزاید: ایالات متحده، نمونه قابل مطالعه کاملی از کشوری است که در مسیر جنگ داخلی قرار داد که به صورت فزاینده ای یک سو است. نظام مردمسالاری آمریکا میان سال های ۲۰۲۱۶ تا ۲۰۲۰ اغلب به سرعت نادیده گرفته شده و از ۶ ژانویه ۲۰۲۱ نیز نتوانسته هیچ جنبه از نظام مردمسالاری را تقویت کند که موجب قرار گرفتن این نظام در معرض آسیب پذیری عقب نشینی دائمی به سوی منطقه میانی شده است.
هیچ جنگ داخلی، تنها یک علت نداشته و همیشه عوامل چندی، منجر به انحطاط و و فروپاشی ان می شود. چند عامل از آنچه سیا "تشدید کننده تهدید" می خواند، در ایالات متحده کنونی وجود دارد که شامل آسیب های مداوم بحران های زیست محیطی، نابرابری اقتصادی در بالاترین سطح از هنگام تاسیس این کشور و دگرگونی در نقشه جمعیتی است که نشان می دهد این کشور تنها در یک دوره بیش از ۲۰ ساله به سرزمین متعلق به اقلیت سفید تبدیل خواهد شد. همه این عوامل در ایجاد ناآرامی داخلی در جای جای جهان، مشارکت داشته است.
اما نفوذ پذیری بیشتر ایالات متحده در برابر خشونت سیاسی در قیاس با دیگر کشورها، به علت فرسودگی و ناتوانی نهادهایش است. اعتماد همگانی به انواع گونه های نهادهای این کشور در دوره ۴۰ ساله گذشته مانند کلیسا، پلیس، مطبوعات و دانشگاه های در وضع سقوط آزاد قرار داشته و میزان اعتماد به سیاستمداران به دشواری از این کمتر خواهد شد و علتی برای اعتماد وجود ندارد. قانون اساسی که بدون تردید، اثر نوابغ قرن هجدهم بوده، نمی تواند واقعیت های قرن بیست و یک بازتاب داده یا به آنها واکنش نشان دهد.
شکاف میان نظام سیاسی آمریکا و هر بازتابی از اراده همگانی، در حال گسترش و به گونه ای فزاینده، غیرقابل نادیده گرفته شدن است. مقررات کالج انتخاباتی به این معناست که در دوره ای نزدیک، امکان دارد یک دمکرات با چند میلیون رای بیشتر، بازهم در انتخابات ریاست جمهوری بازنده اعلان شود. بحران نظام مردمسالاری فقط افزایشی است.
شبه مشروعیت منجر به خشونت می شود و نهادهای سیاسی آمریکا هم اکنون هر چه بیشتر به سوی مشروعیت شبه ناک حرکت می کنند. یکی از قابل اعتمادترین نشانه های آغاز جنگ داخلی در دیگر کشورها، تحول نظام قضایی از نهادی غیرحزبی، مستقل و واقعا ملی، به نهاد فاسد حزبی است که در آمریکا رخ داده است.
وی می افزاید:خشونت های مرتبط با انتخابات معمولا هنگامی رخ می دهد که چنین عواملی وجود داشته باشند: انتخابات بسیار رقابتی که منجر به انتقال کامل قدرت شود. اختلاف حزبی بر اساس هویت، نظام های انتخاباتی که در آنهاحزب پیروز مالک همه کشور خواهد شد و هیچ سهمی به طرف شکست خورده نمی رسد و در انها هویت های سیاسی دوقطبی می شود و وجود نداشتن اراده برای مجازات خشونت ارتکابی از سوی طرف غالب و پیروز که نه تنها همه این عوامل در امریکای امروز موجود هستند، بلکه در ۲۰۲۴ تقویت و تشدید خواهند شد.
باربارا والترز در پایان نتیجه می گیرد که آمریکا بدون شک سراسیمه به سوی جنگ داخلی دیگری پیش می رود و تنها مسئله مهم، زمان آغاز آن است و در انتظار جنگ داخلی بعدی پس از چرخه انتخابات ۲۰۲۴ باشید، که موج بعدی خشونت احتمالا پدیدار خواهد شد. شرط می بندم که جنگ داخلی به همراه تروریسم، جنگ چریکی و پاکسازی نژادی در سراسر ایالات متحده رخ خواهد داد و در پایان مسائل نژادی و نژادپرستی، سراسر این کشور را به آتش خواهد کشید.
نظر شما