به گزارش ایرنا، حجت الاسلام موسوی متولد ۱۳۱۱ در روستای «فارسیان» شهرستان گالیکش است که از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا چند سال اخیر که کهولت سن و بیماری اجازه فعالیت به وی نداد تمام عمر خود را برای خدمت به مردم و بهبود شرایط جامعه وقف کرد و در نهایت نهم آبان در سن ۹۰ سالگی دارفانی را وداع گفت.
این روحانی شاخص ۶۰ سال مسوولیت امامت جماعت مسجد جامع را در کنار ۲۴ سال امام جمعهای گالکیش و همچنین پنج سال مسوولیت کمیته انقلاب اسلامی شرق گلستان را در کارنامه کاری خود داشت و در این دوران بدون کوچکترین توجهای به مادیات و با روحیه انقلابی نگاه خود را معطوف به ارتقای وحدت اقوام و رشد ارزشهای اسلامی در جامعه کرده بود.
نقش مدیریت تبلیغ در مبارزات انقلابی
یکی از دوستان صمیمی وی که چندین سال مسوولیت ستاد نمازجمعه گالیکش را بر عهده داشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: حاج سید باقر در ابتدای جوانی با توجه به علاقه زیاد خود به روحانیت برای خواندن درس طلبگی به حوزه علمیه مشهد رفت و بعد از گذشت چند سال در سن ۳۰ سالگی با درخواست مردم مسوولیت امام جماعت مسجد جامع گالیکش را قبول کرد و بار دیگر در این شهرستان ساکن شد.
غلامحسین سبحانی، مدیریت کردن مبارزه روحانیون علیه رژیم پهلوی و همچنین مهمان نواز بودن را از ویژگیهای ممتاز مرحوم موسوی دانست و بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تمام روحانیونی که از مشهد و قم برای تبلیغ به منطقه میآمدند در منزل وی ساکن میشدند و هماهنگی لازم را برای سخنرانی آنان در روستاهای اطراف انجام میداد.
وی افزود: خانه مرحوم موسوی پایگاه روحانیون مبارز قبل از انقلاب شناخته میشد و به عبارتی عملکرد وی در مدیریت فعالیتهای مذهبی و تبلیغی به مانند سازمان تبلیغات اسلامی امروزی بود و تمام هزینههای مربوط به مکان، خورد و خوراک روحانیون که برای تبلیغ به منطقه حضور پیدا میکردند توسط وی تامین میشد.
سکونت رهبری در منزل مرحوم موسوی
سبحانی گفت: در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۴ رهبر معظم انقلاب برای دیدار با آیت الله شهید مدنی که آن زمان در گنبدکاووس تبعید بود همراه با مرحوم حجت الاسلام محمدحسین سبحانی امام جمعه سابق گنبدکاووس یک شب را در منزل حاج آقا موسوی گذراندند و روز بعد همگی با چندین دستگاه خودرو به محل سکونت آیتالله مدنی رفته و ملاقات انجام شد.
وی ادامه داد: همچنین این مرحوم در منزل خود از خیلی از انقلابیون از جمله حجتالاسلام سیدعبدالکریم هاشمینژاد روحانی و خطیب مبارز و سیدرضا کامیاب یکی از چهرههای اصلی نهضت امام خمینی (ره) در مشهد مقدس و استان خراسان و برخی دیگر از مناطق کشور پذیرایی کرد.
سبحانی افزود: رهبر معظم انقلاب با دست خط خودشان حجت الاسلام موسوی را از سال ۱۳۷۲ به عنوان امام جمعه گالیکش معرفی کردند و وی ۲۴ سال صادقانه برای ارتقای وحدت میان اقوام و مذاهب و همدلی میان مسوولان برای حل مشکلات جامعه تلاش داشت تا اینکه از پنج سال قبل به دلیل کهولت سن و مشکلات جسمی دیگر از ادامه فعالیت کناره گیری کرد.
مردمی بودن مهمترین شاخصه این روحانی مبارز
مردمی بودن به معنای باز بودن درب ستاد نمازجمعه به روی تمام اقشار مردم در هر ساعت از شبانهروز، تلاش برای حل مشکلات اداری و درمانی مراجعهکنندگان حتی در زمان حضور در دیگر شهرها و استقبال از سخنرانی سایر روحانیون منطقه در تریبون نمازجمعه و مراسم مختلف از ویژگیهای شاخص این روحانی انقلابی بود که باعث شد جمع زیادی از خانواده معظم شهدا، روحانیون و اقشار مختلف مردم در مراسم تشییع و خاکسپاری وی حضور پیدا کنند.
به گفته سبحانی، مرحوم موسوی بدون هیچ واسطهای خودش برای خرید لوازم مورد نیاز منزل به بازار رفته و کارهای شخصیاش را انجام میداد و خیلی از مردم در زمان مشاهده وی در صف نانوایی مشکلات خود را مطرح میکردند.
وی ارتقای وحدت در منطقه را از خصوصیات شاخص مرحوم موسوی برشمرد و گفت: وی همواره با علمای اهل سنت دیدار و از آنان برای سخنرانی در مراسم دعوت میکرد و اگر هم انتقادی از مسوولی داشت به جای طرح در تریبون نمازجمعه با صحبت دوستانه به دنبال حل آن بر میآمد.
به گزارش ایرنا، پیکر حجتالاسلام والمسلمین «سیدباقر موسوی» امامجمعه پیشین گالیکش و از یاران باوفای امام و رهبری روز سهشنبه با حضور آیتالله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان و مردم و مسوولان محلی و استانی تشییع و در جوار گلزار شهدای گالیکش به خاک سپرده شد.
نظر شما