از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

تهران-ایرنا- ایروان در مسیر تقویت بنیادین روابط، اذعان مقام آمریکایی در مورد سخت تر شدن موضع کاخ سفید در قبال مذاکرات با ایران، افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه و تاکید ایران برلزوم بسته شدن پرونده های ادعایی و تحریم ها علیه ایران؛ مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**تهران- ایروان در مسیر تقویت بنیادین روابط

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان امروز /سه‌شنبه/ در صدر هیاتی سیاسی و اقتصادی به تهران سفر می کند تا پس از سفر وزیر خارجه کشورمان به ایروان، روابط راهبردی دو کشور در مسیر تقویت بیش از پیش و تحول بنیادین قرار گیرد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

سفر نخست وزیر ارمنستان به دعوت رسمی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان انجام می‌شود و براساس برنامه اعلام شده، پس از برگزاری آیین استقبال رسمی از پاشینیان در مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد، گفت‌وگوی سران دو کشور و سپس نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه پیش‌بینی شده است و پیش بینی می شود دو طرف در این سفر چند سند و تفاهمنامه همکاری در زمینه های مختلف امضا کنند.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور کشورمان روز گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در تشریح جزئیات این سفر، ضمن تبیین اهمیت راهبردی روابط با کشورهای حوزه قفقاز و آمادگی کشورمان برای میزبانی از مقام‌های سایر کشورهای این حوزه، اعلام داشت که نخست وزیر ارمنستان برای مذاکرات دوجانبه و به دعوت رئیس‌جمهور کشورمان قرار است به تهران سفر کند که در این سفر هیاتی اقتصادی و سیاسی او را همراهی خواهد کرد.

محمد جمشیدی با تاکید بر جایگاه ژئوپلتیک قفقاز و اهمیت مرزهای آن ادامه داد: پیشتر رئیس‌جمهور ترکیه به تهران سفر کرده بود و ارمنستان هم از دیگر کشورهای حوزه قفقاز است که نخست وزیر این کشور برای بحث و تبادل نظر درباره مسائل دوجانبه و مهم منطقه به ایران می‌آید.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، مهمترین برنامه‌های پاشینیان و هیات همراه در ایران را دیدار و مذاکره خصوصی با آیت‌الله رئیسی، مذاکره مشترک وزرای دو کشور، امضای سند تفاهم و برگزاری نشست مطبوعاتی اعلام و خاطر نشان کرد: نخست وزیر ارمنستان در این سفر با برخی مقام‌های کشورمان هم دیدار و گفت‌وگو خواهد داشت.

جمشیدی با اشاره به اهمیت دیپلماسی منطقه‌ای در دولت سیزدهم تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در عین حال از سفر مقام‌های دیگر کشورها نیز استقبال کرده و این سفرها را گامی برای پیشبرد و بهبود روابط با همه کشورها می‌داند.

ایران و ارمنستان؛ دو کشور دوست با تاریخ مشترک

تحلیلگران منطقه‌ای سفر امروز نخست وزیر ارمنستان به تهران را نتیجه مثبت دیپلماسی دولت سیزدهم مبنی بر تقویت همکاری با کشورهای همسایه به ویژه حوزه قفقاز و برایند سفر اخیر حسین امیرعبداللهیان به ایروان ارزیابی و آن را موجب تقویت همه جانبه روابط دو کشور می‌دانند.

کشوری که آیت الله رئیسی در تاریخ سی‌ام شهریور با خطاب کردن آن به عنوان کشور دوست، در پیام تبریک خود به پاشینیان به مناسبت فرا رسیدن سالگرد استقبال ارمنستان و روز ملی این کشور، تاکید داشت که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست همسایگی، اهمیت ویژه‌ای نسبت به مناسبات با کشورهای منطقه قفقاز از جمله کشور دوست ارمنستان قائل است و با بهره‌گیری از مرز تاریخی مشترک با آن کشور، آماده تعمیق روابط و مناسبات همه جانبه براساس منافع متقابل است.

رئیس جمهور کشورمان همچنین در پیام جداگانه‌ای به واهاگن خاچاتوریان رئیس جمهوری ارمنستان ضمن تبریک فرا رسیدن سالگرد استقلال و روز ملی این کشور تصریح کرد: دو ملت ایران و ارمنستان با فرهنگ و تاریخ مشترک، همواره در کنار یکدیگر مسیر رشد و تعالی را طی کرده‌اند.

رئیس جمهور در این پیام ابراز امیدواری کرد در آینده نیز با تکیه بر پیوندهای کهن و بهره‌گیری از مرز مشترک تاریخی و در فضای حسن همجواری، مناسبات همه‌جانبه در راستای منافع دو ملت گسترش و تحکیم یابد؛ آرزویی که امروز نشانه‌های تحقق آن در سفر نخست وزیر ارمنستان به تهران تجلی یافته است.

سفربه تهران؛ آغازی برای پایان تنش در قره‌باغ؟

تحلیلگران معتقدند که تنش‌های پایان‌ناپذیر در منطقه قره‌باغ از یک‌سو و دخالت‌های فرامنطقه‌ای از سوی دیگر سبب پیچیدگی روزافزون معادلات این جغرافیا شده است و در میانه این پیچیدگی‌ها، جمهوری اسلامی هرگونه تغییر مرز در قفقاز را خط قرمز خود دانسته و بر راه‌حل‌های دیپلماتیک تاکید دارد؛ راه‌حل‌هایی که بر دو استراتژی اقتدار و دیپلماسی استوار است.

بی‌تردید اقتدار و دیپلماسی، دو استراتژی توامان جمهوری اسلامی ایران در برخورد با تحولات قفقاز جنوبی است. استراتژی نخست در رزمایش اقتدار ارس نمود یافت و استراتژی دوم نیز در سفر دیپلماتیک وزیر امور خارجه به ارمنستان و افتتاح هوشمندانه سرکنسول‌گری جمهوری اسلامی در استان سیونیک، نشان داده شد.

رزمایش بزرگ اقتدار نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ۲۵ مهرماه در منطقه عمومی ارس واقع در شمال استان‌های آذربایجان‌شرقی و اردبیل آغاز شد؛ رزمایشی که هم به سبب زمان و هم نحوه برگزاری از اهمیت و اثرگذاری بالایی برخوردار است.

پیام روشن این رزمایش هم به کشورهای قفقاز جنوبی و هم به کشورهایی که هزاران فرسنگ با این منطقه فاصله دارند، این است که جمهوری اسلامی اسیر سناریوهای فشار رژیم صهیونیستی در منطقه نشده و در حراست از خطوط مرزی خود مسامحه‌ نخواهد کرد.

استراتژی دوم، راه دیپلماسی است که جمهوری اسلامی همواره آن را نسخه شفابخش بحران‌های منطقه، از جمله بحران قفقاز می‌داند و سفر اخیر وزیر امورخارجه ایران به ارمنستان نشان مشهود این استراتژی در روزهای حساس کنونی است.

سفری که در آن وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر سیاست اصولی ایران مبنی بر احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها، خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد و مخالفت کشورمان را با هر گونه اقدام برای تغییر در مرزهای بین‌المللی یا تغییرات ژئوپلتیک در منطقه را مورد تصریح قرار داد.

سیاستی که آیت الله رئیسی همچنین در حاشیه اجلاس سیکا و در دیدار با رئیس‌جمهوری آذربایجان بر آن تاکید کرد و گفت: هرگونه تغییر در مرزهای تاریخی و ژئوپلیتیک منطقه و تغییر در وضعیت ترانزیتی ایران و ارمنستان از نظر جمهوری اسلامی ایران مردود است.

رئیس‌جمهور کشورمان در این دیدار همچنین تاکید کرد: ایران با هر گونه حضور نظامی بیگانه در منطقه قفقاز تحت هر پوششی مخالف است.

آیت الله رئیسی با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که از آزادسازی خاک قره‌باغ استقبال کرد، افزود: ایران آمادگی دارد ظرفیت عظیم خود را برای حل اختلافات آذربایجان و ارمنستان بکار گیرد.

افتتاح کنسولگری ایران در خاک ارمنستان؛ ترسیم مسیر همکاری‌های بلندمدت

تحلیلگران معتقدند که سفر نخست وزیر ارمنستان به تهران در همان مسیری رقم خورده است که وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیر خود به ایروان آن را وعده داد؛ ترسیم مسیر همکاری‌های بلندمدت راهبردی میان دو کشور.

امیرعبداللهیان در سفر یاد شده اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان دارای موضوعات فراوان برای همکاری و نیز نگرانی‌های مشترکی در منطقه هستند و ما برای یافتن راه‌حل‌ها تلاش می‌کنیم و در این سفر به دنبال ترسیم مسیر همکاری‌های بلندمدت بین دو کشور است و پیش از این با همتای ارمنستانی خود در این رابطه به توافق رسیدیم.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: بسیار خرسندم که در یک سال گذشته در راستای تقویت سیاست همسایه محور بودن دولت جدید جمهوری اسلامی ایران حجم تبادل تجاری تهران و ایروان به بیش از ۴۳.۵ درصد در مقایسه با سال قبل افزایش داشته است.

وی اضافه کرد که با توجه به ظرفیت‌های موجود این حجم، هنوز نقطه نظر ما را تامین نکرده و امیدوار هستیم که بتوانیم سطح بالاتری از تبادلات دو کشور را شاهد باشیم.

امیرعبداللهیان با اشاره به افتتاح کنسولگری ایران در خاک ارمنستان، ادامه داد: از افتتاح این کنسولگری خوشحالیم و این موضوع هم نشانه دیگری از عمق تحولات و روابط ایران و ارمنستان است. 

چشم‌انداز افزایش حجم تجارت تا سه میلیارد دلار

از جمله محورهای اعلام شده در سفر نخست وزیر امنستان به تهران، اهداف اقتصادی و حضور هیات‌هایی در این زمینه است.

موضوعی که امیرعبداللهیان نیز در سفر اخیر خود به ایروان به آن اشاره و با بیان اینکه ما درخصوص ابعاد تجاری و اقتصادی تبادل نظر داریم، تاکید کرد که حجم مبادلات تجاری میان دو کشور ایران و ارمنستان ۷۰۰ میلیون دلار است که توافق کردیم آن را افزایش بدهیم؛ وعده‌ای که به نظر می‌رسد موعد پایه گذاری آن در سفر امروز پاشینیان به تهران باشد.

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به وجود ظرفیت در حوزه‌های تجاری، انرژی، کشاورزی و تهاتر برق و گاز اظهار داشت: در مرحله اول می‌بایست این میزان را به یک میلیارد دلار افزایش داد و تلاش کرد تا در گام بعدی این میزان، تا سه میلیارد دلار افزایش داشته باشد.

قطار اقتصادی تهران-ایروان در ایستگاه خودروسازی

چهاردهم شهریور امسال بود که خبر استقبال ارمنستانی‌ها از پیشنهاد رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان مبنی بر احداث خط تولید خودروی ایرانی در ارمنستان برای صادرات به کشورهای عضو اوراسیا مطرح شد.

خبری که نتیجه دیدار علیرضا پیمان پاک معاون وزیر صمت با نارک تریان معاون وزیر اقتصاد ارمنستان ارزیابی شده و دو طرف درخصوص توسعه روابط تجاری، راه های جایگزین ترانزیت کالا، فهرست کالای تهاتری، احداث خط تولید خودرو ایرانی در ارمنستان و ساخت خط تولید مشترک لوازم خانگی و الکترونیکی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

رییس سازمان توسعه تجارت همچنین در پیشنهادی از علاقه یکی از خودروسازهای داخلی به راه اندازی خط تولید در ارمنستان اشاره کرد و گفت: با توجه به عضویت ارمنستان در اتحادیه اوراسیا، این اقدام می‌تواند برای ۲ کشور دستاوردهای خوبی داشته باشد.

در همین چارچوب، هشت روز بعد شرکت ایران‌خودرو ۲ محصول خود را به بازار ارمنستان صادر کرد و با ورود مجدد محصولات ایران‌خودرو به بازار ارمنستان، دروازه ورود به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا باز شد.

این دستاورد در جریان سفر مدیرعامل این گروه صنعتی به ارمنستان و عقد قرارداد در راستای توزیع محصولات ایران خودرو در این کشور، با هماهنگی‌های انجام شده و اجرای فرآیندهای سفارش‌گذاری و تولید خودروهای درخواستی و نیز دریافت وجوه مربوط از مشتری، محقق شد و نخستین محموله شامل خودروهای تارا و دنا اتومات به همراه قطعات یدکی مورد نیاز برای خدمات پس از فروش، روانه بازار ارمنستان شد.

همزمان با صادرات محصولات، به منظور تسهیل در ارائه خدمات به مشتریان، نمایندگی ایران خودرو در ارمنستان نیز در قالب فضایی نمایشگاهی و مرکز ارائه خدمات پس از فروش در ایروان مطابق استانداردهای ایران خودرو تجهیز شده است.

برپایه این گزارش، علاوه بر محصولات سواری، صادرات وانت آریسان دو و سایر توانمندی‌های گروه صنعتی ایران خودرو در مجموعه‌هایی نظیر ایساکو و ایران خودرو دیزل نیز از اهداف صادراتی به کشور ارمنستان و سایر بازارهای صادراتی به شمار می‌رود.

اما این تمام ماجرا نبود، چراکه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیست و سوم مهرماه از ایجاد خط تولید خودروی ایرانی در ارمنستان با هدف صادرات به کشورهای حوزه اوراسیا خبر داد.

پیمان پاک افزود: در این باره یک خودروساز ایرانی و یک سرمایه گذار از طرف ارمنستان اعلام آمادگی کردند که این موضوع از طریق وزارت اقتصاد ارمنستان و وزارت صمت ایران در حال پیگیری است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه‌داد: موافقت اولیه برای راه اندازی خط تولید خودروی ایرانی در ارمنستان انجام شده که بر اساس این موافقتنامه، طرح توجیهی آن آماده می‌شود.

پیمان پاک با بیان اینکه در حوزه همکاری‌های خودرویی با ارمنستان تهاتر انجام نمی‌شود، خاطرنشان‌کرد: هم‌اکنون بخش خصوصی ارمنستان، خودرو را از ایران خریداری و در بازار این کشور عرضه می‌کند.

وی با بیان اینکه خودروهای صادر شده به ارمنستان محصول شرکت ایران خودرو هستند، گفت: تاکنون سفارش‌گذاری ۲۰۰ دستگاه خودرو به ارمنستان انجام شده و در مرحله نخست صادرات خودرو به صورت آزمایشی بوده است و منتظریم که نتایج آن دیده شود.

پیمان پاک با اشاره به اینکه ارمنستان جزو کشورهای حوزه اوراسیا است و تعرفه تجاری به این کشورها پرداخت نمی‌کند، ابراز امیدواری کرد: باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم و بتوانیم ارمنستان را به قطب تولید و صادرات کالاها و محصولات ایرانی تبدیل کنیم.

رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران همچنین در این باره که آیا زمینه تهاتر کالا از ایران به ارمنستان فراهم شده است، گفت: هم اکنون گاز و برق تهاتر می‌شود و وزارت اقتصاد ارمنستان در حال فراهم کردن شرایطی است که در سایر کالاها بتوان فرآیند تهاتر را دنبال کرد.

تحلیلگران با جمع‌بندی جمیع این شرایط، تاکید دارند که پیشینه تاریخی و فرهنگی دو کشور دوست ایران و ارمنستان در تقویت راهبردهای سیاسی و اقتصادی امروز تهران - ایروان تجلی یافته و ثمره شیرین آن آماده چیدن است.

https://irna.ir/xjKTp۲

**اسلامی: باید پرونده ادعاها علیه ایران بسته و تحریم ها برداشته شود

رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که باید پرونده ادعاها علیه برنامه هسته ای ایران بسته و تحریم ها برداشته شود.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان امروز سه شنبه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی المیادین تصریح کرد: باید پرونده اتهامات و ادعاها درخصوص برنامه هسته ای ما بسته و تحریم ها برداشته شود.

وی افزود: توافق باید از التزام و پایبندی همه طرف ها برخوردار باشد.

اسلامی گفت: ما به توافق سال ۲۰۱۵ میلادی متعهدیم؛ به شرط تعهد و پایبندی دیگران به مفاد آن و در صدر آنها برداشته شدن تحریم ها.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز،  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات‌ها به پایتخت‌ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

https://irna.ir/xjKTFv

**مسکو: ارزش تجارت ایران و روسیه ۴۵ درصد افزایش یافت

گمرک روسیه امروز اعلام کرد که ارزش تجارت میان دو کشور ۴۵ درصد افزایش یافته است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

تارنمای خبرگزاری تاس امروز به نقل از جدیدترین آمار گمرک فدرال روسیه خبر داد که تهران و مسکو مشغول افزایش همکاری های تجاری و اقتصادی دوجانبه بوده و ارزش تجارت طرفین در نیمه اول(بازه زمانی ۶ ماهه) سال ۲۰۲۲ با ۴۴.۹ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته به ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسید.

طبق این آمار، تجارت میان ایران و روسیه در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰(بازه زمانی یکساله) به میزان ۸۱.۴ درصد افزایش یافت و از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به ۴ میلیارد دلار رسید.

به نوشته تاس، شانزدهمین نشست کمیسیون همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه امروز در گروزنی پایتخت جمهوری خودمختار چچن برگزار می شود. از جمله اهداف این نشست تحکیم توافق های گذشته و اعلام برنامه های جدید خواهد بود.

الکساندر نوواک معاون نخست وزیر روسیه و جواد اوجی وزیر نفت ایران سرپرستان هیأت های شرکت کننده در این نشست خواهند بود.

تاس به نقل از یک منبع آگاه در دفتر نوواک نوشت: طرفین در مورد وضعیت کنونی و دورنمای همکاری میان دو کشور در بخش های گوناگون اقتصاد بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه گفت: وزارت نفت به‌عنوان متولی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور افزون بر تلاش برای گسترش همکاری‌های راهبردی در حوزه‌های مختلف انرژی، از همکاری بین تمامی وزارتخانه‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌ها و شرکت‌های ایرانی و روسی حمایت می‌کند.

جواد اوجی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۰ آبان‌ماه) در آیین افتتاحیه شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه ضمن تشکر از دولت روسیه و برگزارکنندگان این نشست، اظهار کرد: این نشست در فضایی آکنده از دوستی و برادرانه بین دو ملت و تحت حمایت همه‌جانبه رؤسای جمهورمان افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایران و روسیه دو همسایه بزرگ در منطقه هستند که اشتراکات گسترده‌ای در زمینه‌های جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دارند، تصریح کرد: خوشبختانه با عنایت به عزم و اراده مقام‌های عالی دو کشور در ملاقات‌ها و مذاکره‌های سال‌های اخیر، مناسبات دو و چندجانبه در راستای تأمین منافع مشترک و کمک به تأمین ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی از روندی رو به رشد برخوردار است که مطمئن هستم تداوم و تعمیق خواهد یافت.

وزیر نفت افزود: وزارت نفت به عنوان متولی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور افزون بر تلاش برای گسترش همکاری‌های راهبردی در حوزه‌های مختلف انرژی، از همکاری بین تمامی وزارتخانه‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌ها و شرکت‌های ایرانی و روسی حمایت می‌کند.

اوجی با بیان اینکه با توافق‌های رؤسای جمهور دو کشور ایران و روسیه، تحکیم و توسعه مناسبات میان دو کشور جدی‌تر از قبل پیگیری شده است، تصریح کرد: سفر هیئت عالی‌رتبه روسیه به ریاست الکساندر نواک به تهران نشان از عزم جدی طرفین برای گسترش بیش از پیش همکاری‌های دوجانبه دارد.

وی با تأکید بر اینکه بنده باور دارم که یک فرصت تاریخی برای توسعه روابط ایران و روسیه به‌وجود آمده است، گفت: همکاری ایران و روسیه نه‌تنها سبب رشد دو کشور خواهد شد، بلکه زمینه ترقی سایر کشورهای منطقه را نیز فراهم خواهد کرد.

فرصت تاریخی برای توسعه روابط ایران و روسیه

رییس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه با بیان اینکه در شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه پیشبرد پروژه‌های مشترک اقتصادی بر مبنای منافع متقابل در دستور کار قرار دارد، افزود: نتایج تلاش‌های کارگروه‌ها حاکی از آن است که گام‌های محکمی برداشته شده و بنده مطمئنم اگر همه بیشتر تلاش کنیم، روند همکاری‌ها سرعت بیشتری می‌گیرد.

اوجی برقراری همکاری‌های بانکی گسترده برای ایجاد یک نظام پرداخت مناسب و قابل اتکا به‌منظور تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری، سوآپ حامل‌های انرژی به‌ویژه گاز، نفت خام و فرآورده‌های نفتی و توسعه بازارهای صادراتی گاز ایران با مشارکت و سرمایه‌گذاری طرف روس در بخش‌های مختلف صنعت نفت ایران به خصوص توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی، پالایش نفت و توسعه میدان‌ها، فعال کردن کریدور شمال - جنوب به‌ویژه با تمرکز بر استفاده کامل از ظرفیت موجود و توسعه زیرساخت‌ها را از جمله محورهای کاری میان دو کشور دانست که باید فعال شوند.

https://irna.ir/xjKTFR

**ایروانی: تلاش آمریکا برای تشکیل جلسه غیررسمی درباره ایران، رویه‌ای خطرناک است

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه تلاش آمریکا برای برگزاری جلسه غیررسمی در مورد شرایط داخلی ایران، رویه‌ای خطرناک و غیر سازنده است، از اعضای سازمان ملل متحد خواست تا از هر اقدامی که به برگزاری این جلسه و ایجاد رویه خطرناک کمک می‌کند، خودداری کنند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک تاکید کرد، در شرایطی  که دهها سال زنان ایرانی از تحریم‌های غیرانسانی آمریکا صدمه دیده اند، این کشور صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری جلسه در مورد شرایط داخلی ایران را ندارد.

نامه به تمام سفرا و نمایندگان کشورهای عضو و ناظر سازمان ملل 

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به تمام سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو و ناظر سازمان ملل متحد با ارائه گزارش مختصری از روند تحولات جاری در ایران، اهداف آمریکا از برگزاری نشست ضد ایرانی علیه ایران در سازمان ملل متحد را تشریح کرد.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در این نامه با اشاره به درخواست برگزاری نشست غیر رسمی (آریا فرمولا) از سوی آمریکا تحت عنوان «اعتراضات جاری در ایران» تاکید کرد: آمریکا با به راه انداختن جنگ روانی و عملیات فریب ادعا دارد که این جلسه هدفش حمایت از حقوق زنان ایران است اما این امر  کاملا ناشی از نفاق آمریکا بوده و سوء استفاده از مفهوم ارزشمند حقوق بشر محسوب می شود.

 دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دهها سال  دشمنی آمریکا نسبت به مردم ایران افزود: برخلاف اتهامات بی اساس آمریکا علیه ایران، دولت جمهوری اسلامی ایران همواره  متعهد به ارتقاء و حمایت از حقوق بشر و اجرای تعهدات حقوق بشری در چارچوب حقوق بین الملل است.

وی تصریح کرد: حق آزادی بیان و تجمع مسالمت آمیز توسط قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده و دولت جمهوری اسلامی ایران همواره بر بهره مندی از این حق توسط  مردم تاکید کرده و نمونه بارز این امر برگزاری تجمعات مسالمت آمیز در سراسر ایران است.

هر دولتی مسوول حمایت از مردم خود در مقابل خرابکاری و تخریب اموال خصوصی و عمومی است

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل خاطر نشان کرد: از سوی دیگر هر دولتی از جمله دولت ایران مسئول حمایت از مردم خود در مقابل  اقدامات خشونت آمیز نظیر خرابکاری (وندالیسم) و تخریب اموال خصوصی و عمومی مانند آتش زدن آمبولانسها، وسائل حمل و نقل عمومی، بانکها و مراکز خدمات عمومی وفراتر از آن اقدامات تروریستی نظیر حادثه اخیر  که به شهید شدن ۱۵ نفر و زخمی شدن ۳۰ نفر از شهروندان ازجمله زنان و کودکان توسط عناصر داعش  در یک مکان مذهبی در شیراز انجامید، می باشد.

ایروانی تصریح کرد: مکانیزمهایی  برای رصد، ارتقاء و حفظ  شرایط حقوق بشر در کشورها در چارچوب مجمع عمومی سازمان ملل وجود دارد که یکی از این مکانیزمها، بررسی دوره ای جهانی یا  UPR می باشد که مکانیزمی جهانی و شفاف بر پایه همکاری ، گفتگو و رفتار برابر همه دولتهایی  که مورد بررسی قرار می دهد، ایجاد می‌کند و ایران هم بطور مداوم همکاری‌های داوطلبانه و سازنده ای در چارچوب UPR و ارتقاء ارائه گزارش دوره ای داشته است.

تلاش آمریکا نقض آشکار منشور سازمان ملل و حقوق بین الملل است

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: پرداختن به مسائل داخلی دولتها  توسط شورای امنیت سازمان ملل از طریق ایجاد یک ارتباط ساختگی بین این موارد و صلح و امنیت بین المللی نه فقط غیرسازنده می‌باشد، بلکه مکانیزمهای موثر موجود را  تضعیف کرده و برخلاف اصول و اهداف سازمان ملل مندرج در منشور ملل متحد در مورد اصل عدم مداخله در امور داخلی دولتها است.

ایروانی افزود: بر این اساس، تلاشها برای برگزاری جلسه فوق الذکر توسط آمریکا، نقض آشکار منشور ملل متحد و حقوق بین المللی بوده و رویه خطرناکی را ایجاد می کند که دولتهای عضو نباید آن را قبول کنند.

آمریکا نگرانی واقعی درباره حقوق بشر ندارد//اعضای سازمان ملل از ایجاد رویه خطرناک خودداری کنند 

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: آمریکا نگرانی واقعی و صادقانه در مورد شرایط حقوق بشر در ایران و یا هرکجای دیگر  ندارد. آمریکا ادعا می کند که از زنان ایرانی دفاع می کند، زنانی که بطور جدی از دهها سال  تحریم غیرانسانی آمریکا صدمه دیده اند.

وی تصریح کرد:جنگ واقعی اکنون در مورد غذا و دارو است و این امر حتی از استاندارد دوگانه فراتر بوده و ضمن اینکه یک  رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به حقوق بشر می باشد، جنایت جنگی محسوب می‌شود.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در پایان از اعضای سازمان ملل متحد خواست تا از هر اقدامی که به برگزاری این جلسه و ایجاد رویه خطرناک کمک می‌کند، خودداری کنند.

به گزارش ایرنا،  دولت آمریکا در پی گزارش تفصیلی جامعه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران، در تقلا برای برگزاری نمایشی ضد ایرانی در سازمان ملل در قالب نشست غیررسمی شورای امنیت در حمایت از ناآرامی ها و آشوب ها در ایران با اهداف خاص سیاسی است.

 پیش از این، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در واکنش به تقلای آمریکا برای برگزاری نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل، آن را تلاشی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود حتی به قیمت نقض قوانین بین المللی اعلام کرد.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک جمعه شب به وقت محلی در واکنش به اخبار منتشره مبنی بر تلاش آمریکا برای برگزاری نشست غیر رسمی شورای امنیت این سازمان در خصوص مسائل داخلی ایران تاکید کرد: با توجه به ریاکاری، استفاده از استاندارد دوگانه و اعمال گزینشی حقوق بشر، ادعاهای آمریکا در حمایت از زنان ایرانی را فریبنده و فاقد حسن نیت می دانیم. 

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خاطر نشان کرد: براساس گزارش جامعه اطلاعاتی ایران ، آمریکا متهم ردیف اول اغتشاشات است. 

نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ایالات متحده و متحدانش به طور مداوم از چنین بستری (سازمان ملل) برای پیشبرد برنامه سیاسی خود حتی به قیمت نقض قوانین بین المللی و منشور ملل متحد سوء استفاده کرده اند.

https://irna.ir/xjKTsF

**طفره سخنگوی سازمان ملل از پاسخ مستقیم درباره رویکرد دوگانه شورای امنیت در قبال ایران

سخنگوی سازمان ملل متحد از پاسخ مستقیم به سوال ایرنا درباره رویکرد دوگانه شورای امنیت در قبال ایران طفره رفت.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

 استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص انتقاد از رویکرد دوگانه شورای امنیت سازمان ملل گفت که نمی تواند از طرف شورای امنیت صحبت کند و پاسخ به این سوال را به این شورا محول کرد.

خبرنگار ایرنا از سخنگوی سازمان ملل پرسید: آمریکا قصد دارد  نشستی غیررسمی در شورای امنیت درباره ایران برگزار کند اما جامعه اطلاعاتی ایران معتقد است آمریکا متهم ردیف اول ناآرامی ها در ایران است. جمهوری اسلامی ایران می گوید، آمریکا و متحدانش به طور مداوم از بستر سازمان ملل برای پیشبرد برنامه سیاسی خود حتی به قیمت نقض قوانین بین المللی و منشور ملل متحد سوء استفاده کرده اند. واکنش دبیر کل سازمان ملل به رویکرد دو گانه آمریکا چیست؟ چرا شورای امنیت سازمان ملل، حادثه تروریستی حرم مطهر شاهچراغ (ع) در شیراز را محکوم نمی کند؟

سخنگوی سازمان ملل از پاسخ مستقیم به این سوال طفره رفت و گفت که نمی تواند از طرف  شورای امنیت صحبت کند و با محول کردن پاسخ این سوال به شورای امنیت اظهار کرد: موضع دبیرکل نسبت به محکومیت حمله تروریستی به شاهچراغ بسیار روشن، قاطع و به موقع بود.

دوجاریک در عین حال افزود اعضای سازمان ملل آزاد هستند. منشوری دارند که از آن تبعیت می کنند و در طول نشست، آزاد هستند که تماس بگیرند و هر چه بخواهند را بگویند. وظیفه ما اظهار نظر در این زمینه نیست.
سخنگوی سازمان ملل همچنین گفت که موضع ما درباره تحولات ایران  هم کاملا مشخص است.

دولت آمریکا در پی گزارش تفصیلی جامعه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران، در تقلا برای برگزاری نمایشی ضد ایرانی در سازمان ملل در قالب نشست غیررسمی شورای امنیت در حمایت از ناآرامی ها و آشوب ها در ایران با اهداف خاص سیاسی است.

منابع دیپلماتیک در پی تقلای واشنگتن  برای برگزاری نشستی غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل به خبرنگار ایرنا گفتند که آمریکا به همراه آلبانی در تداوم دخالت در امور داخلی ایران، در پی برگزاری این نشست در روز چهارشنبه هفته جاری هستند.

منابع دیپلماتیک افزودند: این اقدام آمریکا واکنشی به گزارش جامعه اطلاعاتی ایران - وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران - درباره عوامل پشت پرده اغتشاشات در ایران است.

این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل تاکنون حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) در شهر شیراز ایران را محکوم نکرده است.

ساعت ۱۷:۴۵ روز چهارشنبه چهارم آبان ماه فرد مسلحی به شیوه تروریستهای تکفیری با تیراندازی از بیرون حرم مطهر شاهچراغ به مردم داخل حرم حمله کردند. 

 طبق گفته شاهدان عینی تروریست‌ با خودروی پژو به سمت حرم شاهچراغ رفته و از ورودی خیابان ۹ دی وارد حرم شده بود و در همان محل، خدام‌ و زائران حاضر در آن ورودی را به رگبار بست.  این حمله تروریستی در یکی از شلوغ‌ترین ساعات در حرم شاهچراغ روی داده است.

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل درپی این حادثه تروریستی در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت:  ایران یکبار دیگر تروریسم را در همه اشکال آن به عنوان یک تهدید واقعی و بزرگ علیه صلح و امنیت بین المللی می داند و انتظار می رودکه شورای امنیت سازمان ملل این جنایت وحشتناک را بطور صریح و قوی محکوم کند.

https://irna.ir/xjKTs۳

**مقام آمریکایی: موضع کاخ سفید در قبال مذاکرات با ایران سخت‌تر شده است

یک مقام آمریکایی اعلام کرد موضع کاخ سفید در قبال مذاکرات با ایران سخت تر از گذشته شده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

 تارنمای آکسیوس عصر دوشنبه به وقت محلی به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش را بیان نکرده است، نوشت که موضع کاخ سفید در قبال مذاکرات هسته ای سخت تر از گذشته شده است.

 این مقام آمریکایی ادعا کرد: شیوه برخورد ایران با اعترضات و حمایتش از جنگ روسیه علیه اوکراین، وضعیت را به کلی تغییر داده است.

آکسیوس به نقل از این مقام ارشد آمریکایی مدعی شد: حتی اگر ایران امروز به میز مذاکره برگردد و بگوید که خواهان توافق هسته ای است، بعید است که دولت آمریکا گام متقابلی بردارد.

وی مدعی شد  نگاه دولت بایدن به وضعیت فعلی به گونه ای است که گویی توافق هسته ای وجود ندارد و به دنبال اقداماتی است که اطمینان حاصل کند؛ گزینه آماده دیگری در دست دارد.

نماینده ویژه دولت جو بایدن در امور ایران در سخنانی در عین حال افزود که واشنگتن به امید اینکه روزی ممکن است توافق هسته‌ای با ایران حاصل شود، دست‌هایش را نمی‌بندد.

رابرت (راب) مالی روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی در بنیاد کارنگی از تلاش های دولت بایدن برای انجام گفتگوهای غیر مستقیم با ایران دفاع کرد و گفت، دولت بایدن تلاش های دیپلماتیک را ترجیح می دهد.

این مقام آمریکایی در عین حال اظهار داشت: اما همیشه اقداماتی را انجام می دهیم که در راستای ارزش ها و منافع امنیت ملی ما باشد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با تکرار ادعاها در باره برنامه هسته ای ایران ادامه داد ما از هیچ تلاشی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای فروگذار نمی کنیم.

نماینده ویژه دولت بایدن خاطرنشان کرد: دوباره تاکید می کنم که ترجیح ما دیپلماسی در کنار ابزار فشار و تحریم است اما در صورت شکست تلاش های دیپلماتیک همه گزینه ها روی میز خواهد بود.

نماینده ویژه دولت جو بایدن در امور ایران در سخنانی در عین حال افزود که واشنگتن به امید اینکه روزی ممکن است توافق هسته‌ای با ایران حاصل شود، دست‌هایش را نمی‌بندد.

رابرت (راب) مالی روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی در بنیاد کارنگی از تلاش های دولت بایدن برای انجام گفتگوهای غیر مستقیم با ایران دفاع کرد و گفت، دولت بایدن تلاش های دیپلماتیک را ترجیح می دهد.

این مقام آمریکایی در عین حال اظهار داشت: اما همیشه اقداماتی را انجام می دهیم که در راستای ارزش ها و منافع امنیت ملی ما باشد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با تکرار ادعاها در باره برنامه هسته ای ایران ادامه داد ما از هیچ تلاشی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای فروگذار نمی کنیم.

نماینده ویژه دولت بایدن خاطرنشان کرد: دوباره تاکید می کنم که ترجیح ما دیپلماسی در کنار ابزار فشار و تحریم است اما در صورت شکست تلاش های دیپلماتیک همه گزینه ها روی میز خواهد بود.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز،  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات‌ها به پایتخت‌ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

دولت جو بایدن با ادعای اینکه دیپلماسی بهترین راه در قبال عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است، از زمان آغاز ناآرامی ها در ایران، تمرکز خود را بر این ناآرامی ها قرار داده است و می گوید اکنون احیای توافق حتی در دستور کار و تمرکز واشنگتن نیست.

این در حالی است که جامعه اطلاعاتی ایران در گزارشی، آمریکا را متهم ردیف اول آشوب ها و اغتشاشات در ایران معرفی کرده است.

https://irna.ir/xjKTsm

**تماس‌های گوترش برای پایان دادن به تعلیق مشارکت روسیه در توافق صادرات غلات

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش دبیر کل این سازمان در پی تعلیق همکاری روسیه در ابتکار غلات دریای سیاه موسوم به توافق صادرات غلات به تماس های فشرده خود ادامه می دهد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: دبیرکل سازمان ملل برای پایان دادن به تعلیق مشارکت روسیه در ابتکار صادرات غلات دریای سیاه به تماس های فشرده اش ادامه می دهد.

سخنگوی سازمان ملل  تصریح کرد همچنین در تلاش هستیم که صادرات مواد غذایی و کود اوکراین تمدید و به صورت اجرا شود. 

این مقام ارشد سازمان ملل ادامه داد: علاوه بر این به دنبال رفع موانع باقیمانده صادرات مواد غذایی و کود روسیه هستیم.

مارتین گریفیتس هماهنگ کنند امور بشردوستانه سازمان ملل در پی تعلیق همکاری مسکو در ابتکار صادرات غلات دریای سیاه موسوم به توافق صادرات غلات اوکراین گفت :همچنان امیدوار هستیم روسیه از این توافقنامه خارج نشود.

مارتین گریفیتس هماهنگ کنند امور بشردوستانه سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل افزود، سازمان ملل و دیگر طرف های توافقنامه صادرات غلات آماده بررسی هرگونه مدارکی هستند.

 وی اظهار داشت، تاخیر در روند بازرسی کشتی ها حامل غلات به علت شمار بالای آنها باعث کند شدن ارسال غلات به کشورهای مقصد شده است.

وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که همکاری در توافق انتقال غلات اوکراین با مشارکت سازمان ملل متحد و ترکیه را در پی حملات تروریستی اوکراین به کریمه و ناوگان دریای سیاه و شناورهای غیرنظامی حامل غلات، به حال تعلیق درمی آورد.

روسیه همچنین اعلام کرده است  که قصد دارد موضوع حملات تازه نیروهای اوکراین به کریمه و خط لوله نورد استریم را در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز مطرح کند.

نیروهای اوکراین در چند روز گذشته چند بار به کریمه و کشتی های روسیه در دریای سیاه حمله کرده اند.

مارتین گریفیتس پیش از این در گفتگو  با خبرنگاران با ابراز خوشبینی نسبت به تمدید توافق صادرات غلات دریای سیاه، اعلام کرده بود که برخی رویه های توافق در راستای تسهیل روند صادرات، نیاز به بازنگری دارند.

این مقام سازمان ملل با اشاره به عزم سازمان ملل برای تمدید سریع توافق صادرات غلات دریای سیاه گفت: این توافق برای بازارهای جهانی حائز اهمیت است. به صورت جدی در حال تلاش هستیم و نسبت به تمدید توافق خوشبین هستم.

توافقنامه صادرات غلات از اوکراین ۳۱ تیرماه سال جاری توسط نمایندگان اوکراین، روسیه، ترکیه و سازمان ملل متحد در استانبول امضاء شد.

بر اساس این توافقنامه، کنترل بندرهای «اودسا»، «چرنومورسک» و «یوژنی» که محل صادرات غلات خواهند بود در اختیار طرف اوکراینی است. علاوه براین، هیچ کشتی دیگری به جز کشتی های حامل محصولات غذایی و کود اجازه حضور در این بنادر را نخواهد داشت.

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.

کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد. کشورهای غربی قصد داشتند تا با اعزام کشتی‌های نظامی به دریای سیاه، انتقال غلات از اوکراین را ضمانت کنند.

https://irna.ir/xjKTrM

**گفت وگوی وزیران دفاع روسیه و ترکیه درباره اوکراین

منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، وزیران دفاع روسیه و ترکیه در گفت وگوی تلفنی درباره اوکراین و توافق غلات صحبت کردند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه با «خلوصی آکار» همتای ترکیه‌ای خود درباره اوکراین تلفنی گفت وگو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزیر دفاع ترکیه در این تماس تلفنی گفته است که کشورش منتظر است روسیه در تصمیم خود برای تعلیق "ابتکار حمل و نقل غلات استانبول" تجدید نظر کند.

آکار همچنین در این گفت وگو بر اهمیت توافق استانبول برای ارسال غلات اوکراین به بازارهای جهانی تاکید کرده است.

وزیر دفاع ترکیه به همتای روس خود گفته است که ادامه ابتکار غلات که کمک زیادی به حل بحران جهانی غذا کرد، نشان داد که همه مشکلات از طریق همکاری و گفت وگو قابل حل است.

آکار افزوده است: ابتکار حمل غلات یک فعالیت صرفا انسانی است که باید از شرایط درگیری جدا شود.

پیش تر وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که مشارکت این کشور در توافقنامه صادرات غلات با اوکراین پس از هدف قرار گرفته شدن سواستوپول با پهپاد به حالت تعلیق در آمده است.

مقام‌های شهر بندری «سواستوپول» واقع در کرانه دریای سیاه و جنوب غربی «کریمه» اعلام کردند که پس از حمله پهپادی صبح روز شنبه به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه، کشتی‌گاه این شهر به طور موقت مسدود شد و کشتی‌ها و قایق‌ها قادر به عبور از طریق این خلیج نبودند.

وزارت دفاع روسیه در این خصوص گفته است که اوکراین، ‌۱۶ پهپاد را برای حمله به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه ارسال کرده و ردیاب‌های پرواز، یک پهپاد جاسوسی آمریکا را بر فراز دریای سیاه در نزدیکی کریمه در حال پرواز نشان داده است.

 بنا بر گفته وزارت دفاع روسیه تمامی پهپادهای ارتش اوکراین که برای هدف قرار گرفتن کشتی‌های روسیه اعزام شده بودند، منهدم شدند.

https://irna.ir/xjKTrk

**سازمان جهانی بهداشت در خصوص شیوع کشنده وبا در لبنان هشدار داد

دفتر سازمان جهانی بهداشت در لبنان با صدور بیانیه‌ای نسبت به شیوع کشنده بیماری وبا (کولرا) در این کشور هشدار داد و ابراز نگرانی کرد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

در این بیانیه آمده است که از ۵ اکتبر (۱۳ مهر) که اولین ابتلا به وبا در لبنان شناسایی شد تا کنون ۱۴۰۰ مورد مشکوک گزارش شد که ۳۸۱ حالت مثبت و ۱۷ نفر فوت کردند.

سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که بیماری وبا در حال حاضر به سرعت در تمامی مناطق لبنان شیوع پیدا کرده است.

مدیر دفتر این سازمان در لبنان تاکید کرد که وبا مریضی کشنده‌ است اما برای پیشگیری از آن راه‌هایی وجود دارد و حتی در صورت ابتلا نیز می‌توان آن را درمان کرد اما وضعیت بهداشتی در لبنان شکننده است چرا که این کشور در حال حاضر از بحران‌های دیگری مانند اقتصادی و اجتماعی رنج می‌برد.

لبنان روز دوشنبه ۱۳ هزار واکسن مبارزه با وبا دریافت کرد که در بین اقشار آسیب پذیر جامعه توزیع خواهد شد.

https://irna.ir/xjKTrC

**بحرین و رژیم صهیونیستی توافق تجارت آزاد امضا می‌کنند

وزیر صنعت و تجارت بحرین دوشنبه شب در سفر به فلسطین اشغالی گفت که منامه با رژیم صهیونیستی توافق تجارت آزاد می‌کند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«زیاد الزیانی» در بازدید از یک شرکت سرمایه گذاری صهیونیستی در فلسطین اشغالی، ابراز امیدواری کرد که توافق تجارت آزاد میان بحرین و رژیم صهیونیستی تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۲) امضا شود.

وی افزود که مذاکرات درباره توافق تجارت آزاد اواسط نوامبر میان دو طرف برگزار خواهد شد و این قرارداد تا پایان سال نهایی خواهد شد.

پیش تر نیر «اورنا باربیوای» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی با زیاد الزیانی وزیر تجارت و صنعت بحرین در قدس دیدار و بر تسریع مذاکرات برای نهایی شدن توافق تجارت آزاد میان دو طرف تأکید کرده بود.

از آغاز عادی سازی روابط میان بحرین و رژیم صهیونیستی، این سومین مرتبه است که وزیر صنعت و تجارت بحرین به فلسطین اشغالی رفته است.

همچنین مقام‌های صهیونیست به تازگی از امضای یادداشت تفاهم همکاری کشاورزی و امنیت غذایی میان تل آویو و منامه خبر دادند.

قرارداد سازش میان بحرین و رژیم صهیونیستی ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ با دلالی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا امضا شد و این کشور کوچک عرب حاشیه خلیج فارس رابطه چندین‌ساله غیرعلنی خود را با صهیونیست‌ها آشکار و رسمی کرد.  

به دنبال امضای این توافق در ۱۸ نوامبر گذشته وزرای خارجه رژیم صهیونیستی  و بحرین توافق کردند که سفارتخانه‌های خود را در منامه و تل آویو راه اندازی کنند.  

بحرین و رژیم صهیونیستی توافق کردند که روابط دیپلماتیک خود را از طریق توافقنامه ۲۰۲۰ موسوم به «ابراهیم» که با میانجیگری ایالات متحده انجام شد، برقرار کنند.

https://irna.ir/xjKTrz

**روسیه: جمهوری آذربایجان و ارمنستان درباره مسائل اساسی به توافق رسیدند

کاخ کرملین با صدور بیانیه‌ای درباره دیدار سه جانبه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد: در مورد همه مسائل نمی‌توان به توافق رسید اما طرف‌های شرکت کننده در مورد مسائل اساسی به توافق رسیدند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از دیدار با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در شهر سوچی، گفت: نشست سوچی فضای بسیار خوبی برای توافقات احتمالی آینده در مورد برخی موضوعات اساسی ایجاد کرده است.

وی افزود: «همکاران عزیز امروز سه جلسه مذاکره برگزار کردیم، ابتدا با هیات ارمنستان، سپس رو در رو با نخست وزیر ارمنستان، سپس با هیأت جمهوری آذربایجان و رو در رو با رئیس جمهور آذربایجان دیدار کردیم. به مدت دو ساعت، شاید حتی کمی بیشتر، ما سه نفر با هم گفت وگو کردیم. بنا به نظر مشترک ما، جلسه بسیار مفیدی بود. من معتقدم که فضای بسیار خوبی برای توافقات احتمالی آینده در مورد برخی مسائل اساسی ایجاد شد.»

پوتین در ادامه اظهاراتش گفت: امروز بر سر یک بیانیه مشترک به توافق رسیدیم. باید به صراحت بگویم که روی همه چیز توافق نشده است. برخی چیزها باید از متنی که قبلاً در سطح متخصصان کار شده بود حذف می‌شد. با این حال، من با این ارزیابی کلی موافقم که این نشست مفید بود و شرایط لازم را برای گام‌های بعدی در جهت حل و فصل اختلاف ایجاد می‌کند. به علاوه، وقتی به طور کلی صحبت می‌کنم، منظورم هم رویدادهای اخیر و هم وقایعی است که دو سال پیش رخ داده است. ما در آن زمان توانستیم در مورد مسائل اساسی به توافق برسیم و بحث امروز حاکی از آن است که همچنین می‌توانیم در مورد آینده کشورهایمان به توافق برسیم. وقتی به کشورهای خود اشاره می‌کنم، منظورم روسیه، آذربایجان، ارمنستان و در واقع همه کشورهای منطقه است زیرا همه مردمی که در این سرزمین‌ها زندگی می‌کنند علاقه مند به عادی سازی روابط هستند.

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: روسیه به نوبه خود تمام تلاش لازم را برای اطمینان از دستیابی به یک راه حل نهایی و جامع انجام خواهد داد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه هم گزارش داد که کاخ کرملین با صدور بیانیه‌ای در باره دیدار سه جانبه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، اعلام کرد: در مورد همه مسائل نمی‌توان به توافق رسید اما طرف‌های شرکت کننده در مورد مسائل اساسی به توافق رسیدند و اعلامیه مشترک را پذیرفتند.

https://irna.ir/xjKTrX

**تاکید بیانیه پایانی مذاکرات سوچی بر خودداری از توسل به زور و تهدید توسط باکو و ایروان

در بیانیه پایانی سران سه کشور در پایان نشست سوچی آمده است: روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر تعهد خود به پایبندی به توافقات ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ و خودداری از توسل به زور و یا تهدید تاکید کردند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

مذاکرات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان روز دوشنبه در سوچی پایان یافت.

در بیانیه مشترک این سه کشور آمده است در این مذاکرات در مورد اجرای بیانیه های سه جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰، ۱۱ ژانویه و ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ گفت و گو شد.»

مقامات این سه کشور در این بیانیه بر تعهد خود برای رعایت دقیق همه این توافقنامه ها در راستای منافع عادی سازی همه جانبه روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان، صلح، ثبات، امنیت و توسعه اقتصادی پایدار در قفقاز جنوبی تاکید کردند.

همچنین توافق شد که تلاش‌های بیشتری برای حل و فصل وظایف باقی‌مانده، از جمله مسائل بشردوستانه بدون تأخیر انجام شود.

آنها با اشاره به سهم کلیدی نیروهای حافظ صلح روسیه در تضمین امنیت در منطقه استقرار خود، بر لزوم تلاش این گروه برای ثبات وضعیت منطقه تاکید کردند.

همچنین طرفین موافقت کردند که از توسل به زور یا تهدید به زور خودداری کنند و همه مسائل مورد مناقشه را منحصراً بر اساس به رسمیت شناختن حاکمیت متقابل، تمامیت ارضی و نقض ناپذیری مرزها مطابق با منشور سازمان ملل متحد و اعلامیه آلما آتی در سال ۱۹۹۱ مورد بحث و بررسی قرار دهند.

در پایان این نشست، سران سه کشور بر اهمیت آمادگی فعال برای انعقاد معاهده صلح میان جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان به منظور دستیابی به صلح پایدار و بلند مدت در منطقه تاکید کردند. بر اساس دستاوردهای موجود، با ادامه تلاش برای راه‌ حل‌های قابل قبول دو طرف موافقت شد. فدراسیون روسیه نیز متعهد شد کمک‌های ممکن را در این زمینه ارائه خواهد کرد.

به گزارش تارنمای نیوز، سران سه کشور بر اهمیت ایجاد فضای مثبت میان جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان برای ادامه گفت‌وگو میان مردم، کارشناسان و رهبران مذهبی با کمک روسیه و برقراری تماس‌های سه جانبه پارلمانی منظور تقویت اعتماد بین مردم دو کشور تاکید کردند.

طبق این بیانیه، رهبران جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان از آمادگی فدراسیون روسیه برای ادامه کمک به عادی سازی روابط میان باکو و ایروان و تضمین ثبات و رفاه در قفقاز جنوبی استقبال کردند.

https://irna.ir/xjKTrY

**روسیه به لبنان گندم و سوخت می‌دهد

وزیر حمل و نقل لبنان دوشنبه شب گفت که روسیه به این کشور گندم و سوخت خواهد داد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«علی حمیه» در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت که این کشور ۱۰ هزار تن سوخت برای نیروگاه‌های برق لبنان ارسال خواهد کرد.

وزیر حمل و نقل لبنان افزود: روسیه همچنین ۲۵ هزار تن گندم به لبنان می‌فرستد و طی چند روز آینده جزئیات این اقدام روسیه را اعلام خواهیم کرد.

لبنان از سال ۲۰۱۹ درگیر یکی از شدیدترین بحران‌های اقتصادی تاریخ خود است و ارزش پول ملی این کشور چندین برابر کاهش پیدا کرد و این مساله باعث افزایش بی سابقه قیمت‌ها در همه عرصه‌های زندگی مردم و ناتوانی دولت در تامین هزینه سوخت نیروگاه‌ها برای تولید برق شد.

همچنین لبنان  پس از انفجار بندر بیروت بخش اعظمی از قدرت ذخیره سازی گندم خود را از دست داد و این کشور را در تهیه نان و سایر مواد غذایی با بحرانی بی سابقه مواجه کرد.

کشورهای مختلف در سال‌های اخیر با هدف خروج لبنان از بحران اقتصادی کمک‌های بلاعوض به لبنان کردند.

کمک روسیه به لبنان در کنار کمک سایر کشورها از جمله عراق در تامین سوخت نیروگاه‌ها می‌تواند در آینده‌ای نزدیک بخشی از فشار اقتصادی بر مردم لبنان را کاهش دهد.

پیش تر دیمیتری پاتروشف وزیر کشاورزی روسیه در حاشیه نشست اقتصادی سن پترزبورگ گفته بود که گندم روسیه در بازار جهانی مثل سال‌های گذشته عرضه خواهد شد ولی بر خلاف سال‌های گذشته تنها برای کشورهای دوست گندم وجود دارد.

از سوی دیگر وزارت دفاع روسیه اعلام کرده که مشارکت این کشور در توافقنامه صادرات غلات با اوکراین پس از هدف قرار گرفته شدن سواستوپول با پهپاد به حالت تعلیق در آمده است.

مقام‌های شهر بندری «سواستوپول» واقع در کرانه دریای سیاه و جنوب غربی «کریمه» اعلام کردند که پس از حمله پهپادی صبح روز شنبه به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه، کشتی‌گاه این شهر به طور موقت مسدود شد و کشتی‌ها و قایق‌ها قادر به عبور از طریق این خلیج نبودند.

وزارت دفاع روسیه در این خصوص گفته است که اوکراین، ‌۱۶ پهپاد را برای حمله به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه ارسال کرده و ردیاب‌های پرواز، یک پهپاد جاسوسی آمریکا را بر فراز دریای سیاه در نزدیکی کریمه در حال پرواز نشان داده است.

 بنا بر گفته وزارت دفاع روسیه تمامی پهپادهای ارتش اوکراین که برای هدف قرار گرفتن کشتی‌های روسیه اعزام شده بودند، منهدم شدند.

https://irna.ir/xjKTs۴

**کشور غنا؛ رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل در ماه نوامبر  

ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل پس از گابن به کشور غنا رسید تا ریاست آن را در ماه نوامبر ( از فردا به وقت محلی) برعهده داشته باشد. 

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

 ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه اکتبر بر عهده گابن بود و در ماه سپتامبر نیز برعهده فرانسه بود که هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد. 

در دوره ریاست گابن بر شورای امنیت، نشست های این شورا درباره جنگ اوکراین همچنان تداوم یافت و در یکی از نشست ها نیز ادعاهای ضد ایرانی غرب به ویژه آمریکا درباره استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در این جنگ مطرح شد که تهران و مسکو قاطعانه این ادعاها را رد کردند. 

مسکو در دوره ریاست فرانسه، قطعنامه شورای امنیت علیه الحاق مناطق اوکراین به روسیه را وتو کرد. 

 ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه  آگوست نیز برعهده چین و در ماه جولای برعهده برزیل بود که نشست های این شورا در موضوعات مختلف از اوکراین تا غرب آسیا و آفریقا  برگزار و بررسی شد. 
در ماه ژوئن نیز ریاست شورای امنیت بر عهده آلبانی بود که  نشست دوره ای شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام برگزار و سیزدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در این زمینه بررسی شد. 
 
ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه می برعهده آمریکا بود که تلاشهایش برای اعمال تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی به دلیل آزمایش های موشکی با وتوی چین و روسیه مواجه شد. 
 
واشنگتن همچنین در دوره ریاست خود علاوه بر نشست های شورای امنیت درباره جنگ اوکراین، در نشست مشترکی با سازمان ملل درباره امنیت غذایی جهانی در پی وقوع این جنگ، روسیه را همچنان عامل این بحران جهانی دانست. 
 
 در ماه آوریل نیز انگلیس متحد واشنگتن، ریاست دوره این شورا را برعهده داشت که همزمان با جنگ اوکراین، با هدایت و رهبری آمریکا و سایر متحدان خود، دو قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل علیه روسیه صادر کردند. 
 
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سومین نشست فوق العاده خود برای جنگ اوکراین، در ۱۹ فروردین ماه امسال عضویت روسیه در شورای حقوق بشر را با ۹۳ رأی موافق، ۲۴ رأی مخالف و ۵۸ رأی ممتنع به حالت تعلیق درآورد. 
 
مجمع عمومی سازمان ملل همچنین هفتم اردیبهشت ماه امسال قطعنامه پیشنهادی کشور لیختن اشتاین را تصویب کرد که بر اساس آن، هر بار که یکی از اعضای دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کند، این نهاد ملزم به تشکیل جلسه می شود. 
 
 این قطعنامه بدون رای گیری و با اجماع به تصویب رسید. این قطعنامه توسط کشور لیختن اشتاین ارائه شد و حمایت  ۸۳ کشور از جمله آمریکا را برخوردار بود. 
 
بر اساس قطعنامه ۷۶/۲۶۲ مصوب ۲۶ آوریل ۲۰۲۲ (در پرتو ماده ۱۰ منشور و البته با رعایت مفاد ماده ۱۲)، در صورت وتو هر قطعنامه ای در شورای امنیت توسط هر یک از اعضای دائم، مجمع عمومی تشکیل جلسه خواهد داد تا همه اعضای ملل متحد به بحث و بررسی پیرامون وتو قطعنامه مورد نظر بپردازند. 
 
در ماه ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۲۲)  نروژ، در ماه فوریه روسیه و در ماه مارس امارات متحده عربی به ترتیب ریاست شورای امنیت را بر عهده داشتند. 
 
ریاست شورای امنیت دوره ای و طول مدت آن یک ماه است و رئیس هیات نمایندگی هر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل شناخته می‌شود. 
 
پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه می شوند که دارای حق وتو در این شورا  هستند. 
 
 وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است که با یکجانبه‌گرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است. 
 
۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند. 
 
در واقع، ۱۰ عضو انتخابی شورای امنیت توسط مجمع عمومی برای یک دوره دو ساله که از اول ژانویه آغاز می‌شود، انتخاب می‌شوند. عضوی که خارج می‌شود بلافاصله قابل تجدید انتخاب نخواهد بود. 

هر سال، مجمع عمومی، پنج عضو جدید را انتخاب و جایگزین اعضای قدیمی‌تری که دوره عضویتشان در ۳۱ دسامبر پایان می‌یابد، می‌سازد. 

کشورهای ژاپن، سوئیس، مالت، موزامبیک و اکوادور اعضای جدید غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند که دوره دو ساله عضویت آنها از یکم ژانویه ۲۰۲۳ آغاز و جایگزین کشورهای هند، نروژ، ایرلند، کنیا و مکزیک خواهند شد.

https://irna.ir/xjKTsd

**هشدار سازمان ملل متحد به توئیتر درباره هرگونه نفرت افکنی

سوء سوابق ایلان ماسک مالک توئیتر به دلیل موضع‌گیری‌های غیرمعمول و طرح مسائل بحث‌برانگیز، سازمان ملل متحد را بر آن داشت تا به او در مورد انتشار هرگونه مطالب نفرت افکنانه هشدار بدهد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی گفت: "ما با نگرانی اعلام کرده‌ایم که نباید از توئیتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی برای ترویج تنفر، انتشار مطالب غیرواقع یا تبعیض نژادی استفاده شود از این رو ما این موضوع را در مورد توئیتر با دقت زیر نظر داریم."

با این حال دوجاریک افزود سازمان ملل در این رابطه هیچ تماس خاصی با توئیتر نداشته است.

صفحه سازمان ملل متحد در توئیتر با ۱۶ میلیون دنبال کننده و کاربر، یکی از فعال ترین صفحات این شبکه اجتماعی است و همه مقامات، ادارات و بخش‌های این سازمان در توئیتر حساب کاربری دارند.

ایلان ماسک بلافاصله پس از نهایی شدن قرارداد خرید توئیتر، شروع به اخراج شمار زیادی از کارکنان آن کرد. نشریه آمریکایی واشنگتن پست چند روز پیش به نقل از اسناد و مدارک توئیتر نوشت ماسک قصد دارد ۷۵ درصد کارکنان توئیتر را برکنار کند.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران (واجا) و نیز سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در بیانیه مشترکی به اقدامات نفرت افکنانه توئیتر و حتی اقدام توئیتر در لغو محدودیت‌های کاربران برای انتشار محتوا در این شبکه اجتماعی اشاره کرده‌اند.

https://irna.ir/xjKTsr

**بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای اوکراین

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد بازرسی از دو مرکز تأسیسات هسته‌ای در اوکراین را آغاز کرده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دوشنبه شب گفت: نتایج اولیه حاصل از بازرسی دو مرکز تأسیسات هسته‌ای در اوکراین را طی هفته جاری اعلام خواهد کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۳۱ اکتبر (۹ آبان) در پستی به نقل از گروسی در توئیتر اعلام کرد کارشناسان این آژانس، بازرسی از دو مرکز تاسیسات هسته‌ای اوکراین را بر اساس درخواست دولت کی‌یف آغاز کرده‌اند.

آژانس افزود: با درخواست دولت اوکراین، بازرسان پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت‌های راستی‌آزمایی در دو نقطه از این کشور را آغاز کرده‌اند و به زودی تحقیقات خود را تکمیل خواهند کرد.

در ادامه این توئیت آمده است: گروسی نتایج اولیه بازرسی کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را طی هفته جاری ارائه خواهد کرد.

گروسی پیش از این اعلام کرده بود که کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از اظهارات روسیه در مورد ساخت بمب کثیف و دعوت از کی یف، از دو سایت در اوکراین بازدید خواهند کرد. 

گروسی با بیان اینکه من چند روز پیش با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سن پترزبورگ دیدار داشته‌ام تصریح کرد، با سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه دیدار منظمی دارم، ما در تماس دائمی هستیم و با اوکراین نیز در تماس هستیم.

https://irna.ir/xjKTsf

**حمله نیروهای مقاومت فلسطین به نظامیان صهیونیست در جنین

منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، مبارزان فلسطینی به سمت نظامیان صهیونیست در شهر جنین تیراندازی کردند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

مبارزان فلسطینی، نظامیان صهیونیست را در نزدیکی پست ایست و بازرسی نظامی «سالم» واقع در شمال غرب شهر جنین هدف قرار دادند.

بر اساس این گزارش، از تلفات احتمالی این حمله گزارشی تاکنون منتشر نشده است.

از سوی دیگر نظامیان صهیونیست به اردوگاه «العروب» واقع در شمال الخلیل حمله کردند و با جوانان فلسطینی درگیر شدند.

منابع فلسطینی گزارش دادند، نظامیان صهیونیست با پرتاب گاز اشک آور و شلیک گلوله به مقابله با جوانان فلسطینی پرداخته است.

شرایط این روزهای سرزمین‌های اشغالی به ویژه در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیله‌ای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیست‌ها را می‌دهند و همین امر شرایط ویژه‌ای را برای صهیونیست‌های غاصب رقم زده است.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjKTsg

**گفت وگوی تلفنی بایدن و لولا داسیلوا

رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با لولا داسیلوا ضمن تبریک پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری برزیل، از قدرت نهادهای دموکراتیک این کشور پس از انتخابات آزاد، عادلانه و معتبر تمجید کرد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

کاخ سفید اعلام کرد، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس‌جمهور منتخب برزیل درباره طیفی از موضوعات از جمله همکاری برای رسیدگی به چالش‌ها گفت وگو کرد.

بایدن در این تماس تلفنی از قدرت نهادهای دموکراتیک برزیل پس از انتخابات آزاد، عادلانه و معتبر تمجید کرد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: «دو رهبر در مورد روابط قوی بین آمریکا و برزیل گفت وگو کردند و متعهد شدند که به عنوان شریک برای مقابله با چالش‌های مشترک از جمله مبارزه با تغییرات آب‌ و هوایی، حفاظت از امنیت غذایی، ترویج فراگیری و دموکراسی و مدیریت مهاجرت منطقه‌ای به همکاری ادامه دهند.»

تماس تلفنی بایدن و لولا داسیلوا یک روز پس از آن صورت گرفت که رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای پیروزی رهبر جناح چپ برزیل را تبریک گفت و اذعان داشت: "من مشتاقانه منتظر همکاری برای ادامه همکاری بین دو کشور در ماه‌ها و سال‌های آینده هستم."

لولا داسیلوا روز یکشنبه در انتخابات ریاست جمهوری برزیل مقابل ژایر بولسونارو رهبر کنونی برزیل با ۵۰.۹ درصد آرا پیروز شد.

پس از پیروزی، لولا داسیلوا قول داد که دوره جدیدی از "صلح، عشق و امید" را آغاز کند. او همچنین قول داد که برزیل نقش خود را در مبارزه با تغییرات آب و هوایی، حفاظت از تنوع زیستی و توقف جنگل زدایی آمازون از سر خواهد گرفت.

https://irna.ir/xjKTsC

**هیاهو پس از اظهارات ضد مهاجرتی وزیر کشور انگلیس

پس از ادعای سوئلا براورمن وزیر کشور انگلیس در پارلمان، مبنی بر اینکه این کشور با "تهاجم" افرادی که با قایق‌های کوچک در حال عبور از کانال مانش هستند مواجه است، احزاب مخالف و حتی برخی از نمایندگان پارلمان در حزب حاکم محافظه کار، شایستگی وی را برای این پست زیر سوال بردند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

رویترز دوشنبه شب نوشت، براورمن هفته گذشته، ۶روز پس از استعفای خود از سمت وزیر کشوری به دلیل ارسال یک سند دولتی از ایمیل شخصی خود به کارمند یکی از نمایندگان مجلس و نقض قوانین، توسط ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس مجدداً به عنوان وزیر کشور منصوب شد.

وی روز دوشنبه در سخنانی در پارلمان انگلیس که به خاطر بی توجهی به توصیه‌های حقوقی در مورد بازداشت طولانی مدت مهاجران در یک مرکز رسیدگی به پناهندگان در جنوب این کشور مورد پرسش قرار گرفته بود، گفت که سامانه مهاجرتی انگلیس "در هم شکسته" و "خارج از کنترل" است.

وی گفت: "بیایید وانمود نکنیم که همه پناهنده‌ها در مضیقه هستند، کل کشور می‌داند که این درست نیست. "

این اظهارات یک روز پس از آن بیان شد که مردی روز یکشنبه بمب‌های بنزینی متصل به وسایل آتش بازی را به سمت یک مرکز مهاجرت در بندر دوور در جنوب انگلیس پرتاب و سپس خودکشی کرد.

سوناک که هفته گذشته به عنوان سومین نخست‌وزیر انگلیس در دو ماه گذشته شروع به کار کرد، روزهای اولیه ریاست خود را تحت‌الشعاع اختلافات در مورد انتصاب براورمن به وزارت کشور سپری می‌کند.

احزاب مخالف و حتی برخی از نمایندگان پارلمان در حزب حاکم محافظه کار، شایستگی براورمن برای این پست را زیر سوال برده‌اند.

تامی شپرد نماینده پارلمان اسکاتلند از حزب ملی اسکاتلند (SNP) او را به "لفاظی‌های راست افراطی و تحریک آمیز" متهم کرد.

براورمن روز دوشنبه، اذعان کرد که ۶ بار اسناد رسمی دولتی را در ایمیل شخصی خود قرار داده است؛ اقدامی که نگرانی‌های جدیدی را در مورد نقض قوانین انگلیس از سوی وزیران در زمانی که مسئولیت امنیت کشور را بر عهده دارند، ایجاد کرده است.

با این حال، پس از اینکه برخی از مسئولان او را به نادیده گرفتن عمدی توصیه‌های حقوقی برای انتقال افراد از اردوگاه‌ها به هتل‌ها متهم کردند، براورمن از تصمیم خود برای نگهداری هزاران نفر در یک مرکز مهاجرت در شهر کنت دفاع کرد.

دیوید نیل بازرس ارشد مستقل مرزها و مهاجرت، هفته گذشته شرایط سایت منستون در کنت را "بسیار فاجعه بار" توصیف کرد.

در حالی که پیش بینی شده بود در این کمپ حداکثر  ۱۵۰۰ مهاجر برای کمتر از ۲۴ ساعت اسکان داده شوند، تعداد آنها به بیش از دو برابر افزایش یافته است. همچنین یک خانواده افغان می‌گوید که آنها ۳۲ روز در آنجا بوده‌اند.

براورمن در طول مناظره در پارلمان گفت که با یک قانونگذار موافق است که گفته بود اگر مهاجران معتقد باشند که محل اقامت در انگلیس به اندازه کافی خوب نیست، می‌توانند «به یک قایق سوار شوند و مستقیماً به فرانسه برگردند».

کیم جانسون، یک قانونگذار از حزب اصلی مخالف کارگر، گفت که ادبیات براورمن، نژادپرستان و افراط گرایان را برای حمله به پناهجویان آسیب پذیر ترغیب می‌کند.

آن مک لافلین، یکی از اعضای حزب SNP، گفت که "از شنیدن اینکه وزیر کشور عمداً از زبان تحریک آمیز درباره پناهجویان آسیب پذیر استفاده می‌کند، شوکه و کاملاً منزجر شده است". او این اظهارات را شرم آور خواند.

در پی افزایش بی‌سابقه تعداد پناهجویانی که با قایق‌های کوچک در سراسر کانال مانش در سال جاری وارد انگلیس شده‌اند، آمارهای دولتی نشان می‌دهد که تا کنون بیش از ۳۹ هزار نفر در سال جاری وارد این کشور شده‌اند که نسبت به ۲۸هزار ۵۲۶ نفر در سال گذشته افزایش قابل توجهی نشان می‌دهد. بیشتر این پناهجویان از ایران، سوریه، عراق و اریتره هستند.

دولت انگلیس می‌گوید که ۹۰ درصد از پناهجویان مرد هستند و بسیاری از آنها مهاجران اقتصادی هستند تا پناهندگان واقعی.

بر اساس یک نظرسنجی که در ماه جاری منتشر شد، حدود یک پنجم از انگلیسی‌ها می‌گویند که مقابله با مهاجرت چالش برانگیزترین مسئله پیش روی این کشور است.

براورمن ضن حمایت از خروج انگلیس از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر گفت، این تنها راهی است که این کشور می‌تواند مشکلات مهاجرتی خود را حل کند. وی اضافه کرد این "رویای" او بود که ببیند پروازی که پناهجویان را به رواندا اخراج می‌کند، برمی‌خیزد.

https://irna.ir/xjKTsB

**مقام حماس: منابع طبیعی خود در دریای غزه را پس می‌گیریم

«محمود الزهار» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطین (حماس) دوشنبه شب گفت که این جنبش برای باز پس‌گیری منابع طبیعی خود در دریای غزه اقدام خواهد کرد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«محمود الزهار» گفت که این جنبش در باز پس‌گیری منابع طبیعی فلسطین در دریای غزه از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

وی افزود: حماس به هیچ کس اجازه نخواهد داد که از یک وجب از خاک فلسطین کوتاه بیاید و یا حتی در این زمینه صحبت کند.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در بخش دیگری از سخنان خود گفت که کرانه باختری امروز همان نقشی را ایفا می‌کند که غزه طی سال‌های گذشته ایفا کرد و خون‌های شهدایی که امروز در کرانه باختری داده می‌شود، مقدمه جنگی است که به اسرائیل پایان خواهد داد و آن را بیرون خواهد راند.

الزهار همچنین افزود که غزه با تمام توان از کرانه باختری حمایت خواهد کرد تا با رژیم صهیونیستی مقابله کند.

شرایط این روزهای سرزمین‌های اشغالی به ویژه در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیله‌ای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیست‌ها را می‌دهند و همین امر شرایط ویژه‌ای را برای صهیونیست‌های غاصب رقم زده است.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjKTsb

**وزیر امنیت داخلی آمریکا: افراط‌گرایی خشونت‌آمیز بزرگ‌ترین تهدید ایالات متحده است

الخاندرو مایورکاس وزیر امنیت داخلی آمریکا گفت: افراط‌گرایی خشونت‌آمیز یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای مرتبط با تروریسم برای ایالات متحده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

مایورکاس دوشنبه شب در مصاحبه با شبکه سی ان ان، حمله به پل پلوسی همسر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را حمله‌ای وحشتناک و خشونت‌آمیز خواند.

وی در اولین واکنش پس از این حمله که هفته گذشته صورت گرفت گفت: هیچ جایی برای این قبیل اقدامات در این کشور وجود ندارد.

مایورکاس اظهار کرد: این پرونده توسط مقامات محلی در حال بررسی و پیگرد قانونی است، بنابراین من اجازه می‌دهم که این روند در دادگاه، مراحل قانونی خود را طی کند.           

در همان روزی که پلوسی مورد حمله قرار گرفت، مقامات فدرال در ارزیابی مشترکی هشدار دادند که افراط‌گرایی خشونت‌آمیز داخلی تهدیدی برای انتخابات میان دوره‌ای ۲۰۲۲ است.

مایورکاس در پاسخ به این سوال که آیا او در مورد حملاتی از این دست که ممکن است متأثر از اظهارت افراطی و خشونت‌آمیز برخی از سیاستمداران انجام شود، نگران است؟ گفت: افراط‌گرایی خشونت‌آمیز داخلی یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای مرتبط با تروریسم برای ایالات متحده است.

وی خاطرنشان کرد که وزارت امنیت داخلی، تهدیدهای محیطی را ردیابی و اطلاعات را به مقامات مجری قانون ایالتی و محلی ارسال می‌کند، بنابراین آنها نسبت به این نوع تهدیدها هوشیار هستند.

فردی با شکستن در،  وارد اقامتگاه  نانسی پلوسی در سانفرانسیسکو شده و پس از اینکه از یافتن خود او (نانسی پلوسی) ناامید شده، با خشونت به پائول پلوسی همسر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا حمله‌ور شده است.

پس از اینکه این حمله منجر به آسیب دیدن جدی پائول پلوسی از ناحیه جمجه و دست راست شد، به بیمارستان انتقال یافت و تحت عمل جراحی موفق قرار گرفت.

https://irna.ir/xjKTsD

**ادامه حملات ائتلاف سعودی به الحدیده یمن

منابع خبری بامداد سه‌شنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی مناطقی در استان الحدیده یمن را هدف حملات هوایی، موشکی و توپخانه قرار داده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

اتاق عملیات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در استان الحدیده اعلام کرد، پهپادهای شناسایی و جاسوسی ائتلاف سعودی وارد آسمان منطقه الجبلیه و حیس شده و به گشت زنی پرداختند.

بر اساس این گزارش، پهپادهای شناسایی و مسلح ائتلاف سعودی همچنین مناطقی را در الجبیله هدف قرار دادند.

این گزارش می‌افزاید، حملات راکتی ائتلاف سعودی نیز در مناطق مختلفی از استان الحدیده ادامه داشته است و واحد توپخانه ائتلاف سعودی نیز مناطقی را در حیس و الجبلیه استان الحدیده هدف قرار دادند.

این حملات در حالی صورت گرفته که آتش بس یمن روز ۱۰ مهر به پایان رسید و تمدید نشده است.

پیش‌تر «محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره کننده یمن گفته بود که هیات مذاکره کننده یمن بر حق ملت یمن تاکید می‌کند و کشورهای متجاوز را مسئول شکست آتش بس می‌داند.

وی افزود: بر موضع خود مبنی بر ضرورت پرداخت حقوق همه کارمندان و مستمری بازنشستگان و برداشته شدن محاصره ظالمانه بندر الحدیده و فرودگاه صنعا تاکید کردیم.

عبدالسلام اضافه کرد: کشورهای متجاوز مسئول شکست آتش بس و افزایش رنج‌های ملت عزیز یمن هستند.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.

همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتش‌بس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن‌ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

https://irna.ir/xjKTss

**اتهام زنی واهی دبیرکل اتحادیه عرب علیه ایران

دبیرکل اتحادیه عرب در اتهامی واهی علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که تهران در امور داخلی عراق و یمن دخالت می کند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

"احمد ابوالغیط" دبیرکل اتحادیه عرب در گفت وگو با شبکه تلویزیونی خبری "القاهره" مدعی شد که ایران در امور داخلی عراق دخالت می کند.

وی همچنین ایران را به دخالت در امور داخلی یمن متهم کرده و بدون اشاره به اینکه بحران یمن ناشی از حمله تجاوزگرانه ائتلاف متجاوز سعودی به این کشور بوده است، ادعا کرد: "دخالت های ایران و کمک به شبه نظامیان الحوثی (جنبش انصارالله یمن) باعث بحران در یمن شده است".

او افزود: عراق از سال ۱۹۵۸ میلادی تاکنون با جنگ ها و بحران ها و انقلاب ها روبرو است.

دبیرکل اتحادیه عرب همچنین گفت که ترکیه در امور داخلی عراق دخالت می کند.

وی همچنین بدون اشاره به حضور کنونی نیروهای آمریکایی در خاک عراق و دخالت های ریز و درشت سفارت واشنگتن در امور داخلی این کشور گفت که آمریکا قبلا در امور داخلی عراق دخالت کرده است.

ابوالغیط در بخش دیگری از گفت وگوی خود تصریح کرد: کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از ثروت ها و سرمایه گذاریهای خود برعکس عراق و لیبی پاسداری کرده اند.

او همچنین بدون اشاره به ناکارآمدی و نبود حکومت های منتخب در برخی کشورهای عربی و پیامدهای منفی فزآینده آن در سطوح مختلف داخلی در این کشورها، "علت اصلی مصیبت های ملت های برخی کشورهای عربی را دخالت های بیگانه دانست" و با حمله به بهار عربی در سال ۲۰۱۱ میلادی علیه حکومت های مستبد و دست نشانده غرب در برخی کشورهای عربی گفت: "حوادث سال ۲۰۱۱ میلادی عامل اصلی رنج و مشکلات ملت های عرب بود. "

ابوالغیط در بخش دیگری از مصاحبه خود همچنین به پرونده سد النهضه بین کشورهای مصر و اتیوپی و سودان اشاره کرد و گفت: اتیوپی قوانین و موازین بین المللی درباره رودخانه های عبوری از مرزهای چند کشور را نقض کرده است.

https://irna.ir/xjKTtM

**مصر مجوز احداث دومین واحد نیروگاه اتمی خود را به روسیه داد

مقامات مصری به شرکت انرژی هسته ای روسیه «روس اتم» اجازه احداث دومین واحد نیروگاه اتمی "الضبعه" را دادند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

پایگاه اطلاع رسانی العهد امروز سه شنبه با انتشار این خبر به نقل از بیانیه سازمان نظارت بر مقررات هسته ای و رادیولوژی مصر نوشت: این سازمان به ریاست «سامی شعبان» با اعطای مجوز  احداث واحد دوم نیروگاه اتمی الضبعه موافقت کرد.

این سازمان درخواست شرکت روس اتم برای دریافت مجوز ساخت واحد اول و دوم را در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۹ دریافت کرد و در طی دو سال، اقدامات خود را با ارائه گزارش تحلیل ایمنی اولیه برای واحد اول و دوم تکمیل کرد.

در این بیانیه آمده است که این سازمان بازدیدهایی از محل نیروگاه اتمی الضبعه به منظور روشن شدن میزان آمادگی برای شروع ساخت واحد دوم انجام داد.

سازمان نظارت بر مقررات هسته ای و رادیولوژی مصر افزود: این سازمان تلاش خود را برای تحقق التزام سازمان نیروگاه های هسته ای تولید برق با شرایط مجوز اعطا شده و کنترل سازمان یافته بر کار اجرای مرحله طراحی و ساخت تجهیزات و انجام بازرسی های لازم به کار خواهد گرفت.

پیشتر رسانه های عربی در تیرماه گذشته از آغاز عملیات بتن ریزی برای ساخت نخستین واحد نیروگاه اتمی الضبعة در شمال غربی مصر با همکاری روسیه خبر داده بودند.

عملیات بتن ریزی واحد نخست نیروگاه هسته ای مصر در منطقه الضبعه در استان مطروح در کنار دریای مدیترانه تیرماه گذشته در مراسمی با حضور شماری از مقامات مصری به ریاست «محمد شاکر» وزیر برق و انرژی مصر و تعدادی از مقامات شرکت دولتی انرژی هسته‌ای روسیه (روس اتم) آغاز می‌شود.

برپایه این گزارش، مصر و روسیه در سال ۲۰۱۵ برای ساخت این نیروگاه متشکل از ۴ رآکتور هسته‌ای نسل سه با مجموع ظرفیت تولید ۴۸۰۰ مگاوات و هزینه ۲۱ میلیارد دلار توافق کردند.

اواخر ماه گذشته میلادی، مقام‌های مصری برای صدور مجوز احداث نخستین واحد این نیروگاه پس از تایید وجود بالاترین سطوح ایمنی با بالاترین استانداردهای بین المللی موافقت کرده بودند.

https://irna.ir/xjKTtP

**لاوروف: کی‌یف مسیر صادرات غلات را به منطقه جنگی تبدیل نکند

وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با همتای ترکیه‌ای خود گفت: اگر کی‌یف تضمین کند که از مسیر صادرات غلات برای مقاصد جنگی استفاده نمی‌کند، امکان مذاکره برای از سرگیری توافق غلات وجود خواهد داشت.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«سرگئی لاوروف» در گفت‌وگوی تلفنی با مولود چاووش اوغلو تاکید کرد: کی‌یف باید تضمین کند که از مسیر انتقال غلات و بنادر اوکراینی برای مقاصد جنگی با روسیه استفاده نخواهد کرد.

وی ادامه داد: تنها در این صورت است که مذاکره درباره از سرگیری صادارت غلات از مسیر امن در دریای سیاه امکان پذیر خواهد بود.

همچنین در این گفت‌وگو دو طرف توافق کردند که سازمان ملل و کشورهای غربی باید در اجرای توافق غلات مربوط به محصولات کشاورزی و کود شیمیایی روسیه اقدامات مضاعفی انجام دهند.

بر اساس این گزارش، وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که روسیه مشارکت خود در «توافق غلات» را پس از حمله تروریستی در سواستوپل که توسط رژیم کی‌یف و با مشارکت متخصصان انگلیسی علیه ناوگان دریای سیاه و کشتی‌های تجاری در آن انجام شد، تعلیق می‌کند.

ترکیه، سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین ۳۱ تیر ۱۴۰۱ در استانبول توافقنامه‌ای را برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر دریای سیاه اوکراین امضا کردند که پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند متوقف شد. پس از این توافق، یک مرکز هماهنگی مشترک با حضور مقام های سه کشور و سازمان ملل در استانبول برای نظارت بر محموله‌ها ایجاد شده است.

https://irna.ir/xjKTvv

**آنکارا و بن بست احیای روابط با قاهره

دولت آنکارا که در یکسال گذشته تلاش های زیادی برای احیای روابط با رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه از جمله عربستان، امارات، مصر و سوریه داشته، در سه مورد اول توانسته روابط خود با تل آویو، ریاض و ابوظبی را ترمیم وتا حد بسیار خوب ارتقا دهد، اما هنوز نتوانسته رابطه قطع شده با دمشق و قاهره را بهبود ببخشد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

مقامات ترکیه در بیش از یکسال گذشته تلاش های زیادی برای برقراری رابطه با مصر انجام داده اند، ولی حتی با اعلام پیش بینی های متعدد برخی رسانه ها و کارشناسان مبنی بر احتمال برقراری این رابطه، مشخص شد که قاهره بنا بر دلایلی راغب نیست که این رابطه برقرار شود.
"سامح شکری" وزیر امور خارجه مصر اخیرا اعلام کرده که روند بهبود روابط قاهره – آنکارا به بن بست خورده و مذاکرات برای عادی‌سازی روابط با آنکارا متوقف شده، زیرا در نوع عملکرد مقامات ترکیه تغییری مشاهده نمی شود.
وزیر امور خارجه مصر دلیل واضحی در این باره ارایه نداده ولی به صورت کلی اعلام کرده که موضوع به رعایت قوانین و موازین و هنجارهای بین‌المللی ارتباط دارد.
هرچند آنکارا بر برقراری رابطه با قاهره اصرار دارد و حتی "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه در ۱۹ اوت گذشته سیگنال مثبتی برای تقویت روابط آنکارا با قاهره ارسال و اعلام کرد که «مردم مصر، مردمی برادر هستند که ما نمی ‌توانیم در وضعیت دشمنی و خصومت با آنها به سرببریم»، ولی مقامات قاهره به دنبال اقدامات عملی در این زمینه هستند که تاکنون مشاهده نکرده اند.
رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرده که روابط کشورش بایستی با مصر در کوتاهترین زمان به وضعیت عادی برگشته و به صلح کامل برسد.
روند حل اختلاف‌های آنکارا – قاهره در اواخر اسفند سال ۱۳۹۹ شروع شد، ولی در همان زمان نیز شتاب زیادی نداشت؛ یک منبع مسئول در مصر در همان زمان اعلام کرده بود که مصر درخواستی از جانب ترکیه برای برگزاری نشست در قاهره دریافت کرده و مقامات مصر نیز از این امر استقبال کرده‌اند.

قاهره – آنکارا در چه موضوعاتی با هم اختلافات دارند؟
باید گفت که با گذر از اختلافات کوچک و حاشیه ای میان مصر و ترکیه، دو کشور در دو موضوع که برای قاهره بسیار با اهمیت می باشد با هم اختلاف اساسی دارند، که اولی مربوط به مسایل داخلی مصر می باشد و دومی موضوع منطقه ای است، در عین حال قاهره سه شرط برای آنکارا برای برقراری رابطه تعیین کرده است.
در بُعد داخلی، دلیل اصلی قطع رابطه آنکارا – قاهره، کودتا علیه "محمد مرسی" رییس جمهوری سابق مصر و عزل او و همچنین برخوردهای نامناسب با «اخوان المسلمین» این کشور در سال ۲۰۱۳ و اعتراض شدید ترکیه به این اقدام بود؛ در مقابل قاهره، سفیر ترکیه را به خاطر اعتراض به کودتا علیه مرسی از مصر اخراج و حضور دیپلمات‌های ترکیه را تا حد کاردار در قاهره تنزل داد. ترکیه‌ نیز در مقابل و در واکنش به این اقدام، گامی مشابه اتخاذ کرد، بطوریکه نزدیک به ۸ سال، هیچ دیدار سیاسی یا میانجیگری برای مهار این تنش البته به جز بهبود روابط اقتصادی میان دو طرف صورت نگرفت.
باید گفت که روابط آنکارا - قاهره پس از زمان برکناری "محمد مرسی" اولین رئیس جمهور مصر بعد از بهار عربی و روی کار آمدن "عبدالفتاح السیسی" قطع شد، چرا که آنکارا معتقد بود که السیسی با کودتا علیه دولت منتخب مصریها ریاست جمهوری را قبضه کرده است.
موضوع منطقه ای و یا بین المللی که قاهره با آنکارا اختلاف عمیق دارد، مربوط به مساله لیبی و دخالت های ترکیه در بحران آن کشور می باشد، مساله ای که با اعزام مزدوران خارجی و سوری (همان تروریست های در حال جنگ با ارتش سوریه) به لیبی، اختلافات مصر با ترکیه را شدت بیشتری داده است.
  
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) با هدف برکناری «معمر قذافی» دیکتاتور وقت این کشور، با تنش‌های سیاسی و درگیری‌های نظامی بسیار گسترده‌ای روبه‌رو بوده است و در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد که در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمد که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیا است و در بخش شرقی و جنوب نیز «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات متحده عربی، یونان و قبرس حمایت می‌شود.
هر چند دخالت های ترکیه در لیبی با سرنگونی "معمر قذافی" رییس جمهور مخلوع این کشور آغاز شده، اما در سه سال گذشته و به ویژه پس از درخواست «دولت وفاق ملی لیبی» که در برابر نیروهای «خلیفه حفتر» می جنگد و اعزام نظامیان ترکیه ای و مزدوران وابسته به آن از سوریه، بر نگرانی ها و اعتراض های قاهره افزوده است.
آنکارا و دولت وفاق ملی لیبی به‌ ریاست فائز سراج در آبان ۱۳۹۸ توافقنامه امنیتی و اقتصادی با یکدیگر امضا کردند که یکی از بندهای آن حمایت نظامی ترکیه از طرابلس در مواقع بحرانی بود، هرچند نیروهای ترکیه پیش از آن به لیبی اعزام شده بودند، اما با مصوبه پارلمان ترکیه از تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۳۹۸ مبنی بر اعزام نظامیان این کشور به لیبی، این مساله قطعیت یافت.  
ورود نظامی ترکیه به پرونده لیبی و حمایت سیاسی و نظامی از دولت وفاق ملی این کشور که منجر به پیشروی نیروهای تحت امر فائز سراج در برابر ژنرال حفتر شد، مصر را شدیدا نگران کرد و بر آتش اختلافات دو طرف افزود، آتشی که به نظر نمی رسد، اگر نظامیان و مزدوران وابسته به ترکیه از لیبی خارج نشوند، خاموش شود. به اعتقاد کارشناسان مسایل سیاسی و نظامی، هم اکنون همین مساله مهم ترین موضوع اختلافی قاهره – آنکارا می باشد.

ترکیه چه تعداد مزدور به لیبی اعزام کرده است؟  
می توان گفت که دقیق ترین آمار اعزام تروریست و مزدور از سوی ترکیه به سوریه از سوی گروه موسوم به "دیده بان حقوق بشر سوریه" و به دلیل وجود منابع این گروه در بین تروریست ها اعلام شده است.
گروه موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» در مرداد ماه سال ۱۳۹۹ و در اوج جنگ داخلی در لیبی اعلام کرد که ترکیه ۱۷ هزار پیکارجوی (تروریست) سوری را (که در حال جنگ با ارتش سوریه بودند) برای جنگ به لیبی اعزام کرده است.
در گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه آمده است: در میان این ۱۷ هزار مزدور سوری، ۳۵۰ کودک نیز حضور دارند که پس از آموزش‌های نظامی به لیبی گسیل شده اند.
بنابر اخبار دریافتی، ترکیه تاکنون ۱۰ هزار مزدور غیر سوری از جمله ۲ هزار و ۵۰۰ مزدور تونسی را نیز از خاک سوریه و با کمک سرویس‌های اطلاعاتی خود به لیبی اعزام کرده و این روند هنوز نیز ادامه دارد.
"رامی عبدالرحمن" مدیر گروه موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده که مزدوران سوری که برای جنگ در کنار دولت وفاق ملی به لیبی اعزام می‌شوند، ماهیانه ۲ هزار دلار دریافت می‌کنند؛ همچنین ترکیه به آنها تابعیت این کشور را نیز اعطا می‌کند.
بنابر گزارش های اعلامی، ۴۸۱ نفر از جمله ۳۴ کودک و نوجوان از مزدوران وابسته به ترکیه در درگیری‌های لیبی کشته شده اند، آماری که فقط مربوط به سال ۱۳۹۹ می باشد.

شروط قاهره برای از سرگیری روابط با آنکارا
قاهره برای برقراری رابطه میان مصر – ترکیه، شروطی بر موضوعاتی چون پرونده های روابط دوجانبه، توقف هرگونه خصومت یا هدف قرار دادن مصر و رهبری آن، علاوه بر این اجازه ندادن به رسانه های ترکیه ای و مصری حاضر در ترکیه در هدف قرار دادن مقامات قاهره از طریق شبکه های ماهواره ای ترکیه، احترام به قواعد حقوق بین الملل در روابط بین کشورها و حسن همجواری و عدم فراهم کردن فضا و آزادی به گروه های تروریستی افراطی علیه مصر متمرکز می باشد و اینکه ترکیه منافع یا امنیت ملی مصر و عرب در سطح منطقه ای و بین المللی را تهدید نکند(همچون مساله لیبی).
شرط مهم السیسی برای ترکیه، توقف فعالیت همه گروه های رسانه ای و سایبری مصری در ترکیه است و شرط بعدی نیز، درخواست اخراج چندین چهره برجسته اخوان المسلمین از خاک ترکیه می باشد؛ البته آنکارا اخیرا عذر برخی از اخوانی های مصر را از ترکیه خواسته و آنها نیز به کشورهای دیگر رفته اند، اما ظاهراً، دولت السیسی، لیست دیگری فرستاده و به آمار محدود اخوانی هایی که ترکیه را ترک کرده اند، اکتفا نکرده است.
در همین حال «محمد حجازی» دستیار سابق وزیر امور خارجه مصر فاش کرد که اگر ترکیه در احترام به حاکمیت دولت ها و عدم مداخله در امور داخلی مطابق با قوانین بین المللی عمل کند، مصر با عادی سازی روابط مخالف نیست به ویژه اینکه مصر در امور داخلی ترکیه دخالت نکرده و هیچ اقدامی علیه امنیت و حاکمیت ترکیه انجام نداده است.
وی خاطرنشان کرده که ترکیه در تلاش است تا منافع و امنیت ملی خود را با هزینه کردن از دیگران تامین کند، مانند آنچه در سوریه و لیبی می بینیم، پس اگر آنکارا رفتارهای خود را متوقف کند و طبق قوانین بین المللی رفتار نماید، مصر شریک ترکیه خواهد بود، اما اگر ترکیه بخواهد اراده خود را تحمیل کند و اقداماتی را علیه امنیت ملی عرب و مصر انجام دهد، تلاش هایش برای ایجاد روابط نزدیک با قاهره با شکست روبرو خواهد شد.

اهداف حضور نظامی ترکیه در لیبی و سوریه
به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران مسایل منطقه، ترکیه هم اکنون چند هدف موازی را در منطقه به ویژه در لیبی و سوریه دنبال می کند:
اول آنکه، سران آنکارا با دخالت در جنگ های لیبی و سوریه به دنبال مطرح کردن خود به عنوان یکی از قدرت های منطقه ای هستند، هرچند حضور نظامیان ترکیه در سوریه و لیبی و حمایت آنها از تروریست های تکفیری موجب کشته شدن شمار زیادی از مردم این کشورها شده است.
دوم آن که، ترکیه نیز همانند آمریکایی ها و صهیونیست ها شکست تروریست ها در شمال سوریه را شکست خود تلقی می کند، از این رو ترک ها این موضوع را نمی پذیرند و به هر طریق سعی در حمایت همه جانبه از تروریست ها در شمال سوریه دارند.
نکته سوم این که، ترکیه، غربی ها و کشورهای عربی هم اکنون نگران بازگشت تروریست های دست پرورده خود از سوریه به کشورشان هستند از این رو مقامات ترکیه سعی در استفاده آنها در لیبی دارند تا از این طریق از دست آنها خلاص شوند، چرا که وجود آنها در کشور دیگری فقط مایه دردسر می باشد.
https://irna.ir/xjKTrN

**حماس: رای سازمان ملل ثابت کرد که اسرائیل تهدیدکننده اصلی صلح است

سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ( حماس ) گفت که رای سازمان ملل متحد به قطعنامه علیه تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی ثابت کرد که این رژیم اصلی ترین تهدیدکننده صلح است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«جهاد طه» سخنگوی حماس در سخنانی تصریح کرد: رای حداکثری مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه ای که رژیم صهیونیستی را ملزم به از بین بردن سلاح های هسته ای خود می کند، بار دیگر ثابت کرد که این رژیم تهدید اصلی صلح و امنیت در منطقه است.

روز یکشنبه روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» نوشت که ۱۵۲ کشور جهان خواهان پیوستن رژیم اسرائیل به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای «ان پی تی» شدند.

به نوشته این روزنامه، کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا اعلام کرد که تل آویو باید هرگونه فعالیت هسته ای خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای انجام دهد.

«یسرائیل هیوم» اضافه کرد که ۱۵۲ کشور به این درخواست رای موافق و تنها ۵ کشور به آن رای مخالف دادند و از تل آویو خواستند که به معاهده «ان پی تی» بپیوندد .

پیشتر نیز برخی کشورها از جمله ایران، کویت و سوریه از جامعه بین المللی خواسته بودند تا مسئولیت های خود را برای پیوستن رژیم اسرائیل به معاهده بین المللی منع گسترش سلاح های هسته ای «ان پی تی» به منظور عاری سازی خاورمیانه از این نوع سلاح ها ایفا کند.

معاهده ان.پی.تی در اول ژوئیه ۱۹۶۸ برای امضای کشورها آماده شد و در این تاریخ آمریکا و انگلیس و ۵۹ کشور دیگر آن را امضا کردند. چین در ۹ مارس سال ۱۹۹۲ و فرانسه در ۳ اوت ۱۹۹۲ به عضویت این معاهده درآمدند.

در حال حاضر ۱۸۶ کشور جهان عضو این معاهده هستند. رژیم اسرائیل و کشورهای کوبا، هند و پاکستان عضو این معاهده نیستند. همچنین کره شمالی نیز چند سال پیش از این معاهده خارج شد.

نظارت بر اجرای معاهده ان.پی.تی و پروتکل الحاقی آن برعهده آژانس بین المللی انرژی اتمی است که خود یکی از آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد محسوب می شود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال ۱۹۵۷ با هدف تسهیل استفاده های صلح آمیز از انرژی هسته ای و جلوگیری از کاربرد کمک های این آژانس در مقاصد نظامی آغاز به کار کرد و مقر آن در وین است.

این آژانس در چارچوب نظام پادمان های ایجاد شده توسط معاهده ان.پی.تی به منظور بررسی میزان پای بندی کشورهای عضو ان.پی.تی به مقررات این معاهده بازرسی هایی را از تاسیسات هسته ای کشورهای عضو انجام می دهد.

https://irna.ir/xjKTvC

**کمترین میزان صادرات کره جنوبی برای نخستین بار طی دو سال گذشته

وزارت تجارت کره جنوبی امروز سه شنبه اعلام کرد صادرات این کشور در ماه اکتبر(مهر/آبان) به نزولی ترین حالت خود برای نخستین باز طی دو سال گذشته در میانه بحران اقتصادی جهانی و افزایش تورم رسیده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

به گزارش روز سه شنبه از خبرگزاری یونهاپ، کره جنوبی با بحران کمبود تجارت برای هفتمین ماه متوالی در برابر افزایش واردات با روند رشد قیمت های جهانی انرژی مواجه شده است. براساس داده های وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی ماه گذشته خروجی مبادلات ۵۲.۴۸ میلیارد دلار با ۵.۷ درصد کاهش در مقایسه با سال گذشته که ۵۵.۷ میلیارد دلار بوده است.

بدین ترتیب این نخستین بار است که در ماه اکتبر کاهش ۳.۶  درصدی در روند صادرات این کشور ثبت شده است. با وجود این در میانه افزایش جهانی قیمت انرژی و سوخت واردات ۹.۹ درصد در ماه اکتبر افزایش داشته و به ۵۹.۱۸ میلیارد دلار رسیده است که منجر به کمبود تجارت به اندازه ۶.۷ میلیارد دلار شده است.  

در کره جنوبی از ماه آوریل واردات به صادرات پیشی گرفته است و این نخستین بار از سال ۱۹۹۷ است که این کشور ۷ ماه پیاپی با کاهش تجاری رو به رو شده است.  

وزارت تجارت، صنعت و انرژی اعلام کرده است کره جنوبی برای تامین بیشترین بخش انرژی مورد نیاز خود وابسته به واردات انرژی است و در ماه اکتبر سال جاری میلادی واردات سوخت با ۴۲.۱ درصدی به ۱۵.۵۳ میلیارد دلار رسیده است.  

در ادامه این وزارتخانه افزود : «کاهش صادرات بدلیل طولانی شدن جنگ روسیه و اوکراین و رکود اقتصاد جهان در بیشتر کشورهای دنیا است.» 

به علاوه کاهش تقاضا در چین و قیمت نیمه رساناها نیز تاثیری در کاهش صادرات داشته است.  

به نظر می رسد کره جنوبی همچنان با شرایطی سخت و دشوار در آینده نیز مواجه شود.

https://irna.ir/xjKTtz

**ادعای سناتور آمریکایی درمورد نقش عربستان در معامله خرید توئیتر

کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکا به دلیل نگرانی های امنیتی از نقش عربستان در خرید توئیتر توسط ایلان ماسک، خواستار تحقیقات کنگره در این زمینه شد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

شبکه خبری سی ان ان نوشت: الولید بن طلال شاهزاده سعودی در یک سرمایه گذاری ۴۴ میلیارد دلاری، برای خرید این شرکت رسانه اجتماعی کمک کرده است. این کمک از طریق حفظ سهام ۱.۹ میلیارد دلاری عربستان در توئیتر بوده است.

این اقدام، شرکت های سعودی را به دومین سهامدار بزرگ توئیتر بعد از ایلان ماسک تبدیل می کند.

مورفی روز دوشنبه در توئیتی نوشت: ما باید نگران این موضوع باشیم که سعودی ها که آشکارا تمایل دارند آزادی بیان را سرکوب کنند و بر سیاست های آمریکا تاثیر بگذارند اکنون دومین سهامدار بزرگ یک پلتفرم رسانه اجتماعی هستند.

این سناتور آمریکایی از کمیته سرمایه گذاری خارجی در آمریکا (CFIUS) خواست درباره تبعات این نقش سعودی ها در امنیت ملی آمریکا تحقیقات کند.

این کمیته نهادی میان سازمانی است که ریاست آن را وزارت خزانه داری آمریکا برعهده دارد و تصاحب کسب و کارها توسط خریداران خارجی را بررسی می کند و می تواند جلوی معاملاتی را که باعث نگرانی هایی می شوند، بگیرد.

با وجودی که ایلان ماسک هفته گذشته این معامله را نهایی کرد اما هنوز هم می تواند تحت تحقیقات امنیت ملی قرار گیرد.

مورفی گفت: این مساله به وضوح امنیت ملی ما را به خطر می اندازد. شرکت تیک تاک هم به چین تعلق دارد که این روند خطرناک است و ما نباید آن را بپذیریم.

به نوشته سی ان ان، کاخ سفید و وزارت خزانه داری آمریکا از اظهارنظر درباره پاسخ آنها به درخواست مورفی خودداری کرده اند.

اوایل ماه جاری میلادی بعد از این که بلومبرگ گزارش داد مقام های دولت بایدن در حال بررسی امکان تحقیقات امنیت ملی درباره برخی از سرمایه گذاری های ایلان ماسک از جمله درباره خرید توئیتر هستند، سهام این پلتفرم رسانه اجتماعی کاهش یافت.

با این حال، مقام های آمریکایی از جمله آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در اظهاراتی در تاریخ ۲۱ اکتبر با رد گزارش بلومبرگ اظهار داشتند ما  از چنین تحقیقاتی اطلاع نداریم.

https://irna.ir/xjKTvQ

**آمریکا: طالبان خلاف توافق دوحه عمل کرده است

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته با اشاره به گزارش‌ها درباره کشته شدن ایمن الظواهری رهبر القاعده در کابل که در ماه های گذشته رخ داد، گفت که حکومت طالبان "خلاف" توافق دوحه عمل کرده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

ند پرایس در نشست خبری شب گذشته اعلام کرد: توماس وست، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان به تازگی در دوحه با نمایندگان طالبان درباره مسایل گوناگون به ویژه مبارزه با تروریسم گفت‌وگو کرده است.

وی همچنین طالبان را متهم کرد که به توافق دوحه پایبند نبوده و خلاف آن عمل کرده است.

ند پرایس طالبان را متهم به پناه دادن به ایمن الظواهری کرد و گفت حکومت کنونی افغانستان باید اعتماد جهان را جلب کند و تنها از طریق رفتار و عمل خود می تواند این کار را انجام دهد.

حکومت طالبان هنوز واکنشی به این سخنان ند پرایس نشان نداده است اما پیش از این کابل گفته بود که امریکا سند کشته شدن رهبر القاعده را با آنان در میان نگذاشته است و حمله هواپیمای بدون سرنشین امریکایی در کابل را نقض موافقت‌نامه دوحه خوانده بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که طالبان طبق توافق دوحه بطور مکرر اطمینان داده بود که اجازه نخواهد داد خاک افغانستان توسط تروریست ها علیه امنیت دیگر کشورها استفاده نخواهد شد.

وی هشدار داد: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به صراحت گفته است که اگر لازم باشد، واشنگتن برای مقابله با تهدیدهای تروریستی در افغانستان بطور یکجانبه اقدام خواهد کرد.

https://irna.ir/xjKTwR

**یک هفته مانده به برگزاری انتخابات، بایدن راهی ایالت ها می شود

درحالیکه تنها یک هفته تا برگزاری انتخابات میان دوره‌ای آمریکا باقی‌مانده و نظرسنجی‌ها حاکی از شکست حزب دموکرات است، جو بایدن از امروز سفر به چند ایالت را برای شرکت در کارزارهای انتخاباتی آغاز کرده‌ است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

در حالیکه نظرسنجی ها حاکی از شکست حزب دموکرات در انتخابات پیش روی ماه نوامبر است، «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا یک هفته مانده به برگزاری رای گیری، مبارزات انتخاباتی حضوری را آغاز کرده است.

به نوشته این روزنامه، انتخابات میان دوره ای همواره در طول دوره های مختلف به نفع حزبی بوده که در کاخ سفید حضور نداشته است. با این وجود دموکرات ها در تابستان امیدوار بودند که خشم رای‌دهندگان به تصمیم دادگاه عالی برای سرنگونی قانون "رو در برابر وید" (حق سقط جنین قانونی)، شانس آن‌ها را برای پیروزی افزایش دهد.

اما نتایج جدید ترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که با توجه به تورم و رکود اقتصادی، جمهوری‌خواهان در مسیر بازپس‌گیری مجلس نمایندگان هستند و کنترل مجلس سنا با اختلاف جزئی همچنان در دست رقیب دموکرات باقی بماند.

از همین رو به نظر می رسد بایدن که شاهد کاهش مداوم محبوبیت خود در طول دو سال گذشته از ریاست جمهوریش است و تاکنون برای کارزارهای انتخابات میان دوره ای اقدامی نکرده بود، از امروز تا تاریخ ۸ نوامبر (۱۷ آبان و زمان برگزاری انتخابات) به تعدادی از ایالت‌ها سفر خواهد کرد تا آخرین تلاش هایش را برای قانع کردن رای دهندگان کرده باشد.

وی امروز سه شنبه به فلوریدا سفر کرده تا در کنار «چارلی کریست» نامزد دموکرات برای فرمانداری این ایالت، و «وال دمینگ» نامزد ‌مجلس سنا برای رای دهندگان عمدتا مسن این ایالت سخنرانی کند.

آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این دو دموکرات در مقایسه با رقبای جمهوری خواه محبوبیت بسیار کمتری دارند. حال آنکه فلوریدا پیش از این ایالتی بود که اختلاف چندانی میان دو رقیب دیده نمی شد. اما در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌ای از جمهوری‌خواهان حمایت کرده است. بر اساس نظرسنجی های کنونی، کریست با ۱۲.۳ امتیاز از «ران دسانتس» فرماندار جمهوری خواه کنونی عقب و دمینگز هم ۸ امتیاز از «مارکو روبیو» رقیب خود فاصله دارد.

اما انتظار می‌رود بایدن با حضور در فلوریدا سعی دارد با توجه به مسن بودن جمعیت این ایالت از قانون کاهش تورم که شامل کاهش هزینه های دارو هم می شود استفاده کرده و رای دهندگان آن را تحت تاثیر قرار دهند. حال آنکه اگر جمهوری‌خواهان در قدرت باشند، مزایای امنیت اجتماعی و درمانی را برای آمریکایی‌های مسن‌تر قطع می کنند.

بایدن اواخر این هفته به نیومکزیکو سفر می کند. «میشل لوجان گریشام» فرماندار دموکرات این ایالات در تلاش برای پیروزی مجدد است. بایدن در این ایالت تلاش خواهد کرد با تاکید بر تلاش کاخ سفید برای لغو ۱۰ دلار بدهی دانشجویان برای میلیون ها آمریکایی، رای دهندگان جوان تر را جذب کند.

تحلیلگران غیرحزبی به اتفاق معتقد هستند که رای دهندگان در ایالت های کلیدی پنسیلوانیا، جورجیا و نوادا نقش تعیین کننده را در کنترل سنا دارند.

کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد که بایدن آخر هفته سفری هم به پنسیلوانیا خواهد داشت تا در کنار باراک اوباما رئیس‌جمهوری اسبق به تقویت کارزار نامزد دموکرات این ایالت بپردازد.  

اوایل سال جاری، دموکرات‌ها از پیروزی «جان فترمن» نامزد دموکرات این ایالت در برابر رقیب جمهوری خواه اطمینان داشتند و نظرسنجی‌های تابستان حاکی از پیش روی دو رقمی وی در برابر مهمت از رقیب جمهوری خواه بود. اما اکنون نتایج نظرسنجی ها چیز دیگری نشان می دهد.  

با این حال، دموکرات‌ها در پنسیلوانیا همچنان امیدوارند که نامزدشان می تواند پیروز شود و این امر تا حدی به دلیل پیشتازی «جاش شاپیرو» نامزد دموکرات برای پست فرمانداری است که در حال حاضر از «داگ ماستریانو» جمهوری‌خواه پیشی گرفته است.

https://irna.ir/xjKTxh

**شرط پوتین برای مذاکره با اوکراین/ حملات دیروز مسکو، تلافی جویانه بود

رئیس جمهوری روسیه گفت و گو با اوکراین را منوط به آمادگی کی یف دانست و گفت که حملات دیروز به زیرساخت های این کشور به تلافی تهاجم به ناوگان دریای سیاه روسیه بوده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

خبرگزاری تاس بامداد امروز (سه شنبه) نوشت که ولادیمیر پوتین دوشنبه شب و پس از پایان اجلاس سه جانبه با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در شهر تفریحی سوچی در کنفرانسی خبری گفت مادامی که دولت اوکراین تمایلی برای مذاکره نشان ندهد، هیچ فرصتی را برای رایزنی درمورد هرگونه توافق با این کشور متصور نیست.

"برای گفت و گو با اوکراین صبر می کنیم"

پوتین گفت: چگونه می توان درمورد توافق فرضی با طرف مقابل که برای گفت و گو با ما مردد است صحبت کنیم؟ صبر می کنیم. در حسن نیت ما تردیدی وجود ندارد.

پوتین تاکید کرد که هر توافقی نیازمند آن است که طرفین دور میز مذاکره نشسته و گفت و گو کنند.

وی در مورد حملات روز گذشته روسیه به زیرساخت های اوکراین گفت که این اقدام در واکنش به حملات اوکراین به بندر سواستوپول شبه جزیره کریمه بوده است. وی همچنین کی یف را متهم کرد که در قسمتی از کریدور حمل غلات به ناوگان دریای سیاه روسیه حمله کرد و رفت و آمد شناورهای نظامی و غیرنظامی را به خطر انداخت.

مقام‌های شهر بندری «سواستوپول» واقع در کرانه دریای سیاه و جنوب غربی «کریمه» اعلام کردند که پس از حمله پهپادی صبح روز شنبه (۸ آبان) به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه، اسکله این شهر به طور موقت مسدود شد و کشتی‌ها و قایق‌ها قادر به عبور و مرور نبودند.

وزارت دفاع روسیه نیز در این خصوص گفته است که اوکراین، ‌۱۶ پهپاد را برای حمله به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه ارسال کرده و ردیاب‌های پرواز، یک پهپاد جاسوسی آمریکا را بر فراز دریای سیاه در نزدیکی کریمه در حال پرواز نشان داده است.

بنا بر گفته وزارت دفاع روسیه تمامی پهپادهای ارتش اوکراین که برای هدف قرار گرفتن کشتی‌های روسیه اعزام شده بودند، منهدم شدند.

وزیر امور خارجه روسیه امروز در گفت‌وگو با همتای ترکیه‌ای خود گفت: اگر کی‌یف تضمین کند که از مسیر صادرات غلات برای مقاصد جنگی استفاده نمی‌کند، امکان مذاکره برای از سرگیری توافق غلات وجود خواهد داشت.

"انفجار خط لوله نورد استریم تروریستی بود"

پوتین در مورد بازرسی محل انفجار خطوط لوله نورد استریم نیز گفت که شرکت گازپروم محل انفجار را بازدید و خسارات وارده را مشاهده کرده است.

پوتین گفت که دو گودال ناشی از انفجار کشف شده که یکی از آنها سه متر و دیگری ۵ متر عمق دارد و بررسی محل انفجار بدون تردید نشان می دهد که این انفجارها ناشی از یک حمله تروریستی بوده است.

وی افزود که متهم ساختن روسیه به دست داشتن در این انفجارها یاوه گویی است.

دادستان کل سوئد نیز چندی پیش اعلام کرده بود که بازرسی محل نشت گاز از خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا حاکی از خرابکاری و انفجارهای متعدد است.

ماتس لیونگ کویست دادستان کل سوئد در بیانیه ای تایید کرد که نشتی رخ داده در خط لوله نورد استریم ۱ و۲ بر اثر اقدام خرابکارانه و انفجار بوده است.

وی از تداوم تحقیقات روی مواد جمع آوری شده در ۲ محل خرابکاری خبر داد و افزود: تحقیقات محل حادثه ظن خرابکاری را تقویت کرده است.

در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۴ مهر ۱۴۰۱) در سه رشته از خطوط لوله گاز دریایی نورد استریم یک و دو (خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا) نشت گاز در دریای بالتیک کشف شد. نخستین نشتی در نورد استریم - ۲ در جزیره بورنهولم دانمارک سپس دو نشت در نورد استریم یک ثبت شد.

"ترجیح به همکاری گازی با ترکیه"

پوتین در ادامه این کنفرانس خبری گفت که روسیه، ترکیه را برای ساخت مرکز تامین گاز صادراتی خود به اروپا برگزیده چرا که همکاری مستقیم با شرکای اروپایی دشوار بوده و همکاری با ترکیه آسانتر است.

پوتین در تشریح دلایل این اقدام گفت: نخست آنکه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به قولش عمل می کند. هر چند که برخی اوقات دستیابی به توافق برای ما دشوار است ولی اگر در مورد چیزی توافق کنیم تلاش می کنیم تا آن را عملی سازیم. دوم آنکه با همکاری یکدیگر بهتر می توانیم منطقه دریای سیاه را کنترل کنیم.

وی ابراز اطمینان کرد که با تکمیل احداث هاب گازی در ترکیه، گاز روسیه به اندازه کافی مشتری اروپایی داشته باشد.

رئیس جمهوری روسیه همچنین اعلام کرد که هیچ تصمیمی در مورد شرکت وی در اجلاس سران گروه ۲۰ و اَپک اتخاذ نشده است.

https://irna.ir/xjKTxL

**گام نهایی چین برای ساخت ایستگاه فضایی

چین روز گذشته با پرتاب آزمایشگاه فضایی منگتیان مراحل نهایی ساختن ایستگاه فضایی تیانگونگ را اجرایی کرد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

منگتیان دومین آزمایشگاه فضایی ایستگاه فضایی تیانگونگ برای پیوستن به ترکیب دو واحدی که حدود ۴۰۰ کیلومتر بر فراز کره زمین است به پرواز درآمده است و آخرین سنگ بنای ایستگاه فضایی چینی T شکل تیانگوگ است.  

این ترکیب جدید قرار است پس از انجام وظایف و مانورهای مفصل از جمله باراندازی و نقل و انتقالات مدور بعدی شکل بگیرد.  

براساس اطلاعات آژانس فضایی چین حمل کننده موشک دوربرد مارچ-۵ بی وای ۴ که منگتیان را به فضا برده است از سایت پرتاب فضاپیمای ونچانگ واقع در ساحل جنوبی جزیره ای در  استان هینان در ساعت ۳:۳۷ بعد اط ظهر به وقت محلی پرتاب شد و حدود ۸ دقیقه پس از پرتاب منگتیان از موشک جدا و وارد  مدارِ خود در فضا شد. بدین ترتیب این پرتاب با موفقیت انجام شد.  

این بیست و پنجمین ماموریت پروازی از زمان برنامه فضایی این کشور است که در سال ۱۹۹۲ تاسیس شده است.  

ساختن ایستگاه فضایی تیانگونگ نشان دهنده نقطه عطفی در تلاش های ۳ دهه چین برای پیشرفت در برنامه فضایی این کشور است. به گفته «لیو کیوشنگ» یکی از طراحان از بنیاد  CAS در این پروژه ۳ کارشناس در حال همکاری با آژانس فضایی اروپا هستند. چین قرارداد همکاری پروژه ای با فرانسه، آلمان، روسیه، پاکستان و سایر آژانس های فضایی امضا کرده است و تیانگونگ اولین ایستگاه فضایی است که به روی تمامی اعضای سازمان ملل متحد باز است.  

چین تلاش می کند تا ایستگاه فضایی خود را به سکویی بین المللی با مشارکت تعداد زیادی از کشورهای دیگر تبدیل کند.  

https://irna.ir/xjKTw۴

**انتخابات اسرائیل؛ کابینه شکننده دیگری در انتظار صهیونیستها

انتخابات کنِسِت (پارلمانی) رژیم صهیونیستی در حالی امروز آغاز شد که براساس نظرسنجی‌ها، باوجود در صدر بودن راست‌گراها، آنها نخواهند توانست اکثریت لازم برای تشکیل کابینه‌ای فراگیر و باثبات را به‌دست آورند و انتظار می رود که بحران سیاسی همچنان پابرجا بماند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

رژیم صهیونیستی درحالی امروز پنجمین انتخابات پارلمانی سراسری در چهار سال اخیر را در سرزمین‌های اشغالی برگزار می کند که نظرسنجی ها حاکی از پیروزی شکننده اردوگاه اپوزیسیون راستگرایان به رهبری بنیامین نتانیاهو است.

اگرچه ائتلاف اپوزیسیون با محوریت حزب لیکود به ریاست نتانیاهو در صدر قرار دارد اما نظرسنجی ها حاکی از آن است که این ائتلاف نیز نخواهد توانست آرای لازم برای تشکیل یک کابینه فراگیر و باثبات را کسب کند و در نتیجه، یک کابینه ائتلافی شکننده دیگر در سرزمین های اشغالی مستقر خواهد شد.

در این انتخابات، صهیونیستها به لیست‌ها رای می‌دهند و هر حزبی که دستکم ۳.۲۵ درصد آرا را به خود اختصاص دهد، بر اساس نسبت آرایی که کسب کرده است، به کرسی‌های پارلمان دست پیدا می‌کند. تعداد کل کرسی های پارلمان رژیم صهیونیستی ۱۲۰ کرسی است.

هدف از ۳.۲۵ درصد، بیرون ماندن احزاب کوچک از کنست به منظور تسهیل تشکیل ائتلاف‌های حاکم است.

این انتخابات در سایه تدابیر شدید امنیتی از بیم عملیات مقاومت فلسطین برگزار می شود. رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که دستگاه های امنیتی این رژیم از عملیات ضد صهیونیستی نیروهای مقاومت فلسطین در پاسخ به جنایات صهیونیستها همزمان با انتخابات نگران هستند ترس و هراس دارند.

شبکه هفت رژیم صهیونیستی اعلام کرده که در پی افزایش تنش ها در روزهای اخیر، دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی ۱۰۰ هشدار نسبت به قصد انجام عملیات ضد صهیونیستی در کرانه باختری داده اند.

این شبکه نوشت که این تعداد هشدار طی چند روز گذشته بی سابقه بوده است.

شانس نتانیاهو برای نخست‌وزیری

به گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، نتایج آخرین نظرسنجی‌های انجام شده توسط موسسه «میدگام» و «آی‌پنل» حاکی است، تعداد کرسی‌های ائتلاف حاکم یائیر لاپید و بینی گانس نخست وزیر و وزیر جنگ کنونی در این انتخابات ۵۶ و ائتلاف اپوزیسیون به رهبری نتانیاهو ۶۰ کرسی خواهد بود که نشان می دهد بن‌بست سیاسی در رژیم صهیونیستی بعد از برگزاری پنج انتخابات در چهار سال گذشته پا برجاست.

این نظرسنجی و نظرسنجی های دیگر مثل نظرسنجی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان دادند که هیچ کدام از این ائتلاف ها، کرسی کافی برای تشکیل یک ائتلاف قدرتمند جهت تشکیل کابینه را ندارد.

البته بی‌ثباتی سیاسی در رژیم صهیونیستی منحصر به سال‌های اخیر نیست. این رژیم از ۱۹۹۶ به طور متوسط هر ۲.۶ سال یک انتخابات برگزار کرده و در طول تاریخ ۷۴ ساله‌ رژیم، ۳۶ کابینه جابه‌جا شده است. برای درک بهتر بزرگی این عدد،‌ باید به این نکته اشاره کرد که در این بازه زمانی، آمریکا فقط ۱۴ رئیس‌جمهور را تجربه کرده است.

در طول سال‌های گذشته این‌گونه تصور می‌شد که حضور نتانیاهو موجب گسترش بحران در رژیم اسرائیل است اما با برکناری او و عملکرد یک ساله‌ «کابینه تغییر» (کابینه نفتالی بنت - لاپید) اثبات شد که فرقی نمی‌کند چه کسی نخست‌وزیر این رژیم است زیرا در هر صورت بحران سیاسی به امری عادی در رژیم اسرائیل تبدیل شده است.

براساس این نظرسنجی، حزب لیکود ۳۱ کرسی به دست می آورد و بعد از آن حزب «یش‌عتید» با ۲۵ کرسی، بزرگترین حزب کنست خواهد بود. دو حزب «صهیونیست دینی» به رهبری «بزالل اسموتریچ» و «قدرت یهودی» به ریاست «ایتامار بن گویر» با ۱۴ کرسی سومین ائتلاف بزرگ خواهد بود.

حزب «وحدت» به رهبری بنی گانتس ۱۱ کرسی به دست خواهد آورد. حزب «شاس» هشت کرسی، حزب «اتحاد یهودیت توراتی» هفت کرسی، «اسرائیل، خانه ما» ۶ کرسی، حزب «کارگر» پنج کرسی، «میرتس» ۵ کرسی و «رعم» و «حداش-تعال» چهار کرسی را کسب کردند.

احزاب «بلد» و «خانه یهود» به رهبری «آیلت شاکد» در این نظرسنجی نتوانستند درصد آرای لازم برای کسب کرسی را به دست آورند.

در عین حال، اندیشکده ها و نظرسنجی ها، کماکان نتانیاهو را گزینه اصلی پست نخست وزیری رژیم صهیونیستی معرفی می کنند.

افراد شرکت کننده در نظرسنجی درباره قابل اعتماد بودن نتانیاهو و لاپید نیز مورد سئوال قرار گرفتند. تنها ۴۲ درصد از افراد لاپید را قابل اعتماد اعلام کردند و ۳۷ درصد نتانیاهو را قابل اعتماد دانستند.

۴۶ درصد افراد شرکت کننده در نظرسنجی نتانیاهو را برای پست نخست وزیری مناسب تر دانستند؛ در حالی که ۳۲ درصد لاپید و فقط ۲۶ درصد گانتس را مناسب عنوان کردند.

راست افراطی؛ کاتالیزور فروپاشی

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی از احتمال قدرت گرفتن تندروها در انتخابات کنِسِت رژیم صهیونیستی خبر داد و نوشت: ائتلاف به رهبری «ایتامار بن گویر» ممکن است به سومین ائتلاف برتر کنِسِت تبدیل شود.

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به محبوبیت «ایتامار بن گویر» در میان جوانان و نوجوانان تندروی صهیونیست نوشت: در شرایطی که اسرائیلی ها برای پنجمین بار در چهار سال گذشته پای صندوق های رای می روند، «بن گویر» که در کابینه راستگرای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسبق نقش بازیکن ذخیره را داشت، اکنون به بازیگر اصلی در انتخابات تبدیل شده است.

این رسانه آمریکایی «بن گویر» را در میان شهرک نشینان صهیونیست کرانه باختری، یهودیان افراطی ارتدکس و دیگر گروه های صهیونیست تندرو محبوب ارزیابی کرد و نوشت: "براساس نظرسنجی موسسه (موسوم به) «دموکراسی اسرائیل»، حزب «قدرت یهودی» بن گویر که با دو حزب افراطی دیگر اتحاد تشکیل داده است، احتمالا ۱۴ تا ۱۵ کرسی کنِسِت را کسب کند.

«یوحنان پلسنر» رئیس این موسسه صیهونیستی در گفت‌وگو با واشنگتن پست تصریح کرد: در صورت کسب این مقدار از کرسی های کنِسِت، ائتلاف به رهبری «بن گویر» به سومین ائتلاف بزرگ کنِسِت بعد از حزب لیکود به رهبری نتانیاهو و «یش عتید» به رهبری «یائیر لاپید» تبدیل خواهد شد.

واشنگتن پست افزود: نتانیاهو که به نظر می رسد در آستانه بازگشت به قدرت به عنوان نخست وزیر است، احتمال اینکه بن گویر به عنوان وزیر کابینه انتخاب شود را رد نکرده است.

این رسانه آمریکایی، رشد بن گویر را به معنای رشد افراط گرایی و نژادپرستی در سرزمین های اشغالی ارزیابی و از اختلاف نظر لابی های رژیم صهیونیستی درباره حضور وی در کابینه خبر داد.

براساس گزارش واشنگتن پست، بن گویر از جمله صهیونیست هایی است که معتقد به اخراج کامل فلسطینی ها حتی از کرانه باختری و توسعه شهرک سازی است.

حضور بن گویر در قدرت، نه تنها اعراب ساکن سرزمین های اشغالی را برای پیوستن به انتفاضه مردمی در کرانه باختری تهییج می کند بلکه باعث دور شدن کشورهای عربی از رژیم صهیونیستی است.

وب سایت "والا" گزارش داد که عبدالله بن زاید، وزیر امور خارجه امارات در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نگرانی خود را نسبت به حضور  صهیونیست‌های راستگرای تندرو در کابینه دولت نتانیاهو در صورت پیروزی وی در انتخابات و موفق شدن به تشکیل کابینه اعلام کرده است.

این وبسایت همچنین از ابراز نگرانی مقامات دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره روی کار آمدن صهیونیست های افراطی در سرزمین های اشغالی خبر داد و نوشت: مقامات آمریکا معتقدند در صورت روی آمدن راستگراهای افراطی در اسرائیل، آنها نخواهند توانست در مقابل درخواست های مردمی برای تغییر موضع حمایتی خود، مقاومت کنند.

کاهش مشارکت عرب ها

«عرب نیوز» یک رسانه سعودی به نقل از خبرنگار خود در سرزمین‌های اشغالی نوشت: مشارکت عرب های مقیم سرزمین های اشغالی در انتخابات می تواند به پایین ترین میزان خود در تاریخ انتخابات برسد و آخرین نظرسنجی نشان داد که فقط ۴۲ درصد قصد رای دادن دارند. این در حالی است که ۶۷.۴ درصد آنها در انتخابات گذشته رای داده بودند.

حزب «لیست واحد» که اعراب ساکن سرزمین‌های اشغالی را نمایندگی می کند با چهار کرسی توانست برای اولین بار در کابینه ائتلافی نفتالی بنت - یائیر لاپید (کابینه تغییر) ایفای نقش کند.

براساس برخی آمارها، یک پنجم جمعیت ۹ میلیون نفری سرزمین های اشغالی را فلسطینی ها تشکیل می دهند. فلسطینی هایی که بعد از جنگ ۱۹۴۸، در این منطقه ماندند و اکنون به عنوان شهروند درجه دو در این منطقه زندگی می کنند. بنا بر اذعان موسسه موسوم به «دموکراسی اسرائیل» به تبیض و نژادپرستی در سرزمین های اشغالی، فلسطینی‌های ساکن این منطقه سه برابر فقیرتر از یهودیان هستند.

 بی ثباتی سیاسی در سایه بحران های داخلی و خارجی

این انتخابات در سایه بحران های گسترده داخلی رژیم صهیونیستی و چالش های خارجی پیش روی این رژیم بویژه چالش برخورد با مقاومت رو افزون فلسطینی ها برگزار می شود. اندیشکده ها و رسانه های رژیم صهیونیستی اکنون نه تنها درباره خطر افزایش قدرت پهپادی و موشکی و محبوبیت مردمی گروه های مقاومت در غزه اعلام نگرانی می کنند بلکه آنها نگران تهدیدهای جدی تر هستند؛ تهدیدهایی که در تاریخ رژیم جعلی صهیونیستی از زمان تاسیس تاکنون کم سابقه و حتی بی سابقه هستند.

انتفاضه شکل گرفته در شمال کرانه باختری به ویژه نابلس و مسلح شدن جوانان این منطقه در کنار از بین رفتن مشروعیت تشکیلات خودگردان به عنوان بازوی کنترلی رژیم صهیونیستی اکنون به تهدیدی جدی برای امنیت شهرک نشینان و نظامیان مستقر در پست های ایست و بازرسی تبدیل شده است و هر روز شاهد کشته و زخمی شدن تعدادی از نظامیان صهیونیست به دست جوانان فلسطینی و به طور خاص گروه نوظهور مقاومت هستیم.

اندیشکده ها و نظامیان صهیونیست اکنون بیش از آنکه نگران تحولات خارج از جغرافیای سرزمین های اشغالی باشند نگران بحران های داخلی در درون سرزمین‌های اشغالی هستند؛ به طوری که اخیرا، پنج وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جمله ایهود باراک، گابی اشکنازی، بنی گانتس، موشه یعلون و گادی آیزنکوت در گفت‌وگو با کانال ۱۲ تلویزیون این رژیم اذعان کردند که «موجودیت اسرائیل از درون در معرض خطر و تهدید قرار دارد».

همه روسای کنونی و سابق دستگاه‌های امنیتی رژیم اسرائیل از موساد تا شین‌بت بر این باور هستند که بزرگترین تهدید علیه آینده رژیم اسرائیل، خطر از دست دادن انسجام اسرائیلی ها و قرار گرفتن آنها در دو طیف سکولار و دینی (حریدی و صهیونیستی) جدا از هم است.

دو قطبی شدن سیاست در سرزمین های اشغالی نیز موضوعی است که نگرانی محافل صهیونیست را به همراه داشته است. گروهی از مخالفان بنیامین نتانیاهو - گزینه اصلی نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی- در آستانه این انتخابات به خیابان ها آمدند و علیه وی تظاهرات کردند.

معترضان به حضور نتانیاهو در انتخابات، وی را فاسد ارزیابی و درباره تقلب در انتخابات هشدار دادند.

این در حالی است که نتانیاهو در یک گفت و گو با مخاطبان خود در توئیتر به طور تلویحی ائتلاف حاکم به رهبری «یش عتید» و کمیته برگزاری انتخابات را به تقلب متهم کرد و خواستار حضور دو نفر از اعضای ستادهای خود در مراکز رای گیری و فیلمبرداری از فرایند شمارش آرا شد.

اکنون، در شرایط وجود تهدید حزب الله لبنان در شمال سرزمین‌های اشغالی، تهدید کرانه باختری در شرق و تهدید غزه در جنوب غربی، ساختار از هم گسیخته رژیم صهیونیستی منتظر روزهای بدی است که بعد از برگزاری انتخابات امروز در انتظارش خواهد بود.

روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از «اوفیر بارل» محقق صهیونیست دانشگاه تل آویو نوشت: به خاطر اختلافات سیاسی داخلی و بی نتیجه بودن چهار دور انتخابات و شکاف بین هواداران بنیامین نتانیاهو و مخالفان، اسرائیل اکنون بیش از همیشه آسیب پذیر است.

عدم تفاوت کابینه ها و تاکید بر مقاومت

این انتخابات درحالی برگزار می شود که گروههای مبارز فلسطینی تغییر کابینه های رژیم صهیونیستی را باعث تغییر در سیاست های نژادپرستانه و تجاوزگرانه این رژیم بویژه در قبال فلسطینی ها نمی دانند و تاکید می کنند که صهیونیست ها با هر گرایش و سلیقه و رویکرد سیاسی، در تجاوزگری علیه ملت فلسطین نگاه واحدی دارند و تجربه های گذشته ثابت کرده است که گفت وگو راه به جایی نمی برد و باید به مقاومت مردمی و مسلحانه با اشغالگران نه فقط برای گرفتن حقوق ملت فلسطین بلکه بیرون راندن کامل آنها از خاک فلسطین ادامه داد.

https://irna.ir/xjKTjK
**انصارالله: اجلاس الجزایر برای پایان تجاوزگری و محاصره یمن اقدام کند

جنبش انصارالله یمن از اعضای اجلاس سران عرب در الجزایر خواست تا برای پایان دادن به تجاوزگری علیه یمن و رفع محاصره این کشور وارد عمل شوند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی جنبش انصارالله گفت: یمن از الجزایر و سران کشورهای عرب انتظار دارد تا در کنار ملت یمن و حق مشروع آن در پایان یافتن تجاوزگری هشت ساله و رفع محاصره قرار گیرند تا اینکه یمن با پاکسازی سرزمین خود از وجود اشغالگران خارجی، بار دیگر به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کامل خود را بازیابد.

المشاط ضمن ارسال نامه ای برای عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر به مناسبت سالروز انقلاب آزادیبخش الجزایر گفت: یمن خواستار دریافت غرامت تمامی ضرر و زیان های متحمل شده طی تقریبا هشت سال گذشته است.

وی افزود: یمن از اجلاس سران عرب در الجزایر انتظار دارد تا به یمنی ها در تبلور بخشیدن به راه حل های ملی داخلی بدون هر گونه قیمومیت یا دخالت های مشکوک در راستای منافع ملت یمن جهت دستیابی به تمامی حقوق حقه خود کمک کند.

المشاط همچنین از اعضای اجلاس سران عرب در الجزایر خواست تا با ملت فلسطین همراهی و همگامی نماید و برای سایر مسائل جهان عرب به دور از دخالت های خارجی و منافع تنگ نظرانه راه حل هایی بیابد .

 "علی القحوم" عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه بین الملل ایرنا تاکید کرده بود: صبر ما در قبال غارت ثروت ها و منابع یمن زیاد طول نخواهد کشید و سلاح های راهبردی و بازدارنده ما معادلات میدانی را تغییر داده است.

وی با اشاره به عملیات پهپادی اخیر ارتش یمن به بندر الضبه در استان حضرموت در جنوب این کشور برای جلوگیری از سرقت منابع نفتی ملت یمن افزود: عملیات "الضبه" حاوی این پیام هشدار آمیز بود که ما در قبال محروم ماندن ملت و غارت منابع و ثروت های یمن از طرف متجاوزان و ذخیره درآمدهای آن در بانک "الاهلی" عربستان دست بسته نخواهیم ماند.

ارتش یمن اخیرا برای جلوگیری از ورود یک کشتی نفتی که قصد غارت نفت خام را از طریق بندر الضبه در استان حضرموت داشت، به این بندر حمله پهپادی کرد و سپس سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد که این عملیات پهپادی تنها یک ضربه هشداردهنده ناچیز بود که با هدف جلوگیری از غارت و قاچاق نفت صورت گرفت.

عربستان همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما پس از گذشت تقریبا هفت سال از این تجاوز وحشیانه، سایر هم‌پیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
طی این سال‌ها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند بر اثر حملات هوایی جنگنده‌های سعودی جان خود را از دست داده‌اند.

https://irna.ir/xjKTwW

**هشدار وزیر اقتصاد سوئد در مورد رکود اقتصادی

وزیر اقتصاد سوئد با پیش‌بینی یک دوره از رکود برای اقتصاد این کشور هشدار داد: وضعیت از آنچه تصور می‌شد وخیم‌تر خواهد بود و باید برای بدترین شرایط ممکن برنامه‌ریزی کنیم.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«الیزابت سوانتسون» در یک نشست خبری دورنمایی تیره و تار برای اقتصاد سوئد به تصویر کشید و پیش بینی کرد که نرخ تورم در این کشور می‌تواند به ۵.۹ درصد برسد.

وی با بیان اینکه سوئد رشد منفی اقتصادی در سال آینده را پیش رو دارد، ادامه داد: بی‌کاری افزایش پیدا خواهد کرد و اقتصاد به جای رشد، کوچک خواهد شد.

سوانتسون با هشدار نسبت به اینکه شرایط از آنچه تصور می‌شد وخیم‌تر خواهد بود، اذعان داشت: تخمین عمق و مدت ماندگاری این سراشیبی اقتصادی دشوار است.

بر اساس این گزارش، دولت سوئد پیش بینی می‌کند که تا ۰.۴ درصد از میزان تولید ناخالص داخلی در این کشور (GDP) در سال آینده کاسته خواهد شد و براساس شاخص نرخ مشتری (CPI) انتظار می‌رود که نرخ تورم نیز به ۵.۲ درصد برسد.

موسسه ملی تحقیقات اقتصادی سوئد (KI) نیز کاهش ۰.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی و نرخ نورم ۴.۶ درصدی در سال آینده را برای این کشور تخمین زده است.

پیشتر "سوئدبانک" یکی از بزرگترین بانک‌های این کشور پیش بینی کرده بود که تولید ناخالص داخلی در سال آینده ۱.۱ درصد کاهش داشته باشد.همچنین  بیکاری به ۷.۶ درصد و تورم به ۷.۴ درصد برسد.

وزیر اقتصاد سوئد در ادامه با بیان اینکه بودجه سال آینده تا حدودی محدود خواهد بود، خاطر نشان کرد: ضرورت دارد فضایی ایجاد شود تا در صورت رشد منفی فراتر از حد انتظار، اقدامات لازم انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: باید آماده باشیم و برای وقوع بدترین شرایط ممکن برنامه‌ریزی کنیم.

قرار است بودجه جدید سوئد سه‌شنبه هفته آینده در هشتم نوامبر ارائه شود.

در همین رابطه سوئدبانک هفته گذشته با ارائه چشم‌اندازی وخیم از اقتصاد این کشور هشدار داده بود: زمستان سرد و سخت اقتصادی در راه است. 

سوئدبانک پیش‌بینی کرده که بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را از ۱.۷۵ درصد در حال حاضر به ۳ درصد تا فوریه سال آینده افزایش دهد. 

اقتصاد سوئد اکنون به دلیل تاثیر تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه به همراه بحران هزینه معاش و انرژی بیمار است. نرخ کلی تورم در این کشور در سپتامبر گذشته به رقم بی سابقه ۹.۷ رسید و قیمت کالاهای ارزان دو رقمی شد که در چند دهه گذشته بی سابقه بود.

https://irna.ir/xjKTyk

**اجلاس گروه ۲۰؛ ادیان بزرگ بخشی از راه‌حل مقابله با بحران‌های جهانی

اجلاس گروه ۲۰ امسال با توجه به ریاست دوره ای سه کشور اندونزی، هند و برزیل، بر لزوم تاثیر ادیان بزرگ جهان، اسلام، هندوییسم و مسیحیت برای یافتن راه‌حل بحران‌های جهانی تاکید می‌کند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

 اجلاس سران گروه ۲۰ در اندونزی امسال شامل رویدادی به نام R۲۰ (مجمع دین) است که از ۲ تا ۳ نوامبر (۱۱ و ۱۲ آبان) برگزار خواهد شد.

مجمع آر ۲۰ که در پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان‌نشین برگزار می‌شود و توسط بزرگترین سازمان مسلمان جهان یعنی اندونزی تأسیس شده است، رهبران جهانی را در کنار یکدیگر گرد می آورد تا اطمینان حاصل شود که دین به‌عنوان منبعی واقعی و پویا برای یافتن  راه‌حل‌ها در برابر مشکلات، در قرن بیست و یکم عمل می‌کند.

بزرگترین سازمان مسلمان جهان، نهضت العلمای اندونزی با ۱۲۰ میلیون عضو، مجمع دینِ گروه ۲۰ را با عنوان دین ۲۰ موسوم به R۲۰ در سال ۲۰۲۲ و همزمان با ریاست اندونزی بر گروه ۲۰ تأسیس کرد.

آر ۲۰ به عنوان یک گروه تعامل رسمی جی ۲۰ شناخته شده است و اجلاس آر ۲۰ در بالی، رویداد اصلی برنامه امسال جی ۲۰ است. «جوکو ویدودو»، رئیس جمهور اندونزی، قرار است در جلسه افتتاحیه اجلاس سران آر ۲۰ امسال در ۲ نوامبر ۲۰۲۲ سخنرانی کند.

آر ۲۰ یک پلتفرم جهانی را فراهم می کند که از طریق آن رهبران مذهبی مهم هر دین و ملتی ممکن است برای بیان نگرانی های خود متحد شوند و ارزش های اخلاقی، معنوی و تمدنی مشترک را بیان کنند.

آر ۲۰ رهبران مذهبی، سیاسی و اقتصادی کشورهای عضو گروه ۲۰ و سایر نقاط جهان را کنار هم جمع می کند که پل های گفت و گو بین شرق و غرب برای تشویق تفاهم متقابل، صلح و دوستی میان مردمان و تمدن های مختلف جهان ایجاد و گفتگوی صادقانه و واقع بینانه را تشویق کند، این نهاد می خواهد در درون و بین جوامع دینی و به منظور اطمینان از اینکه دین به جای مشکلات به عنوان منبع راه حل عمل کند.

از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، اندونزی، هند و برزیل به صورت متوالی ریاست دوره ای گروه ۲۰ را بر عهده خواهند داشت. این کشورها خانه بزرگترین جمعیت مسلمان، هندو و کاتولیک جهان هستند. به این ترتیب، آنها در موقعیت ایده آلی قرار دارند تا فرصتی برای شنیدن و دیدن میلیاردها مؤمن مذهبی ساکن در کشورهایی که هیچ حضور رسمی در  گروه ۲۰ ندارند، فراهم کنند.

هند از اول دسامبر ۲۰۲۲ تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ به مدت یک سال ریاست گروه بیست  (G۲۰) را بر عهده خواهد گرفت.

هند در حال حاضر بخشی از گروه ترویکای جی ۲۰ (ریاست فعلی، قبلی و آتی G۲۰) متشکل از اندونزی، ایتالیا و هند است. در دوره ریاست جمهوری قریب الوقوع هند، هند، اندونزی و برزیل تروئیکا را تشکیل خواهند داد.

این اولین بار در تاریخ گروه ۲۰ است که ترویکا متشکل از سه کشور در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور بوده است.

https://irna.ir/xjKTy۸

**کنفرانس ایران و جهان مالایی: روابط تاریخی، معاصر و آینده

کنفرانس بین‌المللی "خاورمیانه و دنیای مالایی، روابط تاریخی-معاصر و آینده " ۲۹ و ۳۰ اکتبر در دانشگاه ناتینگهام کوالالامپور مالزی با مشارکت مراکز مطالعاتی- پژوهشی مرکز آسیای شرقی، موسسه پژوهشی بیت الامانه مالزی،آکادمی مطالعات مالایی و دانشکده هنر و علوم اجتماعی و دپارتمان مطالعات مالایی برگزار شد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

آیین گشایش این کنفرانس بین المللی با حضور تونکو زین العابدین  مدیر موسسه دموکراسی و امور اقتصادی  و فرزند پادشاه مالزی و حضور سفیر ایران در مالزی، سفیر سابق مالزی در ایران  و برخی مقامات و شخصیت های دانشگاهی ، سیاسی و فرهنگی مالزی  و برخی کشورهای منطقه برگزار شد.

در طول سالهای اخیر برخی نهادها و موسسات علمی–پژوهشی منطقه و مالزی و همچنین علاقمندان ایران  تلاش کرده اند در راستای معرفی فرهنگ ،اندیشه و غنی علمی و تاریخی ایران ،نشست ها، سمینارها و کنفرانس های منطقه ای و بین المللی با موضوع ایران و اندیشمندان ایرانی برگزار گردد.

تجربه  برگزاری اولین کنفرانس علمی – منطقه ای" میراث تمدنی فرهنگی ایران و جهان مالایی: یک گفتمان فرهنگی " و استقبال بی نظیر اندیشمندان مالایی و منطقه در سال ۲۰۱۷ و انتشار و انتخاب کتاب منتخب مقالات این کنفرانس به عنوان کتاب ملی مالزی در بخش فرهنگی در سال ۲۰۱۹ و اهدا جایزه به گردآورندگان این کتاب نشان از اهمیت و ضرورت ادامه این مسیر داشت .

بر این اساس با همکاری برخی  مراکز علمی و پژوهشی مالایی - سنگاپوری کنفرانس علمی " ایران و جهان مالایی : روابط تاریخی و معاصرو آینده " و با  دعوت از اندیشمندان ایران و جهان مالایی علاقمند به حضور در این کنفرانس برگزار شد.

در این کنفرانس دو روزه سخنرانانی از جمهوری اسلامی ایران، سنگاپور، فیلیپین، اندونزی ، استرالیا و مالزی به ایراد سخنرانی پرداختند.

https://irna.ir/xjKTz۷

**بحران انرژی در اروپا؛ زمستان ۲۰۲۳ را دریابید

کارشناسان حوزه انرژی و مدیران شرکت‌های نفتی ضمن تاریک خواندن شرایط حاکم بر بازار انرژی، نسبت به تداوم وضعیت در سال‌های آینده هشدار دادند و پیش‌بینی کردند زمستان ۲۰۲۳ وخیم‌تر از حال حاضر خواهد بود.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

شبکه خبری "سی ان بی سی" در مطلبی بحران انرژی حاکم بر اروپا را در مقایسه با آنچه که قرار است در فصل سرمای سال ۲۰۲۳ رخ دهد، ناچیز توصیف کرد و نوشت: با بالارفتن بی سابقه بهای انرژی و نرخ تورم در بسیاری از کشورها، سیاستمداران و دولت ها خود را برای ناآرامی های مدنی احتمالی آماده می کنند.

تارنمای این شبکه خبری آمریکایی در ادامه آورده است: به عقیده کارشناسان، اقتصاد جهانی در حال حاضر در محاصره جنگ در اروپا، کمبود نفت، گرانی گاز و غذا و تورم بالا قرار دارد.

اما اکنون مدیران بزرگ شرکت های نفتی هشدار داده اند که این وضعیت تنها محدود به زمستان جاری نمی شود و زمستان ۲۰۲۳ وضعیتی به مراتب وخیم تر از سال جاری خواهد داشت.

«برنارد لونی» مدیرعامل شرکت نفتی «بریتیش پترولیوم» (BP) در اظهاراتی اعلام کرد که قبض های انرژی به طرز بی سابقه ای غیرقابل پرداخت شده و برخی از مردم در حال حاضر ۵۰ درصد از درآمد خود و یا حتی بیش از آن را صرف  پرداخت بهای انرژی می کنند.

وی که این سخنان را در مصاحبه با این شبکه خبری بر زبان می آورد، تاکید کرد: من فکر می‌کنم برای زمستان امسال بحران تاحدودی برطرف شده، اما زمستان آینده در اروپا چالش‌برانگیزتر است.

براساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، ذخیره گاز اروپا برای سال جاری ۹۰ درصد است، اما بخش عمده ای از آن از طریق گاز روسیه مرتفع شد. ولی سال بعد چه؟  

«کلودیو دسکالزی» مدیرعامل شرکت نفتی چند ملیتی "انی" (Eni) در این مورد گفت: ما  زمستان امسال در شرایط خوبی هستیم. اما موضوع زمستان امسال نیست. ما سال آینده ۹۸ درصد گاز کمتری داریم و شاید هیچ.

تحلیلگران هشدار داده اند که این امر می تواند به بروز ناآرامی های اجتماعی منجر شود. تظاهرات ضد دولتی در آلمان و اتریش در ماه سپتامبر و جمهوری چک در هفته گذشته ممکن است تنها بخش کوچکی از رویدادهای پیش رو باشد.

روزنامه تایمز نیز در مطلبی با این عنوان که "اگر بحران کنونی را بد می دانید، منتظر زمستان سال آینده باشید"، زمستان ۲۰۲۳ را فاجعه بار پیش بینی کرد.  

در مطلب درج شده در این روزنامه آمده است: در نتیجه کاهش صادرات نفتی و زغال سنگی روسیه، سال آینده وقتی سوختی وجود نداشته باشد، برق هم نیست و بنابراین قیمت‌ هر دو منبع انرژی بالا می رود. هرچند ناظران کمبود گاز و متعاقب آن افزایش بهای قیمت انرژی را به دلیل تحریم روسیه نمی دانند و عواملی از جمله افزایش غیرمنتظره فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی پس از همه گیری کووید-۱۹، کمبود ظرفیت پالایشی ناشی از آتش‌سوزی‌های بی‌شمار، اعتصاب‌های کارگری و سایر فعالیت‌های تعمیر و نگهداری و تورم می دانند که فشار بسیاری بر قیمت ها وارد کرده است.

تایم در ادامه یادآور می شود که وضعیت حاکم کنونی نسبت به سال آینده شوخی بیش نیست. درواقع برای شروع، امسال آنقدر که می‌توانست بد نیست. اما سال آینده این امکان وجود دارد که رئیس جمهوری روسیه با هدف مجازات اروپا بحران بدتری برای اروپا رقم بزند و متعاقب آن ناآرامی های دیگری آغاز گردد. وضعیتی که می تواند بحرانی بسیار بزرگ تر از آنچه که در حال حاضر اروپا شاهد است، رقم بزند.  

در گزارش این روزنامه آمده است: درواقع وقتی اروپا زمستان امسال را پشت سر بگذارد، ذخایر سوخت خود را تمام کرده و یافتن راهی برای دوباره پر کردن آن دشوارتر خواهد بود. در سال جاری، با وجود تحریم ها و درگیری ها، بیش از ۴۰ درصد از گاز ذخیره شده اروپا برای زمستان امسال از روسیه تامین شد. اما از سال ۲۰۲۳ به بعد، اروپا مجبور است انرژی مورد نیاز را از جاهای دیگر تامین کند؛ موضوعی که آن را در رقابت مستقیم با سایر کشورها قرار داده و منجر به جنگ بر سر منابع می شود.

واقعیت ساده این است که در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت یعنی فاصله ۶ ماه تا دو سال، در هیچ کجا منابع کافی وجود خواهد داشت و گاز آمریکا هم نمی تواند جهان را نجات دهد. همانگونه که داده ها نیز نشان می دهد آمریکا نمی تواند به رشد صادرات ۱۲ درصدی گاز "ال ان جی" که در سال جاری در پیش گرفت ادامه دهد زیرا زیرساخت کافی برای آن وجود ندارد.

اما این تنها کشورهای ثروتمند آمریکای شمالی و شمال اروپا نیستند که بیشترین آسیب را از بحران انرژی، متحمل خواهند شد. بحران انرژی جهانی است و کشورهای فقیرتر همین حالا هم با خاموشی، اعتراضات و پیامدهای شدید متعاقب آن روبرو هستند،  زیرا افزایش تقاضا در اروپا و آسیا قیمت سوخت را به بالاتر از توان کشورهای در حال توسعه رسانده است. سریلانکا، پاکستان، اکوادور و هائیتی تنها چند کشور فقیر هستند که به دلیل تورم انرژی، کمبود سوخت و تظاهرات خشونت‌آمیز با کمبود نقدینگی روبرو هستند.

"یورونیوز" نیز در گزارشی با پرداختن به سناریوهای ممکن در نتیجه بحران انرژی نوشت: دولت‌های اروپایی در تلاش هستند تا برای زمستان امسال آماده شوند، آن هم در شرایطی که وقت زیادی برای مقابله با بحران کمبود گاز و خاموشی ندارند.  

این شبکه خبری در گزارش خود با بیان اینکه گاز نزدیک به ۲۰ درصد از تولید برق اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص داد و نیمی از آن برای مصارف گرمایش بکار رفت، با توجه به خشکسالی و کاهش تولید برق آبی، چشم انداز پیش روی دولت های اروپایی را دشوار خواند.  

به نوشته یرونیوز، اینکه بدترین سناریوی ممکن چه خواهد بود، به باور کارشناسان بخش صنعت به عنوان بزرگترین مصرف کننده گاز احتمالا نخستین قربانی بحران حاکم است. «آن سوفی کوربو» محقق بخش انرژی در دانشگاه کلمبیا معتقد است اگر هوای سرد پیش‌بینی شود، احتمالا ابتدا از بخش صنایع خواسته می شود که مصرف را کاهش دهند».

وی افزود: اگر این اقدام برای کاهش تقاضا در شرایط بحرانی کارساز نباشد، ممکن است عرضه گاز برای شرکت‌های تجاری کاهش یابد و مغازه‌ها و مشاغل نیز مجبور به تعطیلی شوند.

«آگاتا لاسکات استراکوتا» محقق ارشد مرکز مطالعات شرق در لهستان نیز معتقد است یکی از چالش های بزرگ  اروپا میزان هماهنگی و همبستگی در طول بحران است.

وی تاکید کرد: در حالی که زمستان امسال ممکن است شامل سناریوهایی بسیار ترسناک نباشد، اما این وضعیت محدود به سال جاری نبوده و تا سال ها ادامه خواهد داشت. به باور وی اروپا در تابستان سال آینده با چالش بزرگ پر کردن ذخایر گازی خود روبرو خواهد بود.

این پژوهشگر ارشد لهستانی تشریح کرد: من مطمئن هستم که این بحران دستکم تا سه سال به طول می انجامد و سال آینده بسیار چالش برانگیز خواهد بود، زیرا ما به احتمال زیاد شاهد تخلیه کامل ذخایر گاز خواهیم بود.

https://irna.ir/xjKTBL

**انتقاد مقام اروپایی از تایید سرمایه گذاری چین: ساده لوح نباشید

مسئول امور صنایع اتحادیه اروپا در گفت و گو با رویترز هشدار داد که دولت ها و شرکت های اروپایی باید بدانند که چین رقیب اتحادیه اروپا بوده و هنگام تائید سرمایه گذاری چین ساده لوح نباشند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

سخنان تیِری برِتون در حال منتشر می شود که اولاف شولتس صدراعظم آلمان جمعه این هفته به چین سفر می کند. این نخستین سفر رسمی رهبر یک کشور اروپایی به چین پس از همه گیری ویروس کرونا است.

بسیاری از دیپلمات ها از تصمیم آلمان برای تائید فروش سهام بندر هامبورگ به یک شرکت چینی شگفت زده شده اند.

اتحادیه اروپا در سال های اخیر مجموعه ای از تدابیر کنترلی را برای محدود ساختن سرمایه گذاری شرکت های دولتی خارجی و به خصوص چینی تصویب کرده بود تا مانع از کسب اهرم سیاسی این کشورها در کشورهای عضو شود.

برتون دیروز (۹ آبان) به رویترز گفت که ترجیح می دهد که تنها ۲۵ درصد سهام دومین بندر بزرگج آلمان به شرکت چینی کاسکو (Cosco) فروخته شود. بر اساس پیشنهاد اولیه، این شرکت بیش از یک سوم سهام بندر هامبورگ را خریداری کرده و تبدیل به یکی از سهماداران دارای حق وتو خواهد شد.

برتون گفت که اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۹ چین را رقیب خود شناخته و تدابیری را تصویب کرده که مانع از سرمایه گذاری این کشور در زیرساخت های حیاتی کشورهای عضو شود.

وی افزود: ما باید بی نهایت هشیار باشیم.

منابع آگاه در دولتهای فرانسه و آلمان به رویترز گفتند که امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به شولتس پیشنهاد کرده بود که به اتفاق یکدیگر و به نشانه اتحاد در اتحادیه اروپا به پکن سفر کنند و جلوی تفرقه افکنی این کشور را بگیرند.

این منابع گفتند که صدراعظم آلمان با پیشنهاد مکرون مخالفت کرد.

برتون نیز در مورد سفر شولتس گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید یک رویکرد متحدتر در پیش گیرند.

وی افزود که رویکرد تدافعی اتحادیه اروپا در برابر چین ناشی از رفتار پکن در خلال همه گیری کووید بود که نشان داد مسئولان چینی از اتکای کشورهای دیگر به محصولات چینی از قبیل ماسک صورت برای دستیابی به اهرم فشار سیاسی سوء استفاده می کنند.

برتون گفت: نمی توان فراموششان کرد. دوره ساده لوحی تمام شد.

https://irna.ir/xjKTBt

**هشدار در مورد افزایش هزینه ماهانه برق در اروپا

آمارهای جدید درخصوص تورم و هزینه سوخت حاکی از آن است که بحران انرژی در اروپا درپی وقوع جنگ اوکراین تازه آغاز شده و سال آینده میلادی این بحران وخیم‌تر خواهد شد به گونه ای که بزودی هزینه ماهانه برق در اروپا از ۱۶۰ به ۵۰۰ یورو می‌رسد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

تارنمای نشریه اقتصادی تجاری «فورچون» (fortune) چاپ نیویورک دراین زمینه در تیتری نوشت: بحران انرژی در اروپا تازه آغاز شده است، چراکه داده های جدید در مورد تورم از یک زمستان پرمشقت برای اروپا خبر می دهند.

تارنمای این مجله اقتصادی آمریکایی در ادامه تحلیل خود نوشت: بنابر اعلام «یوروستات» (Eurrostat) سازمان آمار اروپا، (شاخص) قیمت مصرف کننده در منطقه پولی «یورو» در ماه اکتبر به رقم بی سابقه ۱۰.۷ درصد رسید،  این میزان در ماه گذشته میلادی ۹.۹ درصد بود ، این افزایش باعث تعجب اقتصاددانان در «بانک آمریکا»  (Bank of America) شد چراکه آنها انتظار کاهش تا حدود  ۹.۸ را داشتند.

این گزارش می افزاید: با وجود تلاش کشورهای اروپایی برای تامین انرژی مورد نیاز در زمستان و پایین آوردن نرخ تورم ، اما بهای انرژی در ماه گذشته میلادی نسبت به مدت مشابه در سال قبل با جهشی نزدیک به ۴۲ درصد مواجه شد، از زمان وقوع جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تکاپو برای مقابله با بحران انرژی (ناشی از تحریم های خود بر بخش انرژی روسیه) هستند؛ تا پیش از وقوع این جنگ، ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا ۴۰ درصد به گاز و ۳۰ درصد نیز به نفت خام روسیه متکی بودند، حال با مواجه شدن این کشورها با کاهش ذخایر انرژی، هزینه برق در بسیاری از کشورهای اروپایی سه برابر شده است.

تارنمای خبری فورچون نوشت: با وجودی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاش برای تامین کاستی ذخایر نفت و گاز خود و پایین آوردن نرخ تورم هستند تا بر این بحران اقتصادی فائق آیند اما کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی چنین امری را بعید می دانند.

بنابراین گزارش، « هنینگ گلایستاین» (Henning Gloystein)  ، مدیر انرژی در مشاوره گروه اوراسیا، (Eurasia Group)  دراظهار نظری دراین باره گفت: زمانی که سرما در اروپا فرا رسد، آنگاه ذخایر انرژی رو به کاهش خواهند نهاد، چناچه زمستان زودتر آغاز شود در آنصورت ذخایر زودتر کاهش خواهند یافت و وضعیت ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۳ بغرنج شود، بدان معنی که با کاهش انرژی قیمت ها نیز فزونی خواهند یافت.

این گزارش می افزاید تحلیلگران  اقتصادی در «گلدمن ساکس» (Goldman Sachs)، دومین بانک سرمایه گذاری بزرگ آمریکایی درجهان می گویند سال آتی میلادی حتی می تواند برای اروپا وخیم تر باشد چراکه با توجه به وضعیت داده های آماری اقتصادی در ماه اکتبر در اروپا، مجموع هزینه انرژی در سراسر اروپا در سال ۲۰۲۳ می تواند تا دو تریلیون دلار افزایش یابد.

تارنمای این مجله اقتصادی تجاری آمریکایی درادامه نوشت: چنانچه این تحلیل و پیش بینی درست باشد ، مصرف کنندگان اروپایی ماهانه باید ۵۰۰ یورو برای روشن نگاه داشتن برق خانه هایشان پرداخت کنند، درحالی که این رقم در سال ۲۰۲۱ ماهانه ۱۶۰ یورو بود.

این گزارش در ادامه می افزاید:درحالی که بهای انرژی عامل اصلی افزایش تورم در اروپا به شمار می رود ، تازه ترین داده های آماری اخیر، افزایش بهای مصرف کننده نیز از جمله عوامل تورم زا در اروپا به شمار می رود، درماه اکتبر تورم کلی، که شمال مواد غذایی ضروری و بهای انرژی می شود، درمقایسه با ماه سپتامبر که ۴درصد بود به یکباره به ۵ درصد جهش یافت.

رکود اقتصادی در اروپا قطعی است

تارنمای فورچون در ادامه نوشت: محمد الاریان (Mohamed El-Erian)، رئیس کالج کوئینز در دانشگاه کمبریج، ماه گذشته میلادی  گفته بود رکود اقتصادی اروپا یک  امر " قطعی شده" است؛  «کریس ویلیامسون» (Chris Williamson)، اقتصاددان از شرکت  اعتباری مالی  «اس اند پی گلوبال» (S&P Global ) مستقر در «منهتن» نیویورکن نیز طی روزهای اخیر  به شبکه خبری  بلومبرگ گفته بود "اقتصاد منطقه پولی یورو به نظر در سه ماهه  چهارم سال جاری میلادی  «منقبض» (کوچک) شود و وقوع رکود اقتصادی به طور فزاینده ای برای این منطقه پول واحد اروپا، اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.

این مجله اقتصادی آمریکایی درادامه گزارش داد: «پابلو اِرندانس دکاس» (Pablo Hernández de Cos) رئیس بانک مرکزی اسپانیا نیز ضمن هشدار نسبت به وقوع رکود اقتصادی در اروپا، روز گذشته (دوشنبه) گفته بود: خطر (وقوع) رکود اقتصادی درحال گسترش است.

رئیس بانک مرکزی اسپانیا در کنفرانس بانک مرکزی ترکیه دراین باره گفته بود: در واقع  طی ماه های اخیر چشم انداز اقتصادی به شدت تیره و تار شده، چراکه ما اکنون با تورم  بیشتر و پایدار، شرایط سخت ودشوار اقتصادی به همراه کندی رشد اقتصاد جهانی مواجه‌ایم.

https://irna.ir/xjKTzY

**کنترل سنا بر لبه تیغ؛ رای‌دهندگان، جمهوریخواهان را ترجیح می‌دهند

نظرسنجی جدید نشان داده با وجود این که رقابت بین نامزدهای حزب دموکرات و جمهوریخواهان برای کسب اکثریت در سنا شدید است رای دهندگان ترجیح می دهند کنترل سنا بدست جمهوریخواهان بیفتد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

هفته نامه نیوزویک با انتشار نتایج نظرسنجی جدید روزنامه نیویورک تایمز و کالج س یِنا گزارش داد: در حالی که به سرعت به انتخابات میان دوره ای کنگره نزدیک می شویم، رای دهندگان در چهار ایالت آمریکایی می خواستار  کنترل جمهوریخواهان بر سنا  هستند، اما در کل ترجیح می دهند ایالت های متبوع خود نامزدهای دموکرات پیروز شوند.

 نتایج این نظرسنجی که روز دوشنبه منتشر شد، نشان داد که در سه ایالت از چهار ایالت آمریکا شامل -آریزونا، جورجیا و نوادا- پاسخ دهندگان بیشتری در نظرسنجی گفتند که می‌خواهند جمهوری‌خواهان سنا را کنترل کنند. در ایالت چهارم یعنی، پنسیلوانیا، به نسبت مساوی (۴۶ درصد) به نفع جمهوریخواهان و دموکرات ها در کنترل مجلس علیای کنگره رای دادند.

با این حال در همه رقابت‌های سنا، نامزد دموکرات پیشتاز  یا در تساوی با رقیب جمهوریخواه بوده است. دموکرات ها در سه مورد از چهار رقابت سنا در ایالت های- پنسیلوانیا، جورجیا و آریزونا – دستکم چند امتیاز برتری داشتند.

در نوادا کاترین کورتس ماستو سناتور دموکرات با کسب ۴۷ درصد آرای رای دهندگان در رقابت نزدیک با آدام لاکسالات رقیب جمهوریخواه خود بود . لازم به ذکر است که در این ایالت ۴۸ درصد مجموع رای دهندگان گفتند که ترجیح می دهند جمهوریخواهان کنترل سنا را در اختیار بگیرند. ۴۴ درصد همین نظر را درباره دموکرات ها داشتند.

انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا نقش مهمی برای هر دو حزب اصلی آمریکا در دو مجلس نمایندگان و سنا در کنگره دارند. دموکرات ها به دنبال تصویب قوانین خودد در مجلس سنا هستند و کنترل جمهوریخواهان بر این مجلس به آنها کمک می کند تحقیقات خود را درباره افرادی که وعده داده اند در صورت پیروزی در سنا، درباره آنها تحقیق می کنند، آغاز کنند.

پیش بینی شرکت «فایوترتی ایت» نشان می دهد که جمهوریخواهان در سنا پیروز می شوند و در ۸۲ مورد از ۱۰۰ مورد نتیجه گیری الگوهای این شرکت، این موضوع تایید شده است. اما مدل دیگر این شرکت نشان می دهد که دموکرات ها با ۵۱ مورد از ۱۰۰ مورد نتایج بدست آمده در سنا پیروز می شوند.

به گفته استیسی روزنبرگ استادیار کالج هینز و کارشناس ارتباطات سیاسی و بحران، گاف ها و رسوایی های سیاسی با نزدیک شدن به روز انتخابات در پیام های نامزدهای انتخاباتی تاثیر دارد و نامزدها از آن برای پیشبرد اهداف تبلیغاتی خود استفاده می کنند.

او با اشاره به تاکید دادگاه‌ها در رد تقلب در انتخابات سال ۲۰۲۰ در آمریکا، افزود: « کسانی که همچنان نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را انکار می‌کنند، دچار مشکل از نظر تعیین صلاحیت نامزدی هستند». تحلیل واشنگتن پست در این ماه نشان داد که اکثر نامزدهای جمهوریخواه که برای مجلس نمایندگان، سنا و دفاتر کلیدی رقابت می کنند، نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را رد کرده یا زیر سوال برده اند.

وی افزود: من فکر می کنم زمانی که هنوز نامزدهایی هستند که همچنان ادعای تقلب در انتخابات را می کنند، مردم نگران تاثیر آن بر دموکراسی می شوند.

این استاد دانشگاه گفت در نظرسنجی اخیر رای دهندگان مرد گفتند که مسائل اقتصادی برای آنها مهم تر از مسائل اجتماعی است؛ موضوعی که بر تصمیم گیری آنها در خصوص رای شان تاثیر خواهد داشت. رای دهندگان زن دیدگاه مخالف آن را داشتند.  بنابراین این بدان معناست که میزان مشارکت رای دهندگان زن و مرد می تواند به تصمیم گیری در نتایج انتخابات کمک کند زیرا رای دهندگان زن ممکن است نامزدهایی را انتخاب کنند که بیشتر تاکید بر مسائل اجتماعی دارند و برعکس رای دهندگان مرد به نامزدهای با اولویت اقتصادی در برنامه هایشان رای خواهند داد.

انتخابات میان‌دوره ای آمریکا  هشت نوامبر (۱۷ آبان) برگزار می شود. در این انتخابات تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از صد کرسی مجلس سنا به رقابت گذاشته می شود. همزمان نامزدهای دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای تصاحب سمت فرمانداری در ۳۶ ایالت آمریکا نیز به رقابت خواهند پرداخت.

https://irna.ir/xjKTCf

**هند به سومین اقتصاد جهان در ۲۰۳۱ تبدیل می‌شود

موسسه اقتصادی مورگان استنلی در گزارشی با اشاره به توسعه اقتصادی هند در ۱۰ سال آینده، پیش‌بینی کرد این کشور به جایگاه سوم اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۳۱ خواهد رسید.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

موسسه اقتصادی مورگان استنلی در گزارشی اعلام کرد که هند شرایط را برای رونق اقتصادی بین المللی، سرمایه گذاری در تولید، انتقال انرژی و زیرساخت های دیجیتال پیشرفته کشور فراهم کرده است.

مورگان استنلی در گزارشی با عنوان «هند جدید: چرا این دهه متعلق به هند است؟» گفت: این محرک ها تا پایان دهه، هند را به سومین اقتصاد و بازار سهام جهان را تبدیل خواهند کرد.

در این گزارش آمده است که احتمالاً تولید ناخالص داخلی هند تا سال ۲۰۳۱میلادی از ۷.۵ تریلیون دلار فراتر خواهد رفت که بیش از دو برابر سطح فعلی است که این کشور را به سومین اقتصاد بزرگ تبدیل می کند و سالانه ۵۰۰ میلیارد دلار به صورت فزاینده در طول دهه به آن اضافه می کند.

ارزش بازار هند احتمالاً سالانه بیش از ۱۱ درصد رشد خواهد کرد و به ۱۰ تریلیون دلار در دهه آینده خواهد رسید.

گزارش مورگان استنلی می‌گوید: ما تخمین می‌زنیم که سهم تولید از تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۳۱ به ۲۱ درصد افزایش می‌یابد که حاکی از افزایش ۱ تریلیون دلاری فرصت تولید است. ما انتظار داریم سهم بازار صادرات جهانی هند تا سال ۲۰۳۱ به بیش از دو برابر به ۴.۵ درصد برسد و فرصت صادراتی ۱.۲ تریلیون دلاری را فراهم کند.

صادرات خدمات هند طی دهه آینده تقریباً سه برابر خواهد شد و به ۵۲۷ میلیارد دلار (از ۱۷۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱) خواهد رسید.

این گزارش تخمین می‌زند اعتبار به تولید ناخالص داخلی از ۵۷ درصد به ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد که حاکی از رشد مرکب سالانه اعتبار ۱۷ درصدی طی ۱۰ سال است. از سوی دیگر درآمد سرانه هند از ۲۲۷۸ دلار در حال حاضر به ۵۲۴۲ دلار در سال ۲۰۳۱ می رسد و زمینه را برای رونق مخارج اختیاری فراهم می کند.

طبق این گزارش، تعداد خانوارهایی که بیش از ۳۵ هزار دلار در سال درآمد دارند، احتمالاً در دهه آینده پنج برابر خواهد شد و به بیش از ۲۵ میلیون نفر خواهد رسید.

بر اساس گزارش مورگان استنلی، ضریب نفوذ تجارت الکترونیک از ۶.۵ درصد به ۱۲.۳ درصد تا سال ۲۰۳۱ خواهد رسید و حجم آن تقریبا دو برابر خواهد شد.

تعداد کاربران اینترنت در هند از ۶۵۰ میلیون به ۹۶۰ میلیون افزایش می یابد، در حالی که خریداران آنلاین از ۲۵۰ میلیون به ۷۰۰ میلیون در ۱۰ سال آینده افزایش خواهند یافت.

در این گزارش آمده است: بیست و پنج درصد از فروش فزاینده جهانی خودرو طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ از هند خواهد بود و ما انتظار داریم ۳۰ درصد از فروش در سال ۲۰۳۰ خودروهای برقی باشد.

هند باید به نقطه عطف بزرگی برای رونق بعدی املاک مسکونی در سال ۲۰۳۰ برسد، نقطه مشترک درآمد سرانه بالا، میانگین سنی اواسط دهه ۳۰ و شهرنشینی بیشتر.

نیروی کار هند در بخش خدمات فناوری از ۵.۱ میلیون در سال ۲۰۲۱ به ۱۲.۲ میلیون در سال ۲۰۳۱ بیش از دو برابر خواهد شد.

نفوذ مراقبت های بهداشتی در هند می تواند از ۳۰-۴۰ درصد در حال حاضر به ۶۰-۷۰ درصد افزایش یابد. به معنای ۴۰۰ میلیون ورودی جدید به سیستم رسمی مراقبت های بهداشتی است.

بودجه دفاعی (۱۸ میلیارد دلار) به طور پیوسته در حال رشد است (۱۰ درصد CAGR)  و به طور سنتی وابستگی زیادی به واردات (حدود ۶۰ درصد) وجود داشته است، اما اکنون یک نیروی محرکه قوی به سمت تولید داخلی وجود دارد.

مورگان استنلی اضافه کرد حدود ۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در انرژی در دهه آینده با تسریع انتقال انرژی مواجه خواهد شد.

https://irna.ir/xjKTC۹

**موضوعات کلیدی انتخابات میان دوره‌ای آمریکا

درحالی که سیاستمداران آمریکایی آخرین تلاش های خود برای جلب نظر رای دهندگان در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره را انجام می دهند، طیف وسیعی از موضوعات مورد بحث بر این انتخابات سایه افکنده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

جمهوریخواهان که درصدد بازپس گیری کنترل کنگره از رقبای دموکرات خود هستند، از وضعیت اقتصادی آمریکا در میانه رکود مالی جهانی و افزایش بی وقفه هزینه های زندگی ناراضی اند.

دموکرات ها بر حق سقط زندگی متمرکز هستند و نگرانی هایی در مورد آینده دموکراسی و انتخابات عادلانه در این کشور وجود دارد.

انتخابات ۸ نوامبر که در جریان آن تکلیف همه کرسی های مجلس نمایندگان وبیش از یک سوم کرسی های سنا مشخص می شود، تاثیر زیادی بر بقیه دوره ریاست جمهوری جو بایدن  خواهد داشت.

تارنمای شبکه الجزیره به همین بهانه، به طیفی  از موضوعات مهم در این چرخه انتخاباتی پرداخته است.

اقتصاد

«این اقتصاد است، احمقانه است». این شعار مبارزات انتخاباتی بیل کلینتون در سال ۱۹۹۲ در برابر جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری وقت بود که دهها کشور از سراسر جهان را برای شکست حمله صدام حسین به کویت بسیج کرده بود.

در حالی که بوش تلاش می کرد پیروزی در جنگ اول خلیج فارس را ترویج دهد، کلینتون بر رکود اقتصادی تمرکز کرد و در ریاست جمهوری به پیروزی رسید.

در سال جاری، جمهوریخواهان بر تبدیل کردن اقتصاد به موضوع محوری در انتخابات میان دوره ای تلاش می کنند و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را به تلاش برای منحرف کردن اذهان از تورم فزاینده متهم می کنند.

به رغم قیمت بنزین در ماه اوت، قیمت های مصرف کننده در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته ۸.۳ درصد افزایش یافت. در حالی که دموکرات ها استدلال می کنند که تورم به وقایع جهانی همچون جنگ اوکراین و زنجیره تامین مرتبط با همه گیری کرونا ارتباط دارد، جمهوریخواهان می گویند هزینه های دولت که در دوران ریاست جمهوری بایدن بالا رفته، عامل این مساله است.

سقط جنین

در رقابت های سراسر کشور، دموکرات ها حق سقط جنین را برای رای دهندگان در اولویت قرار می دهند و انتخابات را به عنوان همه پرسی در مورد حق باروری ترسیم می کنند.

دموکرات ها تلاش کرده اند یک قانون فدرال را برای دفاع از حق سقط جنین به تصویب رسانند، اما در حال حاضر از تعداد کافی در سنا برخوردار نیستند، جایی که یک روال قانونی  موسوم به فیل باستر مستلزم کسب ۶۰ رای در این مجلس ۱۰۰ عضوی برای تصویب یک قانون مهم است.

با نزدیک شدن به انتخابات میان دوره ای، بایدن و دیگر دموکرات های ارشد وعده داده اند در صورت حفظ مجلس نمایندگان و جلب اکثریت در سنا، استثنائاتی در زمینه فیلی باستر ایجاد کنند.

اکثر مقام های جمهوریخواه می گویند قوانین مربوط به سقط جنین باید از سوی ایالات ها مدیریت شود. اما سناتور لیندسی گراهام به تازگی یک لایحه فدرال را برای ممنوعیت بارداری در هفته پانزدهم بارداری ارائه داده است.

مهاجرت

یک موضوع محوری دیگر مساله مهاجرت است. با عبور شمار قابل توجهی پناهجو از مرز جنوبی آمریکا، جمهوریخواهان مخالفت با سیاست های مهاجرتی بایدن را به یک اعتراض سیاسی در آستانه انتخابات تبدیل کرده اند.

جمهوریخواهان بایدن را مقصر می دانند و می گویند دولت وی در تامین امنیت این مرز شکست خورده است.

به تازگی فرمانداران جمهوریخواه در تگزاس، آریزونا و فلوریدا با پرداخت هزینه هایی برای انتقال مهاجران به شهرهای شمالی، خبرساز شده اند.

گروه های مدافع حقوق پناهجویان، نمایندگان دموکرات و کاخ سفید این اقدام را به عنوان یک تئاتر سیاسی ظالمانه محکوم کرده اند، اما فرمانداران جمهوریخواه نسبت به آن متعهدند و سایرین وعده داده اند در صورت انتخاب شدن برخی راهبردهای رادیکال دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در مورد مقوله مهاجرت را ادامه دهند.

دموکراسی

دموکرات ها هشدار داده اند که پایگاه جمهوریخواه ترامپ به طور فزاینده ای در حال رشد است.

نامزدهای دموکرات استدلال می کنند که بازگشت جمهورخواهان به قدرت می تواند اساسا به سیستم حاکمیت در کشور لطمه زند.

در حالی که احتمال دارد ترامپ بار دیگر در سال ۲۰۲۴ به کاخ سفید راه یابد، دموکرات ها می گویند ممانعت از بازگشت جمهوریخواهان به قدرت برای محافظت از دموکراسی آمریکا ضروری است.

موضوعات دیگر

آموزش: جمهوریخواهان که نسبت به بحث نژاد، جنسیت و هویت جنسیتی در مدارس نگرانند، خواهان کنترل بیشتر والدین نسبت به آنچه در مدارس به کودکان آموزش داده می شود، هستند.

دموکرات ها لفاظی های جمهوریخواهان رابه عنوان فشاری برای سانسور که به طور ویژه بر دانش آموزان دگرباش جنسی آسیب می رساند، رد می کنند

موضوع آب و هوا: دموکرات ها به ویژه آنها که در جناح مترقی این حزب هستند، می گویند کاهش بحران آب و هوایی یکی از اولویت مهم آنهاست. آنها به دنبال حفظ کنترل کنگره برای ادامه قوانین تازه مصوب بایدن هستند که مشوق حرکت به سوی انرژی سبز و استفاده از خودروهای الکتریکی است.

امنیت عمومی: آمریکا در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ شاهد افرایش قتل و جنایات خشوت بار بود، روندی که محافظه کاران آن را به لیبرال ها و ترقی خواهان نسبت می دهند و آنها را بابت این مساله مقصر می دانند.

بایدن درخواست برای کاهش بودجه پلیس را رد کرده است. با این حال، بسیاری از جمهوریخواهان می کوشند رقبای خود را به عنوان جانیان قابل ترسیم کنند.

کنترل سلاح: موضوع مهم دیگر کنترل اسلحه است. از آنجا که آمریکا به طور معمول صحنه تیراندازی های دسته جمعی است، دموکرات ها خواستار محدودیت های سخت تر برای استفاده از سلاح هستند. در آن واحد، جمهوریخواهان وعده می دهند که از دسترسی به سلاح و متمم دوم قانون اساسی آمریکا که حق حمل سلاح را مجاز می داند، محافظت کنند.

https://irna.ir/xjKTDx

**اخراج روسیه از گروه ۲۰، خواسته جدید اوکراین

سخنگوی وزارت خارجه اوکراین روز سه‌شنبه با طرح این ادعا که پوتین فرمان حمله موشکی به غیرنظامیان اوکراینی را صادرکرده است، خواستار اخراج روسیه از گروه ۲۰ شد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«اولگ نیکولنکو» در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه به طور علنی، صدور دستور حمله موشکی به غیرنظامیان اوکراینی و زیرساخت‌های انرژی را تایید کرده است.

وی ادامه داد: دستان پوتین به خون آلوده است و نباید به او جایگاهی میان رهبران جهان داده شود.

سخنگوی وزارت خارجه اوکراین در نهایت خواستار لغو دعوتنامه پوتین برای شرکت در اجلاس ماه آینده رهبران گروه ۲۰ در بالی اندونزی و همچنین اخراج روسیه از این گروه شد.

اجلاس سران گروه ۲۰ قرار است در میانه ماه جاری میلادی (۱۵ و ۱۶ نوامبر) در بالی پایتخت اندونزی برگزار شود.

رییس جمهوری روسیه روز گذشته درباره شرکت در این نشست گفته بود که هنوز هیچ تصمیمی درمورد شرکت وی در اجلاس سران گروه ۲۰ و اَپک اتخاذ نشده است.

https://irna.ir/xjKTDf

**حمله یهودیان ارتدکس برای جلوگیری از رای‌گیری در قدس اشغالی

گروهی از یهودیان ارتدکس با مواد سمی به یک مرکز رای‌گیری انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی در غرب شهر اشغالی قدس حمله‌ کردند تا جلوی گشوده شدن آن برای رای گیری را بگیرند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» امروز سه شنبه گزارش داد: گروهی از یهودیان ارتدکس که مخالف برگزاری انتخابات هستند، شب گذشته وارد مدرسه ای در «رمت‌بیت‌شمش» واقع در غرب قدس که محل برگزاری انتخابات است، شدند و مواد سمی در آنجا اسپری کردند.

رسانه‌های رژیم اسرائیل هدف گروه های ارتدکس از اسپری مواد سمی در محل برگزاری انتخابات را جلوگیری از حضور صهیونیستها در حوزه های رای گیری در امروز سه شنبه اعلام کرده اند.

پایگاه خبری صهیونیستی «والا» از تلاش مسئولان برگزاری انتخابات برای تمیز کردن محل رای گیری در صبح سه شنبه خبر داد.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز از شروع تحقیقات پلیس درباره این اقدام یهودیان ارتدکس خبر داد و نوشت: پلیس در حال بررسی این موضوع است که آیا پاشیدن مواد سمی در مرکز رای‌گیری توسط یهودیان ارتدکسی انجام شده که اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند و در انتخابات ها شرکت نمی کنند و می خواهند مانع حضور دیگر یهودیان در انتخابات شوند.

گروه هایی از یهودیان ارتدکس مخالف شدید صهیونیسم هستند و با این استدلال که رژیم اسرائیل در سال ١٩٤٨ میلادی به خواست صهیونیست‌ها اعلام موجودیت کرده، این امر را براساس آموزه های خود «گناه در برابر خدا» می دانند و خواهان مبارزه با اسرائیل هستند.

انتخابات کنِسِت (پارلمان) رژیم صهیونیستی صبح امروز سه شنبه در سایه تدابیر شدید امنیتی از بیم عملیات مقاومت فلسطین آغاز شد.

صهیونیست ها امروز سه شنبه برای انتخاب ۱۲۰ نماینده در کنِسِت به پای صندوق رای رفتند.

در این انتخابات، رای دهندگان صهیونیست به لیست های انتخاباتی رای می دهند و کرسی ها براساس میزان رای لیست ها تقسیم می شود.

این انتخابات درحالی برگزار می شود که براساس آخرین نظرسنجی ها، هیچ یک از دو ارودگاه بنیامین نتانیاهو و اردوگاه یائیر لاپید نخست وزیر  و بنی گانس وزیر جنگ کنونی این رژیم نخواهند توانست اکثریت آرا را از آن خود کنند و در خوشبینانه ترین حالت ممکن است اردوگاه نتانیاهو ۶۱ کرسی را کسب کرده و بتواند یک کابینه بسیار شکننده را تشکیل دهد.

براساس نظرسنجی ها، ائتلاف نتانیاهو ۶۰ کرسی یعنی یک کرسی کمتر از تعداد لازم برای تشکیل کابینه و ائتلاف حاکم به رهبری لاپید ۵۶ کرسی و حزب «حداش-تعال» متعلق به عربهای ساکن سرزمین های اشغالی نیز چهار کرسی را به دست خواهد آورد.

در سطح احزاب، حزب لیکود ۳۱ کرسی به دست می آورد و بعد از آن حزب «یش‌عتید» با ۲۵ کرسی، بزرگترین حزب کنست خواهد بود. حزب «صهیونیسم دینی» به رهبری «بزالل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر» با ۱۴ کرسی سومین ائتلاف بزرگ خواهد بود.

حزب «وحدت» به رهبری بنی گانتس ۱۱ کرسی به دست خواهد آورد. حزب «شاس» هشت کرسی، حزب «اتحاد یهودیت توراتی» هفت کرسی، «اسرائیل، خانه ما» ۶ کرسی، حزب «کارگر» پنج کرسی، «میرتس» ۵ کرسی و «رعم» و «حداش-تعال» چهار کرسی را کسب کردند.

احزاب «بلد» و «خانه یهود» به رهبری «آیلت شاکد» در نظرسنجی ها نتوانسته درصد آرای لازم برای کسب کرسی به دست آورند.

این نقشه آماری آرا نشان می دهد که بی ثباتی و بحران سیاسی مزمن رژیم صهیونیستی در سایه بحران های  داخلی و خارجی ادامه یابد.

انتخابات ارتش رژیم صهیونیستی در سایه هراس این رژیم از وقوع عملیات مقاومت فلسطین برگزار می شود و این امر باعث شده که ارتش و نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به حالت آماده باش در آمده باشند.

کرانه باختری رود اردن این روزها شاهد عملیات پیوسته مبارزان و مردم فلسطین علیه شهرک نشینان و نظامیان رژیم صهیونیستی است و آنها از مهار آن تاکنون عاجز مانده اند.
https://irna.ir/xjKTDK

**هشدار اپراتور برق و گاز انگلیس درباره زمستان سخت برای مردم جزیره

مدیرعامل اپراتور شبکه برق و گاز انگلیس (نشنال گرید) هشدار داد که به رغم کمک مالی دولت این کشور برای کاهش بخشی از فشار ناشی از افزایش قیمت انرژی، زمستان امسال برای بسیاری از خانوارها به لحاظ مالی «بسیار بسیار دشوار» خواهد بود.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

جان پتیگرو به نشریه فایننشال تایمز گفت که در مورد مشکلاتی که بسیاری از مردم انگلیس در طول ماه‌های سرد با آن مواجه می‌شوند، «هیچ توهمی» ندارد. وی افزود حتی با یارانه‌ای که دولت برای کاهش فشار قیمت‌ها در نظر گرفته است، «قبوض برق و گاز دو برابر چیزی است که مردم عادت به پرداخت دارند و ناگزیر با مشکل مواجه خواهند شد»

بر اساس تصمیم دولت انگلیس، سقف صورتحساب برق و گاز که قرار بود از ماه گذشته میلادی ۸۰ درصد افزایش یابد از دو هزار و ۵۰۰ پوند در سال تجاوز نخواهد کرد. این برنامه حمایتی تا ماه آوریل سال آینده میلادی جریان دارد و سپس درباره نحوه تمدید آن تصمیم‌گیری می‌شود. 

قیمت حامل‌های انرژی قرار بود از ماه گذشته میلادی سه برابر شود؛ یعنی سقفی که سازمان ناظر بر عملکرد شرکت‌های توزیع کننده انرژی در انگلیس برای قبوض برق و گاز در نظر گرفت ۳ هزار و ۵۴۹ بود. دولت قصد دارد تا قیمت‌ها را به رغم نوسانات بازار انرژی ثابت نگه دارد. این درحالیست که سقف بهای انرژی تا دو ماه پیش یک هزار و ۹۷۱ پوند و زمستان گذشته یک هزار و ۲۷۷ پوند بود.

موسسات خیریه هشدار داده‌اند که این کمک‌ها برای جلوگیری از فقر سوخت در ۷ میلیون خانوار یا یک چهار خانه در این کشور کافی نیست. پتیگرو گفت هنگامی که بسته حمایتی دولت به پایان می‌رسد، یک طرح هدفمندتر برای کمک به خانواده هایی که بیشترین نیاز را دارند بهترین راه حل به نظر می رسد. 

نشنال گرید ماه گذشته درباره احتمال قطعی برق در زمستان امسال هشدار داد. در اسناد دولت انگلیس هم که فرازهایی از آن در رسانه‌های این کشور منتشر، پیش بینی شده است که در صورت کمبود گاز و شرایط بد جوی، ممکن است که برق در ماه ژانویه به مدت چهار روز قطع شود. این درحالیست که نهاد ناظر بر عملکرد شرکت‌های توزیع کننده برق و گاز در این کشور (آفجم) نیز نسبت به خطر جدی کمبود گاز در فصل زمستان هشدار داده است.

گفته می‌شود که مقامات انگلیس و شرکت‌های توزیع کننده انرژی درباره استفاده از هشدار پیامکی، تماس تلفنی و ایمیلی برای تماس با خانوارها در مورد کاهش مصرف برق بحث کرده‌اند. این سیستم معمولاً برای اطلاع رسانی به مصرف کنندگان در هنگام قطعی برق استفاده می‌شود؛ اما دولت قصد دارد تا از این طریق توصیه‌هایی را در مورد نحوه صرفه‌جویی انرژی ارسال کند.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) هم به تازگی نسبت به "خطرات بی‌سابقه" برای کمبود ذخایر انرژی هشدار داده و گفته است که سرمای طولانی مدت منابع انرژی را در معرض خطر قرار می‌دهد. گزارش فصلی این سازمان نشان می‌دهد که کشورهای اتحادیه اروپا در صورت قطع کامل واردات انرژی از روسیه، باید استفاده از انرژی را در طول ماه‌های زمستان تا ۱۳ درصد کاهش دهند.
https://irna.ir/xjKTGt

**هنیه: رهبران عرب اعلامیه الجزایر درباره وحدت فلسطین را تصویب کنند

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از رهبران کشورهای عربی خواست تا در اجلاس امروز خود ضمن حمایت از مردم فلسطین و مقاومت آنها، اعلامیه الجزایر در مورد بازیابی و تقویت وحدت ملی فلسطین را تصویب و آن را در قالب مصوبات خود بگنجانند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

«اسماعیل هنیه» امروز سه شنبه اظهار داشت: شاید این انتخاب خوبی باشد که نشست سران عرب پس از سه سال وقفه در سالگرد آغاز جنگ آزادسازی الجزایر که با یک میلیون و نیم شهید به سمت انقلاب سوق داده شد و به آزاد سازی الجزایر منتهی شد، از سر گرفته شد؛ در حالیکه فلسطین زیر پای اشغالگران ملتهب است و شهدا در مسیر مقاومت برای آزاد سازی گام برداشتند و ما یقین داریم که امت اسلامی با ما و در کنار رهبران و مردم ما هستند.

وی افزود: فلسطین و آرمان آن امروز یکی از حساس ترین و پیچیده ترین مراحل را در سطح سیاسی و انسانی پشت سر می گذارد زیرا رژیم اشغالگر ، دیوانه وار در حق مردم و سرزمین و مقدسات ما جنایت می کند، مسجد الاقصی را برای تلاش جهت یهودی سازی و تقسیم زمانی و مکانی مورد تعرض قرار می دهد؛ در حالیکه شهرک سازی در کرانه باختری را افزایش می دهد و زمین ها و خانه های ما را تصرف می کند و به مردم ما توهین می کند. 

رئیس دفتر سیاسی حماس با بیان اینکه نوار غزه در محاصره خفقانی رژیم اشغالگر فلسطین قرار دارد، افزود: اسیران فلسطینی در شرایط بسیار سختی به سر می برند و خانواده های ما در شرایط سخت، تبعید اجباری می شوند و در اردوگاههای خارج از منطقه خود در گرما و سرما با اوضاع انسانی سختی به سر می برند.

وی اظهار داشت: با همه این‌ها، مردم ما قیام می‌کنند و در برابر این رژیم اشغالگر مقاومت می‌کنند و هر روز در راه آزادی، شهید تقدیم می‌کنند و بر اصول و حقوق خود در سرزمین، وطن و مقدسات خود پافشاری می‌کنند.

هنیه از رهبران نشست سران عضو اتحادیه کشورهای عربی خواست تا ابتکار عمل کریمانه الجزایر برای تحقق وحدت مردم فلسطین تحت عنوان  اعلامیه الجزایر برای اتحاد مجدد فلسطین را تصویب و آن را بخشی از تصمیمات اجلاس اتحادیه عرب بدانند.

وی تاکید دوباره بر توجه به آرمان فلسطین به عنوان موضوع اصلی کشورهای عربی از سوی سران اتحادیه عرب را ضروری دانست و از رهبران کشورهای عربی خواست تا مسئولیت خود در بسیج امکانات و توانایی ها برای حمایت و تقویت مردم فلسطین و مقاومت آنها به منظور بازپس گیری حقوق کاملشان و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس و بازگشت پناهندگان و آزادی اسرای فلسطینی را بر عهده بگیرند.

رئیس دفتر سیاسی حماس همچنین خواستار اتخاذ تصمیمات و برنامه های روشن برای حفاظت از اماکن مقدس اسلامی و مسیحی به ویژه مسجد الاقصی و حمایت از مقاومت فلسطینی ها در شهر قدس اشغالی و همچنین ایجاد سازوکارهای مستقیم برای اجرای تصمیمات اجلاس های قبلی کشورهای عربی برای پایان دادن و شکستن محاصره نوار غزه شد.

وی همچنین از سران کشورهای عربی شرکت کننده در اجلاس اتحادیه عرب در الجزایر خواست تا از اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم اشغالگر اسرائیل حمایت کنند و تمام تلاش خود را برای تحقق آزادی آنها به کار گیرند. 

هنیه در ادامه خواستار تامین زندگی مناسب برای پناهندگان در تبعید و اردوگاههای آوارگان دور از وطن و حمایت از حق آنها برای بازگشت به سرزمین و خانه‌های خود و نیز محکوم کردن رژیم اشغالگر و جنایاتش و همچنین تلاش برای منزوی کردن سیاسی و دیپلماتیک این رژیم و افشای جنایات آن علیه مردم فلسطین شد. 

قرار است در اجلاس سران عرب که از امروز سه شنبه به مدت ۲ روز به میزبانی الجزایر برگزار می شود، بحران‌های جهان عرب و مسائل امنیت غذایی و انرژی در سایه بحران اوکراین بررسی شود.

https://irna.ir/xjKTFk

**پاپ از حقوق زندانیان سیاسی بحرینی دفاع کند/ سکوت در برابر نقض حقوق بشر جایز نیست

خانواده‌های زندانیان سیاسی - عقیدتی محکوم به اعدام در بحرین از پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان خواستند که در سفر آتی خود به منامه با صراحت از احکام اعدام انتقاد و از حقوق این زندانیان دفاع کند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

شبکه خبری « فرانس۲۴» امروز سه شنبه از نامه سرگشاده خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام در بحرین به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان خبر داد و افزود: در این نامه که مرکز بحرینی حقوق و دموکراسی در لندن آن را منتشر کرد، خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام در بحرین از پاپ فرانسیس خواستند که درباره «نقض شدید حقوق بشر و حقوق زندانیان مخالف که مدافعان دموکراسی هستند» سکوت نکند.

بحرین از سال ۲۰۱۱ هزاران معترض و روزنامه‌نگار و فعال سیاسی را در دادگاه‌های فرمایشی دسته‌جمعی به مجازات‌های سنگین محکوم کرده است.

در این نامه که خانواده‌های ۱۲ زندانی محکوم به اعدام در بحرین آن را امضا کرده‌اند، آمده است: «بستگان ما هنوز پشت میله‌های زندان هستند و هر لحظه امکان دارد احکام آنان اجرا شود؛ هرچند محاکمه‌های آنان در شرایط ظالمانه انجام شده است. بسیاری از آنان به علت مشارکت در تظاهراتی با مطالبه دموکراسی محاکمه شده‌اند. امیدواریم در سفر خود به بحرین صریحا خواستار لغو حکم اعدام و کاهش مجازات‌ها شوید».

بحرین که پیش تر احکام اعدام را در کشور لغو کرده بود، از سال ۲۰۱۷ از لغو اعدام عقب‌نشینی کرد.

پیش از این نیز مرکز بحرینی حقوق و دموکراسی که یک نهاد غیر انتفاعی است نامه سرگشاده «علی الحاج»، زندانی عقیدتی را که به ۱۰ سال زندان محکوم شد، خطاب به پاپ منتشر کرد که از وی خواسته بود پادشاه بحرین را به پایبندی به صلح و آزاد کردن زندانیان سیاسی متقاعد کند.

پاپ فرانسیس در ۳ تا ۶ نوامبر قرار است برای مشارکت در «هم‌اندیشی بحرین: گفت‌وگوی شرق و غرب برای هم‌زیستی انسانی» به بحرین سفر کند.

https://irna.ir/xjKTH۸

**پاکستان قرارداد واردات ۳۰۰ هزار تن گندم از روسیه را امضا کرد

دولت پاکستان توافقنامه ای به ارزش ۱۱۲ میلیون دلار با یک شرکت دولتی روسیه برای واردات ۳۰۰ هزار تن گندم امضا کرد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

این قرارداد همکاری اولین قرارداد واردات گندم در سطح ایالتی با مسکو به شمار می آید.

بر اساس این گزارش، کمیته همکاری اقتصادی کابینه پاکستان تصمیم دارد به  جای خط اعتباری تجاری تجدید شونده (Revolving Line of Credit)  یک صندوق انرژی افتتاح کند. همچنین اسحاق دار وزیر دارایی پاکستان به ریاست جلسه کمیته همکاری اقتصادی انتخاب شده است.

بر اساس قرارداد امضا شده میان روسیه و پاکستان، شرکت دولتی روسیه موسوم به «پرودینتورگ» موافقت کرده است که ۳۰۰۰۰۰ تن گندم را به قیمت ۳۷۲ دلار در هر تن به فروش رساند.

این مبلغ در مقایسه با پیشنهاد خرید گندم که قبلا از سوی یک شرکت خصوصی مطرح شده بود، یک دلار کمتر است.

بر اساس این گزارش، بهای گندم در هر تن ۳۸۷ دلار یا در هر کیلوگرم ۸۹.۲ روپیه در بندر پاکستان است که کمی گران تر از تولید داخلی این کشور به شمار می آید.

پیشتر در ماه اوت (مرداد-شهریور) سال جاری پاکستان پیشنهاد روسیه برای عرضه ۱۲۰,۰۰۰ تن گندم به قیمت ۳۹۹.۵۰ دلار را رد کرد و خواستار کاهش بیشتر ۲.۴ درصدی این نرخ به دلیل کاهش قیمت جهانی کالاها شد.

پاکستان در جولای ۲۰۲۰ یک میلیون تن گندم از روسیه بر اساس توافق دولت به دولت وارد کرده بود.

در خرداد ماه سال جاری، نخست وزیر پاکستان اعلام کرد، تصمیم دارد تا برای اطمینان از امنیت غذایی در این کشور بر اساس توافقنامه بین ۲ دولت، گندم مورد نیاز را از این کشور تامین نماید. 

در جلسه کابینه دولت پاکستان به ریاست «شهباز شریف» نخست وزیر در ۱۹ خرداد ماه سال جاری، طرح واردات گندم از روسیه براساس یک قرارداد دولت با دولت بررسی شد. 

وزیر مشاور پاکستان در امور خارجه به اطلاع نخست وزیر این کشور رساند که تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه شامل اقلام غذایی نمی شود و با مذاکرات با مسکو برای واردات گندم مطابق با قرارداد میان دولت‌های ۲ کشور انجام شده است. 

نخست وزیر پاکستان تاکید کرد که واردات گندم از روسیه باید بر اساس G۲G باشد و باید اطمینان حاصل شود که کیفیت این محصول مصرفی در پاکستان از استاندارد خوبی برخوردار است.

کشور پاکستان با جمعیت ۲۲۰ میلیون نفری تا قبل از سال ۲۰۱۹ اقدام به صادرات گندم مازاد تولید خود می‌کرد اما این روند در سراشیبی تند کاهش قرار گرفت تا جایی که دولتمردان این کشور همسایه شرقی ایران برای تامین مصرف داخلی گندم مجبور به واردات آن از بیرون شدند.

پاکستان تا سال ۲۰۱۹ در تولید گندم جایگاه هفتم در جهان را به خود اختصاص داده است. در عین حال این کشور سال ۲۰۲۱، ۸۰ درصد گندم وارداتی خود را از روسیه و اوکراین تامین کرده بود.

دولت شهباز شریف درحالی بر خریداری گندم از روسیه تاکید دارد که پیش تر وزیر دارایی پاکستان به واردات نفت با قیمت ارزان از روسیه تمایل نشان داد اما شرط آن را عدم تهدید اعمال تحریم‌های آمریکا تلقی کرد. 

در عین حال دولت فعلی پاکستان امیدوار است که میزان گندم تولیدی در سال جاری به ۲۶.۱۷۳ میلیون تن برسد، هر چند مسائلی همچون کمبود کود، آب و کاهش در کشت گندم نیز می‌تواند سطح تولید آن را تحت تاثیر قرار دهد.

https://irna.ir/xjKTHw

**فاکس‌نیوز: دولت آمریکا با سانسور در شبکه‌های اجتماعی به سرکوب مخالفان پرداخته است

شبکه خبری فاکس نیوز در گزارشی عنوان کرد: دولت آمریکا با دست آویز برخورد با اطلاعات نادرست و در همکاری با شبکه های اجتماعی بزرگی همچون فیس بوک و توئیتر با سانسور اخبار و اطلاعات به سرکوب مخالفان سیاسی پرداخته است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

فاکس نیوز دراین باره افزود: اسنادی که به تازگی توسط  نهاد غیرانتفاعی خبری «اینترسپت» (The Intercept) انتشار یافت حاکی از آن است که وزارت امنیت داخلی آمریکا به همراه پلیس فدرال به سانسور در شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک و توئیتر پرداخته‌اند.

این رسانه تصویری آمریکایی  درادامه گزارش داد: اسنادی که اخیرا توسط اینترسپت انتشار یافت ، فاش می سازد که شبکه  های اجتماعی همچون فیس بوک و توئیتر از نزدیک با وزارت امنیت داخلی آمریکا وهمچنین پلیس فدرال آمریکا اف.بی آی. تحت عنوان (مقابله با) طرح  اطلاعات نادرست در زمینه های مختلفی همچون خروج  آمریکا از افغانستان و حتی در مورد اصل همه گیری کووید با یکدیگر همکاری داشته اند.

فاکس نیوز گزارش داد: در واقع  توئیتر و فیس بوک به پرتال ویژه ای برای دولت آمریکا بدل شده اند تا محتوای مطالب ( مخالف نظر دولت بایدن ) را حذف کنند، این اسناد فاش می سازد که فردی به نام لورا دملو (  Dehmlow) ازماموران اف.بی آی در ارتباط مستقیم با فیس بوک بوده تا ماجرای  داستان لب تاپ هانتر بایدن فرزند جو بایدن را در سال ۲۰۲۰ سرکوب و مختوم کند.

فاکس نیوز افزود: جالب آنکه « ویجایا گده»  (Vijaya Gadde)رئیس سابق حقوقی توئیتر که از سوی ایلان ماسک از این سمت برکنار شد، ماهانه با وزارت امنیت داخلی آمریکا در خصوص سانسور در این شبکه اجتماعی ملاقات داشته است.

سانسور مخالفان

این شبکه خبری آمریکایی درادامه گزارش داد: وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز اینگونه توجیه کرده که منابع اطلاعاتی نادرست خود منشا افراط گرایی و آشوب در کشور به شمار می رود، به معنای دیگر سانسور مخالفان سیاسی (در آمریکا).

«میراندا دوین» (Miranda Devine) نویسنده کتاب «لب تاپی از جهنم»  (LapTop from HELL) که در آن به مساله جنجال برانگیز ماجرای هانتر بایدن پسر رئیس جمهوری کنونی آمریکا می پردازد،  در خصوص این افشاگری به فاکس نیوز گفت: این نشانگر آن است که دولت بایدن چگونه به خاموش ساختن مخالفان خود پرداخته است.

وی به فاکس نیوز گفت: این مساله تنها به هانتر بایدن مختص نبوده بلکه در تمامی زمینه هایی که برای دولت بایدن خوشایند نبوده و در شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک توئیتر و سایر شبکه های اجتماعی مطرح میشده با آن برخورد و اقدام به سانسور می شده و شرکت های بزرگ فن آوری نیز آنرا اجرا می کردند. وزارت امنیت داخلی، اف.بی آی به این شرکت ها برای حذف و سانسور این مطالب رجوع می کردند.

نویسنده این کتاب به فاکس نیوز گفت: این روشی همچون چین کمونیست بوده و (اکنون در آمریکا) آزادی بیان دشمن محسوب شده و اینکه سیاستمداران خواهان بسته شدن آزادی بیان هستند.

وی به صراحت به فاکس نیوز گفت: دولت  آمریکا از قدرت موجود در شرکت هایی با فناوری بزرگ برای سرکوب مخالفان استفاده کرده است.

https://irna.ir/xjKTHr

**شیخ نعیم قاسم: ایران مانند همیشه در برابر توطئه‌ها پیروز خواهد شد

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در توییتی در اشاره به جنایت تروریستی اخیر در حرم شاهچراغ در شیراز و اغتشاشات اخیر نوشت که ملت ایران در سایه رهبری حکیمانه خود مانند گذشته در برابر تمامی این توطئه‌ها پیروز خواهند شد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در توییت خود نوشت: آنچه در ایران در جریان است، یک توطئه‌ است نه یک حادثه.

وی تاکید کرد: آنها می‌خواهند نظامی را سرنگون کنند که ۴۳ سال موفق به انجام آن نشده‌اند و در این مسیر از هیچ تجاوزی علیه ایران فروگذار نکردند.

شیخ نعیم قاسم تاکید کرد: اما ملت ایران و پاسدارانشان در پشت سر رهبری حکیمانه ولی فقیه همانگونه که همیشه پیروز بوده‌اند، آینده و استقلال ایران را بر اساس نظام اسلامی حفظ خواهند کرد.

https://irna.ir/xjKTJk

**کارشناس سوری: غربی ها از آوارگان سوری برای دستیابی به اهداف سیاسی سوء استفاده می کنند

سرتیپ "ترکی الحسن" کارشناس مسائل راهبردی سوریه گفت: کشورهای غربی و برخی از کشورهای منطقه از جمله ترکیه از موضوع پناه جویان و آوارگان سوری برای تحقق بخشیدن به اهداف سیاسی و اقتصادی خود سوء استفاده می کنند و در صدد یاری رساندن به آنها نبوده و نیستند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

سرتیپ ترکی الحسن امروز (سه شنبه) در گفت وگو ایرنا در دمشق با اشاره به این که ترکیه شش ماه قبل از آغاز جنگ تحمیلی به سوریه اقدام به برپایی چند اردوگاه در استان اسکندرون (که ترکیه پس از اشغال آن را هاتای نامیده) کرده بود، بیان داشت: در آن زمان حتی یک تظاهرکننده سوری نیز به خیابان ها نیامده بود؛ وقتی از ترک ها  سوال می شد که هدف از برپایی این اردوگاه ها چیست؟، می گفتند، قرار است یک رویداد بزرگ در سوریه رخ دهد و این اردوگاه ها برای پذیرش افرادی است که از سوریه رهسپار ترکیه خواهند شد.

ترکی ادامه داد: با آغاز جنگ در سوریه (در اسفندماه سال ۱۳۸۹) رسانه های گروهی غربی – عربی نقش بسزایی در کوچ دادن مردم سوریه به ترکیه داشتند و آنکارا در آن زمان از این موضوع بهره برداری سیاسی کرده و ادعا می کرد که نظام سوریه در حال کشتار و یا آواره کردن مردمان خویش است و مانع از باقی ماندن آنها در خانه و کاشانه شان می شد.

وی افزود: ترکیه از پناهندگان و آوارگان سوری به عنوان برگ برنده سیاسی بهره می برد و رسانه های گروهی در کشورهای مختلف جهان و سازمان ملل و نهادهای غربی نیز با توجه به موارد یاد شده به موضوع پناهجویان سوری می پرداختند.

این کارشناس سوری با بیان این که سالیان متمادی از موضوع پناهجویان و آوارگان سوری بهره برداری شده و همچنان نیز از آن بهره برداری می شود، تصریح کرد: تمامی کشورهایی که در آنها پناهجویان سوری حضور داشتند، شمار آنها را بیش از آمار واقعی نشان می دادند به حدی که اگر یک شهروند سوری حتی برای یک روز به ترکیه یا اردن و یا لبنان سفر می کرد، نام وی به عنوان پناهنده در سه کشور ثبت می شد.

سرتیپ بازنشسته ارتش سوریه با تشکیک در آمار واقعی پناهجویان و آوارگان سوری در کشورهای همسایه گفت: اگر بخواهیم تعداد پناهجویان سوری در ترکیه، عراق، اردن و لبنان را با هم جمع کنیم در آن صورت شمار آنان ۷۰ درصد مجموع پناهندگان سوری را تشکیل خواهد داد که برخلاف واقعیت است. هم اکنون در این کشورها پناهجویان سوری وجود دارند، اما اجازه بازکشت آنها به کشورشان داده نمی شود، چرا؟ زیرا دولت این کشورها به بهانه پناهجویان سوری کمک های مالی از سازمان ملل دریافت می کنند و در عین حال از آنها بهره برداری های سیاسی می کنند و از موضوع پناهجویان به عنوان برگ برنده سیاسی و اهرم فشار در مقابل محور مقاومت و دولت سوریه سوء استفاده می کنند.

الحسن با اشاره به یک مثال ادامه داد: به عنوان مثال تاکنون بیش از نیم میلیون تبعه سوریه از اردن به خانه و کاشانه خود بازگشته اند، اما اردن به دروغ اعلام می کند که یک میلیون و ۶۰۰ هزار پناهنده سوری در آن کشور ساکن هستند در حالی که واقعیت امر آن است که نیم میلیون تبعه سوری پناهجو هم اکنون در اردن بسر می برند.

وی تصریح کرد: تمامی شهروندان سوری که قبل از جنگ در اردن به طور عادی بسر می بردند، با آغاز جنگ در سوریه و آواره شدن شماری از شهروندان سوری به عنوان پناهجو ثبت نام شدند، که این امر در مورد لبنان نیز صدق می کند، در حالی که شمار سوری های ساکن لبنان به طور معمول بیش از ۷۰۰ هزار نفر است، اما نام شان در فهرست پناهجویان ثبت شده است!. در ترکیه نیز رقم ثابتی در مورد پناهجویان سوری وجود ندارد و دولت آنکارا از این موضوع بهره برداری سیاسی می کند و کشورهای اروپایی را تهدید کرده که در صورت عدم ارائه کمک های مالی به آنکارا، دروازه های مهاجرت به اروپا را بر روی پناهجویان سوری خواهد گشود.

 این تحلیل گر سوری با اشاره به تاکید مداوم دولت سوریه برای بازگشت پناهجویان سوری، گفت: دولت سوریه تا کنون پنج بار برای بازگشت پناهجویان کنفرانس برگزار کرده و همه امکانات لازم را برای بازگشت آنان فراهم و حتی اگر خانه های آنها منهدم شده باشد نیز برای آنان امکانات مسکن، مواد غذایی، آموزش و بهداشت را فراهم کرده است و افرادی که تحت پیگرد قرار داشتند نیز هم اکنون این امر در مورد آنان کان لم یکن اعلام شده و دولت سوریه هم اکنون پذیرای تمامی پناهجویان سوری در صورت بازگشت به کشورشان می باشد.

 وی افزود: تاکنون تقریبا ۷۰۰ هزار پناهنده سوری از لبنان به خاک کشور خود بازگشته اند و اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز اعلام کرده که تقریبا ۶۰۰ هزار پناهنده سوری از ترکیه به سوریه بازگشته اند.  

سرتیپ الحسن در خاتمه تصریح کرد: دمشق هم اکنون به دنبال مختومه اعلام کردن پرونده پناهجویان است، اما خواست سازمان ملل و کشورهای همسایه باید با خواست دمشق همراه و همگام شود. هم اکنون میان سوریه از یک سو و لبنان و اردن از سوی دیگر در این خصوص همکاری وجود دارد، اما تا کنون هیچ گونه همکاری از سوی ترکیه در این خصوص مشاهده نکرده ایم.  

وی ادامه داد: هم اکنون میان احزاب ترکیه با دولت اردوغان در خصوص موضوع پناهجویان سوری کشمکش وجود دارد و حتی مخالفان (دولت سوریه) نیز خواستار بازگشت به کشورشان ظرف مدت حداکثر یک سال هستند، اما اردوغان می خواهد با اسکان دادن آنها در (شمال) سوریه از آنها در داخل کشورشان بهره برداری سیاسی نماید و در حال ساخت شهرک هایی برای آنها (در مناطق مرزی شمال سوریه) است تا آنها به مانعی بین مرزهای ترکیه و کردها تبدیل شوند.

بنابر اخبار اعلامی، با آغاز بحران سوریه و تبدیل آن به جنگ بین المللی در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱)، ۱۲ میلیون نفر از جمعیت ۲۳ میلیون و پانصد هزار نفری آن زمان سوریه آواره شدند که از این میان شش میلیون و پانصد هزار نفر به خارجه این کشور رفتند و پنج میلیون و پانصد هزار نفر در داخل این کشور آواره شدند.  

https://irna.ir/xjKTGC

**روسیه خواستار شفاف سازی در مورد پیام مشکوک لیز تراس به بلینکن شد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه خواستار پاسخ انگلیس به ادعاها درباره ارسال پیام "انجام شد" (It’s done) از طرف نخست وزیر وقت این کشور به وزیر خارجه آمریکا پس از انفجار «نورد استریم» شد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۴ مهر ۱۴۰۱) در سه رشته از خطوط لوله گاز دریایی نورد استریم یک و دو (خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا) نشت گاز در دریای بالتیک کشف شد. نخستین نشتی در نورد استریم - ۲ در جزیره بورنهولم دانمارک سپس دو نشت در نورد استریم یک ثبت شد.

در روزهای گذشته روسیه اعلام کرد که پس از یک بررسی جامع و یک ماهه، ارتش روسیه به این نتیجه رسید که نیروی دریایی سلطنتی انگلیس پشت این خرابکاری بوده است.

«ماریا زاخارووا» امروز در تلگرام خود نوشت: برای من مهم نیست که چه کسی و چگونه این اطلاعات را به دست آورده است.

وی ادامه داد: من پاسخ این پرسش از لندن را می‌خواهم: آیا لیز تراس بلافاصله پس از انفجار خط لوله گاز نورد استریم پیامی به وزیر امور خارجه آمریکا با محتوای "انجام شد" را نوشته و ارسال کرده است؟

«کیم داتکام» که خود را کارآفرین، مبتکر، گیمر، هنرمند، مبارز آزادی اینترنت و پدر ۶ فرزند معرفی می‌کند روز یکشنبه در یک رشته توییت اندکی پس از آن که رسانه‌های انگلیس خبر هک تلفن تراس را منتشر کردند،‌ نوشت: چطور روسیه می‌داند که انگلیس و آمریکا در انفجار خطوط لوله نورد استریم نقش داشتند؟

داتکام با کنایه به «اپل» که اجازه ذخیره تمام پیام‌ها در سرویس آی کلود (ذخیره به نوعی داده پشتیبان) را می‌دهد (در نتیجه اطلاعات کاربران را در معرض حمله‌های سایبری قرار می‌دهد) ادامه داد: دسترسی ادمینی به آی کلود (iCloud) عالی است. این تلفن همراه نبود که هک شد.

وی خاطر نشان کرد: لیز تراس از تلفن همراه آیفون خود برای ارسال پیام "انجام شد" به بلینکن، یک دقیقه پس از انفجار و پیش از آن که کسی از این موضوع با خبر شود، استفاده کرده بود.

داتکام نوشت: نکته خنده‌دار این است که مقامات دولتی با داشتن مجوزهای امنیتی بالا همچنان استفاده از آیفون را به تلفن‌های رمزگذاری شده NSA و GCHQ ترجیح می‌دهند.

لیز تراس در تاریخ ۵ سپتامبر جانشین بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر انگلیس شد اما بعد از ۴۵ روز به دلیل ناتوانی در اجرای برنامه هایش کناره گیری کرد.

حدود یک هفته پس از استعفای تراس،‌ دیلی میل در گزارشی نوشت: هک تلفن همراه لیز تراس در تابستان سالی که وی به عنوان وزیر خارجه برای کسب رهبری حزب محافظه کار مبارزه می کرد رخ داد و بوریس جانسون نخست وزیر وقت انگلیس دستور سانسور کامل این خبر را به دلیل حساسیت موضوع صادر کرد.

در این گزارش آمده بود: پیام‌هایی که هکرها به آن دست یافته‌اند شامل «مذاکرات فوق حساس» تراس با وزیران خارجه کشورهای بین المللی درباره جنگ اوکراین شامل جزییات مذاکره درباره انتقال سلاح بوده است.

https://irna.ir/xjKTH۳

**مسکو: روسیه و ایران برای امضای توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اورآسیا توافق کردند

الکساندر نوواک معاون نخست‌وزیر روسیه روز سه‌شنبه گفت که کشورش و ایران برای امضای توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک توافق کرده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

نوواک پس از برگزاری نشست کمیسیون بین دولتی روسیه و ایران در باره همکاری های بازرگانی و اقتصادی، در کنفرانس مطبوعاتی افزود: ما برای برداشتن موانع مرزی با کشورهای ثالث، گفتگو و برای برطرف کردن همه موانع کنونی در راه گسترش روابط بازرگانی دوجانبه و دستیابی به توافقنامه ای در  باره ایجاد منطقه آزاد بازرگانی میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک، توافق کرده ایم.

به گفته نوواک گردش بازرگانی میان روسیه و ایران در هشت ماه گذشته سال جاری با ۳۶.۴ درصد افزایش به ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و با توجه به افزایش این رقم با سرعت بی سابقه، بر این باور است که به زودی به چهار میلیارد دلار برسد. 

نوواک افزون بر این گفت که روسیه و ایران فرصت هایی برای اجرای طرح های مشترک در حوزه ساخت خودرو، هواپیما و کشتی می بینند و پیش از این نیز طرح ها و توافقنامه های مشترکی میان شرکت های روسیه وایرانی برای تاسیس شرکت های سرمایه گذاری مشترک و عرضه تجهیزات مرتبط وجود داشته است.

به گفته نوواک وزیر پیشین انرژی روسیه؛ ۲ کشور که در گذشته معامله سوآپ منابع انرژی به ویژه فرآورده های نفتی را آغاز کرده اند، در باره افزایش مبادله کالاها با این روش به توافق دست یافته اند.

نوواک در ماه اکتبر گفته بود که روسیه و ایران در باره تعیین جزئیات اجرای عرضه نفت و گاز به روش سواپ فعالیت می کنند و پیش بینی کرد که توافقنامه در این باره تا پایان ۲۰۲۲ امضا شود که در مرحله اول مبادله سالانه تا پنج میلیون تن نفت و ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز را پوشش خواهد داد.

https://irna.ir/xjKTKt

**فلسطین چارچوب توافق با مصر در مورد میدان گازی نوار غزه را تایید کرد

تشکیلات خودگردان فلسطین چارچوب توافق با شرکت های مصری در مورد میدان گازی در سواحل نوار غزه را تایید کرد.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

تشکیلات خودگردان فلسطین پس از نشست هفتگی در رام الله ضمن اعلام این مطلب افزود: توافقنامه چارچوب میدان گازی دریایی غزه در حدود ۳۰ کیلومتری سواحل نوار غزه، بین صندوق سرمایه گذاری فلسطین و گروهی از شرکت های مصری سرمایه گذار  دراین زمینه بسته شده است. در این بیانیه آمده است که جزییات موافقتنامه برای تایید به هیات دولت  تشکیلات خودگردان فلسطین ارائه خواهد شد.

نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین محمد اشتیه، در جلسه با دولت اعلام کرد: مذاکرات فلسطین با مصر درخصوص پرونده گاز فلسطین در سواحل غزه در جریان است.

وی افزود: محمد مصطفی رئیس صندوق سرمایه‌گذاری فلسطین و تیمش در حال مذاکره با دوستان مصری برای انعقاد توافقنامه مزبور هستند.

اشتیه تاکید کرد: تکمیل این توافق برای تامین حقوق و منافع ملی و تامین منابع برای مردم فلسطین است.

در فوریه سال گذشته میلادی تشکیلات خودگردان فلسطین و مصر یادداشت تفاهمی را با حضور محمود عباس رئیس جمهور و طارق الملا وزیر نفت مصر بین صندوق سرمایه گذاری، شرکت پیمانکاران تلفیقی (CCC) و شرکت هلدینگ گاز طبیعی مصر (EGAS) برای همکاری جهت توسعه میدان گازی غزه امضا کردند.

https://irna.ir/xjKTJ۴

**انرژی هسته‌ای برگ برنده فرانسه در بحبوحه تورم قاره پیر/شکست الگوبرداری انگلیس

در حالی که نرخ تورم در بیشتر کشورهای اروپایی به علت بهای فزاینده برق و گاز ناشی از جنگ در اوکراین همراه با کاهش سرعت رشد اقتصادی در این منطقه رکورد می‌زند،بهره‌برداری فرانسه از انرژی هسته‌ای در این برهه حساس، فشار ناشی از تکانه‌های اقتصادی قاره پیر در این کشور را به نسبت همسایگانش کمتر کرده است.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده نرخ تورم در ۱۹ کشوری که از یورو به عنوان پول رایج استفاده می کنند به میزان بی‌سابقه‌ای رسیده است. آژانس آمار اتحادیه اروپا "یورواستات" اعلام کرد که نرخ تورم سالانه این منطقه در اکتبر به ۱۰.۷ رسیده که نسبت به نرخ ۹.۹ درصدی سپتامبر افزایش یافته و بالاترین نرخ از هنگام آغاز ثبت آمار منطقه یورو در سال ۱۹۹۷ است.

این درحالیست نرخ تورم در فرانسه ۶.۲ درصد گزارش شده که در قیاس با میانگین حوزه اروپا کمتر و نسبت به کشورهایی مانند استونی که نرخ تورم ۲۴.۱ درصد، لیتوانی ۲۲.۵ درصد و لتونی ۲۲ درصد به مراتب پایین‌تر است. تورم در انگلیس هم ۱۰.۱ درصد و در آمریکا ۸.۵ درصد اعلام شده است.

اروپا در پی اوج گیری بهای گاز طبیعی درپی جنگ اوکراین برای تداوم تولید برق و گرمایش خانه های مسکونی، به خرید محموله های گرانب‌های گاز مایع وادار شده که توسط کشتی از ایالات متحده یا قطر منتقل می‌شود.

با وجود پر شدن منابع ذخیره سازی اروپا از گاز مایع در آستانه زمستان، بالا رفتن بهای انرژی، قیمت برخی کالاها و محصولات صنعتی مانند فولاد یا کود را گران و حتی تولید آنها را بدون سوددهی کرده است. 

قدرت خرید مصرف کنندگان در فروشگاه ها و مکان های تجاری نیز با اختصاص یافتن بیشتر درآمدها برای پرداخت هزینه سوخت و قبض های برق،کاهش بسیاری یافته است.

در این میان فرانسوی‌ها موفق شده‌اند تا با بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای زنجیره تکانه های اقتصادی اروپا را بهتر مدیریت و به نسبت همسایگان خود آسیب کمتری را تجربه کنند. طبق آمار منتشر شده نیروگاه‌های اتمی فرانسه حدود ۷۰ درصد از تولید برق کشور و ۴۰ درصد از کل انرژی مصرفی آن را تشکیل می دهد. پاریس بر همین اساس طرح ثابت نگه داشتن قیمت برق و گاز را برای مصرف کنندگان خانگی به اجرا گذاشته و در نظر دارد که این طرح را در سال ۲۰۲۳ نیز تمدید کند.

به همین خاطر بود که بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس دو ماه پیش به جانشین خود توصیه کرد تا از انرژی هسته‌ای غفلت نکند. بوریس جانسون دهم شهریورماه، چهار روز پیش از ترک کرسی نخست وزیری در جمع خبرنگاران گفت که دولت ۷۰۰ میلیون پوند برای کمک به ساخت نیروگاه هسته‌ای «سایزول سی» در منطقه سافولک واقع در جنوب شرق کشور اختصاص داده است. وی ادعا کرد که عدم احداث این نیروگاه "دیوانگی مطلق" است زیرا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه قصد دارد تا بازارهای جهانی نفت و گاز را ویران کند.

دولت انگلیس تیرماه گذشته مجوز احداث این نیروگاه را که حدود ۲۰ میلیارد پوند برآورد می‌شود صادر کرد. بخش عمده هزینه ساخت آن را غول انرژی فرانسه EDF تامین می‌کند.  انتظار می رود این نیروگاه ۳.۲ گیگاوات برق تولید کند که برای تامین انرژی ۶ میلیون خانوار کافی باشد. انگلیس امیدوار است که با کمک این نیروگاه انعطاف پذیری کشور را در حوزه انرژی تقویت و یک قدم به اهداف زیست محیطی و حذف انتشارگازهای کربنی نزدیک شود.

جانسون ابراز امیدواری کرد که جانشین او کوتاه‌نگری را کنارگذاشته و نیروگاه‌های اتمی بیشتری را احداث خکند. او گفت اگر نیروگاه هینکلی‌پوینت سی که روند ساخت آن بنا به ملاحظات امنیتی و سیاسی با تاخیر مواجه، تکمیل شده بود سالی ۳ میلیارد پوند در هزینه‌های انرژی صرفه‌جویی می‌شد.

نخست وزیر انگلیس به جانشین خود توصیه کرد که برای تضمین دورنمای امنیت انرژی کشور نیروگاه‌های اتمی بیشتری را احداث کند.

«لیز تراس» نخست وزیر سابق انگلیس در اقدامی ابتر، طرح ثابت نگه داشتن قیمت برق و گاز را برای مصرف کنندگان به اجرا گذاشت اما هزینه آن به ردیف بدهی‌های دولت اضافه و باعث تشدید اشفتگی مالی در کشور و سرانجام سقوط وی شد.

https://irna.ir/xjKTLg

**دولت صنعا: محموله غذا و داروی یمن در بندر سعودی از بین رفت

وزیر حمل و نقل دولت نجات ملی یمن از سازمان ملل خواست تا درباره آتش سوزی در یک کشتی کانتینری حامل مواد غذایی و دارویی یمن در سواحل عربستان در دریای سرخ و غرق شدن آن تحقیق کند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

عبدالوهاب الدره وزیر حمل و نقل حکومت نجات ملی یمن در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی و صنایع در صنعا گفت: سازمان ملل باید تحقیقات فوری و مشترکی را در مورد موضوع آتش سوزی و غرق شدن کشتی کانتینری (TSS Birla) در سواحل جیزان در جنوب غربی عربستان سعودی در دریای سرخ انجام دهد.

وی افزود: عربستان همه کشتی‌هایی را که وارد بنادر یمن تحت کنترل ائتلاف می‌شوند، مجبور می‌کند تا پیش از ورود به بنادر یمن، ابتدا برای بازرسی به بنادر سعودی یا جیبوتی بروند تا پس از چندین روز توقیف به آنها اجازه خروج بدهد.

الدره از بی اعتنایی سازمان ملل به حادثه آتش سوزی این کشتی و امتناع ائتلاف سعودی از کمک و نجات ندادن آن با گذشت ۹ روز از آتش سوزی که به از بین رفتن کامل محموله مواد غذایی و دارویی مردم یمن منجر شد،  ابراز تعجب کرد.

وی همچنین خواهان ورود مستقیم کشتی‌های خطوط کشتیرانی بین‌المللی به بنادر یمن برای پیشگیری از حوادث و تحمیل هزینه‌های اضافی شد.

وزیر حمل و نقل  دولت نجات ملی یمن گفت که ائتلاف متجاوز سعودی به "ادامه راهزنی از کشتی ها در سایه سکوت مجامع  بین المللی" ادامه می دهد و باید "اجازه ورود به همه کشتی ها به بندر الحدیده در چارچوب اجرای توافقنامه استکهلم" داده شود.

https://irna.ir/xjKTKd

**بلینکن برای شرکت در نشست گروه ۷ به آلمان می رود؛ دستور کار، جنگ اوکراین و بحران غذا و انرژی  

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه  برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه گروه ۷ به آلمان سفر خواهد کرد تا درباره جنگ اوکراین و بحران غذا و انرژی با همتایان خود بحث و گفتگو کند.

از تقویت روابط تهران و ایروان تا افزایش ۴۵ درصدی ارزش تجارت ایران و روسیه

وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد که بلینکن سوم و چهارم نوامبر (۱۲ و ۱۳ )  در آلمان خواهد بود تا در نشست وزیران گروه  ۷ و مجمع آینده آلمان و آمریکا شرکت کند.

قرار است وزیران خارجه کشورهای گروه ۷  در این نشست به بحث و گفتگو درباره طیف گسترده ای از چالش های جهانی از جمله حمایت پایدار از اوکراین، توسعه انعطاف اقتصادی و دموکراتیک در آفریقا و اقیانوس آرام و هند، بحران آب و هوا، امنیت بهداشتی جهان و نیز بحران غذا و انرژی بپردازند.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در نشست مجمع آینده آلمان و آمریکا نیز به همراه آلنا بائربوک همتای آلمانی خود درباره آینده دموکراسی در جهان دیجیتال سخنرانی خواهد کرد.

پیش از این، کشورهای عضو گروه هفت در بیانیه‌ای به روسیه اعلام کردند که استفاده از سلاح هسته‌ای عواقب شدیدی برای مسکو خواهد داشت.

بر اساس این بیانیه که دفتر مطبوعاتی کابینه آلمان منتشر کرد، رهبران کشورهای گروه ۷ شامل انگلیس، آلمان، ایتالیا، کانادا، ایالات متحده، فرانسه و ژاپن هشدار دادند که استفاده از تسلیحات هسته‌ای در اوکراین عواقب شدیدی در پی خواهد داشت.

در این بیانیه آمده است، روسیه در صورت استفاده از سلاح هسته‌ای با اقدام شدید این کشورها روبه‌رو خواهد شد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه پیش از این طی یک سخنرانی تلویزیونی گفته بود که در صورت لزوم از هر سلاحی برای حفاظت از تمامیت ارضی کشورش استفاده خواهد کرد.

همزمان با تشدید جنگ اوکراین، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مسکو مشارکت خود  را در ابتکار غلات دریای سیاه موسوم به توافق غلات، پس از حمله تروریستی در سواستوپل که توسط رژیم کی‌یف و با مشارکت متخصصان انگلیسی علیه ناوگان دریای سیاه و کشتی‌های تجاری در آن انجام شد، تعلیق می‌کند.

ترکیه، سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین ۳۱ تیر ۱۴۰۱ در استانبول توافقنامه‌ای را برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر دریای سیاه اوکراین امضا کردند که پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند ۱۴۰۰  متوقف شده بود.

پس از این توافق، یک مرکز هماهنگی مشترک با حضور مقام های سه کشور و سازمان ملل در استانبول برای نظارت بر محموله‌ها ایجاد شده است.

بر اساس این توافقنامه، کنترل بندرهای «اودسا»، «چرنومورسک» و «یوژنی» که محل صادرات غلات خواهند بود در اختیار طرف اوکراینی است. علاوه براین، هیچ کشتی دیگری به جز کشتی های حامل محصولات غذایی و کود اجازه حضور در این بنادر را نخواهد داشت.

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.

کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد. کشورهای غربی قصد داشتند تا با اعزام کشتی‌های نظامی به دریای سیاه، انتقال غلات از اوکراین را ضمانت کنند.

https://irna.ir/xjKTMp

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha