به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها،جشنواره گوهر مکنون به مناسبت اعیاد بزرگ قربان و غدیر به همت اداره کل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و با هدف تبلیغ، ترویج و بزرگداشت این اعیاد بزرگ ویژه استادان، دانشجویان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی و خانوادههایشان برگزار شد.
اختتامیه مجازی جشنواره کشوری «گوهر مکنون» با حضور حجتالاسلام دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام دکتر محمد معرفت مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از شرکتکنندگان در جشنواره به همت اداره کل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، برگزار شد.
حجتالاسلام شریفانی در این برنامه گفت: برای ما مایه افتخار است که عمرمان را در راه اهل بیت(ع) به ویژه امیرالمومنان(ع) صرف کنیم. پیامبر اکرم(ص) با روایت «إنّ فی علیٍّ علیْه السّلام سنّة ألْف نبیٍّ من الْأنْبیاء؛ در علی علیهالسلام سنت هزار پیغمبر است»، خلاصه عظمت شخصیت امام علی(ع) را بیان میکنند. شخصیت یک پیغمبر برای ما قابل درک نیست چه برسد به اینکه بخواهیم هزار پیغمبر را در شخصیت یک انسان تجسم کنیم، در کلام پیامبر گرامی اسلام(ص) چنین جایگاهی برای امیرالمومنان(ع) گفته شده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه دهه قربان تا غدیر از نظر معنوی، تاریخی و حوادثی که در آن اتفاق افتاده قابل توجه است، خاطرنشان کرد: جا دارد دانشگاهها این دهه را ویژه مورد عنایت قرار دهند و از فرصت شادی و شادمانی در مسیر نشر ولایت امیرالمومنان(ع) استفاده کنند و در این دوران تغییر و تحولات تربیتی و مباحث اعتقادی را بهانه قرار داده و در دانشگاه توسعه دهند.
وی با با بیان اینکه سه هزار دانشجو، استاد و کارمند در این جشنواره شرکت کردند، افزود: البته در قیاس شأن امیرالمومنان(ع) هر کاری کنیم مایه شرمندگی است و این نمونهها کارهای ناچیزی است ولی با این حال در کنار همه برنامههای فرهنگی این هم درخور تقدیر و تشکر است.
وی ابراز امیدواری کرد که این جشنواره برای سالهای آینده سنگ بنایی برای سوق یابی به حوزه اعتقادات معنوی و تربیتی امیرالمومنان(ع) باشد.
حجتالاسلام معرفت نیز با اشاره به روایت پیامبر عظمالشأن اسلام(ص) درباره واقعه غدیر، گفت: پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «فلْیبلّغ الْحاضر الْغائب و الْوالد الْولد إلی یوْم الْقیامة؛ یعنی حاضران باید پیام من را به غائبان و پدران به فرزندانشان ابلاغ کنند.» در همین راستا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، جشنواره «گوهر مکنون» را ویژه استادان، دانشجویان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی و خانوادههایشان همزمان با اعیاد سعید قربان و غدیر در بازه زمانی ۱۹ تیر تا پایان مرداد ۱۴۰۱ برگزار کرد.
مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با سپاسگزاری از شرکتکنندگان و هیأت داوران جشنواره، اظهار داشت: جشنواره «گوهر مکنون» دارای پنج محور اصلی؛ نقاشی «عید تا عید»، طراحی پوستر «نگین ولایت»، ساخت کلیپ «مژدههای آسمانی»، عکاسی «مهر ماندگار» و کتابخوانی «غدیرانه» بود که محورها، موضوع و شرایط شرکت در جشنواره به تفصیل در آییننامه مشخص شده بود و در مجموع به ۲۷ نفر از برگزیدگان جوایز نقدی تقدیم خواهد شد.
وی با بیان اینکه از میان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، به دفتری که ملاکهای موردنظر جشنواره را داشته باشد جوایزی اهدا خواهد شد، افزود: ملاک انتخاب استان برگزیده میزان تبلیغ، پیگیری و انجام برنامههای محول شده و تعداد شرکتکنندگان در جشنواره و همچنین کسب رتبه است. استان آذربایجان شرقی با ۵۲۸ شرکتکننده و کسب هفت رتبه در بخشهای مختلف جشنواره به عنوان استان برتر انتخاب شد.
حجتالاسلام معرفت در پایان گفت: امید است با تجربیات ارزشمندی که در این دوره کسب کردیم بتوانیم دومین دوره جشنواره کشوری «گوهر مکنون» را در سال آینده با کمیت و کیفیت بهتر برگزار کنیم.
در این مراسم حجتالاسلام دکتر هادی الیاسی نویسنده کتاب «غدیر در زیارت غدیر»، با اشاره به تلاشهای علامه امینی برای تدوین کتاب الغدیر، گفت: غدیر در بین وقایع صدر اسلام مهمترین و غریبترین واقعه است. مهمترین است چون پیغمبر(ص) حکومت خودش و جامعه اسلامی را به مرحله تثبیت رسانده و در آخرین سفر عمومی در سال آخر عمر شریفشان بود و بیشترین جمعیت را داشت. علامه امینی تعداد حاضران در این واقعه را از ۱۰ تا ۱۲۰ هزار نفر با سلسله سند بیان میکند.
وی افزود: به جز واقعه غدیر این جمعیت را کجا میتوان پیدا کرد که چنین جمعیتی برای یک موضوع جمع شوند. این حجم از آیات نازل شده در قبل و بعد از غدیر، تحدی قرآن نسبت به دشمن غدیر؛ «سأل سائلٌ بعذابٍ واقعٍ»، نوع خاص بیعت گرفتن پیغمبر(ص) برای امیرالمومنان(ع) در هیچ جای دیگری نیست، حتی خانمهایی که در این سفر بودند در یک طرف پرده بنشینند دستشان را در یک ظرف آب قرار دهند و با امیرالمومنان(ع) به عنوان ولی و جانشین پیغمبر(ص) بیعت کنند این را جای دیگری نمی بینیم. اما غدیر چقدر مظلوم است که نویسندگان و مورخان بزرگ و شهیری از مکتب خلافت حتی حاضر نیستند، نامی از غدیر را در کتابهای خود بیاورند چون غدیر یک خورشید و آیینه برای نشان دادن راه درست است.
نویسنده کتاب «غدیر در زیارت غدیر» درباره وظیفه شیعیان در مقابل واقعه غدیر، خاطرنشان کرد: قرآن نسبت به ایمان و هدایت میفرماید: «قوا أنْفسکمْ و أهْلیکمْ» شما از خودتان و خانوادهتان شروع کنید. ما نسبت به غدیر مسئولیم و در روز قیامت از ما درباره وظیفهای که نسبت به آن داشتیم سوال میشود. پیامبر(ص) در روز غدیر وقتی که ابلاغ کردند دو وظیفه را بر عهده همه مومنان گذاشتند «فلْیبلّغ الْحاضر الْغائب» حاضران به غائبان پیغام را برسانند «و الْوالد الْولد» پدران و مادران به فرزندان برسانند، این تبلیغ شفاهی غدیر باید سینه به سینه منتقل شود.
حجتالاسلام الیاسی با بیان اینکه فراموشی واقعه غدیر عمدی بود، اظهار داشت: متاسفانه اجازه ندادند بعد از پیغمبر(ص) واقعه غدیر در مسیر اصلی خود قرار گیرد، حضرت زهرا(س) در وقایع پس از غدیر به اهل مدینه میفرمایند: « انسیتم غدیر؛ آیا غدیر را فراموش کردید؟» در واقع این سوال حضرت زهرا(س) استفهام انکاری است که چرا فراموش کردید؟ چرا دارید غدیر را پشت سر میگذارید؟ شهادت پیغمبر(ص) و حوادث پس از آن تقریبا دو ماه بعد از واقعه غدیر اتفاق افتاد و نمیشود پس از گذر دو ماه کسی واقعه به این مهمی با این ابعاد را فراموش کند.
وی با تاکید بر اینکه سخن از واقعه غدیر در واقع بیان راه روشن، کنار گذاشتن اختلافات و ایجاد همبستگی، رسیدن به سعادت دنیا و آخرت است، گفت: بعد از واقعه غدیر سالیان سال گذشت و امامان ما درمورد این واقعه تاریخی روایاتی مثل خطبه غدیر را بیان کردند. امامان معصوم(ع) در اهتمام و بزرگداشت غدیر فعالیتهای متعددی داشتند. یکی از امامانی که درمورد غدیر مباحث فراوان و عمقی را بیان میکند وجود مبارک امام هادی(ع) است. زیارت غدیریه یک مجموعه خوب از معارف غدیر است که امام هادی(ع) در دوران امامتشان وقتی در روز غدیر به زیارت امیرالمومنان(ع) میروند این زیارت را میخوانند و ثبت میشود و به دست ما هم میرسد.
نویسنده کتاب «غدیر در زیارت غدیر»، با اشاره به اینکه اگر مردم با معارف غدیر آشنا شوند بسیاری از مشکلات و دردهایی که امروز در جامعه میبینم حل خواهد شد، تصریح کرد: امام رضا(ع) میفرمایند: «إنّ الإمامة زمام الدّین و نظام المسلمین و صلاح الدّنیا و عزّ المؤمنین؛ امامت، زمام دین و رشته مسلمانان و اصلاح و آبادانی دنیا و عزّت مؤمنان است.» اگر مردم دور حلقه امامت و ولایت جمع شوند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
نظر شما