«امید محترمی»روز شنبه در جمع خبرنگاران، افزود : این میزان اعتبار بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای جبران خسارات ناشی از سیل مردادماه امسال در استان در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به بارشهای شدید در مردادماه ۱۴۰۱ و وقوع سیلاب در مناطق مختلف استان مرکزی حدود ۳۰ مرتبه شکل گیری سیلاب در شهرها و روستاهای استان گزارش شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی گفت: ۸۰ منزل مسکونی با این سیل به صورت کامل تخریب شدند که باید ساخته شوند و ۲۰۰ واحد مسکونی نیز دچار خسارات شدند.
محترمی بیان کرد: بلافاصله بعد از وقوع سیل در استان مرکزی جلسات ستاد مدیریت بحران عملیات بازسازی پروژه های آسیب دیده برگزار شد و با اجرای طرح های اضطراری توسط دستگاه های اجرایی از قبیل ادارات برق، گاز، جهادکشاورزی، راهداری، بنیاد مسکن و سایر دستگاهها، شرایط مردم در این مناطق از حالت بحرانی خارج شد.
وی ادامه داد: عملیات بازسازی پروژه های آسیب دیده از همان روز وقوع سیل در استان مرکزی شروع شد و ساخت و تعمیر واحدهای مسکونی سیل زده نیز توسط گروه های جهادی بسیج سازندگی در این مناطق آغاز شده است و میزان پیشرفت بخشی از این واحدها به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی اضافه کرد: در مرحله اول تخصیص اعتبارات سیل به صورت تنخواه مبلغ ۲۶۰ میلیار ریال برای اجرای پروژه های عمومی استان مرکزی تخصیص پیدا کرد که این اعتبارات برای اجرای طرح های جمع آوری سیلاب، زیرسازی روستاها، اجرای کانال های انتقال آب، لایروبی قنوات در اختیار دستگاه های اجرایی مربوطه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: همچنین در زمینه تسهیلات واحدهای مسکونی و تعمیری نیز مبلغ ۲۳۰ میلیارد ریال مصوب شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی گفت: همچنین در زمینه جبران خسارات کشاورزان نیز وامهای مناسبی در اختیار وزارت جهادکشاورزی قرار میگیرد که سهم استان مرکزی نیز در اسرع وقت توسط این وزارتخانه اعلام خواهد شد.
محترمی افزود: هیات دولت برای واحدهای مسکونی احداثی روستایی مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۴ درصد و برای واحدهای احداثی شهری مبلغ ۲۵۰میلیون تومان تسهیلات ۵ درصد و به هر واحد احداثی در شهر و روستا مبلغ ۵۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: همچنین برای واحدهای آسیب دیده تعمیری شهری و روستایی تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال بلاعوض و در صورت نیاز به اعتبار بیشتر تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال وام۴ درصد مصوب شده که با توجه به میزان خسارت ارزیابی شده این مبلغ به خانوارها تعلق میگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی ادامه داد: همچنین به کلیه خانوارهای آسیب دیده از سیلاب تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال وام بلاعوض معیشتی برای جبران خسارات لوازم خانگی اعتبار تعلق میگیرد.
نظر شما