رییس کمیسیون طرح جوانی جمعیت:برای جلوگیری از پیری جمعیت تنها ۶ سال فرصت داریم

مشهد- ایرنا- رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت ورود کشورمان به چاله جمعیتی، برای خروج از آن ۱۵۰ سال زمان لازم است و به همین دلیل به عنوان بزرگترین ابر بحران تاریخ ایران می توان از آن یاد کرد و کشورتنها ۶ سال زمان دارد که از بروز بحران پیری جمعیت جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر امیر حسین بانکی پور روز سه شنبه در نشست پودمانی با موضوع جوانی جمعیت که در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد افزود:هم اکنون بهترین زمان برای فرزندآوری و افزایش جمعیت است و باید از تمامی ابزارها برای تحقق آن و جلوگیری از ورود کشور به چاله جمعیتی استفاده کرد.

او اضافه کرد:بر اساس محاسبات بین المللی تا ۳۰ سال آینده، ۳۰ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهد شد و پیری جمعیت بزرگترین ابر بحران تاریخ ایران محسوب می‌شود که باید برای آن تدبیر موثری اندیشید.

وی ادامه داد: سالمندان کنونی به دلیل وجود فرزندان و اطرافیان در شرایط به نسبت مطلوبی در حوزه‌های مراقبتی قرار دارند در حالی که سالمندان ۳۰ سال آینده به دلیل کاهش جمعیت و نبود اطرافیان، نیاز به مراقبت‌هایی خارج از حیطه خانواده پیدا می‌کنند ضمن این که هزینه‌های بهداشت و درمان و نیاز به مراکز درمانی برای آنها به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی با بیان این که نیروی جوان، موتور اقتصاد کشور محسوب می شود گفت: این در حالی است در صورت ادامه این روند تا ۳۰ سال آینده، نیروی جوان مورد نیاز برای چرخاندن موتور اقتصاد به اندازه کافی موجود نیست و کشورمان با مشکلات این حوزه نیز رو به رو خواهد شد.

بانکی پور ادامه داد: مسوولان مرتبط باید با تمام وجود مساله پیری جمعیت را درک کنند و نسبت به جلوگیری از این بحران اقدامی جهادی کنند چرا که طی ۱۰ سال گذشته روند ازدواج کاهش یافته است هر چند سال گذشته، با اتخاذ تدابیری همچون اعطای سریع تسهیلات، آمار ازدواج افزایش یافته است بنابراین می‌توان با کاهش موانع در این زمینه موفق عمل کرد.

ربیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: اعطای تسهیلات ازدواج نسبت به ۲ سال گذشته چهار تا پنج برابر افزایش یافته است و هر سال نسبت به تورم افزایش می‌یابد به طوری که اعطای تسهیلات در یک سال گذشته از کل تسهیلات ۱۰ سال گذشته بیشتر بوده است.

بانکی پور افزود: همچنین در این راستا در فیشهای حقوقی کارمندان مبلغ حق تاهل ۵۰ درصد و حق فرزند ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و این روند افزایشی تا پنج سال آینده ادامه خواهد داشت به گونه‌ای که در پنج سال آینده حق تاهل ۷.۵ برابر و حق اولاد ۳۲ برابر افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: توسعه خوابگاه‌های متاهلی دانشجویی از دیگر برنامه‌ها در راستای تسهیل شرایط ازدواج و فرزندآوری است که در این راستا، پروژه ساخت خوابگاه در برخی از دانشگاه‌های کشور آغاز شده است.

رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: ارائه ۹۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری در بخش دولتی و ۷۰ درصد مراکز درمانی بخش خصوصی، توسعه مراکز درمان ناباروری سطح ۲ در کشور، ارائه بودجه‌های حمایتی به شرکت‌های دانش‌بنیان برای تامین اقلام درمان ناباروری، پوشش بیمه مادران باردار و دارای کودکان زیر پنج سال، اعطای تسهیلات به ازای تولد هر فرزند، اعطای زمین با تولد فرزند سوم به بعد با قیمت تمام شده به صورت اقساط و ارائه خودرو بدون نوبت به مادران با تولد فرزند دوم از دیگر تسهیلات در راستای تشویق به امر فرزند آوری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha