به گزارش خبرنگار ایرنا، سرپرست بیمارستان سوم شعبان دماوند از مراجعه تاکنون ۵۰۰ نفر بیمار سرپایی و بدحال با علائم آنفلوآنزا به اورژانس این بیمارستان خبر داد و گفت: ورودی اورژانس بیمارستان به سبب تعداد بالای مراجعان آنفلوآنزا بیسابقه است.
مجتبی بنداد کرمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: همه ساله با شروع فصل سرما و از اول مهرماه افزایش مراجعه افراد به سبب بیماریهای تنفسی را شاهد هستیم که امسال مراجعات کرونایی بسیار کم هستند اما آنفلوآنزا نسبت به سنوات قبل از لحاظ زمانی زود شیوع پیدا کرده و نیز به لحاظ مراجعه پیک سنگینی را تجربه میکند.
وی با بیان اینکه با آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس این پیک راه شاهد بودیم، افزود: ابتلای اطفال در این موج از آنفلوآنزا بسیار چشمگیر است؛ حدود ۷۰ درصد از مراجعه کنندگان به بیمارستان را اطفال کمتر از ۱۲ سال تشکیل میدهند که علت آن آغاز فصل پاییز و سال تحصیلی جدید و ارتباط تعداد زیادی از دانشآموزان با یکدیگر است.
بنداد کرمانی ادامه داد: در زمان شیوع ویروس کرونا همه ماسک می زدند و در این ۲ سال آنفلوآنزا شیوع بسیار کمی داشت اما اکنون بیشتر مراجعه کنندگان دچار آنفلوآنزا شده اند، اگرچه خطر این بیماری کمتر از کرونا است اما کودکان را بسیار درگیر کرده و می توان گفت که بخش اطفال بیمارستان تکمیل است تا جایی که بیش از ۲ برابر بستری شدگان اطفال هستند.
سرپرست بیمارستان سوم شعبان دماوند خاطرنشان کرد: ورودی اورژانس به سبب تعداد بالای مراجعان آنفلوآنزا بی سابقه بوده و اکنون حدود ۵۰۰ نفر اعم از سرپایی و بدحال فقط به اورژانس مراجعه کردهاند، این عدد در هفته یا ماه قبل نصف بوده است.
بندادکرمانی یادآور شد: توصیههای بهداشتی برای آنفلوآنزا همچون کرونا است زیرا هر ۲ بیماری تنفسی هستند و ریه و سیستم تنفسی فوقانی را درگیر میکنند، لذا مردم همچنان زدن ماسک و پرهیز از تجمعات و فضای بسته را رعایت کنند تا شاهد افزایش مبتلایان نباشیم.
ورودی اورژانس بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) دماوند به ۴۰۰ نفر رسیده است
ثمانه میرزاحسینی، رئیس بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) دماوند نیر در این باره به خبرنگاران گفت: طی روزهای اخیر بیمارستان به حدی ازدحام پیدا کرده که در پاسخگویی به بیماران دچار مشکل شدهایم و بیماران ساعتها منتظر ویزیت دکتر میمانند.
وی افزود: ورودی اورژانس بیمارستان به حدود ۳۷۰ تا ۴۰۰ نفر رسیده است و متاسفانه بیماری جدید بیشتر اطفال را درگیر میکند و ابتلای شدیدتری نیز دارند که این موضوع برای خانوادهها مشکلساز شده است.
رئیس بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) دماوند اضافه کرد: درست است که این سوش همان آنفلوآنزا است اما مراقبتها همان مراقبتهای مقابله با کووید مانند ماسک، رعایت فاصله ایمن، تقویت سیستم ایمنی بدن و دیگر مراقبتها است.
میرزاحسینی گفت: به اولیا و مدارس تاکید میکنیم که اگر دانشآموزی کوچکترین علائم را دارد به مدرسه نرود تا از ابتلای دانش آموزان دیگر پیشگیری شود.
رئیس بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) دماوند اعلام کرد: علائم بیماری از سه تا پنج روز شدید است و در بچهها بسیاری از اوقات منجر به برونشیت یا درگیری ریوی و یا قسمت فوقانی دستگاه تنفسی دچار مشکل میشود.
میرزاحسینی اضافه کرد: متاسفانه بستری در بیمارستان اطفال نیز زیاد شده است و کودکان تبهای طولانی دارند، دوره نقاهت بستگی به مراقبت فرد دارد اما حداقل یک هفته تا ۱۰ روز به طول میانجامد و سیر بیماری طولانی است.
وی تاکید کرد: احتمال اینکه بعد از بهبودی بیمار اعضای خانواده نیز مبتلا شوند وجود دارد و حتی ابتلای مجدد را نیز در بسیاری از بیماران شاهد هستیم بنابراین ابتلا ایمنی نمیدهد زیرا آنفلوآنزا سوشهای بسیار متنوعی دارد پس باید زدن ماسک و شستن دستها و شستشوی داخل بینی با آب و نمک رعایت شود. این موارد واقعا اثر دارد و بیماری را مخصوصا در اطفال کنترل میکند.
رئیس بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) دماوند افزود: مردم درمان خودسرانه نداشته باشند چراکه در بسیاری از موارد نیازی به آنتیبیوتیک برای این ویروس نیست اما والدین رعایت نمیکنند، تا زمانی که عفونت ایجاد نشده اصلا نباید آنتیبیوتیک تجویز شود مگر اینکه سیر بیماری تغییر کند و باکتریایی شود.
میرزاحسینی در خصوص تاثیر واکسن نیز بیان کرد: واکسن آنفلوآنزا قطعا بهتر است و قطعا موارد ابتلا را کاهش میدهد.
رئیس بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) دماوند یادآور شد: هم اکنون اورژانس بیمارستان فعال است و پرستاران با جان و دل خدمات رسانی میکنند اما باتوجه به سیل جمعیت پیش بینی نشده همه بیمارستان ها با کمبود نیرو مواجه میشوند لذا مردم باید همکاری کنند.
نظر شما