نادر تقیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به تولید حدود ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی در استان و مازاد بر مصرف بودن ۶۵۰ هزار تن از این تولیدات باید نیازمندیهای مرتبط با مدیریت و استفاده بهینه از این محصول در استان برنامهریزی و تامین شود.
وی کمبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و کارخانههای مرتبط در زمینه فرآوری سیب زمینی ، وجود مشکلات صادراتی و گمرکی بویژه در مناطق سیب زمینی خیز کشور و مشکل تعهد ارزی ، عوارض صادرات ، مشکل کرایه حمل و ایجاد مشوقهای لازم را از جمله مشکلات این حوزه ذکر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رسالت ذاتی وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد استان در تولید محصولات و امنیت غذایی کشور است ، برنامهریزی در صادرات مازاد بر نیاز محصولات تولیدی در حوزه اختیارات وزارت صمت بوده و باید با جدیت بیشتری به این موضوع پرداخت شده و مورد پیگیری قرار بگیرد.
تقیزاده اظهار کرد: حذف تعهد ارزی برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی بویژه سیب زمینی به پایینترین حد ممکن ، کاهش عوارض صادرات این محصول ، کاهش مشکلات انتقال ارز و اختصاص امتیازات لازم در خصوص کرایه کامیونها در ترانزیت کالا و ارائه مشوقهای دیگر به صادرکنندگان از جمله پیشنهاداتی است که در این راستا میتواند موجب افزایش صادرات و استفاده بهینه از محصولات مازاد تولیدی استان شود.
هر سال ۲۱ الی ۲۲ هزار هکتار از اراضی اردبیل زیر کشت سیب زمینی میرود.
نظر شما