آرزو خانجانی که در بخش رقابت داستانی سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد، درباره ایده اولیه و نحوه ساخت و پرداخت این فیلم کوتاه به خبرنگار سینمایی ایرنا توضیح داد: ایده اولیه فیلم متعلق به یاسر برزگر کارگردان فیلم و همسرم بود که به دوران کودکیاش مربوط بود. ساعتها و روزهای زیادی به صورت کارگاهی دو نفری روی فیلمنامه کار کردیم. فضای فیلم از ابتدا برای ما مشخص بود؛ بومی و بکر متعلق به مازندران؛ اما در اتودهای مکرر تصمیم گرفتیم از افسانههای فولکلور شمال ایران استفاده کنیم.
وی افزود: میدانستیم قرار است داستان در ژانر دلهره و فانتزی روایت شود در عین حال که بستر آن یک روایت واقعی باشد؛ به همین جهت به کار بردن افسانه مسیر درستی برای ما بود که انتخاب افسانه هم با توجه به ایده اولیه و فضای فیلم انجام شد.
باید از تجربه پیشکسوت ها استفاده کرد
خانجانی درباره سختی ساخت چنین پروژههایی نیز گفت: ساخت چنین فیلمهایی برای فیلمسازان مستقل بسیار دشوار است. خود من در پشت صحنه این فیلم هم به عنوان برنامهریز حضور داشتم و تمامی مصائب چنین کاری را لمس کردم اما راستش بعد از دیدن فیلم تمام سختیها را فراموش کردم و با خودم گفتم ارزشش را داشت. کلمه ناممکن هم تقریبا برای ما معنایی ندارد اما برای چنین کارهایی خیلی باید درست پیش رفت و از تجربه پیشکسوتها استفاده کرد، برای اینکه احتمال خطا پایین بیاید.
جشنواره فیلم کوتاه جایی متعلق به خود ماست
وی در پاسخ به اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران که یکی از بزرگترین و مهمترین جشنوارههای تخصصی فیلم کوتاه دارای اعتبار است، چقدر میتواند در مسیر فیلمسازی موثر باشد، اذعان داشت: این جشنواره به شخصه برای خود من خیلی جذاب است. علاوه بر اعتبار آن، جایی است که متعلق به خود ماست؛ میشود در آن شرکت و با هنرمندان دیگر ارتباط برقرار کرد. تا به امروز من اغلب از فیلمسازهای فیلم کوتاه شنیدهام که چقدر برایشان حضور در این جشنواره اعتبار دارد.
تهیه کننده فیلم کوتاه یهچوم یهلنگ درباره اینکه آیا پیش بینی دریافت جایزه در این جشنواره را دارد یا خیر، گفت: جایزه به صورت نهادینه همیشه شعفآور است و نمیتوان منکر آن شد اما تا فیلمهای جشنواره را نبینیم خیلی نمیتوان دقیق احتمال داد که چه اتفاقی خواهد افتاد اما خب با توجه به رویدادهای گذشته و گپ و گفتهای خودمانی با عوامل، در بخشهایی احتمال کاندید شدن برای جایزه را میدهیم.
جشنواره از فیلمسازان با استعداد حمایت کند
خانجانی درباره انتظارش از جشنواره فیلم کوتاه تهران تصریح کرد: انتظار اصلی من حمایت جشنواره از فیلمسازان با استعداد است، یعنی ارتباط فیلمسازان با نهادهای سینمایی ادامه پیدا کند و بعد از جشنواره فیلمسازان فراموش نشوند، چراکه این مسیر دوطرفه است. اگر فیلمسازانی قصد ساخت فیلم بلند را داشته باشند، برای سینما هم جشنواره فیلم کوتاه بستر مناسبی برای شناخت و کشف استعداد است. هنر در گفتمان و رابطه متقابل شکل میگیرد و این حلقه زیباییاش در چرخش آن است.
یهچوم یهلنگ، نام هیولایی در جنگل های مازندران است و در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: «در روستایی دورافتاده، معلمی از وجود هیولایی خطرناک در جنگل به دانشآموزان خود خبر میدهد.»
رضا عموزاد، آروین حامیطبری، ابوالفضل سائلی، علیرضا باباجانزاده، محمدجواد ولیپور، محمدحسام مومنآبادی و فرشید قاسمی، بازیگران فیلم کوتاه یهچوم یهلنگ هستند.
دیگر عوامل این فیلم کوتاه عبارت از مشاور و دستیار کارگردان: آذر تجلی، مدیرفیلمبرداری: بهروز بادروج، طراح صحنه: سعید حسنلو، تدوین: اسماعیل علیزاده، طراح لباس: سمانه احمدیمطلق، صدابردار: مجید امینی، طراحی و ترکیب صدا: محمدحسین ابراهیمی، آهنگساز: نیما عظیمی نژاد (ک.ا.س.ا)، کالریست: علی شعبانی (استودیو روشنا)، دستیار آهنگساز: علی محمد پور، آواز: رحیم حسین زاده و عبدالرضا حجازی، للِ وا: مهرداد نیک رفتار و سعدی صادقی، دوتار: عبدالرضا حجازی، کمانچه: سعدی صادقی، دیجیریدو: پیام رونق، سازهای ضربی: علیرضا ملاحسینی، ضبط موسیقی محلی: استودیو صبا قائمشهر، صدابردار: الیاس جوادیان، ضبط، میکس و مسترینگ: نیما عظیمی نژاد، طراح گریم: فیروزه پرچمی، منشی صحنه: سارا طالبیان، برنامهریز: آرزو خانجانی، بازیگردان کودک و دستیار دوم کارگردان: میثم امیرزاده، مدیر تولید: امین کاشیان، مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری همای سعادت، مدیر مالی: سودابه بیناخواهی، طراح تیتراژ و پوستر فیلم: حامد بارئی طبری، طراح لوگو: آرمین گلچوبیان، عکاس: مهدی عمادی، تصاویر هوایی: حمید دارینی گروه اوج بین، روابط عمومی: آزاده فضلی، تهیهکننده: آرش مزدا آریافر و آرزو خانجانی، پخش بینالملل: آرزو فیلم هستند.
نظر شما