دکتر پژمان بختیاری نیا روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: زنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند نقش محوری در مدیریت سلامت ایفا می کنند؛ آنان با افزایش آگاهی، ارتقا سواد سلامت ، پویایی و بالندگی جمعیت ، حمایت از همسر و سایر اعضا خانواده، مدیریت سلامت جسمی و روانی خود و خانواده را بعهده دارند.
وی افزود: باتوجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و اولویت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ، شعار امسال هفته ملی سلامت بانوان ایران(سبا) ( "۲۴ لغایت ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱ ") سلامت زنان ، بنیان خانواده سالم و جامعه جوان " درنظرگرفته شده است .
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: جمعیت جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشورها به شمار می رود و نیروی مولد جوان به عنوان یکی از پایه های اصلی قدرت و رشد اقتصادی – اجتماعی کشورها محسوب می شود.
وی گفت: کشور ما سال ها از جمعیت جوان برخوردار بوده است و همچنان لازم است این ثروت حیاتی حفظ و تقویت شود ولی متاسفانه در سال های اخیر روند باروری درکشور، شیب نزولی داشته است و بررسی های انجام شده، حاکی ازآن است که نرخ باروری کلی( متوسط تعداد فرزندان که یک زن طی دوران باروری بدنیا می آورد ) درسال ۱۳۹۹ ، ۱.۷ بوده و تاکنون روند کاهشی همچنان ادامه داشته و با سطح جانشینی فاصله زیادی دارد.
بختیاری نیا با بیان اینکه نرخ باروری کلی در استان خوزستان در سال ۱۳۹۹ برابر ۲.۲ بوده گفت: با شیوع بیماری کووید ۱۹ از پایان سال ۱۳۹۸، انتظار می رود به دنبال بحران اقتصادی و شرایط خاص کنترل این بیماری ، روند کاهشی نرخ باروری کلی در کشور همچنان ادامه داشته باشد .
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: پیش بینی می شود طی ۲۰ سال آینده ( در سال ۱۴۲۰ ) جمعیت سالمندان کشور حدودا دوبرابر شودکه این روند در دیگرکشورها طی ۱۰۰ سال اتفاق افتاده است.
وی بیان کرد: پیش بینی می شود درسال ۱۴۲۰ ، افراد بالای ۶۰ سال ۲۰.۶ درصد ازجمعیت کشور را تشکیل دهند، به عبارتی از هر ۴.۸ نفر ، یک نفر سالمند خواهد بود و شواهد علمی نشان می دهد سالخوردگی درآینده ، اثرات منفی و ریشه دار بر جایگاه سیاسی ، اقتصادی و امنیتی کشور درمنطقه و جهان خواهد گذاشت.
بختیاری نیا گفت: در حال حاضر کشور در برهه پنجره فرصت جمعیتی قرار گرفته است که تا ۳۰ سال آینده تداوم خواهد داشت، بدیهی است با بهره مندی از این فرصت طلایی که مستلزم مدیریت صحیح برای استفاده بهینه از امکانات بالقوه جمعیت فعال اقتصادی می باشد و همچنین اتخاذ سیاست های حمایتی و ترغیب فرزندآوری ، انتظار می رود مسیر برای سازندگی ، شکوفایی و بالندگی کشور فراهم گردد.
وی افزود: بدون تردید فرزندآوری و پدر و مادر شدن یکی از پراحساس ترین تجربیات هر انسانی است که برای تداوم نسل و بقاء انسان ها ضروری می باشد و در سنین بالاتر نیز احتمال بارداری و فرزندآوری سالم با مراقبت های لازم میسر است.
نظر شما