به گزارش ایرنا، در کشت قراردادی بذر، کود، سم و بیمه محصولات کشاورزی توسط طرف قرارداد تامین و پس از برداشت و تحویل محصول از مطالبات کشاورزان کم می شود.
کشاورزی قراردادی از سال گذشته توسط دولت برای تامین و ترغیب کشاورزان برای کشت محصولات استراتژیک از جمله شکر، جو، گندم و دانههای روغنی آغاز شد.
کشاورزی قراردادی سال گذشته با کشت گندم آغاز و اجرای این طرح در ۱۵ استان کشور توسط سازمان غله کشور و در بقیه استانها با انعقاد قرارداد توسط تعاون روستایی اجرا شد.
کشاورزانی که تمایل دارند در اجرای این طرح مشارکت کنند می توانند به مدیریت های جهاد کشاورزی در شهرستان های مختلف استان مراجعه کنند.
سید علی معتمدی پور روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: این طرح شامل محصولات استراتژیک است که با حمایت تشویقی دولت در بخش های زراعت، دام و طیور و باغبانی اجرا می شود.
وی بیان کرد: حمایت تشویقی دولت در تامین بذر و نهاده خواهد بود و به نوعی از ضرر و زیان کشاورز در صورت خسارت جلوگیری می شود.
معتمدی زاده تصریح کرد: با توجه به وضعیت تنش آبی حوزه کشاورزی کاهش کشت محصولات پرآب بر و افزایش محصولات کم آب بر در استان از اهداف اجرای این طرح است.
وی افزود: این طرح از سال ۸۸ در مجلس مصوب ولی به دلایل مختلف اجرا نشد با حمایت دولت و پنج وزارت خانه دیگر به زودی اجرا خواهد شد.
معتمدی زاده اظهارکرد: اجرای این طرح نقش مهمی در اقتدار و امنیت غذایی خواهد داشت.
امسال ۲۲۸ هزار و ۶۰۰ تن صیفی جات و محصولات جالیزی بهاره و تابستانه در مزارع و۳۹ هزار تن لیمو ترش از باغات این استان تولید و برداشت شد.
سالیانه ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوههای تابستانه و سایر میوهها در باغستانهای کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۸۰ هزار هکتار آن آبی است.
این استان با یک درصد از مساحت خاک ایران هشت درصد منابع آبی کشور را در اختیار دارد.
در مجموع سالیانه ۹۱۰ هزار تن محصول کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.
این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.
نظر شما