شهردار تبریز: به بهانه حفظ بافت تاریخی نباید شهر را متروکه کنیم

تبریز - ایرنا - شهردار تبریز گفت: بهانه حفظ بافت تاریخی، موجب تبدیل چند هکتار از اراضی شهر به خرابه و ترک این محلات و افزایش مساحت اماکن متروکه شهر می شود.

به گزارش ایرنا، یعقوب هوشیار روز یکشنبه در نود و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: معتقد به حفظ آثار تاریخی و فرهنگی شهر هستیم و در این راستا خانه ستارخان و مقبره‌الشعرا را حفظ می‌کنیم.

وی ادامه داد: معتقدیم در حریم درجه یک، باید ضوابط را رعایت کنیمT اما این ظلم را در حق شهروندان تبریز نمی‌کنیم که همسایگانش هشت طبقه داشته باشند و ضوابطی برای آنها تعریف شود که بیش از دو طبقه حق ساخت نداشته باشند.

شهردار تبریز عنوان کرد: معنای بازار به وجود مردم در آن است و اگر مردم از آن محل خارج شوند، بازار معنا پیدا نمی‌کند و لطمه می‌بیند.

هوشیار افزود: برخی از نظرات کارشناسان باعث شده تا اراضی ما تبدیل به خرابه شوkد و این موضوع به یکی، دو مورد محدود نیست.

وی گفت: خانه باقرخان، پشت خیابان امام (ره) است که وضعیتی وحشتناک دارد و در شان تبریز نیست.

هوشیار گفت: شان تبریز این نیست که ما چند هکتار از اراضی را به بهانه حفظ بافت تاریخی به خرابه تبدیل کنیم،  پیشنهاد ما این است که ضوابط در جوار اماکن تاریخی درجه یک را حفظ کنیم و در بحث منظر زیاد سخت گیری نکنیم.

انتقاد شهردار تبریز از سخت گیری ها برای ساخت و ساز در حریم بافت تاریخی این کهن شهر در شرایطی انجام می شود که مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌شرقی نیز سوم خرداد پارسال اعلام کرد که یک هزار هکتار از بافت تاریخی تبریز و حریم آن با همکاری شهرداری این شهر پایش و مطالعه شده است.

احمد حمزه زاده افزود: به دنبال این پایش‌ها، یکهزار و ۱۵ اثر تاریخی در این شهر شناسایی شده که از این تعداد ۳۵۰ اثر ثبت شده و تلاش می شود بقیه آثار نیز با مشارکت شورای شهر و شهرداری به مرحله ثبت برسد.

وی با اشاره به نام‌گذاری سال جاری با عنوان «سال هویت فرهنگی» از سوی شورای اسلامی تبریز، اظهار کرد: گنجینه‌های تاریخی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی همواره مورد توجه پژوهشگران، اصحاب فرهنگ و گردشگران داخلی و خارجی است و تبریز به عنوان محور اصلی این منطقه سبز نقش مهمی را در این زمینه ایفا می کند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌شرقی گفت: در سال‌های اخیر با همراهی و مشارکت شورای‌ اسلامی و شهرداری تبریز روند حفاظت، مرمت و بازسازی آثار تاریخی در سطح این شهر سرعت یافته و متخصصان این حوزه توانسته‌اند با اطمینان به عملیات مطالعه و اجرای مراحل مرمتی بپردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha