جلوه های طبیعت در فصل هزار رنگ پاییز، از خش خش برگ درختان زیرپای گردشگران در هوای دلپذیر پارک های طبیعی مناطق گرمسیری استان گرفته تا نگریستن به پرندگان مهاجر آسیایی در آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد متنوع است اما این جذابیت ها کمتر شاهد ایجاد درآمد برای فعالان گردشگری بوده به همین علت دولت تصمیم گرفته با اجرای چند برنامه روح تازه ای در کالبد این شاخه از گردشگری کوچک ترین استان کشور بدمد.
کارشناسان یکی از شاخه های جذاب گردشگری فصلی (Seasonal tourism) را پاییز می دانند در این میان استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۸۸۰ هزار هکتار جنگل عروس گردشگری پاییزی در میان استان های فارس،اصفهان، خوزستان و بوشهر جذابیت های پرشماری برای طبیعت گردی است.
برگ های رنگارنگ که چون فرشی پذیرای قدم های گردشگران است با صدای گوش نواز آواز پرندگان آرامشی بی نظیر به انسان می دهد به طوری که درختان سربه فلک کشیده بلوط و تکه های ابر در آسمان آبی نیلگون طبیعت کهگیلویه و بویراحمد بهشتی رویایی را در برابر چشمان می گشاید.
از آنجا که ظرفیت های گردشگری به تنهایی نمی تواند تاثیری بر معیشت شهروندان داشته باشد دولت تصمیم دارد با پیش بینی برنامه های متنوعی به درآمدزایی گردشگری پاییزی کهگیلویه و بویراحمد کمک کند.
برپایی دوره های آموزشی گردشگری برای فعالان و افراد علاقه مند،اجرای تورهای گردشگری با مشارکت بخش خصوصی،برپایی جشنواره اسب سواری و برگزاری جشنواره پرتقال از جمله برنامه های میراث فرهنگی برای رونق گردشگری پاییزی در کهگیلویه و بویراحمد است.
برپایی تورهای گردشگری
برپایی تور در مناطق مستعد و سفر به مناطق گردشگری مستعد ضمن معرفی جذابیت های این شاخه از گردشگری زمینه تجربه های نو در سفرهای دسته جمعی را فراهم می کند.
مسوول روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت:برپایی تورهای گردشگری در مناطق معروف به پاییز هزار رنگ مانند روستاهای کریک، دیاره،گنجه ای،ده نو، کوخدان،مارین،الگن و طسوج از مهمترین برنامه های گردشگری استان در فصل پاییز امسال است.
علی اکبر پاک افزود:در این مناطق به دلیل اقلیم خاص جلوه های هزار رنگ پاییز به عینه قابل مشاهده است.
وی تاکید کرد:این تورهای گردشگری یک روزه یا چند روزه با همکاری دفاتر گردشگری یا تشکل های مردم نهاد اجرا می شود.
پاک تاکید کرد: در مناطق مستعدی که زیرساخت های اقامتی بومگردی وجود دارد مانند روستای کریک تورهای گردشگری به صورت چند روزه و در مناطق بدون چنین امکاناتی تورهای یک روزه برگزار می شود.
مسوول روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:با توجه به این که برخی آبگیرهای استان نیمه دوم هر سال محل سکونت پرندگان مهاجر آسیایی است اجرای تور گردشگری در محل سد شاه قاسم در پاییز امسال پیش بینی شده است.
به گفته پاک، زمان و مکان نام نویسی علاقه مندان شرکت در این تور گردشگری که قرار است آبان ماه امسال برگزار شود اطلاع رسانی خواهد شد.
وی اظهار داشت: تجهیزات و دوربین های مورد نیاز پرنده نگری در این تور گردشگری تامین می شود.
پرندگانی از گروه های اگرت ، حواصیل ، اردک ، باکلان و کشیم با توجه به شرایط توپوگرافی ، اقلیمی و وجود زیستگاه های مناسب ، هر ساله آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد را برای زمستان گذرانی انتخاب می کنند.
رودخانه های بشار ، مارون ، زهره ، تنگ سرخ ، کبکیان ، خرسان ، شاه بهرام و سدهای مارون ، کوثر ، شاه قاسم ، تالاب های برم الوان و مورد زرد زیلایی از جمله آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد است که میانه شهریور تا اواخر زمستان میزبان پرندگان مهاجر آسیایی هستند.
به دلیل اختلاف دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه ای دمای هوا در مناطق گرمسیری و سردسیری استان زمان فرود پرندگان در آبگیرهای این استان متفاوت است به گونه ای که عزم مهاجرت پرندگان مهاجر آسیایی شهریورماه هر سال آغاز می شود و تا آبان ماه ادامه دارد.
جشنواره برداشت پرتقال
برداشت میوه یا مشاهده چیدن آن همراه با موسیقی محلی در هوای مطلوب مناطق گرمسیری از تجربیات مفرحی است که می تواند بسیار لذت بخش باشد.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد می گوید:برگزاری جشنواره پرتقال مهمترین برنامه پیش بینی شده پاییز امسال است که ضمن ایجاد فضایی جدید برای گردشگری به فروش محصولات باغداران نیز کمک می کند.
فرشید کرمی تاکید کرد: این جشنواره در یکی از باغ های شهرستان گرمسیری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد اجرا می شود.
۱۱هزار و ۴۱۵ هکتار باغ مرکبات در استان وجود دارد که هفت هزار و ۸۴۳ هکتار آن بارور است و هر سال ۸۰ هزار تن محصول از این باغ ها برداشت می شود.
وی با اشاره به اینکه برداشت میوه در هوای دلپذیر به دور از آلودگی هوا و محیط روستایی جذابیت های خودش را دارد ابرازامیدواری کرد: این جشنواره ها بتواند گامی گرهگشا برای درآمدزایی در مناطق مستعد استان باشد.
برنامه هایی که مهر امسال برگزار شد
مسوول روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: مهر ماه امسال ۱۰ عنوان برنامه به منظور معرفی جاذبه های گردشگری استان برگزار شده است.
وی تاکید کرد: جشنواره اسب سواری، تورگردشگری ویژه معلولان و جانبازان با شرکت ۲۰۰ نفر از جمله برنامه های پیش بینی شده امسال در نخستین ماه فصل پاییز بوده است.
دیگر جاذبه های پاییزی کهگیلویه و بویراحمد
این استان در جنوب غربی ایران با حدود ۱۶هزار کیلومتر مساحت یک درصد وسعت ایران را در اختیار دارد در این روزها می تواند بهترین مقصد برای گردشگرانی باشد که قصد فرار از شلوغی هایی کلان شهرها را دارند.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:کوچ پاییزی عشایر،باغ همیشه بهار چشمه بلقیس ،برگ ریزان دامنه کوه های مناطق گرمسیری و سردسیری از ظرفیت های طبیعت گردی پاییزی استان است.
کرمی اضافه کرد:برگ ریزان از زیباترین جلوه های طبیعت در فصل هزار رنگ پاییز است به طوری که پارک های طبیعی چون شلالدون، دشت های دیل و گناوه زیباترین جلوه پاییزی کهگیلویه و بویراحمد را به نمایش گذاشته است.
وی تاکید کرد:قله دنا با چهار هزار و ۴۰۹ متر و منطقه لیشتر با ۵۰۰ متر از سطح دریا بلندترین و پست ترین نقاط کهگیلویه و بویراحمد هستند که این تفاوت سطح باعث تنوع آب و هوایی شده به طوری که هم اکنون دنا شاهد سرمای شدید هواست ولی شهرستان های جنوبی چون گچساران و باشت هوای کاملا پاییزی دارند.
کهگیلویه و بویراحمد که دارای ۲ منطقه سردسیری و گرمسیری است سالیانه پذیرای سه میلیون نفر گردشگر است.
این استان که دارای ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی و صدها جاذبه تاریخی و مردم شناسی است با ۷۲۶هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
نظر شما