نامی که برای مان آشناست و تک تک لحظات شیرین و تلخ زندگی مان آن را در کنار غذاهایمان داشته ایم بله گوجه فرنگی که جایگاه ویژه ای در سبد غذایی و صیفی جات ما ایران، عراق و ترکیه دارد. در واقع ما به نحوی با گوجه فرنگی اخت گرفته ایم اما چه شد که این محصول به دست ما رسید و طریقه ورود آن به ایران چطور انجام شد.
در این خصوص باید خدمت تات عرض کنیم که گوجه فرنگی ارومیه در قرن نوزدهم میلادی و پس از سفرهای مکرر و مداوم اشراف زادگان به اروپا خصوصا فرانسه به ایران منتقل شد در واقع شاهزادگان زمانی که به اروپا سفر می کردند برای آوردن سوغاتی از گوجه فرنگی استفاده میکردند تا بتوانند تحفه ای خاص و ویژه برای خانواده و دوستان خود فراهم نمایند. در ادامه با آراد برندینگ همراه باشید.
گوجه فرنگی در اصل یکی از صیفی جات بومی اسپانیا است که دارای مزایای بی شماری برای انسان می باشد که یکی از این مزایا زیبایی و سلامت عمومی بدن شماست.
در واقع گوجه فرنگی با داشتن ویتامینهای گروه c، a، بتاکاروتن و اسید فولیک به عنوان یکی از منبعهای بسیار غنی برای درمان بیماریهای پوستی و عفونی شناخته می شود بسیاری از متخخصات تغذیه بر این باورند که خوردن روزانه یک لیوان آب گوجه به شما کمک می کند تا از بیماریهای قارچی و عفونی در امان بوده و نسبت به بیماریهایی با این پایه مقاوم باشید.
همچنین این پژوهشگران معتقدند که رابطه مستقیمی بین عملکرد ریه ها و قلب برقرار می باشد به نحوی که با پاکسازی ریه با مصرف گوجه فرنگی شما می توانید سلامت قلبی را تا حد قابل ملاحطه ای افزایش داده و طول عمر خود را ارتقا دهید.
گوجه فرنگی ترکیه
اگر بخواهیم به جایگاه گوجه فرنگی و البته رب گوجه فرنگی در ترکیه نگاهی بیندازیم متوجه می شویم که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و به نوعی جزو چاشینیهای اصلی غداهای مردمان این کشور محسوب می شود.
غذاهای ترکیه ای بیشتر از مایعات و گوشت تشکیل می شوند اگر سری به بازار و غذاهای خیابانی این کشور بیندازید متوجه می شوید که سوپهای سرو شده اکثرا با رب گوجه فرنگی رنگ داده شده و به آن چاشنی از آن برای طعم دهی استفاده شده است.
یا در خصوص کباب ترکی که یکی از غذاهای محبوب ترکیه شناخته می شود سس مخصوص آن که از آب، نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی تشکیل شده است در کنار این غذا سرو می شود تا بتواند طعمی به یاد ماندنی و دل نشین را برای مخاطبان به ارمغان آورد.
گوجه فرنگی ترکیه غنی از آهن می باشد و به همراه ویتامینC برای کاهش علائم مربوط به دیابت مفید می باشد. طی چند سال اخیر بازار خرید و فروش گوجه فرنگی گلخانه ای حسابی داغ شده است. گوجه فرنگی را دو دسته میوه و سبزیجات می توان قرار داد، کلسیم موجود در گوجه برای تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید می باشد.
به منظور کاهش وزن و فشارخون می توان از این میوه استفاده کرد زیرا سرشار از آب و فیبر می باشد که به هضم غذا کمک می کند، در رژیمهای لاغری مصرف این ماده به شدت توصیه می شود زیرا می تواند آب از دست رفته از بدن را به آن بر گرداند.
گوجه فرنگی گلخانه ای ریز
اغلب مردم محصولات گلخانه ای مثل گوجه فرنگی را به دلیل ظاهر زیبا و درشتی که دارند برای استفاده در مهمانیها خریداری می کنند اما طعم گوجه طبیعی که ریز و قرمز تر است، لذت بخش تر می باشد و برای مصارف شخصی این نمونه را تهیه می کنند.
استفاده از مواد نگهدارنده به منظور افزایش طول عمر محصول گلخانه ای سبب می شود آسیبهای زیادی به بدن وارد شود و زمینه را برای ایجاد بیماریهای مختلف فراهم می کند.
گوجه فرنگی ارگانیک در شرایط ویژه ای تولید می شود و نور خورشید به آن نمی تابد به همین دلیل فاقد ویتامینC خواهد بود، در ساختار این محصولات تغییرات ژنتیکی ایجاد می کنند که به آن مهندسی ژنتیک می گویند.
پزشکان توصیه می کنند برای تاثیرگذاری بهتر مواد غذایی که دارای ویتامین C می باشد آن را صبح به صورت ناشتا نیم ساعت قبل از صبحانه مصرف کنند و یا مصرف آن را به دو سلاعت بعذ از وعده غذایی موکول کنند.
تورم لثه، خشکی پوست، خستگی و بی حالی، ضعف در سیستم ایمنی و برخی علائم دیگر می تواند از عوارض کمبود این ویتامین در بدن باشد.
** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما