۲۰ مهر ۱۴۰۱، ۱۳:۲۵
کد خبر: 84910352
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

سیستم ملی بهداشت انگلیس در مرز فروپاشی

۲۰ مهر ۱۴۰۱، ۱۳:۲۵
کد خبر: 84910352
سیستم ملی بهداشت انگلیس در مرز فروپاشی

لندن – ایرنا – نارضایتی گسترده کارکنان شاغل در سیستم ملی بهداشت انگلیس از جمله بخش قابل توجهی از پزشکان که در اعتراض به وضع موجود قصد استعفا دارند، این مجموعه را بیش از هر زمان دیگری در خطر ورشکستگی تمام عیار قرار داده است.

به گزارش چهارشنبه ایرنا، انجمن پزشکی انگلیس (بی‌ام‌اِی) که به تازگی مطالعاتی را درباره اوضاع نظام خدمات درمانی این کشور صورت داده، نسبت به فروپاشی این مجموعه هشدار داده و خواستار اقدام فوری دولت شده است.
بر اساس مطالعات صورت گرفته حدود ۴۴ درصد از متخصصان شاغل در بیمارستان‌های انگلیس قصد دارند تا در سال آینده کار خود را در سیستم خدمات درمانی دولت موسوم به «ان‌اچ‌اس» ترک کنند یا به مرخصی بروند. این میزان در میان به جراحان ۵۰ درصد می رسد. 
در ماه های اخیر هشدارهای متعددی در مورد وضعیت نابسامان خدمات بهداشتی و درمانی انگلیس مطرح شده، اما شاید این یکی از شدیدترین آن ها باشد. کارشناسان می گویند از دست دادن چشمگیر کارکنان ارشد این مجموعه منجر به فرسودگی سایر کارکنان و آسیب جدی به مراقبت از بیماران می شود.
نظرسنجی صورت گرفته از ۸ هزار کارمند ارشد سازمان ان‌اچ‌اس نشان می‌دهد که آن‌ها نسبت به شرایط کاری و دستمزدهای خود ناراضی هستند. ۹۰ درصد متخصصان انگلیسی معترض هستند که افزایش ۴.۵ درصد حقوق آن‌ها با بحران هزینه های زندگی و افزایش تورم هم‌خوانی ندارد. با این حال کارشناسان بخشی از این نارضایتی را به فشارهای ناشی از بحران همه‌گیری کرونا نسبت می‌دهند که فشار قابل توجهی را به این مجموعه وارد کرد.
ویشال شارما رئیس کمیته مشاوران انجمن پزشکی انگلیس می‌گوید: ان‌اچ‌اس در حال حاضر بلحاظ کیفیت خدمات رسانی در نقطه ورشکستگی قرار دارد و فارغ از دورنمای خروج نیمی از پزشکان، این مجموعه تحمل از دست دادن حتی یک نفر از کارکنانش را ندارد.
وی هشدار داد که از دست دادن پزشکان ان‌اچ‌اس  نه تنها تأثیر نامطلوب بسیار مهمی بر کیفیت مراقبت از بیمار می گذارد، که منجر به افزایش فشار بر کارکنانی می شود که در این سازمان می مانند و آن ها را با خطر فرسودگی شغلی مواجه می‌کند. شارما تصریح کرد که سال‌ها عدم توجه به حقوق کارکنان و کمبود نیرو، ان‌اچ‌اس را به زانو درآورده است. 
او بر همین اساس خواستار مداخله فوری دولت شد و گفت: بیمارستان‌های ما مملو از بیمارانی است که ساعت‌ها و گاهی روزها در راهروها انتظار می‌کشند. آمبولانس‌ها اغلب قادر به رسیدگی به موارد اضطراری در جامعه نیستند، زیرا در انتظار انتقال بیماران به بخش‌های‌ اورژانس هستند که از فرط شلوغی قادر به انتقال آنها به داخل بخش نیستند. بیماران ماه‌ها و حتی سال‌ها منتظرند تا به درمان مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و بسیاری که هنوز به لیست انتظار راه پیدا نکرده‌اند رنج می‌کشند. 
گزارش انجمن پزشکی انگلیس در حالی منتشر شده است که بزرگترین اتحادیه پرستاران انگلیسی نیز از احتمال برگزاری اعتصاب کارکنان این بخش خبر داده است. آن‌ها نسبت به وضعیت حقوق و شرایط کاری خود معترض هستند.
این درحالیست که کارکنان سایر بخش‌های عمومی کشور از شبکه ریلی تا اداره پست و وکلای دادگستری تاکنون چندین نوبت دست به اعتصاب زده‌اند. اما دولت نیمه‌جان لیز تراس با وجود مشکلات اقتصادی کشور در شرایطی نیست که انتظارات کارکنان معترض را برآورده کند. برنامه اقتصادی جنجالی دولت اوضاع کشور را با بحران مالی جدی مواجه و بیش از هر زمانی به مرحله رکود نزدیک کرده است.

خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس ) برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ جهانی دوم به‌منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه‌اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، به‌صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می‌کند. 
این نهاد بهداشتی درحالی‌که حاضر ۶۴ میلیون و یک‌صد هزار نفر در کل بریتانیا ( انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) تحت پوشش دارد که ۵۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفرشان در انگلیس هستند. 
بودجه سازمان خدمات بهداشت ملی انگلستان در سال راه‌اندازی‌اش در سال ۱۹۴۸ میلادی، بالغ‌بر ۴۳۷ میلیون پوند ( به ارزش امروزی‌اش در حدود ۹ میلیارد پوند) بوده و این رقم در سال جاری میلادی به در حدود ۱۳۶ میلیارد پوند رسیده است که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد می‌سازد. 
دولت انگلیس در حال حاضر به‌منظور کاهش کسری بودجه و سامان‌دهی به اوضاع اقتصادی به دنبال کاهش هزینه‌های عمومی رفاهی ازجمله در بخش بهداشت است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha