۱۹ مهر ۱۴۰۱، ۱۹:۴۷
کد خبر: 84909628
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

گروه هفت خواستار خروج بی‌قیدوشرط روسیه از اوکراین شد

لندن – ایرنا – رهبران گروه هفت روز سه‌شنبه در پایان دیداری که به صورت مجازی انجام شد، با صدور بیانیه‌ای افزایش حملات روسیه در اوکراین را محکوم کرده و خواستار خروج بی قیدوشرط نیروهای روسیه از خاک اوکراین شدند.

به گزارش ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد آمده است: ما، رهبران گروه هفت (G۷)، امروز با رئیس جمهوری اوکراین ولودیمیر زلنسکی تشکیل جلسه دادیم. نشست ما در رابطه با حملات موشکی اخیر علیه زیرساخت‌های غیرنظامی و شهرهای اوکراین که منجر به کشته شدن غیرنظامیان بی‌گناه شد تشکیل گردید. ما این حملات را به شدیدترین عبارات ممکن محکوم و یادآوری می‌کنیم که حملات بی‌رویه به غیرنظامیان بی‌گناه جنایت جنگی است.
در ادامه این بیانیه آمده است: گروه ۷ تلاش غیرقانونی روسیه برای الحاق مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوریژژیا و خرسون اوکراین و همچنین جمهوری خودمختار کریمه و شهر سواستوپل را قاطعانه محکوم و رد می کند. ما صریحاً تکرار می کنیم که هرگز این الحاق غیرقانونی یا همه‌پرسی ساختگی را که روسیه برای توجیه آن استفاده می کند، به رسمیت نمی شناسیم.
سران گروه هفت ادعا کردند: روسیه آشکارا اصول مندرج در منشور ملل متحد را نقض کرده است. ما از همه کشورها می‌خواهیم که به صراحت این موارد نقض قوانین بین‌المللی را رد کرده و از روسیه می‌خواهیم که تمام خصومت‌ها را متوقف و فورا، کامل و بدون قید و شرط تمام نیروها و تجهیزات نظامی خود را از اوکراین خارج کند.
در ادامه بیانیه بر تداوم تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه تاکید شده و آمده است: ما از اقدامات تشدید کننده عمدی روسیه، از جمله بسیج بخشی از نیروهای ذخیره و لفاظی های غیرمسئولانه هسته ای، که صلح و امنیت جهانی را به خطر می اندازد، ابراز تاسف می کنیم. ما بار دیگر تاکید می کنیم که هرگونه استفاده از سلاح های شیمیایی، بیولوژیکی یا هسته ای توسط روسیه با عواقب شدیدی روبرو خواهد شد.
سران گروه هفت از مقامات بلاروس هم خواسته‌اند تا اجازه دادن به نیروهای مسلح روسیه برای استفاده از خاک این کشور را متوقف کنند. اعلام تشکیل گروه نظامی مشترک با روسیه جدیدترین نمونه از همدستی بلاروس با روسیه است و ما مجدداً از رژیم لوکاشنکو درخواست می کنیم تا به طور کامل به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی پایبند باشد.
بیانیه یادشده می‌افزاید: ما مجدداً حمایت کامل خود را از استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین در مرزهای بین المللی به رسمیت شناخته شده آن تأیید می کنیم. در راستای قوانین بین‌المللی، به‌ویژه منشور سازمان ملل، اوکراین این حق مشروع را دارد که از خود در برابر تجاوز روسیه دفاع کند و کنترل کامل قلمرو خود را در مرزهای شناخته شده بین‌المللی خود بازپس گیرد.
سران کشورهای گروه هفت عنوان کردند: هیچ کشوری به اندازه اوکراین که مردمش در اثر تجاوز روسیه متحمل مرگ، آوارگی و جنایات بی شماری شده، خواهان صلح نیست. آن‌ها در پایان بیانیه بر لزوم احترام به حفاظت از تمامیت ارضی و حاکمیت منشور ملل متحد؛ حفاظت از توانایی اوکراین برای دفاع از خود در آینده؛ حصول اطمینان از بازیابی و بازسازی اوکراین، از جمله کاوش راه هایی برای انجام این کار با کمک مالی روسیه؛ پیگیری مسئولیت جنایات روسیه در طول جنگ تاکید کردند.
این نشست پس از آن تشکیل شد که حملات هوایی روسیه در اوکراین در واکنش به انفجار پلی که کریمه را به روسیه ملحق می‌کرد، افزایش یافته است.
حدود ساعت ۶ صبح روز شنبه یک کامیون باری در بخش بزرگراهی پل کریمه از سمت شبه جزیره تامان منفجر شد. این انفجار، آتش سوزی هفت مخزن سوخت قطاری که به سمت کریمه در حال حرکت بود را منجر شد. پل «کرچ» نماد الحاق کریمه به روسیه تلقی می‌شود.

روسیه پس از ضمیمه کردن کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ شروع به احداث این پل کرده بود. از این پل بر روی تنگه کرچ، به ویژه برای انتقال تجهیزات نظامی ارتش روسیه استفاده می‌شود. اهمیت این پل از منظر نمادین و نیز لجستیکی سبب شده تا تحلیلگران این انفجار را یکی از تحولات سرنوشت‌ساز در مسیر درگیری های اوکراین بدانند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه این انفجار را تروریستی اعلام کرد و گفت: سرویس‌های ویژه اوکراین، عاملان این حمله تروریستی بودند. رئیس کمیته تحقیقات روسیه نیز اوکراین را مسئول این حمله عنوان کرد و افزود: تعدادی از افرادی که در این انفجار دست داشتند شناسایی شدند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha