به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی منطقه آزاد چابهار، سعید محمد در بخشی از حکم صادره خطاب به امیر مقدم متذکر شده است: با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر نامگذاری سال جاری به نام «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین»؛ از جنابعالی انتظار می رود ضمن اهتمام در راستای رفع موانع تولید و پشتیبانی از صنایع به منظور گسترش و تسهیل تولید با بهره مندی از ظرفیت های استراتژیک آن منطقه در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، افزایش صادرات و سرمایه گذاری و همچنین انتقال فناوری های پیشرفته، ارائه خدمات و تسهیلات مناسب با هدف حمایت از تولید داخلی و حضور فعال در بازارهای منطقه ای و جهانی، با اتکال به ایزد متعال و تعامل و همکاری با سایر اعضای هیأت مدیره زمینه تحقق اهداف مورد نظر را در منطقه فراهم آورید.
توفیق روز افزونتان را در انجام وظایف محوله با رعایت مفاد «عهدنامه مدیران» در دولت مردمی از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.
مقدم با بیش از ۲۵ سال سابقه فعالیت عمرانی، مسوولیتهایی چون عضو هیات مدیره و معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار، عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت تکاپوی آب و برق کشور، رییس هیات مدیره شرکت مهندسین مشاور مترا و مدیرکل قراردادهای بین المللی چندین شرکت اقتصادی را در کارنامه کاری خود دارد.
امیر مقدم پیش از این سرپرست منطقه آزاد چابهار بود.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در نخستین روز مسوولیت خود به همراه جمعی از معاونان و مدیران این سازمان با حضور بر مزار شهدای گمنام در مسجد پیامبر اعظم(ص) منطقه آزاد ضمن عطر افشانی، اهدای گل و قرائت فاتحه، به مقام شامخ شهدا ادای احترام و با آرمانهای والای این عزیزان تجدید میثاق کرد.
محسن علی گلشنی، عطاالله دادگر و محمد بیرانوندی از دیگر اعضای هیات مدیره منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار هستند.
مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۲ و در ماده اول قانون «چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران،» اجازه تأسیس منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار را به دولت اعطا کرد. در تعقیب این قانون، هیئتوزیران در ۳۱ خرداد سال ۱۳۷۳ اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار را به تصویب رساند. باید توجه داشت که موقعیت طبیعی و جغرافیایی بندر چابهار و دسترسی مناسب آن به بازارهای بزرگ پیرامونی، دولت ایران را بر آن داشته بود تا از دهه ۱۳۶۰ بهرغم تنگناهای ناشی از جنگ با عراق، پروژههای مهمی را در چابهار به اجرا گذارد که از آن جمله ساخت دو بندرگاه شهید کلانتری و شهید بهشتی بود. باوجوداین، تأسیس سازمان منطقه آزاد چابهار، نقطه عطفی در استفاده از ظرفیتهای اقتصادی این منطقه بود.
منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار، یکی از مناطق آزاد هفتگانه کشور است که در راستای اهداف اقتصادی کشور، نزدیک به سه دهه است که در مجاورت شهرستان چابهار و در حاشیه دریای عمان تأسیسشده است. با توجه به تعریف مناطق آزاد و علل ایجابی آن، سازمان منطقه آزاد چابهار تمام تلاش و همت خود را به کار گرفته تا نقش شایستهای در حد توان و امکان برای توسعه و رشد اقتصاد ملی و منطقهای ایفا کند. در آستانه اقتصاد و تجارت هزاره سوم، اکنون منطقه آزاد چابهار زیرساختهای لازم برای تبدیلشدن به یک منطقه آزاد پویا را در حد قابل قبولی فراهم کرده است. این منطقه نهتنها در اقتصاد ملی نقش مؤثر داشته بلکه در استان سیستانوبلوچستان نقطه اتکا مهم و اساسی مردم و روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی شده است.
منطقه آزاد چابهار در زمینی به مساحت ۱۴ هزار هکتار که به ۹ پیکره شامل تجاری، صنعتی، مسکونی، روستای تیس، گردشگری، کارگاهی، صنایع سبک و سنگین تقسیم شده از سال ۱۳۷۳ فعالیت خود را آغاز کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی روز سه شنبه ۲۴ دی ماه ۹۸ کلیات لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار را به تصویب رساندند، براساس ماده واحده این لایحه؛ بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار الحاق شد. نمایندگان مجلس همچنین با افزایش ۶۷ هزار هکتار به مساحت منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار نیز موافقت کردند.
نظر شما