به گزارش ایرنا، پایگاه خبری - تحلیلی «میدل ایست مانیتور» در گزارشی نوشت: رهبران کلیسای کاتولیک و انگلیکن در انگلیس، شانه به شانه و به صورت مشترک درباره تاثیرات احتمالی تغییر سفارت از تلآویو به بیت المقدس هشدار دادند.
مخالفت شانه به شانه کلیسای کاتولیک و انگلیکن
یک سخنگوی «جاستین ولبی» رهبر کلیسای انگلیکن در انگلیس و اسقف اعظم کانتربری به پایگاه خبری «میدل ایست آی» گفت: این مقام ارشد کلیسای انگلیکن نگران انتقال سفارت لندن به بیت المقدس، قبل از توافق بین فلسطینیها و اسرائیل درباره این موضوع است.
«وینسنت نیکولز» اسقف اعظم وستمینیستر که بالاترین مقام مذهبی کلیسای کاتولیک در انگلیس است نیز اخیرا در توئیتی از نامه خود به «لیز تراس» نخست وزیر این کشور خبر داد و نوشت: نگرانی عمیق خود را درباره انتقال سفارت انگلیس به (بیتالمقدس)، به نخست وزیر اعلام کردم.
وی افزود: انتقال سفارت انگلیس از تلآویو به (بیتالمقدس)، به صلح در منطقه و اعتبار بین المللی انگلیس صدمه جدی میزند.
رهبر کاتولیکهای انگلیس نوشت: پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان و دیگر رهبران مذهبی در سرزمین مقدس نیز از گذشته دور تاکنون خواهان حفظ وضعیت کنونی (بیتالمقدس) در چارچوب قطعنامههای سازمان ملل هستند.
نیکولز تصریح کرد: شهر (بیتالمقدس) باید به عنوان یک میراث مشترک باشد و به صورت انحصاری در اختیار یک گروه خاص قرار نگیرد.
وی از «تراس» خواست در تصمیم اعلامی خود برای انتقال سفارت انگلیس از تل آویو به بیتالمقدس تجدیدنظر کرده و بر راه حل موسوم به «دو دولتی» تمرکز کند.
مخالفت «شورای مسلمانان انگلیس» و احزاب سیاسی
«شورای مسلمانان انگلیس» نیز در نامه ای به تراس اعلام کرد: این اقدام به معنای مشروعیت بخشی به اشغال بیت المقدس شرقی توسط اسرائیل است.
در نامه «شورای مسلمانان انگلیس» آمده است: اقدام برای انتقال سفارت از تلآویو به بیت المقدس به اعتبار بین المللی انگلیس خدشه وارد می کند.
حزب کارگر، لیبرال دموکرات و احزاب ملی اسکاتلند نیز در گفت و گو با «میدل ایست آی» اعلام کردند که با این اقدام مخالفت خواهند کرد.
«میدل ایست آی» با اشاره به مخالفت ۱۳ رهبر کلیسا در سرزمین های اشغالی با تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری وقت آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به بیت المقدس، پیش بینی کرد که دیگر رهبران کلیسا در انگلیس و همچنین رهبران کلیسا در سرزمین های اشغالی نیز با انتقال سفارت انگلیس به بیت المقدس مخالفت کنند.
رهبران کلیسا در سرزمین های اشغالی در آنزمان، انتقال سفارت را موجب نفرت افکنی بیشتر و افزایش خشونت ها در منطقه اعلام کرده بودند.
نخست وزیر انگلیس اخیرا در دیدار با «یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، وعده انتقال سفارت این کشور از تلآویو به بیتالمقدس را داد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ماه می سال ۲۰۱۸ ضمن اعلام بیتالمقدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس، سفارت این کشور را از تلآویو به بیت المقدس منتقل کرد که به موجی از محکومیت ها در جهان اسلام و بین دیگر کشورها روبرو شد.
گواتمالا، کوزوو و هندرواس تنها کشورهایی هستند که از این سیاست واشنگتن پیروی کردند و دیگر کشورهای جهان بر حفظ وضعیت کنونی بیت المقدس در چارچوب قطعنامه های سازمان ملل تاکید دارند.
نظر شما