به گزارش ایرنا، توانمندسازی، رونق تولید و در نهایت بالندگی و توسعه اقتصادی تنها راه رسیدن به توسعه پایدار و مقابله مقتدرانه با تحریم و تهدیدهای اقتصادی دشمنان است که این مهم از سال های گذشته در استان مرکزی هدفگذاری شده و از آغاز فعالیت دولت مردمی شتاب بیشتری به خود گرفته است.
اهمیت تولید و لزوم توجه، حمایت و پشتیبانی هر چه بیشتر از این بخش موضوع مهمی است که سایر بخش ها را متاثر می کند و از این منظر باید کلیدی ترین مولفهها در این راستا مد نظر بوده و در قالب گفتمانی هدفمند برای اصلاح ساختار اقتصادی و رونق تولید تلاش شود چراکه با به گردش درآمدن چرخهای تولیدی کشور، بسیاری از مسایل و بحرانهای فعلی اقتصادی جامعه گره گشایی می شود.
استان مرکزی به لحاظ موقعیت جغرافیایی و تامین ساختارهای مختلف در شهرکها و نواحی صنعتی موفقیتهای چشمگیری در جذب سرمایهگذاری دارد که تا کنون نیز گامهای بلندی در این زمینه برداشته شده و در دولت سیزدهم نیز علاوه بر تاکید بر این موضوع سیاستهای تشویقی مهمی نیز در نظر گرفته شده است.
استقرار ۲۱ صنعت مادر تخصصی و پیمانکاری کلان هر یک با نیروی کار بیش از ۵۰۰ نفر، ۴۶ شهرک و ناحیه صنعتی، ۲ منطقه ویژه اقتصادی و ایستادن بر سکوی چهارم صنعتی کشور شرایط ویژهای را برای استان مرکزی رقم زده است.
دستیابی به توسعه پایدار، نیازمند سرمایه گذاری برای بهره جویی از مزیتهای نسبی اقتصادی است و این درحالی است که موانع پیش رو موجب شده سرمایه گذران در ادامه راه با دشواری متعدد مواجه شوند.
استان مرکزی از ابتدای ورود صنعت به کشور در دهه ۱۳۴۰، خواستگاه صنایع بزرگ مادر تخصصی به خصوص در شهرهای اراک و ساوه بوده و این استان به لحاظ تنوع صنایع مختلف و با فعالیت بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی به قطب چهارم صنعت کشور معروف است.
هم اکنون طرحهای صنعتی نیمه کاره بسیاری در استان مرکزی وجود دارد که عملیات اجرایی خود را از سال های گذشته آغاز کردهاند اما به گفته مسئولان اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان حدود ۲۸۰ طرح از طرحهای صنعتی نیمه کار استان مرکزی پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصدی دارند که در صورت حل مشکلات این واحدها و فراهم کردن شرایط بهرهبرداری از آنها بیش از ۱۳ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد میکند که در جای خود گام بلندی در جهت حل مشکل اشتغال این خطه است.
به گفته برخی از صاحبان این صنایع نیمه کاره، دولت سیزدهم تمام تلاش خود را در جهت توسعه صنعت و حمایت همه جانبه از واحدهای تولیدی بکار گرفته، اما برخی از دستگاههای خدمات رسان و برخی بانکها همکاری چندانی با ما برای راه اندازی واحدهای تولیدی ندارند، در صورتی که با حمایت های خود میتوانند ضمن فراهم کردن فرصت اشغال چشمگیری در جامعه در توسعه همه جانبه استان نیز سهیم باشند.
مدیر شرکت تولیدی کالاهای نساجی در اراک گفت: از سال ۹۸ تولید بافت پارچه «پ پ» برای تولید جانبو دوزی را در شهرک صنعتی ایبک آباد اراک آغاز کردم و اکنون ۳۰ نفر در این واحد تولیدی مشغول فعالیت هستند.
نجمه رستم پور افزود: اکنون برای توسعه این واحد تولیدی نیاز به تسهیلات بانکی دارم که بانک برای پرداخت تسهیلات سپردن وثیقه، را یکی از شرایط اصلی پرداخت تسهیلات عنوان کرده است.
وی اظهار داشت: ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه طرح شرکت نیاز است که بانک، زمین کارخانه به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال به وسعت سه هزار مترمربع به عنوان وثیقه نمیپذیرد.
مدیر شرکت تولیدی کالاهای نساجی در اراک گفت: با راه اندازی طرح توسعه این واحد تولیدی برای ۵۰ تا ۶۰ نفر فرصت اشغال فراهم خواهد شد.
مدیر طرح توسعه شرکت فولاد دشتستان زرندیه نیز گفت: سال ۱۳۹۸ عملیات اجرایی با سرمایه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در شرکت شهرکهای صنعتی زرندیه کلید خورد.
مجید رفیعی افزود: این شرکت با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال تولید ورقهای فولادی نورد سرد را در این واحد صنعتی پیش بینی کرده است.
وی با بیان اینکه این واحد صنعتی اکنون ۸۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار داشت: تامین برق و آب از عمده مشکلاتی است که در بهره برداری این طرح صنعتی با آن مواجه است.
مدیر طرح توسعه شرکت فولاد دشتستان زرندیه گفت: ماشین آلات مورد نیاز این شرکت از چین خریداری شده و تا یک ماه دیگر وارد کشور میشود که با تامین برق یک و نیم مگابایت و ۲۵۰ هزار مترمکعب آب، میتوان بهمن ماه امسال شاهد افتتاح و جذب ۳۰۰ نیروی انسانی در این واحد صنعتی بود.
رفیعی افزود: لازم است زیرساخت های لازم از جمله آسفالت و جاده دسترسی نیز برای این واحد فراهم شود زیرا با راه اندازی شرکت فولاد دشتستان، روزانه ۲۰۰ کامیون سنگین در مسیر این واحد تولیدی تردد خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت تولیدی مصنوعات چوبی در شهرک صنعتی زاویه شهرستان زرندیه نیز گفت: ۱۴۰ میلیارد ریال حجم سرمایه گذاری شخصی برای تولید مبلمان، ساختمانهای چوبی و دکوراسیون انجام دادهام.
جهانگیر پناهی افزود: این واحد تولیدی ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ولی به علت وصل نشدن انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب و مراجعه متعدد در ۶ ماه اخیر امکان راه اندازی این واحد تولیدی با وقفه مواجه شده است.
وی اظهار داشت: عمده مشکل افتتاح این طرح معرفی نامه اداری برای اتصال انشعابات است که شرکت های آب، برق و گاز اختلال در اینترنت را علت اتصال عدم معرفی نامه عنوان می کنند.
مدیرعامل شرکت تولیدی مصنوعات چوبی در شهرک صنعتی زاویه در شهرستان زرندیه گفت: ضروری است مسئولان مربوطه برای کمک به راه اندازی این مجموعه که به خاطر کاغذبازی اداری معطل مانده اقدام عاجل انجام دهند.
یک سرمایهگذار که نخواست نامش در مصاحبه ذکر شود نیز به خبرنگار ایرنا گفت: واحد تولیدی من با ۳۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری نیازمند خط برق از فاصله هشت کیلومتری است که تامین این زیرساخت مهم با مشکل مواجه شده است.
این سرمایهگذار افزود: این طرح تولیدی اکنون ۷۵ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما عدم همکاری در تامین انرژی برق موجب شده تا سرمایهگذاریام در این واحد هر روز با ضرر مواجه شود.
وی اظهار داشت: مسئولان مربوطه باید برای رفع موانع واحدهایی که تا بهره برداری چند قدم بیشتر فاصله ندارند همکاری جدی داشته باشند و با راه اندازی این مجموعهها، فرصت اشتغال را برای جوانان جویای کار فراهم کنند.
استاندار مرکزی بر تسهیلگری و رفع موانع تولید در این استان تاکید کرد و گفت: تمامی ظرفیتها باید برای حمایت از تولیدکنندگان بکارگرفته شود.
فرزاد مخلص الائمه افزود: رفع موانع تولید، از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است و همه باید در این راستا تلاش مضاعفی به کار گیرند.
وی ادامه داد: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شده دستگاههای اجرایی مسئول و بانکها باید نسبت به حمایت از تولید، مشارکت گسترده داشته باشند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ۲۸۰ طرح تولیدی و صنعتی در این استان بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که برخی از این واحدها با موانعی برای بهرهبرداری مواجهاند.
بیژن جنابی افزود: ۱۳۳ هزار میلیارد ریال حجم سرمایهگذاری در این تعداد طرح و ۱۳ هزار اشتغالزایی پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه، مشکلات مالی و سرمایه گذاری عمده دلیل مشکلات واحدهایی است که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند، اظهار داشت: نقدینگی، مسایل حقوقی، تامین زیرساخت ها و ورود ماشین آلات و تجهیزات از دیگر موانعی است که موجب شده سرمایه گذران در ایجاد واحدهای تولیدی خود با مشکل مواجه شوند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: یکی از راهکارهای رفع موانع تولید میتواند بررسی موردی موانع این واحدها باشد تا بتوان زمان بهره برداری و افتتاح طرح ها را سرعت داد.
جنابی افزود: شمار دیگری از طرح های نیمه کاره استان نیز با مشکلات مدیریتی مواجه اند که نیازمند اقدامات مدیران برای کمک به برداشتن سدهای پیشرو در این طرحها است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی گفت: واحدهای صنعتی درحال ساخت و توسعه در شهرک های صنعتی استان که پیشرفت قابل قبولی دارند با مشکلات مالی، پرداخت مالیات، تکنولوژی و فناوری، بازاریابی فروش و موانع گمرگی مواجه هستند.
علیرضا حیدری تفرشی افزود: امسال رفع مشکلات ۶۰ واحد صنعتی در استان مرکزی هدفگذاری شده تا مشکلات پیش روی آنان برطرف و یا راه اندازی مجدد شوند و یا تکمیل ظرفیت در این شرکت ها انجام شود.
وی اظهار داشت: برای کمک به رفع مشکلات این واحدها از مشاوره در حوزه صنعت و مرکز کسب و کار استفاده شده تا با اعزام کارشناس به واحدها و ارزیابی موانع و مشکلات آنان اقدامات موثری برای کمک به رفع نیازها این واحدها صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی با بیان اینکه، فلسفه تاسیس شهرکهای صنعتی تامین زیرساخت برای ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی است،گفت: شرکت شهرکهای صنعتی با حمایت از فعالان واحدهای صنعتی در تلاش است مشکلات آنان برطرف کند.
حیدری تفرشی افزود: فروش زمین به سرمایه گذاران در شهرکهای صنعتی استان در سالهای گذشته انجام شده است اما تامین زیرساخت صورت نگرفته و اکنون مشکلاتی برای سرمایه گذاران به وجود آمده است.
وی اظهار داشت: شهرک صنعتی زاویه برای تامین برق با مشکل مواجه است و شرکت توزیع اعلام کرده که امکان تامین برق در این منطقه وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی گفت: برای کمک به رفع این مشکل تفاهمنامهای به ارزش ۱۷۰۰ میلیارد ریال با شرکت توزیع برق استان منعقد و ۵۴۰ میلیارد ریال آن نیز پرداخت شده تا سه پست ۶۳ مگاوات در شهرک صنعتی زاویه ایجاد شود.
بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت میکنند.
نظر شما