به گزارش روز شنبه ایرنا، عابدین خرم در آیین اختتامیه روزهای فرهنگی جمهوری تاجیکستان در تبریز از هنر به عنوان زبان مشترک میان ملت ها نام برد و اظهار کرد: زبان فرهنگ و هنر می تواند زمینه ساز و عامل رشد و تعالی بشریت باشد و هر جا سخن از فرهنگ، هنر، فرهیختگان و ادبای هر کشور است، به طور قطع هویت و تمدن آن ملت با فرهنگ و هنر آمیخته است.
وی با اشاره به پیشینه فرهنگ، هنر و تمدن آذربایجان و تبریز خاطرنشان کرد: اگر کمال الدین خجندی، تبریز را برای سکونت انتخاب می کند، نشان از جاذبه های فرهنگی و هنری این دیار برای تعالی طبع هنرمندان، شعرا و اندیشمندان دارد.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم تداوم رویدادهایی از این دست در تبریز گفت: زبان فرهنگ و هنر نه تنها میتواند صلح و دوستی را میان بشریت حاکم کند، بلکه می تواند عاملی برای رشد و تعالی بشریت باشد.
فرهنگ و هنر زبان مشترک تمام جوامع انسانی است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه فرهنگ و هنر زبان مشترک تمام جوامع بشری است گفت: در روزهایی که دولت ها حرف های خود را با زبان سیاست مطرح می کنند، افتخار می کنیم که در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، حرف های جدیدی را با تکیه بر تمدن و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی به دنیا عرضه می کنیم.
سیدقاسم ناظمی با بیان اینکه هنر پیام رسان ارزش های والای انسانی است، افزود: اگر هنرمندان دو کشور با تکیه بر هنر خود به هم زبانی و هم سخنی برسند، می توانند مبانی انسانی را به جهانیان عرضه کنند.
وی ضمن ابراز امیدواری بر استمرار و تداوم روزهای فرهنگی ایران و تاجیکستان، خاطرنشان کرد: امید داریم هنرمندان دو کشور بتوانند دغدغه های خود را با زبان هنر که نیاز به مترجم ندارد، مطرح کنند، و اعتقاد ما بر این است که فرهنگ می تواند راهگشای ارتباطات سیاسی، اقتصادی، انسانی و اجتماعی دو کشور باشد.
رایزن سفارت جمهوری تاجیکستان در ایران نیز در این آیین ضمن تشکر از میزبانی گرم و صمیمی ایران و تبریز از گروه هنرمندان تاجیکی اظهار کرد: گسترش ارتباطات و تعاملات فرهنگی میان دو کشور راهگشای دیگر امور خواهد بود.
مظفر محمدی ضمن معرفی هنرمندان رشته های مختلف هنری تاجیکستان به حاضرین، افزود: اعتقاد راسخ داریم هر کجا که زبان هنر جاریست، نزاع و درگیری جایی ندارد.
هفته فرهنگی تاجیکستان با حضور وزرای فرهنگ ایران و تاجیکستان و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شخصیتهای فرهنگی و هنری داخلی و خارجی یازدهم مهر در تهران آغاز و همزمان با تهران و شیراز در روزهای ۱۴ و ۱۵ مهر در تبریز نیز برگزار شد.
بازدید از مکانهای فرهنگی و تاریخی، حضور در مقبره کمال خجندی، بازدید از هنرستان موسیقی، اجرای برنامه توسط گروههای هنری از جمله گروه موسیقی، قرائت شعر توسط شعرای تاجیکستانی و ... از جمله برنامههای این رویداد فرهنگی در تبریز بود.
نظر شما