به گزارش ایرنا، گردشگری در دنیای امروز به یک صنعت پولساز تبدیل شده و بسیاری از کشورها درآمد اصلی خود را از این محل کسب و تامین می کنند.
میهن اسلامی ما نیز از ظرفیت های بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است، برخورداری از سرزمینی چهارفصل، داشتن همزمان دریا،کویر،جنگل و کوهستان، سکونت و زندگی اقوام و فرهنگ های مختلف و بهره مندی از تمدن غنی ایرانی-اسلامی به همراه بناها و آثار تاریخی کم نظیر همگی گویای پتانسیل های توریستی ایران عزیز ماست.
با این حال یکی از موارد مهمی که این ظرفیت ها را از حالت بالفعل به بالقوه تبدیل می کند، ایجاد ظرفیت های رفاهی، تفریحی و خدماتی در کنار جاذبه های گردشگری است، اما از آنجا که دولت ها به دلیل منابع محدود مالی امکان سرمایه گذاری در این حوزه را ندارد این بخش نیازمند ورود بخش خصوصی است.
با وجود رویکرد تحول گرا و مثبت دولت سیزدهم نسبت به حوزه سرمایه گذاری، بدلیل مشکلاتی که بسیاری از آنها ریشه در گذشته داشته است، سرمایه گذاران بخش گردشگری مطالبات زیادی برای حل مشکلات و مسایل خود از دستگاه های اجرایی و مسوولان دارند که توجه به آنها و حل شان موجب رونق گردشگری و در نتیجه رشد اقتصادی و توسعه بیشتر کشور خواهد شد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به بهانه هفته گردشگری و برای طرح مطالبات یاد شده با "حمیدرضا حاجی" از کارآفرینان و سرمایه گذاران بخش گردشگری و عضو جامعه ای حرفه ای هتل داران قزوین به گفت و گو پرداخت که ماحصل آن در ادامه آورده شده است.
گردشگری موتور توسعه است و باید این موتور را روشن کنیم
این کارآفرین و سرمایه گذار بخش گردشگری اظهار داشت: گردشگری یک صنعت پولساز به شمار می رود و نسبت به سایر بخش ها مانند صنعت می توان با صرف هزینه کم، بازدهی بالایی از آن داشت، در واقع امروزه می توان از گردشگری به عنوان طلای سفید یاد کرد.
حاجی با بیان اینکه رونق گردشگری می تواند توسعه کشور را سرعت ببخشد، گفت: در همه جا دنیا گردشگران با حضور خود می توانند موجب رونق اقتصادی و اشتغالزایی شوند، تصور کنید یک گردشگری خارجی اگر هزار دلار همراه خودش وارد کشور کند، ارزش آن بالای ۲۰ بشکه نفت است و می تواند به طور مستقیم باعث اشتغالزایی و رونق کسب و کارهای مختلف شود، بدون اینکه ما هزینه زیادی کرده باشیم و یا محیط زیست ما آلوده شود.
وی با بیان اینکه کاغذبازی های اداری و موانع موجب دلسردی سرمایه گذاران می شود،اظهار داشت: دستگاه ها باید موانع را از پیش روی کارآفرینان و سرمایه گذاران بردارند تا آنها در مسیر خدمت به جامعه و اشتغالزایی برای جوانان و توسعه کشور دلگرم باشند.
این کارآفرین بخش گردشگری با انتقاد از کم توجهی برخی دستگاه ها و مسوولان نسبت به حل مسایل و مشکلات سرمایه گذاران،گفت: تلویزیون هر صبح تا شب کلی مطلب و صحبت در خصوص حمایت از کارآفرینان و سرمایه گذاران پخش می کند اما در مقام عمل شاهد هستیم تلاش جدی برای رفع مسایل و مشکلات فعالان این بخش انجام نمی شود و سرمایه گذاران این بخش با هفت خوان و موانع مختلفی روبرو هستند.
این سرمایه گذار بخش گردشگری با بیان اینکه گردشگری موتور توسعه است و باید این موتور را روشن کنیم، گفت: از مسوولان انتظار داریم به شکل واقعی نه شعاری از سرمایه گذاران به ویژه سرمایه گذاران بخش گردشگری که طی سال های اخیر با هجمه کرونا روبرو شده و مشکلات زیادی را متحمل شده اند، حمایت داشته باشند.
وی با اشاره به آسیب های کرونا به صنعت گردشگری،اظهار داشت: دولت باید برای بازیابی کسب و کارهای گردشگری در دوران پساکرونا جدیت بیشتری به خرج دهد، چرا که تقریبا تمامی فعالیت ها در این حوزه دچار ضرر و زیان هنگفت شدند.
حاجی اظهار داشت: رئیس جمهور و وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی طرح ها و حمایت های خوبی در حوزه حمایت از سرمایه گذاران بخش گردشگری داشته و روحیه وی در این حوزه باید در سطح های میانی و پایین دست نیز منتقل شود تا شاهد رونق و تقویت بخش گردشگری باشیم.
حمایت بیشتر از سرمایه گذاران راهکار حل معضل ضعف زیرساخت های گردشگری قزوین
حاجی در ادامه به قابلیت های بالای قزوین در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: استان قزوین ظرفیت های کم نظیری برای جذب گردشگر دارد اما ضعف زیرساخت ها و تاسیسات رفاهی و خدماتی از جمله کمبود هتل و نداشتن هتل پنج ستاره باعث شده تا نتوانیم از این قابلیت به خوبی استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: در سال های گذشته جمعی از راهنمایان گردشگری را برای بازدید از قزوین دعوت کردیم تا به معرفی جاذبه ها و جذب گردشگری کمک کنند اما آنها تاکید داشتند به دلیل ضعف زیرساخت ها از جمله نداشتن فضاهای اقامتی کافی و مناسب، نمی توانند به این مهم کمک شایانی داشته باشند.
این کارآفرین حوزه گردشگری گفت: قزوین بیشترین تعداد آثار تاریخی کشور را نسبت به مساحت کوچک خود داراست و در فاصله نزدیکی از کانون های جمعیتی کشور از جمله تهران قرار دارد و اگر زیرساخت های حوزه گردشگری این استان با حمایت واقعی از بخش خصوصی تقویت شود، می توان درآمد و اشتغالزایی قابل توجهی را از حوزه جذب گردشگر نصیب این استان کرد.
حاحی با بیان اینکه باید بین سرمایه گذاران واقعی و غیرواقعی و حمایت ها در این رابطه تفاوت قائل شد،افزود: برخی ها که در ظاهر سرمایه گذار هستند تسهیلات دریافتی را در مکان های دیگر هزینه می کنند اما مسوولان باید از سرمایه گذاران واقعی که خود را اثبات کرده اند، حمایت بیشتری به عمل بیاورند.
وی اظهار داشت: حمایت بیشتر از سرمایه گذاران راهکار اصلی رفع ضعف زیرساخت های گردشگری قزوین است و می تواند به رونق این حوزه بیانجامد.
همکاری ضعیف بانک ها با سرمایه گذاران بخش گردشگری
این کارآفرین بخش گردشگری همچنین گفت: بانک ها باید برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی جوانان همکاری مناسبی با سرمایه گذاران به ویژه در بخش گردشگری داشته باشند اما تاکنون این موضوع را شاهد نبوده ایم.
این سرمایه گذاری حوزه گردشگری که مدیرعامل و رئیس هیات مدیره یک مجتمع رفاهی، تفریحی و گردشگری شامل مکان های پذیرایی و ورزشی و تفریحی است با بیان اینکه فاز سوم مجموعه خود را که شامل یک هتل چهار ستاره با ۸۰ باب اتاق است را به دلیل کم لطفی سیستم بانکی پس از چندین سال هنور به سرانجام نرسانده ایم،گفت: در سال ۹۱ درخواست تسهیلات خود را ارایه دادیم و مقرر شد از منابع درنظر گرفته شده صندوق توسعه ملی برای حمایت از بخش های سرمایه گذاری، منابع درخواستی دراختیار ما قرار بگیرد و بانک صادرات به عنوان بانک عامل طرح ما انتخاب شد.
حاجی گفت: در آن سال درخواست ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات را داده بودیم و قرار بود این میزان پس از ۲ماه به ما تخصیص داده شود اما این رقم پس از ۲۶ ماه و در حالی که نرخ ها چهاربرابر شده بود به ما داده شد و عملا برای تکمیل طرح کمک زیادی به ما نمی کرد و باعث شد تا طرح ما نیمه کاره باقی بماند.
وی با بیان اینکه اگر این تسهیلات به موقع در اختیار ما قرار می گیرد می توانستیم مجموعه خود را تکمیل کنیم،افزود: علاوه بر اینکه محل طرح در رهن بانک عامل درآمد، ۲۰ باب آپارتمان و یکسری واحدهای تجاری نیز به عنوان وثیقه در اختیار بانک قرار گرفت که ارزش آنها حدود ۸۰۰ میلیارد تومان است درحالی که کل بازپرداخت تسهیلات ما حدود ۲۵ میلیارد تومان می شد، بارها درخواست کردیم بخشی از وثایق آزاد و از رهن بانک خارج شود تا بتوانیم پروژه خود را به سرانجام برسانیم اما هنوز موفق به رفع بلوکه شدن منابع خود نشده ایم، البته اخیرا قول هایی در این خصوص به ما داده شده که امیدواریم محقق شود.
حاجی اظهار داشت: زور مسوولان استانی در این سال ها که طرح خود را کلید زدیم به بانک نرسید و وعده هایی که برای حمایت سر دادند، آنطور که باید و شاید محقق و عملی نشد.
معطی پنج ساله ساخت هتل چهار ستاره بدلیل عدم پرداخت تسهیلات مصوب
این سرمایه گذار بخش گردشگری با اشاره به کمبود اماکن اقامتی در قزوین، آنرا یکی از چالش های جذب گردشگر به این استان دانست و گفت: با وجود این شرایط، شاهد معطلی پنج ساله پروژه خود که شامل هتل چهار ستاره است، به دلیل عدم پرداخت تسهیلات مصوب بوده ایم در صورتی که با راه اندازی آن برای بیش ۱۵۰ نفر اشتغالزایی می شود و شاهد ایجاد یک واحد اقامتی استاندارد و آبرومند برای استان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در صورت حمایت مناسب و در اختیار گذاشتن تسهیلات آماده تکمیل طرح خود و ساخت و راه اندازی یک هتل پنج ستاره در قزوین هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر برای تکمیل طرح خود که قابلیت تبدیل شدن به هتل پنج ستاره را نیز به دلیل برخورداری از مجموعه ورزشی، استخر بین المللی و سالن های پذیرایی متنوع و استاندارد داراست، نیازمند ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه و تسهیلات هستیم که البته اگر در همان ابتدا این رقم در اختیار ما قرار می گرفت می توانستیم آنرا با ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان به اتمام برسانیم.
این کارآفرین حوزه گردشگری گفت: با تکمیل این طرح می توان برای ۱۸۰ نفر از جوانان قزوینی اشتغالزایی کرد و میزان اشتغال مجموعه خود را به بیش از ۳۰۰ نفر افزایش دهیم.
حاجی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی قزوین در حد بضاعت خود همراهی خوبی با ما داشته اما مسایل و مشکلات سرمایه گذاری در حوزه گردشگری فرادستگاهی است،افزود: در طی این سال ها در حوزه بانکی و مسایل مربوط به شهرداری خیلی اذیت شدیم و موانع زیادی حتی به ناحق در این حوزه ها بر سرراه ما قرار گرفت که منجر به کندی اجرای طرح ما شد.
نظر شما