چالش‌های پیش روی جامعه با بهره‌گیری از وقف حل می‌شود

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در حاکمیت و دولت اسلامی نرم افزارهایی وجود دارد که بیشترین همبستگی را با ایدیولوژی جامعه دینی دارد، گفت: وقف به عنوان مزیت مطلق نگرش دینی، یکی از این نرم افزارهاست که می توان با بهره گیری از آن بسیاری از چالش‌های پیش روی جامعه را برطرف کرد. 

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی در همایش ملی «یاوران وقف» در امامزاده صالح(ع) تهران حل و فصل برخی مشکلات فرهنگی و عمرانی کشور را با توسعه وقف در جامعه مرتبط دانست و با اشاره به توسعه وقف و امور خیریه در سال های پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، گفت: گسترش وقف در امور اقتصادی، صنعتی و دانش بنیان، طلیعه تحقق برکات و آثار وقف در جامعه ایمانی به شمار می‌رود.

وی افزود: خوشبختانه طی سال های اخیر به برکت انقلاب اسلامی، حوزه وقف و امور خیریه به عنوان یک سنت مهم اسلامی در همه زمینه ها در جامعه گسترش پیدا کرده است. در حاکمیت و دولت اسلامی نرم افزارهایی وجود دارد که بیشترین همبستگی را با ایدیولوژی جامعه دینی دارد. وقف به عنوان مزیت مطلق نگرش دینی، یکی از این نرم افزارهاست که می توان با بهره گیری از آن بسیاری از چالش های پیش روی جامعه را برطرف کرد. 

اسماعیلی گفت: امروز با نوع نگاه حاکم بر مدیریت وقف و امور خیریه در بخش فرهنگی دولت، امامزادگان در کنار کارکردهای معمول و متعارف خود به کانون های فرهنگی بدل شده اند که در امور آموزشی و تربیتی جریان سازی می کنند و بخش مهمی از مطالبه رهبر معظم انقلاب را تحقق بخشیده اند. تاکنون در چند سفر استانی، با تمهید رئیس جمهور مردمی و با در نظر گرفتن همه خط قرمزهای قانونی و شرعی، مشکلات مردم با زمین های وقفی شهری در مسیر حل شدن قرار گرفته است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که امامزادگان همانند چتری بزرگ همه گرایش های فکری را ذیل خود قرار می دهد، گفت: یکی از مهمترین ویژگی های بقاع متبرکه گردهم آوردن همه سلیقه های فکری جامعه‌ است. ارادت مردم به امامزادگان، زمینه حضور اقشار مختلف جامعه با همه گرایش های گوناگون را فراهم کرده است، تا آن جا که امروز بقاع متبرکه با نیروی وحدت زا و انسجام بخش خود، به یکی از نمادهای قدرت نرم دولت دینی بدل شده اند. بقاع متبرکه جز نقاط ممتاز کشور در جذب جامعه ایمانی به حساب می‌آید و می توان گفت، امامزادگان مهمترین شبکه ارتباط دینی با بیشترین توان همگرایی هستند که این مسئله، مزیت اصلی کارکرد بقاع متبرکه در کشور است. 

وی با بیان این که جامعه نیاز به ستون هایی برای حفظ وحدت و انسجام دارد، گفت: امامزادگان به خاطر ارادت قلبی عموم مردم، همواره مبدا و منشا این انسجام اقشار مختلف مردم هستند.

وزیر فرهنگ با یادآوری جایگاه بقعه مطهر امامزاده صالح(ع) در شهر تهران گفت: این امام زاده به عنوان نقطه عاطفی و محل آرامش مردم شمال شهر تهران و دیگر شهروندان تهرانی محسوب می‌شود. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که «امامزاده ها باید قطب های فرهنگی شوند»، اظهار داشت: مراکزی به قطب های فرهنگی تبدیل می شوند که ظرفیت بیشتری برای همگرایی داشته باشند و از این جهت بسیاری از پیام های دینی را می توان در پناه امامزادگان به مخاطبان رساند. انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی(ره) دین را به عرصه حاکمیت آورد و پس از آن هدایت های مقام معظم رهبری، ایران را به کانون تحولات منطقه تبدیل کرد، به طوری که ایران، امروز لنگرگاه ثبات است که این مساله حرص و طمع مخالفین را برمی انگیزد. 

در پایان این مراسم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از فعالان وقف همایش ملی یاوران وقف از نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف در صحن امامزاده صالح(ع) بازدید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha