به گزارش خبرنگار ایرنا، رشید رضاپور روز یکشنبه به مناسبت هفته وقف در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بیشتر این تعداد پروژه های موقوفه در شهرستان نوشهر واقع شده است.
وی اظهارداشت: پنج مورد از مجموع این پروژه های قابل سرمایه گذاری در بخش بقای متبرکه و ۲۰ مورد موقوفات زمین در بخش های کشاورزی، تجاری، تولیدی و گردشگری، باغداری و دامداری و گلخانه است.
وی بر ضرورت احیا و افزایش بهره وری موقوفه های در شرایط کنونی تاکید و اضافه کرد: موقوفههای مستعد سرمایهگذاری با هدف افزایش ارزش افزوده و ایجاد اشتغال پایدار برای اجرای طرحهای گردشگری، تفریحی، تجاری و کشاورزی، به بخش خصوصی واگذار میشود.
رئیس اداره اوقاف نوشهر ، چالوس و کلاردشت یادآور شد: در زمان حاضر امامزاده محمد تازه آباد شهرستان نوشهر به عنوان بزرگترین پروژه قابل سرمایه گذاری در بخش تجاری و زائرسرا و زائرسراهای امامزادگان شاه ناجار و صالحان در بخش کجور نوشهر، امامزاده محمود در هریجان بخش مرزن آباد و امامزاده نبی در بخش مرکزی نوشهر از بقای متبرکه آماده واگذاری بخش خصوصی هستند.
وی با اشاره به ثبت ۹۹۵ موقوفه در نوشهر، چالوس و کلاردشت افزود: تنها از این تعداد موقوفه ۱۳۷ موقوفه درآمدزاست و این در حالی است که ۴۴۰ مسجد برای تعمیر و تجهیز نیاز به اعتبار دارند.
رضاپور ادامه داد: در چند ساله گذشته هیچ اعتبار عمرانی در حوزه موقوفات برای این سه شهرستان تخصیص نیافت ولی در دولت سیزدهم ۲۲۸ میلیون تومان برای نوشهر، ۲۴۳ میلیون تومان برای چالوس و ۲۸ میلیون تومان برای کلاردشت مصوب شده است.
رئیس اداره اوقاف نوشهر، چالوس و کلاردشت از تهیه طرح جامع برای ۹۶ امامزاده این سه شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون طرح جامع برخی از امامزادگان تهیه و بقیه در دست اقدام است تا براساس آن طرح های توسعه اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: موقوفه های منفعتی نیز برای اموری مانند کمک به نیازمندان، دانش آموزان بی بضاعت، آبادانی مساجد و امامزادگان اهدا شدند.
رضاپور تصریح کرد: در راستای حفظ حقوق بیت المال، دادگستری و دادستان شهرستان ها با تمام قوا از موقوفات مردم مراقبت و صیانت می کنند تا آن را به دست نیازمندان حقیقی برساند.
در شهرستان نوشهر ، چالوس و کلاردشت افزون بر هزار موقوفه ثبت شده وجود دارد.
نظر شما