حمید فضائلی روز پنجشنبه با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان اردبیل همانند سایر مناطق کشور درگیر خشکسالی شدید بوده به طوری که در منطقه پارس آباد و بیله سوار ۲ مخزن اصلی ارس و خدافرین با کمترین ذخایر آبی روبرو هستند.
وی کاهش محسوس آورد رود ارس در نیم قرن اخیر را یادآور شد و گفت: آورده رود ارس به کمتر از نیم مترمکعب رسیده است که نشان میدهد کشاورزان و بهره برداران شمال استان در مصرف بهینه آب باید اهتمام جدی داشته باشند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای اردبیل از ابلاغ نظامنامه الگوی کشت محصولات کشاورزی در شبکه پایاب ارس، خداآفرین و سایر سدهای استان خبر داد و گفت: در سال آبی جدید تلاش بر این است تا از کشتهای متفرقه و خارج از الگوی ارائه شده جلوگیری شود و کشاورزان باید دقت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
فضائلی خاطرنشان کرد: برای سال زراعی آینده به هیچ وجه تعهدی برای تامین آب برای کشت دوم داده نمیشود و کشاورزان نیز باید از کشت زودهنگام پائیزه خودداری کنند تا کشت خود را بعد از ۱۵ مهرماه و برطرف شدن تنش آبی در شمال استان انجام دهند.
وی ادامه داد: برای تامین آب پایدار آشامیدنی و کشاورزی شرکت آب منطقه ای برنامههای سازهای و غیرسازهای را در دستور کار قرار داده که در برنامه سازهای آبگیری سد خداآفرین و خاکبرداری شبکه مغان به طول ۱۷۸ کیلومتر در اولویت قرار گرفته است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل از تامین اعتبار لازم برای آبگیری سد خداآفرین و خاک برداری شبکه مغان خبر داد و گفت: تلاش میشود تا شبکه خاکی به شبکه بتنی تبدیل شود تا از هدررفت منابع آب جلوگیری شود.
فضائلی پیاده سازی الگوی کشت را با شیوه نامههای تدوین شده کشوری از دیگر برنامهها عنوان کرد و گفت: برای سال زراعی آینده این الگوی کشت باید به صوت دقیق و جامع مورد توجه قرار گیرد.
این در حالی است که سیاوش محمدی مدیرکل هواشناسی استان اردبیل هم چندی پیش در گفت و گو با ایرنا با اشاره به کاهش 19 درصدی مجموع میانگین بارش استان در سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ نسبت به دوره بلندمدت اظهار کرد: بررسی وضعیت از اول سال آبی تا پایان مردادماه نشان میدهد که بیشتر مناطق نیمه شمالی استان و مناطق غربی شهرستان خلخال تحت تاثیر خشکسالی خفیف و متوسط بوده و بیشترین شدت خشکسالی مربوط به شهرستان اصلاندوز میباشد که در وضعیت خشکسالی شدید قرار دارد.
محمدی با بیان اینکه بر اساس پیشبینیهای انجام شده وضعیت چندان مطلوبی از لحاظ بارشی در پاییز ۱۴۰۱ برای استان متصور نیست، گفت: مطابق با خروجی مدلهای اقلیمی برای ماههای اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۲ یعنی ۹ مهر تا ۱۰ دی ۱۴۰۱ پیشبینی میشود متوسط بارش استان اردبیل در این مدت تا ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه بلند مدت که ۹۵ میلیمتر میباشد، کاهش یابد.
وی گفت: پیشبینی وضعیت بارشی استان در فصل زمستان ۱۴۰۱ حاکی از بهبود نسبی بارشها بویژه در مناطق جنوبی استان است، هرچند برای مرکز و شمال استان همچنان زمستان کم بارش و کمتر از نرمال مشاهده میشود و با توجه به فاصله زمانی تا فصل زمستان امکان تغییرات در خروجی مدلهای اقلیمی نیز وجود دارد.
بر اساس آمارهای موجود استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استانهای واقع در شمالغرب کشور، شامل استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی میباشند در جایگاه چهارم قرار دارد.
نظر شما