به گزارش ایرنا، مسابقات قایقرانی قهرمانی جهان در رشته روئینگ در جمهوری چک به پایان رسید. در این دوره از مسابقات نازنین ملایی، مهسا جاور و امیرحسین محمودپور به نمایندگی از قایقرانی ایران حضور داشتند. افشین فرزام هدایت سه روئینگ سوار را بر عهده داشت. نازنین ملایی در این دوره از مسابقات با صعود به فینال B رقابتها و قرار گرفتن در جایگاه هشتم بهترین نتیجه تاریخ روئینگ ایران در مسابقات جهانی را کسب کرد.
ملایی سال گذشته هم به عنوان یازدهم المپیک توکیو رسیده بود.
افشین فرزام پس از پایان این مسابقات در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به تشریح عملکرد سه روئینگ سوار حاضر در مسابقات جمهوری چک پرداخت و اظهار داشت: ایران از سال ۲۰۱۵ در مسابقات جهانی حضور نداشته و در این مدت تمام رقیبان مسابقات بسیار مهمی را تجربه کردند. حضور در این رقابتها بعد از حدود ۷ سال موجب شد تا به آینده امیدوار باشیم زیرا یکی از تاریخیترین نتایج ایران در روئینگ رقم خورد. ملایی در این دوره به فینال B راه یافته بود و در نهایت به عنوان هشتمی رسید. وی در یک سال گذشته عملکرد درخشانی داشته و نسبت به المپیک توکیو نیز رکوردش بهتر بود.
وی ادامه داد: پیشبینی حضور ملایی در فینال B را داشتم اما هیچگاه برای ارتقا جایگاه وی را تحت فشار قرار ندادم. میدانستم ملایی در چک نتیجه بسیار خوبی کسب میکند و این مهم نیز تحقق پیدا کرد. این روئینگسوار ایرانی موفق شد رکورد خود را نسبت به المپیک ارتقا دهد و این مهم است. ملایی نه تنها در یکسال گذشته آمادگی خود را حفظ کرد، بلکه با وجود مشکلات ناشی از نبود پیست رکورد خود را نیز ارتقا داد. حفظ آمادگی بسیار مهم است که دختر قایقران ایران به خوبی از پس این کار برآمد. نتیجه ملایی در روئینگ نشان دهنده روزهای خوب این رشته است. ما در دیگر رشتههای قایقرانی ممکن است نتایج بسیار خوبی کسب کرده باشیم اما عنوان هشتم ملایی بهترین رکورد روئینگ ایران بود.
فرزام در ادامه گذری بر مشکلات روئینگ در ایران زد و گفت: مهمترین مشکل نبود پیست استاندارد است که ملیپوشان از گذشته با آن دست به گریبان بودند. یکی از راهکارهای گذر از این مشکل اردو خارجی است که برگزاری آن با نرخ کنونی ارز سخت به نظر میرسد. بودجه فدراسیون نیز برای این اردوها کفاف نخواهد داد و این موجب شده تا ما به همان پیست هزار متر بسنده کنیم. وجود پیست استاندارد موجب خواهد شد تا روئینگ سوار برای ثانیههای پایانی برنامه ویژه داشته باشد. روئینگ یک رشته المپیکی است و ساخت پیست استاندارد با بودجه کنونی فدراسیون سخت است لذا برای رفع این مشکل باید یک اراده ملی وجود داشته باشد. ملایی نشان داد که ایران ظرفیت زیادی در این رشته دارد و باید نگاه به توسعه روئینگ ویژه باشد.
سرمربی تیم روئینگ با اشاره به نتایج دیگر ملیپوشان اعزامی به جمهوری چک گفت: امیرحسین محمودپور ۲۳ سال دارد و در این دوره از مسابقات عملکرد خوبی داشت. در مسابقات جهانی محمودپور به جز مسابقه آخر بسیار خوب ظاهر شد اما در آخرین رقابت تحت تاثیر فضای مسابقات قرار گرفت. وی در ابتدای راه است و میتواند یکی از امیدهای ایران برای مسابقات بزرگ روئینگ در سطح جهان باشد. مهسا جاور نیز بعد از سالها به مسابقات جهانی اعزام شد.
فرزام در پایان تصریح کرد: برای بازیهای آسیایی هانگژو برنامه ویژهای داریم و تلاش است تا بهترین نتایج در چین ثبت شود. مسابقات آسیایی با فاصله کمی از مسابقات جهانی برگزار میشود لذا امکان انصراف ایران از مسابقات جهانی وجود دارد. به جای مسابقات جهانی به احتمال زیاد ما در کاپ جهانی حضور پیدا خواهیم کرد. تا زمان برگزاری بازیهای آسیایی تلاش خواهیم کرد تا اردوهای طولانی مدت در دستور کار باشد و با بهترین شرایط تیم را به هانگژو اعزام کنیم.
نظر شما