نقی اسدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود:: با ترزیق این اعتبار به کارخانههای روغنکشی زیتون در استان، نگرانی صاحبان این واحدهای تولیدی از بابت کمبود نقدینگی رفع شده و از زیان بیشتر به باغداران منطقه جلوگیری خواهد شد.
به گفته وی این اعتبار به صورت سرمایه در گردش باید هرچه سریعتر در اختیار صاحبان کارخانههای روغنکشی زیتون قرار گیرد تا این کارخانهها در زمان خرید محصول دچار مشکل نشوند.
پیشتر مدیر صنایع غذایی و تبدیلی جهادکشاورزی گلستان، حدود ۲ هزار میلیارد ریال نقدینگی (سرمایه در گردش) موردنیاز کارخانههای فرآوری زیتون اعم از کنسروی و روغنی در استان گلستان برای خرید محصول پیشبینی کرده بود.
همچنین جهاد کشاورزی گلستان برآورد تولید ۱۵ هزار تُن زیتون در سال زراعی جاری در استان داشته است.
مطابق گزارش این اداره کل، در گلستان حدود ۲۰ واحد فرآوری زیتون با ظرفیت اسمی ۱۵ هزار و ۲۰۵ تُن در سال وجود دارد که اکنون این واحدها در حوزههای کنسروی و روغنی با ایجاد اشتغال برای ۱۲۶ نفر فعالیت دارند.
به گفته مهدی صفریپور رییس انجمن زیتونکاران گلستان، سال زراعی قبل زیتون کنسروی مرغوب در گلستان هر کیلوگرم ۳۵۰ هزار ریال و روغنی ۲۸۰ هزار ریال خریداری شد که به ترتیب نسبت به سال۹۰ حدود ۳۵ و ۲۲ برابر افزایش داشته است.
از میانه شهریورماه امسال برداشت زیتون کنسروی از باغات بارور استان گلستان در مناطق مرزی شهرستان گنبدکاووس آغاز شده است.
طبق گزارش مدیریت باغبانی جهادکشاورزی گلستان، در سال زراعی جاری، سطح باغات زیتون ایجاد شده ۷ هزار و ۵۳۱ هکتار بوده و از این سطح ۵ هزار و ۳۳۵ هکتار در سال جاری بارور هستند.
استان گلستان با داشتن اقلیم مناسب از قطبهای مهم تولید زیتون در کشور به شمار میرود که رتبه پنجم تولید این محصول را در میان استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
نظر شما