غفلت چندین ساله از احیای دیوار دفاعی گرگان؛ اولویت میراث فرهنگی گلستان توجه به مناطق کمتربرخوردار است
دیوار دفاعی گرگان

گنبدکاووس - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با تاکید بر تبدیل شهرستان‌های کلاله و مراوه‌تپه به مناطق گردشگری، گفت: اولویت فعالیت این مجموعه، زدودن غبار محرومیت از چهره مناطق کمتربرخوردار استان است.

به گزارش ایرنا، محمدجواد ساوری روز جمعه در دیدار با فرماندار کلاله با موضوع احیای دیوار تاریخی گرگان، اظهارداشت: کلاله با وجود داشتن ظرفیت‌هایی مانند دیوار تاریخی گرگان، مغفول واقع شده لذا با توجه به موافقت استاندار گلستان، اجرای پروژه‌ای که چند دهه به دلیل درگیری با بروکراسی اداری به تعویق افتاده، آغاز خواهد شد.

وی ضمن درخواست از فرماندار کلاله برای همکاری در جذب سرمایه گذار اجرای پروژه‌های این چنینی از میان افراد توانمند منطقه و خارج از استان، گفت: در صورت تمایل سرمایه‌گذار، در کوتاه‌ترین زمان ممکن مجوز بی‌نام برای احیا و مرمت دیوار و سایت گردشگری دیوار تاریخی گرگان آماده شده و پرداخت تسهیلات در سریع‌ترین زمان در اولویت قرار می‌گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان افزود: در هر کجا که احساس می‌کنید اداره و یا نهادی در راستای اجرای پروژه‌های سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در استان کارشکنی می‌کند اطلاع دهید تا پیگیری‌های لازم انجام شود.

غفلت چندین ساله از احیای دیوار دفاعی گرگان؛ اولویت میراث فرهنگی گلستان توجه به مناطق کمتربرخوردار است

ساوری تاکید کرد: زیرساخت‌های سرمایه گذاری در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گلستان وجود دارد و لازم است با ریل‌گذاری درست برای اجرای پروژه‌های شاخص مانند احیا و مرمت دیوار تاریخی گرگان اقدام شود.

به گزارش ایرنا، استاندار گلستان هم ۲۱ شهریور در دیدار با سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری در گرگان با اشاره به ضرورت حذف بروکراسی زاید فراروی بخش خصوصی گفت: یکی از اولویت‌های استان در جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی صدور مجوز بدون نام برای طرح‌های سرمایه‌گذاری باهدف تسهیل سرمایه‌گذاری است.

علی‌محمد زنگانه افزود: بافت تاریخی و دیوار بزرگ گرگان جزو میراث‌فرهنگی شاخص گلستان است که سرمایه‌گذاری و احیا و مرمت آن‌ها ظرفیت مهمی را برای جذب گردشگری فراهم می‌سازد.

به گزارش ایرنا، دیوار دفاعی، دیوار بزرگ گرگان یا دیوار سرخ که در برخی متون قدیمی با عنوان مار سرخ مطرح شده یکی از سه دیوار تاریخی جهان است.

این دیوار با طول حدود ۲۰۰ کیلومتر و عرض بین ۲ تا ۱۰ متر، با نام‌های سد اسکندر، سد انوشیروان، سد فیروز، دیوار دفاعی، قزل ییلان، قزل آلانگ و آلان(به زبان ترکمنی) هم در منابع جغرافیای تاریخی و سفرنامه‌ها نگارش شده است.

امروزه بقایای دیوار تاریخی از کرانه های شرقی دریای خزر تا ارتفاعات و دره های البرز شرقی در دامنه بیلی کوه (پارک ملی گلستان نزدیک روستای زاو در شمال شرقی شهرستان کلاله) قابل مشاهده است.

به گزارش ایرنا، قرار گرفتن کلاله در جوار پارک ملی گلستان و وجود دیوار تاریخی گرگان، پارک جنگلی آقسو و مراتع و جنگل‌های همجوار با مجموعه تفریحی چشمه زاو، زیارتگاه خالد نبی و قبرستان باستانی (مشترک با شهرستان مراوه تپه)، دره پنج شیر، کارگاه کاوشگری قره دیب، آتشکده یاساقلیق و تپه‌های باستانی، تالاب سولوک لی و ارتفاعات بیلی‌کوه، جنگل‌های طبیعی خدر اولیا، مرقد امام زاده عبدالله، سدهای بوستان و چمران، پارک لاله و مجموعه‌های پرورش اسب روستای صوفیان از جمله ظرفیت‌های گردشگری طبیعی و تاریخی این شهرستان ۱۳۰ هزار نفری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha