استاندار: ۱۴۰ هزار میلیارد ریال به واحدهای صنعتی استان مرکزی اختصاص یافت

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: ۱۴۰ هزار میلیارد ریال در سفر هیات دولت به این استان به واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل استان اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» شامگاه پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی افزود: این منابع مالی برای تامین سرمایه در گردش و سرمایه در ثابت این شرکت‌ها اختصاص یافته و امید است با تخصیص این اعتبارات گام موثری برای رفع مشکلات این واحدها برداشته شود.

وی ادامه داد: فعالیت‌ شرکت‌های تولیدی زیر ظرفیت اسمی مختص استان مرکزی نبوده بلکه در تمام کشور با این مسئله روبه رو هستیم.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در صورت افزایش تولید واحدهای صنعتی و تولیدی از ۵۰ درصد به ۱۰۰ درصد، اشتغال در کشور و استان بدون ایجاد واحد جدید تا دو برابر افزایش می یابد.

مخلص الائمه گفت: واحد تولیدی بزرگی در استان مرکزی وجود داشت که در گذشته هیات مدیره نداشت و مشکل این واحد در حال برطرف شدن بوده و با افزایش تولید در این واحد، زمینه تولید در بسیاری از واحدهای تعطیل استان نیز فراهم می شود.

وی با یادآوری برگزاری ستاد تسهیل به صورت هفتگی در استان مرکزی اظهار داشت: این استان در زمینه برگزاری نشست‌های ستاد تسهیل، تعداد مصوبات و اجرایی شدن این مصوبات رتیه دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌است.

استاندار مرکزی گفت: ۸۰ درصد مصوبات ستاد تسهیل در استان مرکزی اجرایی شده ولی مشکلات بسیار زیاد است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: با توجه به آغاز فرایند تصویب برنامه هفتم در کشور، برنامه ها و گزارش‌های دستگاه ها باید با نگاه به آینده تهیه و تدوین شود.

«علی اکبر کریمی» با یادآوری رتبه نخست استان مرکزی در زمینه تنوع تولید محصولات صنعتی در کشور افزود: این استان در سال‌های اخیر با پسرفت مواجه بوده و استان نتوانسته رتبه خود را در این زمینه حفظ کند.

وی ادامه داد: در زمینه رشد صنعتی در شهرستان استان مرکزی، رشد متوازن وجود نداشته و در چند شهرستان از جمله ساوه و زرندیه به دلیل فاصله ۵۰ کیلومتری با تهران و منع ایجاد واحدهای صنعتی در ۱۲۰ کیلومتری این شهر، رشد صنعتی را شاهد بودیم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وجود معادن در شهرستان محلات و عایق رطوبتی در شهرستان دلیجان نیز از جمله عوامل رشد صنعت در این شهرها بوده‌است.

کریمی خاطرنشان کرد: در مدت ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته به ندرت یک واحد تولیدی با ۵۰۰ اشتغال در شهرستان اراک ایجاد شده‌است.

وی ادامه داد: عدم ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی بزرگ در شهرستان اراک و کاهش میزان اشتغال کارخانجات بزرگ افزایش بیکاری در این شهر را به همراه داشته‌است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرک های صنعتی آنگونه که باید در استان مرکزی پیشرفت نداشته و شهرک صنعتی شماره چهار شهرستان اراک همچنان پس از ۱۵ سال بلا تکلیف باقی مانده‌است.

کریمی افزود: مصوبه ایجاد شهرک صنعتی شماره چهار اراک، ۱۵ سال پیش توسط هیات دولت مصوب شده و تاکنون مسئولان استان مرکزی نتوانسته اند این شهرک را ایجاد کنند.

وی ادامه داد: در زمینه عملکرد مدیریت شهرک های صنعتی استان مرکزی نقد جدی وجود دارد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شهرک های صنعتی برای خدمت رسانی به تولید ایجاد شده اند و نباید به بنگاه املاک تبدیل شود و نگاه آن به زمین بوده و از طریق زمین کسب در آمد کند.

کریمی بیشترین افزایش قیمت زمین را مربوط به شهرک صنعتی خیرآباد اراک عنوان کرد و گفت: زمین در شهرک استان از در سال جاری نسبت به سال ۹۹ حدود ۲ تا چهار برابر افزایش یافته‌است.

وی ادامه داد: در پایان سال مالی ۱۰ ها میلیارد تومان در حساب شرکت شهرک های صنعتی استان باقی مانده  در صورتی که شهرک های صنعتی استان نیازمند زیر ساخت هستند و شرکت شهرک های صنعتی استان ۳۰ میلیارد تومان به شرکت شهرک های صنعتی یکی از استان‌ها قرض می دهد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید برای جذب سرمایه گذار در شهرک های صنعتی منابع مالی در این شهرک ها هزینه کرده و زمین را با قیمت ارزانتر در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: حدود دو هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت می کنند که ۷۰ درصد این واحدها با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند و باید فکری برای این واحدها انجام شود.

«حسن آصفری» افزود: تامین مواد اولیه، بیمه تامین اجتماعی و محیط زیست از جمله مشکلات واحدهای تولید استان مرکزی بوده و باید وقت بیشتری برای فعال سازی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل استان گذاشته شود.

وی ادامه داد: مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی استان مرکزی در پتروشیمی و سولفات سدیم این استان تولید می شود ولی یک ریال ارزش برای اراک نداشته و خارج از استان حمل می شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نباید آلودگی شرکت آلومینیوم اراک برای مردم این شهرستان باشد و صنایع استان در شهرک های صنعتی معطل مواد اولیه باشد.

آصفری ادامه داد: دولت اراده برای رفع مشکلات صنایع داشته و در مردم امید ایجاد کرده و اگر در این دولت مشکل صنایع برطرف نشود این واحدها در دولت های بعدی با مشکل مواجه می شوند.

مدیرکل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان با تولید هفت هزار و ۹۰۰ قلم کالا در واحدهای تولیدی و صنعتی رتبه نخست را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌است.

«علی جودکی» افزود: ۵۸ ماده معدنی از معادن کشور استخراح می شود که ۳۸ ماده آن در استان مرکزی وجود دارد.

وی ادامه داد: استان مرکزی در حوزه بازرگانی رتبه هشتم را در کشور داشته و این استان با تحقق صادرات یک و نیم میلیارد دلار رتبه ششم را در این زمینه به خود اختصاص داده‌است.

مدیر کل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۲۰ شهرک صنعتی، ۱۸ ناحیه و ۱۰ قطب صنعتی در این استان وجود دارد.

جودکی گفت: ۶۱۶ فقره معدن در استان مرکزی وجود دارد که ۴۱۱ فقره این معادن فعال بوده و بقیه غیر فعال هستند.

وی ادامه داد: دو هزار و ۷۶۰ واحد تولید با ۶۵۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان مرکزی وجود دارد که این واحدها ۱۱۳ هزار و ۴۷۱ نفر اشتغال در استان ایجاد کرده اند.

مدیر کل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی اظهار داشت: این استان از نظر موقعیت جغرافیایی در نقطه‌ای از کشور قرار گرفته که تقاضای سرمایه گذاری در استان ریاد است.

جودکی گفت: اکنون در شرق استان مرکزی با انباشت واخدهای صنعتی و در غرب استان با فقر این واحدها روبه رو هستیم و پیش نهاداتی برای رفع این مشکل در برنامه هفتم توسعه ارایه شده‌است.

وی ادامه داد: توسعه شهرک های صنعتی از جمله نیازهای استان مرکزی بوده و اکنون زمین برای واگذاری در این شهرک ها وجود نداشته و ایجاد زیر ساخت ها افزایش جذب سرمایه گذار در استان را به همراه دارد.

مدیرکل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی نوسازی و بازسازی خط تولید را از جمله نیازهای واحدهای تولیدی استان عنوان کرد و گفت: بازسازی و نوسازی ماشین آلات خط تولید افزایش تولید و قدرت رقابت پذیری محصولات تولیدی را به همراه دارد.

جودکی خاطرنشان کرد: اکنون صنایع در شرق استان مرکزی و شهرهای ساوه و زرندیه با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند و این مهم موجب ورود زنان در این واحدها شده‌است.

وی ادامه داد: تلاش برای تربیت نیروی کار ماهر از طریق دانشگاه ها و فنی و حرفه ای از جمله اقدامات این اداره کل برای تامین نیروی ماهر در این شهرستان ها است.

مدیرکل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی با یادآوری غیر فعال بودن ۲۱۱ معدن استان گفت: با توجه به قرار گرفتن برخی معادن استان در نزدیکی روستاها اعتراضات و معترضین محلی از جمله عوامل تعطیلی این معادن بوده و اکنون ۲۰۰ پرونده مفتوح در دادگستری های استان در خصوص معادن استان وجود دارد.

جودکی عدم به صرفه بودن استحصال مواد معدنی و نبود خریدار مواد معدنی را از دیگر عوامل تعطیلی این معادن عنوان کرد.

وی ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه با معادن بزرگ استان مرکزی مقرر شده است به‌روز رسانی(اورهال)ماشین آلات معدنی به شرکت هپکو اراک واگذار شود.

مدیرکل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی حقوق دولتی معادن استان در سال گذشته را ۳۳۷ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: جذب ۱۵ درصد این منابع در استان نیازمند مکاتبه رئیس سازمان برنامه و بودجه استان دارد.

جودکی ادامه داد: ۸۹ درصد واردات به استان مرکزی را ماشین آلات و مواد اولیه خط تولید تشکیل می دهد.

وی افزود: شاخص صادرات استان مرکزی در سال گذشته یک میلیارد و ۵۰ میلیون دلار بود که یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار کالا در این مدت از استان به خارج از کشور صادر شد.

مدیرکل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی گفت: شاخص صادرات در سال جاری برای این استان یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار تعیین شده که پیش بینی می شود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کالا در سال جاری از استان به خارج از کشور صادر شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: شهرستان های خنداب، نوبران ساوه، شازند، فراهان، کمیجان و بخش مرکزی شهرستان خمین از جمله مناطق محروم استان بوده و ایجاد واحدهای تولیدی در این مناطق تخفیفاتی برای این واحدها به همراه داشت.

«علیرضا حیدری تفرشی» افزود: اکنون تفرش و خرقان جزء مناطق محروم بوده و بقیه حذف شده اند که این مهم نیازمند پیگیری توسط مسئولان استان مرکزی دارد.

وی ادامه داد: ۳۴۰ هکتار زمین در شهرک های صنعتی استان مرکزی واگذار شده و با توجه به زمان بر بودن ایجاد زیر ساخت های مناسب برای واحدهای تولیدی نیاز است زیر ساخت های موجود استان حفظ شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی یاد آور شد: ۱۵۰ هکتار زمین امسال در شهرستان اراک خلع ید شده و دیدگاه بنگاه داری برای واگذاری زمین به واحدهای تولیدی در این شرکت وجود ندارد.

۳۸ شهرک و ناحیه صنعتی در استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha