۳۰ شهریور ۱۴۰۱، ۱۳:۴۲
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 84893091
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیماران آلزایمر و چگونگی مراقبت از آنها

زنجان- ایرنا - کارشناس میانسالان و سالمندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان دانستن روش‌های درست مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر را مهم دانست و گفت: بیماران مبتلا به آلزایمر نیاز به مراقبت دارند که روشهای درست می‌تواند در روند مراقبت از آنان مؤثر باشد.

رحیمه حسین خانی روز چهارشنبه به مناسبت ۳۰ شهریور روز جهانی آلزایمر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری آلزایمر یک اختلال پیشرونده مغزی که است به تدریج حافظه، مهارت‌های کلامی و غیرکلامی، توانایی تعامل اجتماعی، قضاوت و استدلال و فعالیت‌های روزمره فرد مبتلا را مختل می‌کند.

وی اضافه کرد: در این بیماری فرد با از دست دادن فعالیت شناختی خود از مرحله استقلال به مرحله وابستگی کامل اعضای خانواده یا مراقبت کنندگان می‌رسد.

این کارشناس با اشاره به اینکه بیماری آلزایمر، موجب مرگ پیش رونده سلولهای عصبی در نیمکره های مغز می شود گفت: آلزایمر ششمین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شود و در این میان  پیشرفت بیماری می تواند از ۸ تا ۲۰ سال به طول بکشد که بستگی به جریانات منحصر به فرد زندگی شخصی و وضعیت سلامتی بیمار دارد. البته به رغم از بین رفتن سلول های عصبی در مغز برخی از عملکردهای مغزی باقی می مانند.

حسین خانی با اشاره به اینکه مراحل پیشروی بیماری آلزایمر شامل سه مرحله ابتدایی تا خفیف، مرحله متوسط، مرحله حاد، افزود: عملکردهای مغزی‌ فرد مبتلا به تدریج از دست می‌رود و بیمار از خیلی لحاظ، رفتارهای کودکانه از خود نشان می دهد.

وی با اشاره به اینکه در مرحله ابتدایی تا خفیف (که بطور معمول سه تا ۵ سال طول می کشد) اولین ناحیه‌ای که در آن سلولهای عصبی آسیب می بینند ناحیه مربوط به حافظه در مغز است اظهار داشت: اما چون قضاوت، استدلال و مهارت های اجتماعی همچنان عملکرد طبیعی دارند فرد می تواند تدابیر جبرانی را برای مقابله با مشکلات حافظه اتخاذ کند در نتیجه فرد در این مرحله بطور کامل طبیعی به نظر می آید و اغلب به پزشک مراجعه نمی‌کند.

وی در ادامه به پیشرفت بیماری در مرحله متوسط اشاره کرد و گفت: این مرحله نیز بطور معمول یک دوره ۳ تا ۵ ساله را شامل می شود، که موج تخریب، سلولهای عصبی سراسر مغز را می گیرد با شدت یافتن بیماری و آغاز مرحله حاد فرد توانایی‌ خود را در تعامل درست با دیگران از دست می‌دهد، در این مرحله مهارت‌های قضاوت کردن؛ استدلال و دیگر مهارت‌های اجتماعی فرد نیز از بین می رود.

کارشناس سالمندان  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: از جمله این روش ها می توان به جریان از دست رفتن حافظه کوتاه مدت اشاره کرد که می توانیم عکس هایی را پیدا کنیم و از آنها بپرسیم که با دیدن این عکس ها یاد چه خاطراتی می‌افتند. این کار به تقویت حافظه بلند مدت آنها کمک شایانی می‌کند.

حسین خانی افزود: یکی از روشهایی که می‌تواند به افراد در مراقبت از بیمارانی که دچار آلزایمر شدند کمک کند این است که همیشه در جریان آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به بیماری باشند و این اطلاعات را به سایر اعضای خانواده و مراقبین او نیز منتقل کنند.

وی اظهار داشت: بیماری آلزایمر تنها حافظه شخص را از وی ربوده و نه عقلش را، باید احترام و عشق را در تمام مراحل بیماری به وی ارزانی کرد و در مراقبت از بیمار، از دیگر اعضای خانواده یا مراقبین کمک گرفت و به نوبت از او مراقبت کرد، چرا که سلامتی مراقب نیز بسیار مهم است.

گفتنی است که ۲۱ سپتامبر سال، ۲۰۲۲برابر با ۳۰ شهریور روز جهانی آلزایمر نام گذاری شده است.

روز جهانی آلزایمر فرصت مناسبی است برای آنکه راه‌های جدیدی برای مبارزه با عوارض این بیماری پیدا کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha