عماد آیدانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: همچنین هزار و ۵۸۵ شرکت خلاق در کل کشور از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مجوز فعالیت دارند که باز هم براساس شاخص جمعیتی استان به کل کشور، گلستان باید دارای ۳۸ شرکت خلاق باشد، اما تعداد آنها اکنون ۱۵ واحد است.
وی با بیان این که گلستان از نظر صنایع خلاق ظرفیت بالایی دارد که در کشور کمنظیر است، بیان کرد: با وجود قانون دانشبنیانی، که برای استانی همچون گلستان ظرفیت مناسبتری را ایجاد کرده، میتوان شرکتهای دانشبنیان نوع سه را گسترش داد و تعداد شرکتهایی که از مزایای دانشبنیانی میتوانند بهرهمند شوند را افزایش داد.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری بنا به فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از تولید، اشغال آفرینی و دانش بنیان، در گلستان با حمایتهایی که استاندار از این حوزه دارد، باید روندهای ناقص اصلاح شود و به سمت رفع مشکلات شرکتهای دانشبنیان و همافزایی دستگاههای اثرگذار در این حوزه و ارتقا بهرهوری با توجه به دانش موجود برویم.
دستیار ویژه استاندار گلستان در امور فناوری و دانشبنیان گفت: استفاده از دانش و علم و نفوذ این دانش در جامعه و تجاریسازی دانش را میتوان دانشبنیانی خواند و این مفهوم فرهنگی زمانی در جامعه رشد پیدا خواهد کرد که همه ارکان جامعه شرایط را برای پذیرش آن آماده کرده باشند.
آیدانی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود در حوزه خلاقیت و دانشبنیانی باید همه اعضای اکوسیستم نوآوری و فناوری استان تلاش بیوقفه داشته باشند.
وی تاکید کرد: اگر قرار است به رشد هشت درصدی در اقتصاد برسیم بدون شک با افزایش شرکتهای دانشبنیان و نقش آنها در اقتصاد این اتفاق خواهد افتاد، زیرا توسط این شرکتها هزینه تولید کمتر میشود و بهرهوری به عنوان یکی از مسائل مهمی که باید به آن توجه شود افزایش خواهد یافت و از سوی دیگر کیفیت هم که یکی دیگر از ویژگیهای مهم تولیدات دانشبنیان محسوب میشود، افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: محصولات دانشبنیان گلستان توانایی رقابتپذیری در بازارهایا جهانی را دارند که با تولید انبوه محصولات رقابتپذیر میتوان در افق ۱۴۰۴ تولید ناخالص استان را به ۲۵۰ هزار میلیارد ریال (۲۵۰ همت) برسانیم که این مساله شدنی است.
دستیار ویژه استاندار گلستان در امور فناوری و دانشبنیان گفت: گلستان با توجه به ظرفیتهایی که در این حوزه دارد، باید در مسیر اشتغال دانشبنیان به این ظرفیتها توجه و برای آنان برنامهریزی کندو
آیدانی با تاکید بر این که دستگاههای اجرایی نیز باید بستههای پیشنهادی تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین براساس شاخصههای تولیدی و دانشبنیانی را طراحی کنند، ادامه داد: از آنجایی که کشاورزی محور توسعه استان است، لازم است در این حوزه به بهرهوری و بهبود شاخصهای تولید توجه شود و مراکز علم و فناوری استان باید ظرفیتها و فرصتهای استان را در این بخش و براساس آن بستههای سیاستگذاری در حوزه تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین را احصا و براساس آن برنامه داشته باشند.
وی اضافه کرد: گلستان یکی از قطبهای کشاورزی است و در تولید بذرهای جدید، مکانیزاسیون کشاورزی، امنیت غذایی، آبیاری نوین، افزایش درآمد کشاورزی و افزایش بهرهوری در محصولات پایه کشاورزی، خوراک دام و دانههای روغنی و غیره باید حرکت تحولی داشته باشد که همه این موارد منجر به تولیدات دانشبنیان و ارتقاء شرکتهای دانشبنیانی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ۴۷ درصد جمعیت استان را روستائیان تشکیل میدهند و روستاها یکی از ظرفیتهای مهم استان میشوند، لذا ورود فناوریهای نوین و پلتفرمهای روستایی یک نیاز ضروری برای گلستان تلقی میشود.
دستیار ویژه گلستان در امور فناوری و دانشبنیان ادامه داد: شناسایی نیازهای فناورانه و نوآورانه روستاها و از طرفی تجمیع و شناسایی ظرفیتهای موجود در حوزه روستایی و ارتباط بین این دو توسط رویدادهای مختلف و ایجاد یک مرکز نوآوری روستایی، از اقداماتی مهم برای پیوست دانشبنیانی برای روستاها است که مورد استقبال استاندار قرار گرفته است.
سرگردانی فناوران در کوچههای طولانی اخذ مجوز پذیرفتنی نیست
آیدانی افزود: گلستان از نظر هوش و استعداد نیروی انسانی جزو ۱۰ استان برتر کشور است و مهمترین رکن در اقتصاد دانشبنیان توجه به این ظرفیتهای بینظیر استان است.
وی بیان کرد: امروز پذیرفته نیست که فناوران ما در کوچههای طویل اخذ مجوز سرگردان باشند و برای حل این موضوع همه نهادها و دستگاهها باید به درگاه اخذ مجوزها متصل باشند.
وی خاطرنشان کرد: ستاد اقتصاد دانشبنیان استان با ایجاد کارگروههای مختلف با هدف توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان و فناور و نخبگان از لحاظ موارد مختلف از جمله تامین زیرساختها و صدور مجوزها، تامین مالی و تبلیغات، توسعه بازار و اقدامات حمایتی و دانشبنیانی و اشتغال و موارد دیگر سعی در رفع مشکلات شرکتها و تسهیل عملکرد آنها را دارد.
آیدانی با بیان اینکه در توزیع منابع برای شرکتهای دانشبنیان و فناور، عدالتمحوری را لحاظ کردیم، گفت: در حوزه بینالملل ارتباط با همسایگان و کشورهای حوزه آسیای میانه بسیار ضروری است و باید از ظرفیت مرکزی چون انجمن بینالمللی پارکهای علم و فناوری و انجمن پارکهای علم و فناوری آسیا استفاده کرد.
دستیار ویژه استاندار گلستان در امور علمی و فناوری یادآور شد: این عضویت نباید تنها به پرداخت حق عضویت معطوف باشد، بلکه باید ارتباط در این حوزه را تقوی کنیم.
وی تصریح کرد: امروز مراکز علم و فناوری ما باید به سمت برنامههای اصولی و کارشناسی شده بروند و باید از برنامههای غیراصولی و نمایشی دست بکشند و منابع بیتالمال باید دقیق هزینه شود، که در غیر این صورت همچون گذشته دچار مشکلات مختلف خواهیم بود.
نظر شما