موسی آهنگری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این اراضی شامل زمین های پایاب سد، باغی و زراعی است که ۸۵ درصد هزینه های آن را دولت در قالب تسهیلات بلاعوض آبیاری نوین پرداخت کرده است.
وی افزود: اینک نیز متقاضیان اجرای طرح های آبیاری نوین در صورت ارایه درخواست به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پس از طی مراحل تایید طرح، تامین اعتبار می شوند.
آهنگری یادآور شد: براساس آخرین آمارها یکهزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی رازوجرگلان مجهز به آبیاری نوین است که از این میزان ۹۶۲ هکتار مربوط به اراضی پایاب سد غلامان و ۴۷۰ هکتار نیز مربوط به پایاب سد چندیر جرگلان است.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم در راستای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در یکسال اخیر اقدامات خوبی انجام داده است، گفت: یکی از اولویتهای اداره جهاد کشاورزی با توجه به کمبود منابع آبی توسعه سامانههای نوین آبیاری در اراضی کشاورزی این شهرستان مرزی است.
مدیر جهاد کشاورزی رازوجرگلان تصریح کرد: کشت و آبیاری به روش سنتی، با توجه به کم آبی و پایین بودن بهرهوری در تولید محصول، خسارتبارتر از خشکسالی است در حالی که اجرای سامانه های نوین آبیاری علاوه بر بالا بردن راندمان بخش کشاورزی و افزایش محصول می تواند باعث استفاده بهینه از نعمت خدادادی آب شود.
آهنگری گفت: در روش های آبیاری نوین آب به صورت بارانی و یا قطره ای توسط نیروی پمپ به مزارع هدایت می شود به گونه ای که با استفاده از آب محدود موجود، می توان سطح بیشتری از اراضی را کشت کرد.
سالانه بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان رازوجرگلان به کشت محصولات آبی و ۱۹ هزار هکتار نیز به کشت محصولات دیم اختصاص می یابد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزاز است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است.
این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۷۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.
نظر شما