**آیتالله رئیسی چهارشنبه به ازبکستان میرود
رئیس جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه این هفته - ۲۳ شهریور - در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان به ازبکستان سفر می کند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی به دعوت رسمی همتای ازبکستانی خود در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی، به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، به شهر تاریخی سمرقند سفر میکند.
رئیس جمهور در این سفر پس از استقبال رسمی از سوی رئیس جمهور ازبکستان، ملاقاتی خصوصی با شوکت میرضیایف همتای ازبکستانی خود خواهد داشت و مقامات دو کشور در حضور روسای جمهور چند سند همکاری امضا خواهند کرد.
رئیسی همچنین با حضور و سخنرانی در بیست و دومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در روزهای پنجشنبه و جمعه - ۲۴ و ۲۵ شهریور - در سمرقند برگزار خواهد شد، با سران کشورهای شرکت کننده در این اجلاس نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد.
سران ۱۵ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در اجلاس آتی این نهاد اقتصادی شرکت می کنند که تاکنون علاوه رییس جمهوری ایران، حضور روسای جمهور چین و روسیه نیز در این اجلاس قطعی شده است.
ژانگ مینگ دبیر کل سازمان همکاری شانگهای بیستم شهریور ماه اعلام کرد که سران کشورهای عضو در این اجلاس یادداشت تعهدات طرف ایرانی در رابطه با پیوستن به این سازمان را امضا خواهند کرد و پس از آن ایران به تعهدات مربوطه عمل کرده و روند دستیابی کامل به این سازمان را تکمیل خواهد کرد.
در نشست سال گذشته سران سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه تاجیکستان که با حضور رییس جمهور کشورمان برگزار شد، اعضای این نهاد تصمیم گرفتند که روند پذیرش ایران به عضویت کامل سازمان را آغاز کنند.
صدیر جباراُف رئیس جمهوری قرقیزستان ماه جاری پیش نویس تفاهم نامه تعهدات ایران به منظور دستیابی به وضعیت عضویت در سازمان همکاری شانگهای را امضا کرد. در پیش نویس این سند آمده است که ایران متعهد می شود به همه معاهدات و اسناد بین المللی که در چارچوب سازمان همکاری شانگهای مصوب شده، پایبند باشد.
ایران همچنین متعهد می شود از تاریخ دریافت اطلاعیه دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای، حداکثر تا ۱ دسامبر ۲۰۲۲ به منشور، کنوانسیون مبارزه با تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی شانگهای مورخ ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ و پروتکل های آن ملحق شود.
پذیرش عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای یکی از مهمترین اتفاقات در عرصه روابط خارجی ایران محسوب میشود. ایران سالها عضو ناظر این سازمان منطقهای بود و با پذیرش عضویت دائم ایران از سوی اعضای آن سیاست خارجی از ظرفیتها و امکانات جدیدی بهره مند میشود.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای (PRC) توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
هشت کشور هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.
چهار کشور افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران و مغولستان در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظر و شش کشور شامل جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا شرکای گفت و گوی سازمان همکاری شانگهای هستند.
**رئیس خزانه داری آمریکا به خطر افزایش قیمت نفت در زمستان اعتراف کرد
جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا عصر یکشنبه اعتراف کرد که ممکن است آمریکاییها پس از کاهش واردات نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا شاهد افزایش قیمت نفت در زمستان باشند.
یلن توضیح داد که تعیین سقف برای قیمت نفت روسیه به منظور کاهش درآمد مسکو و در عین حال حفظ عرضه نفت روسیه به بازار جهانی برای پائین نگه داشتن قیمت جهانی نفت خواهد بود.
وزرای دارایی گروه ۷ (کشور صنعتی) ۱۱ شهریور با اعمال سقف قیمتی بر فروش نفت روسیه موافقت کردند و نهادهایی را که به کشتیها خدماتی مانند بیمه و فروش نفت با قیمت بالاتر دهند را تهدید به تحریم و برخورد کردند.
این اقدام از سوی این هفت کشور به منظور کاهش درآمد مسکو و توانایی آن برای تامین مالی عملیات نظامی ویژه در اوکراین پیشنهاد شد با این حال، مشخص نیست که آیا این اقدام پیشنهادی تأثیر واقعی بر روسیه خواهد داشت یا خیر زیرا کرملین اعلام کرد که تصمیم گیری در مورد اینکه مسکو نفت خود را به چه قیمتی بفروشد، به آمریکا یا هیچ کشور دیگری بستگی ندارد.
نیکلای شولگینوف وزیر انرژی روسیه بار دیگر تاکید کرد که روسیه به قیمت تعیین شده توسط کشورهای غربی، نفت به خارج از کشور نخواهد فروخت.
جنگ غرب علیه درآمد نفت روسیه در زمانی اتفاق میافتد که قیمت نفت خام در حدود ۱۰۰ دلار در هر بشکه مانده است و همچنان باعث افزایش تورم در کشورهای توسعهیافته میشود.
قیمت بالای نفت باعث افزایش قیمت سوخت و انواع خدمات حمل و نقل در اروپا، آمریکا و دیگر نقاط جهان شده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
https://irna.ir/xjKwY۶
**۳نظامی ترکیه در شمال عراق کشته شدند
وزارت دفاع ترکیه یکشنبه شب از کشته شدن ۳ نظامی این کشور در شمال عراق خبر داد.
وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد، این سه نظامی ترکیه در جریان عملیات «پنجه – قفل» طی درگیری با نیروهای پ. ک. ک در شمال عراق کشته شدند.
ارتش ترکیه تقریبا روزانه مناطقی از شمال عراق را با توپخانه، هواپیما و بالگرد هدف قرار میدهد.
حملات هوایی و زمینی ترکیه به عراق در چند ماه اخیر با دستاویز مقابله با گروه مسلح موسوم به حزب کارگران کردستان ترکیه "پ. ک. ک" شدت یافته و در مرگبارترین حمله چندی پیش ارتش ترکیه مرکز گردشگری «پرخ» در مدیریت «زاخو» از منطقه «باتیفا» اقلیم کردستان عراق را با توپخانه هدف قرار داد که موجب کشته شدن ۹ گردشگر و زخمی شدن ۲۲ نفر دیگر شد.
در پی این حمله اعتراضها و موج محکومیتها علیه ترکیه در عراق به اوج رسید و بسیاری از سیاستمداران و چهرهها و نخبگان در کنار فعالان شبکههای اجتماعی این اقدامات ترکیه را محکوم کردند.
در همین خصوص شهروندان خشمگین عراقی آن زمان با حمله به دفتر صدور روادید ترکیه در نجف اشرف و چند شهر دیگر آن را تعطیل کردند و پرچم ترکیه را پایین کشیدند.
دولت عراق تاکنون بارها از ترکیه خواسته است تا به نقض حاکمیت این کشور پایان داده و نیروهای خود را از شمال عراق خارج کند.
**فشار کمرشکن تورم آمریکا بر اقشار کم درآمد
تورم در آمریکا در سال جاری تقریباً با سریعترین سرعت در ۴۰ سال اخیر در حال افزایش بوده که منجر به مخارج مصرفی سرسام آور و هزینههای بالاتر برای غذا، اجاره، مراقبتهای پزشکی و سایر ملزومات شده و فشار کمرشکنی را بر اقشار کم درآمد وارد کرده است.
انتظار میرود روز سهشنبه دولت آمریکا گزارشی ارائه دهد که افزایش قیمتها در ماه مرداد در مقایسه با سال گذشته کند شده است که عمدتاً به دلیل کاهش مداوم قیمت گاز است اما قیمت سایر اقلام به ویژه مواد غذایی به سرعت در حال افزایش است.
بهطور کلی، اقتصاددانها بر خلاف نظر دولت آمریکا برآورد میکنند قیمتهای مصرفکننده در ماه مرداد در مقایسه با سال گذشته ۸.۱ درصد افزایش یافته است که طبق آمار موسسه فکت ست نسبت به ۸.۵ درصد تورم سر به سر در تیرماه، کاهش نامحسوسی نشان میدهد.
بر اساس نظرسنجی از بیش از ۱۵۰۰ کسب و کار کوچک توسط شرکت گلدمن ساکس (Goldman Sachs ۱۰۰۰۰ Small Business Voices) ۹۷ درصد از صاحبان مشاغل کوچک میگویند فشار تورمی مشابه یا بدتر از سه ماه قبل است. همچنین ۶۵ درصد آنها قیمتها را برای جبران هزینههای بالاتر افزایش دادهاند و ۳۸ درصد میگویند که به دلیل افزایش قیمتها شاهد کاهش تقاضای مشتریان خود بودهاند.
یکی از کافه داران بروکلین نیویورک میگوید که تقریبا نیمی از مشتریان دائمی خود را از دست داده است.
همچنین مدیر تعمیرگاه خودرو و دیزل در ماریون ایلینوی میگوید مشتریان تعمیراتی را که فوری نیستند و یا تهیه لاستیکهای جدید را به تعویق میاندازند.
وی میگوید: «در حال حاضر اوضاع افتضاح است زیرا هزینهها سریعتر از آنچه من میتوانم به آن برسم افزایش مییابد. با گذشت زمان امیدوارم اقتصاد آمریکا بهتر شود و مردم بودجه بهتری داشته باشند و وضع درآمدشان تغییر کند.»
یکی از مدیران فروشگاه خرده فروشی معروف والمارت نیز میگوید: "ما ا احساس میکنیم مردم خیلی خریدهایشان را کنار گذاشتهاند. آنها اکنون فقط به فکر تامین هزینه غذا و گرمایش خود هستند."
**رئیس شاباک از افزایش ۳۰ درصدی تیراندازی علیه صهیونیستها خبر داد
رئیس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) یکشنبه شب از افزایش ۳۰ درصدی تیراندازی در کرانه باختری علیه صهیونیستها خبر داد.
«رونن بار» گفت: در مقایسه با سال گذشته عملیات تیراندازی ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. تشکیلات خودگردان فلسطین نیز برای جلوگیری از این عملیاتها اقدامات کافی انجام نمیدهد.
وی افزود: ما امسال در مقایسه با ۹۸ مورد تیراندازی در سال ۲۰۲۱ و ۱۹ مورد در سال ۲۰۲۰، با بیش از ۱۳۰ عملیات تیراندازی مواجه بودیم.
رئیس شاباک همچنین با طرح این ادعا که در سال جاری ۳۱۲ حمله بزرگ را خنثی کرده است، گفت که نظامیان صهیونیست بیش از ۲ هزار نفر را دستگیر کردهاند.
پیش تر کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرده بود، نیروهای نظامی این رژیم برای انجام عملیات گسترده در کرانه باختری آماده میشوند.
رژیم صهیونیستی هم اکنون به شدت نسبت به متشنج شدن اوضاع در کرانه باختری در ترس و وحشت بسر میبرد و برای به کنترل درآوردن اوضاع در منطقه تمام تلاش خود را میکند.
در همین خصوص بنی گانتس وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه اظهار داشت که این رژیم به حملات خود علیه کرانه باختری شدت خواهد بخشید و شمار نیروهایش را در این منطقه افزایش خواهد داد.
به نوشته رسانههای گروهی فلسطینی، شهرک صهیونیست نشین "کرمی تسور" چندی پیش از سوی چند فلسطینی هدف تیراندازی قرار گرفت و همچنین پست ایست بازرسی "عطاره" واقع در شمال رام الله با بمبهای دست ساز هدف حمله قرار گرفت.
**حمایت آمریکا از اتهام زنی دوباره آلبانی علیه ایران
وزارت خارجه آمریکا در پی اتهام زنی دوباره آلبانی علیه ایران و توطئههای گروهک تروریستی "منافقین" برای قطع روابط دولت آلبانی با ایران، بار دیگر از این اتهام زنی بی پایه و اساس حمایت کرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز یکشنبه به وقت محلی مدعی شد حمله سایبری ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) در پی حمله سایبری ۱۵ جولای به آلبانی انجام شده و آن را به شدت محکوم میکنیم.
وی تصریح کرد ما به همکاری با آلبانی و دیگر شرکای خود برای تقویت دفاعی سایبری آنها و پاسخگو کردن عوامل این حملات ادامه خواهیم داد.
وزارت کشور آلبانی روز شنبه ادعا کرد که یک سامانه مرزی آن مورد حمله سایبری از جانب همان منبع ایرانی قرارگرفته که به تازگی موجب قطع روابط سیاسی ۲ کشور شده است.
بیانیه وزارت کشور آلبانی حاکیست که در پی حمله به سامانه ثبت ورود و خروج در ۲ گذرگاه مرزی پلیس آلبانی، همه سامانههای دولتی شامل سامانه کلی مدیریت اطلاعات برای ثبت ورود و خروجها در گذرگاههای مرزی به صورت موقت بسته شده است.
رسانههای محلی از ایجاد صفهای طولانی در دستکم ۲ گذرگاه مرزی در جنوب این کشور خبر دادهاند.
تیرانا ادعا کرده که نتایج اولیه نشان میدهد این تهاجم از سوی همان منبع حمله ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر ماه) بوده که منجر به تصمیم چند روز پیش تیرانا به قطع روابط دیپلماتیک با تهران شده است.
آلبانی که عضو ناتو است به تازگی روابط دیپلماتیک با ایران را قطع و کارکنان سفارتخانه کشورمان را اخراج کرد.
این نخستین مورد اعلام شده قطع روابط دیپلماتیک بر سر حمله سایبری به شمار میرود.
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه به وقت محلی در بیانیهای با اعلام این مطلب ادعا کرد امروز دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری، وزارت اطلاعات و امنیت ایران و وزیر اطلاعات این کشور (سید اسماعیل خطیب) را به دلیل انجام فعالیتهای سایبری علیه ایالات متحده و متحدانش در فهرست تحریم قرار داده است.
این نهاد آمریکایی در تداوم اتهام زنیهای بی پایه و اساس واشنگتن در روزهای اخیر درباره ادعای حمله سایبری به آلبانی از سوی ایران مدعی شد: در جولای ۲۰۲۲ تهدیدهای سایبری که ارزیابی میشود تحت حمایت ایران و وزارت اطلاعات بوده باعث ایجاد اختلال در سامانههای کامپیوتری دولت آلبانی شد و این دولت را وادار کرد خدمات آنلاین دولتی را برای شهروندان خود متوقف کند.
این در حالی است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنجشنبه در ادامه اتهام زنی بی اساس غرب علیه ایران، حمله سایبری اخیر علیه آلبانی را که دولتهای واشنگتن و تیرانا مدعیاند تهران در آن دست داشته است، محکوم کرد.
همچنین استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به اتهام زنی بی پایه و اساس آمریکا و آلبانی علیه ایران اعلام کرد که سازمان ملل اطلاعات مستقلی درباره حمله سایبری به آلبانی در اختیار ندارد.
وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه در واکنش به اقدام ضدایرانی دولت آلبانی، با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری در مجامع چندجانبه و بینالمللی در راستای تدوین ضوابط و قاعده مند کردن این حوزه، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساختهای حیاتی سایر کشورها را مردود و محکوم میکند.
پس از اخراج گروهک تروریستی منافقین از عراق، این گروهک به دستور آمریکا و با هماهنگی دیگر اعضای ناتو به آلبانی مهاجرت کرد تا بتواند از آنجا به جاسوسی و اقدامات خرابکارانه علیه مردم ایران ادامه دهد.
منافقین هر ساله اجلاسی را با دعوت از چهرههای ضد ایرانی به تیرانا برگزار میکرد تا اینکه اجلاس امسال این سازمان بنا به دلایل امنیتی لغو شد.
**گفت وگوی فرمانده سنتکام و وزیر دفاع مصر
منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) با وزیر دفاع مصر دیدار و درباره همکاریهای نظامی گفت وگو کردند.
«مایکل کوریلا» فرمانده سنتکام در سفر به مصر با «محمد زکی» وزیر دفاع مصر دیدار و گفت وگو کرد.
براساس این گزارش، دو طرف در خصوص همکاریهای نظامی مشترک و راههای گسترش این همکاریها گفت وگو کردند.
فرمانده سنتکام در این دیدار نقش محوری مصر در تحقق امنیت، ثبات و توازن در منطقه را ستود و بر عمق روابط دوجانبه واشنگتن و قاهره تأکید کرد.
کوریلا همچنین با «اسامه عسکر» رئیس ستاد جنگ نیروهای مسلح مصر نیز دیدار و درباره راههای تقویت همکاریهای مشترک در زمینه آموزش و تبادل تجارب بین نیروهای مسلح دو کشور صحبت کرد.
حدود دو هفته پیش نیز فرمانده سنتکام با بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیدار و گفت وگو کرده بود.
کوریلا اوایل ماه گذشته میلادی نیز به اردن سفر کرده بود و با عبدالله دوم شاه این کشور در أمان درباره همکاریهای نظامی میان دو کشور گفت وگو کرده بود.
**انتخابات سوئد؛ رقابت شانه به شانه دو حزب اصلی
رقابت تنگاتنگ انتخابات مجلس سوئد به نحوی پیش میرود که نتایج قطعی آن و اعلام برندهاش تا لحظه آخر در هالهای از ابهام خواهد بود.
تاکنون ۹۳ درصد حوزههای انتخاباتی انتخابات مجلس سوئد نتایج را گزارش کردهاند. طبق برآوردها بلوک راست که میانه روها بخشی از آن هستند ۱۷۵ کرسی از ۳۴۹ کرسی پارلمان را به دست آورده که با اندکی پیشی گرفتن از چپ میانه با ۱۷۴ کرسی به نظر میرسد بخت به دست آوردن اکثریت را دارد.
اولف کریسترسون رهبر حزب میانه روی سوئد بامداد امروز دوشنبه گفت که بعید است نتیجه انتخابات پارلمان سوئد تا روز چهارشنبه مشخص شود.
کریسترسون در یک سخنرانی برای اعضای حزبش گفت: ما هنوز نمیدانیم این انتخابات چگونه به سرانجام میرسد.
آخرین نظرسنجیها سوسیال دموکراتها را با حدود ۳۰ درصد در رتبه اول قرار میداد. پس از آن دموکراتهای سوئد با حدود ۲۰ درصد و میانهروها با ۱۷ درصد در رتبههای بعدی قرار داشتند.
حزب دموکرات سوئد در انتخابات سال ۱۹۹۸ تنها ۰.۴ درصد آرا را به دست آورده بود، اما در آخرین انتخابات سال ۲۰۱۸ سومین حزب بزرگ این کشور حوزه اسکاندیناوی شد.
**بایدن : متعهد به خنثی کردن تروریسم هستیم
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مراسم بیست ویکمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر با اشاره به کشته شدن ۲۹۷۷ تن در این حمله تروریستی،ادعا کرد: ما متعهد به خنثی کردن تروریسم هستیم.
رئیسجمهور آمریکا یکشنبه شب افزود: حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، (۲۰شهریور ۱۳۸۰)در آمریکا تغییرات اساسی و عمیق ایجاد کرد.
وی افزود، « پس از این حمله، ما حس واقعی وحدت ملی را به دست آوردیم و این بزرگترین درس ۱۱ سپتامبر است.»
بایدن خاطرنشان کرد که یافتن و کشتن اسامه بن لادن رهبر القاعده که حمله ۱۱سپتامبر به این گروه نسبت داده شد یک دهه طول کشید.
بایدن در خرداد ماه گذشته، مجوز حمله موفقیت آمیز به ایمن الظواهری را صادر کرد. وی معاون بن لادن در طول حملات و رهبر گروه تروریستی القاعده پس از مرگ بن لادن بود.
وی گفت: «متخصصان اطلاعاتی، دفاعی و ضد تروریسم آمریکا به هوشیاری در برابر تهدیدات تروریستی که تکامل یافته و به مناطق جدید جهان گسترش یافته است، ادامه میدهند. ما هرگز در انجام کاری که برای دفاع از مردم آمریکا لازم است تردید نخواهیم کرد.»
ژنرال مارک ای. میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در این مراسم گفت: «این حمله به کل کشور و به آزادی این ملت ما بود، حمله به اینکه ما چه کسی هستیم و چه چیزی را نمایندگی میکنیم. تروریستها معتقد بودند که می توانند ما را نابود کنند، ارزشهای ما را از بین ببرند.
در روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نیروهای القاعده که هنوز حامیان آنها مشخص نیستند، دو هواپیمای مسافربری را ربوده و به ساختمانهای دو قلوی نیویورک کوبیدند.
**شکست سد در آفریقای جنوبی ۴۰ زخمی بر جای گذاشت
دولت محلی آفریقای جنوبی اعلام کرد سیل ناشی از شکسته شدن دیوار سد معدن الماس در استان فری استیت این کشور، تعدادی از خانهها را تخریب و یک تن کشته و ۴۰ زخمی به جا گذاشت.
دولت آفریقای جنوبی گفت که این فاجعه در شهر معدن الماس جگرز فونتین ساعت ۶:۰۰ صبح یکشنبه به وقت محلی رخ داد و مقامات مجبور شدند تعداد زیادی از ساکنان را به مزارع مجاور تخلیه کنند.
مقامات میگویند پس از کشف جسد یک نفر، ۴۰ نفر از جمله یک زن باردار و چهار نفر با شکستگی دست و پا برای مداوا به بیمارستانها منتقل شدند.
دولت این کشور در بیانیهای اعلام کرد که جستجو و نجات افراد در معدن الماس خفته ادامه دارد.
گوده منتاشه وزیر منابع معدنی و انرژی آفریقایی جنوبی هم به خبرنگاران گفت که در این حادثه ۹ خانه از بین رفته و ۲۰ خانه آسیب جدی دیدند.
سیل چندین خودرو را برده و به دکلهای تلفن همراه آسیب زده است، ارتباطات و سیستم آب آشامیدنی منطقه نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.
بر اثر این سیل دسترسی برخی جادهها قطع و تعداد زیادی احشام تلف شده است.
این معدن در بین سالهای ۱۸۷۰ تا ۱۹۷۱ برخی از بزرگترین سنگهای قیمتی جهان را تولید کرده است.
**کییف: شهر کلیدی ایزیوم در شرق اوکراین آزاد شد
ولودیمیر زلنسکی یکشنبه شب مدعی شد که نیروهای اوکراین در حمله گسترده، شهر راهبردی ایزیوم در شرق این کشور را از دست نیروهای روسیه بازپس گرفتند.
رئیس جمهور اوکراین در سخنانی به مناسبت گذشت ۲۰۰ روز از آغاز تهاجم روسیه به این کشور، از نیروهای اوکراین که به گفته وی "صدها شهر و روستای را آزاد کردند" تشکر کرد و از شهرهای بالاکلیا، ایزیوم و کوپیانسک به عنوان سه مرکز مهمی که اخیراً از تصرف نیروهای روسیه خارج شدند نام برد.
همزمان مقامات اوکراین در شرق این کشور، روسها را به بمباران زیرساختهای راهبردی متهم کردهاند که منجر به قطع برق در بخشهای وسیع اوکراین شده است.
دیمیترو ژیویتسکی فرماندار منطقه خارکف در کانال تلگرامی خود نوشت: «مشکل برق در شبکه کاهش یافته، اما هنوز به طور کامل رفع نشده است.»
وی با اشاره به مشکل تامین برق از مردم اوکراین خواست تا جایی که امکان دارد از وسایل برقی استفاده نکنند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**۳ میلیون زائر وارد خاک عراق شدند
رئیس سازمان گذرگاههای مرزی عراق گفت، تاکنون حدود سه میلیون زائر خارجی از گذرگاههای مرزی وارد عراق شدهاند.
سرلشکر «عمر الوائلی» تأکید کرد که مجوزهای ورود و خروج و اقامت همه زائران کنترل شده است.
وی همچنین گفت که عبور و مرور زائران از طریق گذرگاههای مرزی بسیار روان در جریان است و شمار زائرانی که تاکنون از گذرگاههای مرزی وارد عراق شدند ۳ میلیون نفر است و حدود ۲۰ هزار نفر از گذرگاههای مرزی اقلیم کردستان وارد عراق شدند.
رئیس سازمان گذرگاههای مرزی عراق افزود: طی روز یکشنبه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر وارد عراق شدند و حدود ۵۰۰ هزار نفر نیز خاک عراق را ترک کردند.
الوائلی همچنین گفت: گذرگاه زرباطیه عراق شاهد بیشترین ورود زائران بوده است به طوری که ۷۰ درصد از ورودی به خاک عراق از این گذرگاه انجام گرفته و گذرگاه مرزی شلمچه در جایگاه بعدی قرار دارد.
وی در پایان گفت که هماهنگیهای خوبی با فرماندهی عملیات مشترک برای ترک خاک عراق توسط زائران وجود دارد.
مراسم اربعین حسینی امسال بعد از ۲ سال محدودیت با شور و حرارت دوچندان در حال برگزاری است و زائرانی که طی دو سال گذشته به دلیل اپیدمی کرونا از این سفر معنوی بازمانده بودند خود را از مسیرهای مختلف به کشور عراق و عتبات عالیات میرسانند.
پیش تر «محمد کاظم آل صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق از زائران ایرانی خواست که سفر خود برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی را مدیریت و مدت اقامتشان را در کربلا و نجف کوتاه کنند.
آلصادق افزود: از زائران عزیز کشورمان تقاضا میکنیم به دلیل گرمای زیاد، کمبود آب، یخ و نبود زیر ساختهای کافی، سفرشان برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی را مدیریت و هم مدت اقامتشان را در کربلا و نجف کوتاه کنند تا دیگر زائران عزیز و هموطنانمان بتوانند به فیض زیارت نائل شوند.
همچنین استاندار کربلا پیش بینی کرده است که ۲۰ میلیون زائر داخلی و خارجی برای بزرگداشت اربعین حسینی به این استان سفر کنند.
**ائتلاف سعودی ۱۸۸ بار آتشبس یمن را نقض کرد
منابع خبری بامداد دوشنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۸ بار آتشبس یمن را نقض کرده است.
ائتلاف سعودی با انجام پروازهای تجسسی و شناسایی بر فراز استانهای مأرب، تعز، جوف، صعده، الحدیده، ضالع، البیضاء، حجه و محورهای عملیاتی مرزی آتش بس سازمان ملل متحد را نقض کردند.
بر اساس این گزارش، نیروهای ائتلاف سعودی مواضع نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی و همچنین منازل مسکونی شهروندان یمنی در استانهای الحدیده، تعز، مأرب، حجه، صعده، جیزان، ضالع و نجران را هدف حملات سنگین توپخانهای، راکتی و خمپاره قرار دادند.
این در حالی است که «هانس گروندبرگ» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن حدود یک ماه پیش از توافق طرفهای یمنی برای تمدید ۲ ماهه آتش بس خبر داد.
وی گفته بود: تمدید آتش بس یمن در بر گیرنده تعهد طرفها برای مذاکره به منظور دستیابی به یک توافق گستردهتر است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد.
پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی عربستان، به ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.
**جدیدترین موضعگیری لبنان درباره ترسیم مرز دریایی با فلسطین اشغالی
نائب رئیس پارلمان لبنان با اشاره به اینکه بیروت مختصاتی درخصوص جانمایی علائم و نشانه های دریایی از میانجیگر آمریکایی ذیربط در ترسیم مرز دریایی لبنان با فلسطین اشغالی دریافت کرده است، گفت که در مذاکرات اخیر در این چارچوب صحبتی درباره نقاط خشکی و یا نقطه "B۱ " مطرح نشد.
"الیاس بوصعب" نائب رئیس پارلمان لبنان که از وی به عنوان مامور مکلف از جانب نبیه بری رئیس پارلمان برای رسیدگی به پرونده ترسیم مرزها بین لبنان و فلسطین اشغالی یاد می شود، اعلام کرد که مختصات مربوط به جانمایی میله ها و علائم و نشانه های شناور دریایی را از آموس هوکشتاین، میانجیگر آمریکایی دریافت کردیم.
وی گفت که صحبتی درخصوص نقاط خشکی و "B۱ " مطرح نشد و هیچ کس از لبنان درخواست نکرده که از هرگونه نقطه خشکی کوتاه بیاید.
بوصعب در عین حال افزود که منطقه ای میان بلوک های (انرژی) و ساحل وجود دارد که در آن نقاطی قرار دارد و در خصوص تعیین تکلیف آن ها صحبت هایی مطرح شد و امروز مختصاتی را در این باره دریافت کردیم.
نائب رئیس پارلمان لبنان ابراز عقیده کرد: دریافت مختصات بر این مساله تاکید دارد که تنها کمتر از ۴۸ ساعت بعد از رفتن میانجیگر آمریکایی اولین پاسخ درخصوص مطالبات خود را دریافت کردیم و این امر بسیار خوبی است و نشان می دهد که طی هفته آتی پاسخ هایی درخصوص دیگر پرسش ها دریافت کنیم تا اینکه در نهایت یک پاسخ مکتوب به ما برسد و رئیس جمهور آن را بررسی کند.
پیش از این یک منبع مطلع در گفت وگو با شبکه المیادین از تحویل مختصات جانمایی ملیه ها و علائم شناور دریایی برای ترسیم خط موسوم به "خط آبی" به لبنان توسط میانجی آمریکایی خبر داده بود.
این منبع افزوده بود: این مختصات آخرین موردی است که باید مورد مذاکره قرار بگیرد و هوکشتاین درصدد است تا طی هفته آتی پیشنهاد کاملش در این پرونده را ارائه کند.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزها بین لبنان و فلسطین اشغالی در آخرین دور سفر خود به بیروت پاسخ مکتوبی برای لبنان درخصوص مطالبات این کشور نیاورد و از لزوم موافقت لبنان با ترسیم "خط آبی دریایی" به عنوان پیش شرط امضای توافق درباره ترسیم مرزها سخن گفت.
روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی درباره سفر روز جمعه آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی به بیروت و ماحصل آن نوشته بود: در سایه حرف و حدیثها مبنی بر وجود دشواریهای واقعی یا وقت کشی و تعلل طرف های آمریکایی و اسرائیلی در زمینه ترسیم مرزها، سفر چند ساعته روز جمعه هوکشتاین به بیروت با یک نتیجه پایان یافت و آن هم اینکه یک نکته مورد مناقشه وجود دارد که نیاز به حل و فصل دارد تا روند امور در مسیر دستیابی به یک توافق سریع حرکت کند. با بررسی دقیق روشن شد که موضوع درخصوص تثبیت خط موسوم به "خط آبی دریایی" با نشانه گذاری دریایی بین ساحل لبنان و فلسطین اشغالی است. این خطی است که هوکشتاین گفت که اسرائیل "به دلایل امنیتی نمی تواند در این زمینه مسامحه به خرج دهد".
این روزنامه افزوده بود: با وجود اینکه منابع رسمی حاضر در این نشست ها (نشست هوکشتاین با مقامات لبنانی) "از نشانه ای مثبت و پیشرفت" خبر داده و اعلام کردند که میانجی آمریکایی از پاسخ مثبت به خواستهای لبنان (درباره ترسیم مرزها) خبر داده و اعلام کرده دولت متبوعش خواهان نهایی کردن آن ظرف سه هفته آینده است؛ اما پس از اعلام تردید آمریکاییها درخصوص امکان حصول توافقی - درصورت عدم پاسخ مثبت لبنان به مطالبات اسرائیل بویژه درخصوص "خط آبی دریایی"- نگاهها (در نزد لبنان) محتاط آمیز شده است؛ به ویژه که اکثریت محافل سیاسی نگرانی خود را از مانور (سیاسی)اسرائیل برای دست اندازی بر حقوق لبنان اعلام کرده اند.
روزنامه الاخبار نوشته بود شرکت کنندگان در نشست های یاد شده تاکید کرده اند که مطالبه ای که هوکشتاین مطرح کرده لبنان را ملزم به دادن هرگونه امتیازی درباره نقطه B۱ نمی کند و بیروت به کلی با این خواسته مخالف است.
این درحالی است که معاون دبیرکل حزبالله لبنان یکشنبه شب تاکید کرد که موضع حزب الله نسبت به حقوق دریایی، نفت و گاز در آبهای سرزمینی لبنان تغییر نمیکند و حزبالله بر دستیابی به این حقوق بصورت کامل و بدون کم و کاست اصرار میکند.
شیخ « نعیم قاسم » در خصوص ترسیم مرزهای دریایی لبنان با سرزمینهای اشغالی اظهار داشت: ما منتظریم که این تصویر یک بار برای همیشه روشن شود.
وی تاکید کرد: ما برای هر ذره از خاک یا قطرهی آب از سرزمین، حقوق دریایی یا نفت لبنان با هر توجیهی که باشد کوتاه نخواهیم آمد.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان اضافه کرد: ما تحولات را دنبال میکنیم و بر اساس آن و با توجه به روند مذاکرات و نتیجه آن به روش مناسب و در وقت مناسب مواضع خود را بیان خواهیم کرد.
**روسای جمهور چین و روسیه در حاشیه نشست سران سازمان همکاری شانگهای دیدار میکنند
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین قرار است در هفته جاری برای نخستین بار در بیش از دو سال گذشته چین را ترک کند و ازبکستان با ولادیمیر پوتین همتای روس خود دیدار کند.
این دیدار در حالی صورت خواهد گرفت که شی جین پینگ می کوشد جایگاه خود را بهعنوان قدرتمندترین رهبر چین از زمان مائو تسهتونگ، بنیانگذار جمهوری خلق چین تثبیت کند.
بر اساس این گزارش، این اولین سفر خارجی شی جین پینگ از زمان آغاز همهگیری کرونا در جهان به شمار می آید.
شی قرار است روز چهارشنبه (۲۳ شهریور) به قزاقستان سفر کند. کرملین می گوید رئیس جمهور چین سپس با پوتین در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهر باستانی جاده ابریشم سمرقند در ازبکستان دیدار خواهد کرد.
پوتین چندی پیش در مقالهای نوشت که مسکو و پکن حجم پرداختها با ارزهای ملی خود را افزایش خواهند داد و ساز و کاری را بوجود آوردهاند که امکان کاهش حداکثری تاثیر منفی تحریمهای یکجانبه را فراهم کرده است.
پوتین همچنین روز چهارشنبه (۱۶ شهریور) در دیدار با لی ژانشو رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین، در حاشیه مجمع اقتصادی شرق در ولادیوستوک تصریح کرد: همکاری راهبردی دو کشور با موفقیت در حال گسترش است.
وی گفت: تجارت در حال رشد روسیه و چین سال گذشته با ۳۶درصد افزایش به ۱۴۰ میلیارد دلار رسید. امیدواریم گردش مالی تجارت دو کشور به زودی به ۲۰۰ میلیارد دلار برسد.
پوتین افزود، انتظار دارد در نشست آتی سازمان همکاری شانگهای که در ۱۵ تا ۱۶ سپتامبر (۲۴ و ۲۵ شهریور) در سمرقند ازبکستان برگزار میشود، با رئیس جمهور چین دیدار کند.
**پیشتازی حزب حاکم در انتخابات روسیه
جدیدترین نتایج انتخابات محلی روسیه نشان می دهد که فرمانداران کنونی و حزب حاکم پیشتازند.
خبرگزاری تاس امروز به نقل از کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه خبر داد که جدیدترین نتایج شمارش آراء انتخابات محلی نشان می دهد که فرمانداران فعلی از رقبای خود پیشی گرفته و حزب حاکم "روسیه متحد" در مجالس محلی پیشتاز است.
تاس بر اساس آخرین گزارش ها از انتخابات ۱۸ تا ۲۰ شهریور نوشت که میزان مشارکت در بسیاری از مناطق کمتر از ادوار گذشته بوده و تخلف خاصی نیز گزارش نشده است.
در انتخابات شهرداری مسکو ۳۳.۹ درصد از واجدان شرایط در رای گیری شرکت کرده و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن از اهالی پایتخت به صورت آنلاین و ۶۹۵ هزار نفر نیز به صورت حضوری رای خود را به صندوق انداختند.
به نوشته تاس، تاکنون بیش از ۸۰ درصد از افرادی که برای رای گیری اینترنتی ثبت نام کرده بودند، در این انتخابات شرکت کردند.
**رئیس مجلس مجارستان: اروپا بازنده جنگ اوکراین است
«لاسلو کوور» (László Kövér) رئیس مجلس مجارستان با بیان این مطلب که به عقیده وی اتحادیه اروپا در جنگ اوکراین مغایر با منافع خود عمل کرده است، اروپا را بازنده این جنگ خواند.
خبرگزاری تاس با انتشار این خبر از مبدا وین نوشت: رئیس مجلس ملی مجارستان، گفت: از آنجایی که اتحادیه اروپا علیه منافع اقتصادی خود عمل کرده است، این اتحادیه را می توان بازنده مناقشه اوکراین دانست.
براساس این گزارش لاسلو کوور افزود:«امروز اتحادیه اروپا تحت فشار شدیدی قرار دارد، در بازگردان صلح از طریق دیپلماتیک ناتوان است، مغایر با مبانی و اصول منافع اقتصادی خود عمل کرده است و می توان جدای از آنچه طرف های مستقیم درگیر در این عملیات نظامی (اوکراین و روسیه) خود را برنده اعلام می کند، اروپا را در این میان بازنده در نظر گرفت ».
به گفته کوور، در شرایط کنونی، بروکسل در راستای منافع گروه های غیر اروپایی خدمت می کند که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو را به آسیب پذیری نظامی، وابستگی سیاسی، ناپایداری اقتصادی و انرژی و فروپاشی اجتماعی محکوم می کند.
درحالی رئیس مجلس مجارستان به نقش بازنده اتحادیه اروپا در مناقشه اوکراین اشاره می کند که مسکو پنجم اسفند ۱۴۰۰ و به دنبال نادیده گرفتن نگرانی های امنیتی از سوی طرف غربی به اوکراین حمله برد، غرب به سرکردگی آمریکا با کنار گذاردن راه حل های سیاسی برای پایان دادن به این مناقشه و با هدف شعله ور نگاه داشتن این جنگ در شرق اوکراین، به حمایت های تسلیحاتی محدود از کییف مبادرت ورزید و اکنون اروپایی ها بخصوص کشورهای اروپای غربی که در مجاورت با روسیه قرار داشته و با بحران انرژی ناشی از تصمیم واشنگتن بر اعمال تحریم گاز روسیه مواجه اند، به این نتیجه رسیده اند که آمریکا قادر به تامین انرژی متحدان اروپایی خود نیست و آنها را پس از جنگ افغانستان در مخمصه ای تازه قرار داده است.
**تیراندازی در استانبول تاکنون ۶ زخمی برجای گذاشت
برخی منابع گزارش دادند در تیراندازی امروز دوشنبه در یک مرکز خرید در شهر استانبول ترکیه دست کم شش نفر از جمله اتباع جمهوری آذربایجان و ایران زخمی شدند.
روزنامه دیلی صباح ترکیه گزارش داد: مشاجره بین دو گروه از مردم در مرکز خرید «ساریر» (Sariyer) آغاز شد و اختلافات به سرعت به درگیری کشید که در نهایت منجر به تیراندازی شد.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از روزنامه دیلی صباح ترکیه گزارش داد: ۶ نفر شامل چهار تبعه جمهوری آذربایجان، یک شهروند ایرانی و یک شهروند ترکیه ای در نتیجه این درگیری ها که دوربین های مدار بسته آن را ضبط کرده است، زخمی شدند. بر اساس این گزارش به ویژه شهروند ایرانی دخالتی در درگیری نداشته و از رهگذران بوده است.
یکی از مجروحان در شرایط وخیم به بیمارستان منتقل شد.
**رفع بحران غذایی دستور کار ویژه صندوق بین المللی پول
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد که در جریان جلسه غیر رسمی امروز هیأت مدیره صندوق بین المللی پول، راهکارهایی برای اعطای کمک های مالی اضطراری به کشورهای آسیب دیده از افزایش جهانی بهای مواد غذایی بررسی خواهد شد.
رویترز نوشت که این طرح پیشنهادی به صندوق اجازه می دهد تا فارغ از قید و شرط های معمول، به اوکراین و دیگر کشورهایی که از تهاجم روسیه به همسایه غربی خود آسیب دیده اند، کمک کند.
به گفته منابع آگاه، پیش بینی می شود که این تدابیر پیشنهادی که در ماه های اخیر به وسیله کارشناسان صندوق تدوین شده در اکتبر آتی و در جریان برگزاری اجلاس سالانه صندوق به رای کشورهای عضو گذاشته شود.
در صورت تائید این طرح، سقف دریافت کمک های مالی به صورت موقت برای تمامی کشورهای عضو ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
براساس این گزارش، بسیاری از کشورهای فقیر و آفریقایی که از کمبود مواد غذایی و قحطی رنج می برند خواهان افزایش کمک های صندوق شده اند.
اوکراین نیز با وجود آنکه از استمهال دو ساله بدهی ۲۰ میلیارد دلاری خود به وام دهندگان خارجی بهره مند شده، باید پرداخت ۶۳۵ میلیون دلار از بدهی خود به صندوق را از اواخر تابستان امسال آغاز کند. صندوق در مارس امسال با ارائه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کمک اضطراری برای پوشش هزینه های جاری دولت کی یف موافقت کرد.
پیش بینی شده که اقتصاد اوکراین در سال جاری میلادی ۳۵ درصد منقبض شود.
**تاکید ایران و سوریه بر تقویت همکاری های صنعتی
سفیر جمهوری اسلامی ایران در دمشق و وزیر صنعت سوریه در دیدار با یکدیگر بر تقویت همکاری های صنعتی بین دو کشور تاکید کردند.
مهدی سبحانی، سفیر کشورمان در دمشق با زیاد صباغ، وزیر صنعت سوریه دیدار و رایزنی کرد.
دو طرف در این دیدار درخصوص همکاری های دوجانبه در بخش صنعت و همکاری های مشترک برای ازسرگیری فعالیت ها در پروژه های صنعتی مشترک در سوریه و کاستن از سختی های کاری و همچنین تبادل تجربیات گفت وگو کردند.
وزیر صنعت سوریه در این دیدار، سفیر کشورمان را از آخرین تحولات اقتصادی و صنعتی در سوریه و نشانه های بهبودی اوضاع در سایه تلاش ها برای عبور از تحریم ها و جنگ اقتصادی علیه این کشور آگاه کرد.
وی همچنین بر تلاش دولت سوریه برای فعال شدن بخش صنعتی که به طور گسترده در جنگ تروریستی آسیب دیده بود، تاکید کرد و گفت: دولت در تلاش است که تمام شرایط برای همکاری این بخش با کشورهای دوست و هم پیمان را فراهم کند.
از سوی دیگر، سفیر کشورمان نیز در این دیدار بر حمایت تهران از دمشق و تقویت همکاری ها و شراکت در بخش صنعتی تاکید کرد.
**وزیر دفاع آلمان: اوکراین از امنیت اروپا دفاع میکند
کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که اوکراین در جنگ با روسیه از امنیت اتحادیه اروپا دفاع میکند.
لامبرشت در مصاحبه با نشریه پولیتیکو گفت که حمایت نظامی از کییف در مقابل تهاجم روسیه تا جاییکه زمان ببرد، ادامه خواهد داشت. وزیر دفاع آلمان همچنین ابراز امیدواری کرد که موفقیتهای اخیر نظامی ممکن است پایان جنگ را تسریع ببخشد.
وی معتقد است که آلمان باید از اشتباههای گذشته درس بگیرد و یک استراتژی امنیت ملی که تاکید بیشتری بر نیازهای نظامی دارد را اتخاذ نماید. اظهارات لامبرشت در حالی است که او امروز دوشنبه یک سخنرانی کلیدی را در اینباره در برلین انجام میدهد.
وزیر دفاع آلمان ادامه داد: از ارزشها، دموکراسی و امنیت ما در اوکراین دفاع میشود زیرا شاهد هستیم که ولادیمیر پوتین (رییس جمهوری روسیه) یک راهبرد برای گسترش ترس دارد.
این اظهار نظر لامبرشت یادآور سخنان معروف پیتر اشتروک وزیر دفاع اسبق آلمان است که با اعلام "از امنیت آلمان همچنین در هندوکش دفاع میشود" از دخالت نظامی برلین در افغانستان در سال ۲۰۰۲ دفاع کرد.
این سیاستمدار عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان با اشاره به راهبرد روسیه در قبال اروپا تاکید کرد که این مساله عواقب مستقیم برای اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دارد و باید به این پیامدها در غرب اروپا پی برده شود.
وی تصریح کرد: زمانیکه من با همکارانم در طرف شرقی صحبت میکنم، احساس میکنم آنها به صورت متفاوتتری به این تهاجم و جنگ نسبت به ما در برلین و پاریس واکنش نشان میدهند.
برلین عرضه جنگ افزارها به کییف را پیش از تابستان با ارسال تانکهای ضد هوایی و هویتزرها افزایش داد. وزیر دفاع آلمان گفت که برلین در حال آموزش نیروهای اوکراینی برای عملیات مین زدایی است و آلمان مذاکرات بسیاری ملموسی با لهستان برای برپایی یک مرکز نگهداری در شرق این کشور بمنظور تعمیر سریع جنگ افزارهای ارسالی از جمله هویتزر، دارد.
**فرمانده سابق سنتکام: اطلاعات آمریکا درمورد افغانستان محدود شده است
«فرانک مک کنزی» (Frank McKenzie) ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و فرمانده سابق ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در خاورمیانه و آفریقا (سنتکام) با توجه به فرار ارتش این کشور از افغانستان پس از دو دهه اشغالگری، گفت که آمریکا به علت حضور نداشتن در خاک آن کشور، دید و اطلاعات اندکی از افغانستان دارد.
تارنمای خبری آمریکایی «هیل» نوشت: این مقام سابق نظامی آمریکایی هشدار داده است که شاهد کاهش توانایی اطلاعاتی آمریکا در افغانستان بدنبال خروج (فرار) نظامیان آمریکایی در سال گذشته از این کشور است.
مک کنزی افزود: فکر می کنم که در حال حاضر با توانایی بسیار بسیار محدودی در داشتن شناخت (داشتن اطلاعات) از افغانستان هستیم و به طور قطع دو یا سه درصد از قابلیت اطلاعاتی ما بدنبال خروج از افغانستان کاهش یافته است.
به نوشته این رسانه، مک کنزی که به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا توصیه کرده بود حداقل دوهزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی را در خاک افغانستان نگاه دارد، در پاسخ به این پرسش که وقتی متوجه شد بایدن طرح خروج از افغانستان را دنبال می کند، چرا از مقام خود استعفا نکرد، گفت این اقدام می توانست پیام بسیار بدی را بدنبال داشته باشد.
فرمانده سابق سنتکام، با اشاره به اقدام کاخ سفید در ترور ایمن الظواهری رهبر القاعده در کابل نیز گفت: « درمورد نتیجه گیری درباره توانایی آمریکا در انجام عملیات موثر در افغانستان، در مفهوم ضدتروریسم آن و بر اساس همین تک عملیات صورت گرفته، جانب احتیاط را در نظر خواهم داشت».
**کشته شدن ۲ نفر به دنبال تیراندازی در شهر مارسی فرانسه
خبرگزاری فرانسه امروز به نقل از پلیس مارسی گزارش داد که در جریان تیراندازی در یکی از محلات شمال این شهر ساحلی دو نفر جان باختند.
این خبرگزاری افزود که تیراندازی شب گذشته در منطقه ۱۳ مارسی رخ داد و افراد مسلح به یکی از خودروهایی که در بزرگراه مشغول حرکت بود چندین بار تیراندازی کرده و سرنشینان آن را به قتل رساندند.
به گفته پلیس، قربانیان این حادثه هنوز شناسایی نشده و تخمین زده می شود که ۲۰ تا ۳۰ ساله باشند.
خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد که در سال جاری میلادی تاکنون ۲۲ نفر در این شهرستان و پیرامون آن به ضرب گلوله کشته شده اند که گمان می رود بیشتر این موارد به قاچاق مواد مخدر مرتبط باشند.
**جروزالم پست: سطح گفتمان سیاسی در بین سران اسرائیل به "ابتذال" رسیده است
روزنامه صهیونیستی "جروزالم پست" در مقاله ای با اشاره به ابتذال سطح گفتمان سیاسی در بین سران رژیم صهیونیستی و تنزل آن به پایین ترین سطح ممکن نوشت: سیاستمداران اسرائیلی در سخنرانی ها و تبلیغات انتخاباتی خود ابایی از توهین و تخریب رقبا به عنوان ابزاری برای ارتقا و کسب مناصب بالاتر و شهرت ندارند.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نوشت: فردی به نام یوسی کامیزا که مدعی است قبلا دستیار وزیر دارایی فعلی آویگدور لیبرمن بوده، اعلام کرده که حدود ۲۰ سال پیش، لیبرمن به او پیشنهاد صدهزاردلاری برای کشتن یک افسر ارشد پلیس اسرائیل داده است.
این روزنامه افزود: در مقابل لیبرمن به رد این ادعا اکتفا نکرده و تا آنجا پیش رفته که بنیامین نتانیاهو رهبر حزب رقیب خود را متهم کرده که پشت این برنامه اتهام زنی است و وی این کار را با هدف تخریب رقیب و نیز برای منحرف کردن توجه از هشدار رسمی کمیته تحقیقاتی میرون انجام داده است.
کمیته تحقیقاتی میرون در رژیم صهیونیستی درباره کشته شین ۴۵ نفر از "یهودیان حریدی" در سرزمین های اشغالی در نتیجه ازدحام و ریختن بخشی از یک سکو در مراسمی درسال ۲۰۲۱ میلادی تحقیق می کند که اخیرا نتیاهو را از جمله مقصران وقوع این امر دانسته است.
روزنامه جروزالم پست در ادامه نوشت: لیبرمن این ادعا علیه خود را (ادعای کامیزا را که نتانیاهو را صحنه گردان آن دانسته است) شیوه همیشگی نتانیاهو توصیف کرده و وی را "تفاله" خطاب کرده است.
این روزنامه صهیونیستی افزود: حزب لیکود در واکنش به این ماجرا، هرگونه ارتباط بین نتانیاهو و کامیزا را تکذیب و ابراز امیدواری کرده که لیبرمن، برای ترور نتانیاهو یکصدهزار دلار پرداخت کند. لیکود افزوده است که لیبرمن باید دست از توهم بردارد و این اتهامات ربطی به لیکود و نتانیاهو ندارد.
جروزالم پست با تقبیح این گفتمان سیاسی بین سردمداران رژیم صهیونیستی نوشت که تصور نمی شد که این سخنان بین اعضای یک طبقه سیاسی مهم که وظیفه اداره امور "اسرائیل" را بر عهده دارند، رد و بدل شده باشد.
این رسانه صهیونیستی با اشاره به مساله ترور مطرح شده نوشت: نفس اشاره به این موضوع، حتی برای کسب امتیاز سیاسی، فراتر از هر عرف سیاسی است.
روزنامه جروزالم پست ادامه داد: به همین ترتیب، تفاله نامیدن یک نخست وزیر سابق نیز فراتر از همه مرزهای یک گفتمان سیاسی است. با توجه به بحران فراگیری فراروی اسرائیل، تبادل این ادبیات و فحاشیها، توهین به همه "اسرائیلی ها" است.
این روزنامه با اذعان به بحران ها و معضلات گسترده پیش روی رژیم صهیونیستی و حمله به سران این رژیم افزود: درحالی که با خطراتی از قبیل توافق هسته ای قریب الوقوع با ایران، افزایش قیمت سرسام آور مسکن، عرصه درهم و برهم سیاسی حاکم بر اسرائیل و افزایش عملیات مقاومت فلسطینی ها مواجه هستیم، مسئولان ما بر سر این مسائل پیش پا افتاده مشاجره می کنند؟
روزنامه جروزالم پست نوشت: اینکه اسرائیل تا دو ماه آینده، پنجمین انتخابات طی دوسال اخیر خود را برگزار می کند، به هیچ وجه نشانه دموکراسی نیست؛ اگر اشتغال ذهنی نامزدهای کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و کابینه بعدی اینها باشد، تصور کنید که با نزدیک شدن به روز انتخابات چه خواهد شد!.
این روزنامه صهیونیست آرزو کرد: به جای این جنجالها، همه نامزدها توجه خود را به موضوعات مهم معطوف کنند و برنامه های خود را برای خروج اسرائیل از چالش های جدی داخلی و امنیتی ارائه دهند.
روزنامه جروزالم پست در پایان با ابراز نگرانی از وضعیت سیاسی کنونی رژیم صهیونیستی نوشت: پیش از اینکه اسرائیل با این روند تکرار انتخابات، به یک مضحکه بین المللی تبدیل شود - عاقلانه تر این است که همه نامزدها قبل از طرح یک تئوری توطئه و تهمت جدید یا بار دیگر در افکار خود بازنگری کنند.
**دستگیری ۲ معترض به نظام سلطنتی انگلیس
گاردین در گزارشی نوشت: دو معترض به نظام سلطنتی در جریان مراسم معرفی پرنس چارلز به عنوان پادشاه انگلیس در شهرهای اکسفورد و ادینبورو دستگیر شدند.
این نشریه انگلیسی نوشت: همزمان با قرائت معرفی نامه «چارلز سوم» در اکسفورد، مردی فریاد زد که "چه کسی او را انتخاب کرده است؟"
«سایمون هیل» ۴۵ ساله در اعتراض به نظام سلطنتی انگلیس در پاسخ به فرد دیگری که تلاش کرده بود او را ساکت کند گفته بود: "رییس کشور بدون رضایت ما تعیین شده است."
وی به گاردین گفت که به رغم مداخله مردم در دفاع از حق آزادی بیان، توسط محافظان امنیتی به سمت ون پلیس هدایت شده است.
سایمون در ادامه با بیان اینکه پیش از این نیز در یک اعتراض غیر خشونت آمیز به تجارت اسلحه دستگیر شده، تاکید کرد که دستگیری قبلی من را غافلگیر نکرده بود اما در این مورد فکر نمیکنم تاکنون فردی به چنین دلایل واهی دستگیر شده باشد.
همزمان در ادینبورو (پایتخت اسکاتلند) زنی ۲۲ ساله در حین قرائت حکم پادشاهی چارلز پس از فریاد اعتراضآمیز به حکومت امپراتوری (امپریالیسم) و نظام سلطنتی انگلیس دستگیر شد. به گفته یک سخنگوی پلیس این زن به جرم اختلال در آرامش دستگیر شده است.
همچنین گزارشهای مردمی حاکی از شنیده شدن صدای «هو» در طی این مراسم است.
در این میان، سیاستمداران و کنشگران مستعمره های پیشین انگلیس در منطقه کارائیب در پی درگذشت ملکه الیزابت دوم و آغاز دوره پادشاهی چارلز در انگلیس، دوباره درخواست هایشان را برای بیرون آمدن از زیر سلطه خاندان سلطنتی از لندن تکرار کردهاند.
جنبشهای ضد سلطنتی در استرالیا نیز بشدت فعال و خواهان استقرار نظام غیر سلطنتی هستند. مرداد ماه گذشته بود که اظهارات یک سناتور استرالیایی در مجلس خبر ساز شد. نماینده بومیان استرالیا هنگام سوگند یاد کردن در مجلس سنای این کشور، ملکه انگلیس را که رئیس کشور استرالیا نیز محسوب میشود، یک «استعمارگر» توصیف کرد. مرگ الیزابت میتواند زمینهای برای افزایش تحرکات جنبشهای جمهوریخواه در استرالیا باشد.
در داخل هم جنبش جمهوریخواه انگلیس که هزاران عضو و دهها هزار طرفدار دارد سالهاست که خواهان برگزاری همه پرسی در خصوص آینده نظام سلطنتی انگلیس است و تاکید دارد که این نظام یادآور ستمهایی است که پادشاهان انگلیس بر مردم روا داشتهاند.
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که بیشتر اعضای دومین حزب سیاسی انگلیس (کارگر)، مخالف نظام سلطنتی در این کشور هستند و از خواندن سرود ملی انگلیس در تمجید از ملکه الیزابت خجالت میکشند.
تحقیقات موسسه نظرسنجی «یوگوو» (YouGov) حاکیست که فقط ۱۵ درصد اعضای این حزب به تاریخ انگلیس مفتخر و ۴۳ درصد دیگر از تاریخ استعمارگری آن شرمنده و سرافکنده هستند. بر همین اساس ۶۲ درصد خواستار براندازی نظام سلطنتی و استقرار نظام جمهوری هستند.
این موج جدایی خواهی به تدریج در اسکاتلند و حتی کانادا هم شکل گرفته است، چون آخرین نظرسنجی در کانادا هم نشان می دهد مردم این کشور نیز اگرچه تا امروز تا حدودی با حاکمیت ملکه الیزابت بر کشورشان مشکل چندانی ندارند اما کاملا با جانشین احتمالی او مخالف هستند.
**بشار الجعفری: آمریکای اشغالگر حامی تروریست ها است/ ترکیه نقش ویرانگری در سوریه دارد
معاون وزیر خارجه سوریه درباره علل طولانی شدن بحران این کشور گفت که آمریکای اشغالگر حامی تروریستها و سارق منابع ملت سوریه است و ترکیه نقش ویرانگری از طریق ترانزیت تروریست ها ایفا می کند.
بشار الجعفری، معاون وزیر خارجه سوریه در دیدار طارق تلاحمه معاون مدیر دفتر سازمان ملل در زمینه هماهنگی امور بشردوستانه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (اوچا) "پیامدهای خطرناک دخالت های خارجی در امور داخلی سوریه و طولانی کردن بحران این کشور و خصوصا نقش ویران کننده ترکیه در تشدید بحران سوریه و اقدام آنکارا در نقض قوانین و موازین بین المللی از طریق عبور دادن تروریست ها و دستاویز قرار دادن پرونده آب در شمال سوریه و نیز نقش اشغالگران آمریکایی در حمایت از گروهک های تروریستی و تاثیر انسانی غارت منابع ملی سوریه از سوی این اشغالگران بر اوضاع ملت سوریه را تشریح کرد".
وی همچنین با تاکید بر لزوم پایبندی تمامکشورها و سازمان های بین المللی به قطعنامه های شورای امنیت خاطرنشان کرد که اجرای قطعنامه ۲۶۴۲ شورای امنیت امری ضروری است؛ به ویژه اینکه تمام قطعنامه های صادره درباره سوریه بر حاکمیت کامل سوریه بر خاک خود، استقلال سیاسی و یکپارچگی آن تاکید دارند.
**نشست فصلی شورای حکام آژانس اتمی آغاز شد
نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی دقایقی پیش با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا از جمله «محسن نذیری اصل» سفیر جدید ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین آغاز بهکار کرد.
در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد مسائل مختلف درباره ایمنی هستهای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیتهای علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد. در این دوره موضوع ایران و برجام هم در دستور کار قرار دارد و طبق برنامه اعلام شده راستی آزمایی و بازرسی فعالیتهای اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان بررسی خواهد شد.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته پیش با انتشار دو گزارش که در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفت ادعاهای خود درباره مسائل پادمانی در موضوع هسته ای ایران را تکرار کرد و مدعی شد میزان ذخائر اورانیوم غنیشده ایران در حال حاضر ۱۹ برابر سقف تعیینشده در برجام است.
در گزارش نخست که فرازهایی از آن به رسانههای خارجی درز، اعلام کرده است که ذخایر اورانیوم ایران در تاریخ ۳۰ مرداد با افزایش ۱۳۱.۶ کیلوگرم به ۳ هزار و ۹۴۰ کیلوگرم رسیده است. هم زمان خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی ادعا کرد: ایران اگر بخواهد میتواند ۲۵ کیلوگرم اورانیوم با خلوص ۲۵ درصد تولید کند.
این درحالیست که ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن را در اجرای این توافق برقرار کند.ایران بارها اعلام کرده که تدابیر صورت گرفته برگشت پذیر و منوط به اجرای کامل تعهدات طرف مقابل است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش دوم ادعاها علیه پیامدهای تصمیم ایران تکرار کرده و نوشته شده است: «تصمیم ایران برای حذف تجهیزات آژانس که قبلاً برای فعالیتهای نظارتی در رابطه با برجام نصب شده بود، پیامدهای زیانباری در توانایی این سازمان برای ارائه تضمین از ماهیت صلحآمیز برنامه اتمی ایران داشته است.»
در گزارش یادشده با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره برنامه صلحآمیز هسته ای ایران ادعا شده است: ایران هنوز پاسخ های معتبری درباره منشأ ذرات اورانیوم یافت شده در ۳ سایت اعلام نشده که به نظر می رسد عمدتا قدیمی هستند و آژانس سال هاست در حال بررسی آن هاست، ارائه نکرده است.بر همین اساس مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به نحو فزاینده ای در این باره که ایران درباره مسائل پادمانی باقیمانده با آژانس تعامل نکرده و پیشرفتی در جهات حل و فصل این مسائل ایجاد نشده، نگران است!
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیتهای هستهای اعلام نشده در مکانهایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانهها و مذاکرهکنندگان غربی دامن زده شد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته برای نشان دادن حسن نیت خود با آژانس بینالمللی انرژی توافق کرد تا مسائل ادعایی بر اساس نقشه راه مشخصی حل و فصل شود. طرف غربی هم تعهداتی را در این زمینه پذیرفت که با گذشت بیش از ۶ماه، نه تنها اجرا نکرد که مسیری کاملا متضاد را در پیش گرفت.
محسن نذیری اصل سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین در واکنش به گزارش مدیرکل آژانس تصریح کرد که موضوعات پادمانی طی قطعنامه شورای حکام در سال ۲۰۱۵ بسته شده است. وی افزود: ۳ ادعای پادمانی غیر مهم آژانس نیز مربوط به حدود دو دهه قبل است که با این حال، ایران تاکنون تعاملات مناسب و سازنده ای را با آژانس و با هدف حل و فصل این آنها به عمل آورده است.
نماینده ایران همچنین ضمن تأکید بر اینکه آژانس باید استقلال، بی طرفی و حرفه ای گری خود را حفظ کند، افزود: اعضای آژانس نیز باید از اعمال فشار بر این سازمان و تلاش برای استفاده ابزاری از آن در جهت مقاصد سیاسی خود، بطور جدی پرهیز کنند.
نذیری اصل همچنین درخصوص گزارش برجام تاکید کرد: گزارش آژانس نیز در این خصوص، یکسویه و جانبدارانه است. مدیرکل بجای قدردانی از حسن نیت ایران در اجرای موقت پروتکل الحاقی در قالب برجام و اجرای داوطلبانه آن از سوی کشورمان برای بیش از یک سال بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، آن را به عنوان یک مطالبه از سوی آژانس مطرح و برجسته کرده است.
طبق برنامه اعلام شده، رافائل گروسی در ابتدای نشست امروز سخنانی را در خصوص فعالیتهای آژانس مطرح خواهد کرد. او ساعت ۱۳ به وقت محلی اروپا (۱۵ و ۳۰ دقیقه به وقت ایران) در نشست خبری با نمایندگان رسانهها شرکت خواهد کرد.
**قطع امید اوکراینیها از اروپاییها در آستانه فصل سرما
پناهجویان اوکراینی که با امید به بازگشت زودهنگام به وطن خود، کشور جنگ زدهشان را به مقاصد اروپایی ترک کرده بودند حالا با گذشت ۶ ماه از جنگ و در آستانه سرمای سخت و از کمک چشم آبیها قطع امید کرده و نگران زمستان سخت هستند.
روزنامه گاردین با پرداختن به شرایط پناهجویان اوکراینی تصویری از گذشته تا حال آنها را روایت کرد. این روزنامه انگلیسی با اشاره به شرایط اوکراینیها در اوایل شروع جنگ نوشت: پس از گذشت ۶ ماه از تهاجم روسیه، کشورهای هم مرز اوکراین یک اقدامی را برای کمک به میلیونها پناهجوی اوکراینی انجام دادند. دولتها برنامههای حمایتی اضطراری تدارک دیدند و میلیونها شهروند برای تامین غذا، لباس و سرپناه داوطلب شدند.
این نشریه اضافه کرد: اما همزمان با نزدیک شدن به یک زمستان پرهزینه و بی ثبات، دولتهای اروپایی از برنامههای حمایتی برای اوکراینیها عقب میکشند و در حالیکه بسیاری از داوطلبان هم که از میزبانی آنها خوشحال بودند حالا پی بردند این جنگ شاید سالها طول بکشد. بدین ترتیب اغلب اوکراینیها شرایط سختی را تجربه خواهند کرد.
به نوشته گاردین، برخی از پناهجویان اوکراینی در سراسر اروپا برای خود زندگی جدیدی را آغاز کردند و وضع خوبی دارند. درحالیکه اوکراینیهای جوان و آشنا به اینترنت نیز قادر به دستیابی به اطلاعات و ارتباط با اعانه دهندگان هستند، مددکاران اجتماعی گفتند که اغلب پناهجویان مسنتر و آسیب پذیرتر به ویژه آنهایی که نمیتوانند انگلیسی صحبت کنند و نمیدانند به کجا روی بیاورند، احتمالا به حاشیه رفته و نادیده گرفته خواهند شد. حتی آنهایی که پول هم دارند از اینکه چه زمانی ممکن است بازگشت به وطن را تجربه میکنند، آگاهی ندارند.
روزنامه گاردین در این گزارش اشاره کرد حتی در لهستان که پناهجویان بیشتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی پذیرفته، یک نظر سنجی انجام شده که در آن ۶۲ درصد مردم حمایت از پناهجویان اوکراینی را بسیار هزینه بردار توصیف کردند.
این رسانه انگلیسی ادامه داد: با نزدیک شدن زمستان جنگ اوکراین به نظر همچنان ادامه خواهد داشت و بخش عمدهای از این کشور شاید بدون گرمایش باقی بماند و در نتیجه پناهجویان جدیدی میتوانند وارد اروپا شوند و کمک کمتری را در مقایسه با آنهایی که پیشتر به کشورهای همسایه آمده بودند، دریافت کنند. شرایط کشور به کشور متفاوت است اما در سراسر اروپا بسیاری از پناهجویان اوکراینی با مشکل دسترسی به آموزش و مراقبتهای بهداشتی دست و پنجه نرم میکنند. به طور مثال برخی از والدین نسبت به فرستادن کودکانشان به مدرسه در کشور جدید به علت چالشهای زبانی نامطمئن هستند.
با کاهش واردات انرژی از روسیه، زمستان پیش رو برای کشورهای اروپایی به شدت بحرانی شده و هزینههای انرژی را به صورت سر سام آوری بالا برده است. این شرایط شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا را به شدت از اوضاع نابسامان در فصل سرما که در آن دولتها تمهیداتی برای صرفه جویی انرژی اندیشیدند، نگران هستند.
**هشدار سازمان ملل نسبت به گسترش «بردگی مدرن» در جهان
سازمان بین المللی کار ملل متحد روز دوشنبه گزارش داد که شمار افرادی که برخلاف میل مجبور به کار یا ازدواج شدهاند، در سال های اخیر به حدود ۵۰ میلیون نفر در هر روز افزایش یافته است.
این سازمان تاکید کرد بحران هایی چون همه گیری کووید – ۱۹، درگیری های مسلحانه و تغییرات اقلیمی منجر به اختلال بی سابقه در اشتغال و تحصیل و تشدید فقر و مهاجرت های اجباری شده است.
در مقایسه با آخرین ارزیابی های انجام شده در سال ۲۰۱۶، شمار افراد درگیر «بردگی مدرن» به میزان تقریبا ۹.۳ میلیون نفر افزایش یافته است.
براساس تازه ترین آمارها، رقم کار اجباری در بردگی مدرن، ۲۷.۶ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ را تشکیل می داد که بیش از ۳.۳ میلیون نفر از این تعداد کودکان بودند و رقم ازدواج اجباری نیز ۲۲ میلیون نفر اعلام شد. در این گزارش عنوان شده که از هر پنج کودک یک کودک به کار اجباری مشغولند و بیش از نیمی از آنها گرفتار استثمار تجاری جنسی شده اند.
سازمان بین المللی کار دریافت بیش از نیمی از موارد کار اجباری در کشورهایی با درآمد متوسط رو به بالا یا درآمد بالا روی داده و کارگران مهاجر بیش از سه برابر با احتمال بیشتری تحت تاثیر این مساله هستند. همچنین کارگران مهاجر بیش از سه برابر بیش از کارگران غیرمهاجر در معرض بیگاری اجباری هستند.
در این گزارش به قطر اشاره شده که در آستانه برگزاری جام جهانی فوتبال با اتهامات گسترده نقض حقوق کارگران مهاجر روبه رو است.
در این گزارش همچنین عنوان شده پس از گشایش دفتر سازمان بین المللی کار در دوحه پایتخت قطر در آوریل ۲۰۱۸، پیشرفت قابل توجهی در وضعیت زندگی و شرایط کاری صدها هزار کارگر مهاجر در این کشور حاصل شده است.
**گلوله باران ادلب سوریه از سوی جبهه تروریستی النصره/ کشف اجساد در منطقه تحت سیطره "قسد"
مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرد: شبه نظامیان گروه تروریستی موسوم به "جبهه النصره" طی شبانه روز گذشته سه بار منطقه کاهش تنش در ادلب واقع در شمال غرب سوریه را گلوله باران کردند.
سرلشکر "اولگ ایگوروف" معاون مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرد: سه مورد گلوله باران منطقه کاهش تنش از سوی گروه تروریستی جبهه النصره ثبت شد.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه (نام پیشین پایتخت قزاقستان که اکنون نورسلطان شده است)، چهار منطقه امن در سوریه ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غرب سوریه و بخشهای کمی از استان های لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی و مخالفان مسلح دولت سوریه قرار دارد و گفته میشود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی مخالفان مسلح در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند اتفاقی که تا امروز رخ نداده است و مخالفان مسلح در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
منطقه کاهش تنش ادلب شامل استان ادلب و بخشهایی از استانهای حلب، حماه و لاذقیه است و در این مناطق عناصر تروریستی جبهه النصره و عناصر مسلح وابسته به ترکیه حضور دارند.
در همین حال، خبرنگار اسپوتنیک از کشف اجساد چند مرد جوان در منطقه تحت سیطره شبه نظامیان مسلح موسوم به "نیروهای سوریه دموکراتیک" (قسد) وابسته به ارتش آمریکا خبر داد.
وی گفت: اجساد چند مرد جوان در مسیر بین استانهای الحسکه و دیرالزور در مناطق تحت کنترل قسد کشف شده که اطلاعات اولیه حاکی است این مردان عضو این گروه بوده اند.
خبرنگار اسپوتنیک به نقل از منابع محلی گزارش داد : به نظر می رسد این افراد پیش از مرگ شکنجه شده و در مسیر بزرگراه الحسکه به دیرالزور رها شده اند.
برپایه این گزارش، مناطق تحت سیطره قسد و ارتش اشغالگر آمریکا در شرق و شمال شرق سوریه شاهد هرج و مرج امنیتی و گسترش جرم و جنایت و سرقت است.
**روسیه: آلمان از خط قرمز مسکو عبور کرده است
سرگئی نچایف سفیر روسیه در آلمان اعلام کرد که عرضه جنگ افزارهای مرگبار به اوکراین خط قرمز مسکو بود که برلین از آن عبور کرده است.
نچایف روز دوشنبه گفت که عرضه جنگ افزارهای مرگبار ساخت آلمان به رژیم اوکراین که نه تنها علیه سربازان روسیه بلکه علیه جمعیت غیرنظامی دونباس استفاده شده، یک خط قرمز است.
سفیر روسیه در آلمان افزود: با در نظر گرفتن مسئولیت تاریخی و اخلاقی آلمان در قبال مردم ما بخاطر جنایت های نازیسم در جریان جنگ بزرگ میهنی، برلین از این خط قرمز عبور کرده است.
در اواخر ماه اوت رسانههای آلمانی گزارش دادند که دیپلماتهای اوکراینی بارها از برلین تقاضای جنگ افزارهای سنگین اضافی کرده اند. گفته میشود کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان با رد این مساله، اینطور بیان کرده که پارلمان آلمان این جنگ افزارها را برای برطرف کردن الزامات احتیاج دارد.
همزمان اولاف شولتس صدراعظم آلمان گفته است که برلین به صورت منظم کییف را با جنگ افزارهای بسیار موثر تامین کرده و به ارسال آنها ادامه میدهد. برلین عرضه جنگ افزارها به کییف را پیش از تابستان با ارسال تانکهای ضد هوایی و هویتزرها افزایش داد.
ابتدای جنگ اوکراین، آلمان به علت نگرانی از قطع گاز روسیه از ارسال سلاح به اوکراین خودداری میکرد اما پس از انتقادهای بسیار از سوی بلوک غرب، شولتس تصمیم گرفت بخشی از جنگ افزارهای مورد نیاز اوکراین را تامین کند.
**مبارزه با تروریسم، در راس برنامههای هند در سازمان همکاری شانگهای
هند، در اجلاس شانگهای تعمیق همکاریهای ضد تروریسم، در مشکلات افغانستان و پاکستان و حمایت این دو کشور از گروه های تروریستی، را در برنامه دارد و در بخش دوم، پذیرش ایران در سازمان همکاری های شانگهای و به رسمیت شناختن کریدور شمال-جنوب از بندر چابهار را درخواست خواهد کرد.
نشست سران سازمان همکاری شانگهای (SCO) در شهر سمرقند قرار است یک رویداد دیپلماتیک سطح بالاست، به رهبران کشور عضو و سایر کشورهای ناظر و شرکای گفتگو خواهد پیوست تا مسیرهای جدیدی را برای صلح و رفاه منطقه ای در میان چشم انداز بین المللی که دوقطبی شده، ایجاد کنند.
جهان اجلاس سمرقند را از نزدیک تماشا خواهد کرد زیرا این نشست فقط در مورد سازمان همکاری شانگهای نخواهد بود، بلکه انتظار می رود بسیاری از دیدارهای دوجانبه مهم در حاشیه برگزار شود، از جمله گفت وگوهای بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین.
این اولین سفر خارجی رئیسجمهوری چین پس از همهگیری کرونا خواهد بود. احتمال دیدار دوجانبه نخست وزیر هند نارندرا مودی و پوتین وجود دارد. چشم انداز دیدار دوجانبه بین نخست وزیر هند و رئیس جمهور چین، که تنها چند روز پیش دور از ذهن به نظر می رسید، با توافق طرف های چینی و هندی برای خروج نیروهای خود از چشمه های آب گرم گوگرا در لدخ تا ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور)، روشن شده است.
زمینه ژئوپلیتیکی اجلاس سازمان همکاری شانگهای به این نشست چندجانبه جذابیت و وزن بیشتری بخشیده است. این اجلاس در زمانی برگزار میشود که سه تحول اساسی، ارتباط کشورها را پیچیده تر کرده و جامعه بین المللی را به چالش کشیده است تا راه حل های نوآورانه ارائه دهد. اول، همهگیری کرونا که میلیونها نفر را از میان برد و جهان را به شکلی که ما میشناسیم را بهطور اساسی تغییر داده است. این بیماری همه گیر همچنین بر ضرورت تقویت همکاری های فراملی در انجمن هایی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای تاکید کرد. دوم، عملیات نظامی روسیه در اوکراین کانون توجه مسائل مربوط به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی را تجدید کرده است. سوم، این اجلاس کمی بیش از یک سال پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱ برگزار می شود. این سه رویداد به درجات مختلف کشورهای آسیای مرکزی و منطقه بزرگتر اوراسیا را تحت تاثیر قرار داده است و پس زمینه نشست سازمان همکاری شانگهای در سمرقند را تشکیل می دهد.
اولویت های هند
برای هند، سه اولویت اصلی در این اجلاس وجود خواهد داشت. اول و مهمتر از همه، هند از سازمان همکاری شانگهای برای تعمیق همکاری های ضد تروریسم و تشدید فشار منطقه ای بر پاکستان برای کنار گذاشتن استفاده از تروریسم علیه هند برای اهداف سیاسی استفاده خواهد کرد. دوم، با توجه به منافع حیاتی امنیت ملی، هند با کشورهای همفکر خود دست در دست خواهد داد تا مشکلات طالبان را در افغانستان که شامل حقوق اقلیت ها و زنان باشد، برطرف کند. سوم، هند برای یکپارچگی اقتصادی منطقه ای که ارتباط مستقیمی با منافع اقتصادی این کشور در منطقه دارد، فشار خواهد آورد.
همکاری های ضدتروریسم
همکاری ضد تروریسم دلیل وجودی سازمان همکاری شانگهای است، هند رئیس کنونی ساختار منطقه ای ضد تروریسم سازمان همکاری شانگهای (RATS) است و بنابراین در موقعیتی قرار دارد که در تعمیق همکاری های منطقه ای در زمینه مسائل امنیتی پیشرو باشد. در این زمینه، نخست وزیر هند، نارندرا مودی قرار است نقش شبکه های تروریستی فرامرزی که بیرون از خاک پاکستان فعالیت می کنند را برجسته کند.
برای هرگونه گفتگو یا نزدیکی با اسلام آباد. هند نسبت به ادامه حمایت از شبکه های تروریستی ضد هند مانند لشکر طیبه (LeT) و جیش محمد (JeM) توسط حکومت فعلی پاکستان و فضاهای غیرقابل کنترل در افغانستان، ابراز نگرانی خواهد کرد. هند در ماه اکتبر (آبان) میزبان مانورهای ضدتروریستی سازمان همکاری شانگهای در منسار، هاریانا خواهد بود و با وجود تیرگی روابط، پاکستان احتمالاً به عنوان ناظر در مراسم پایانی این نشست شرکت خواهد کرد.
طالبان و افغانستان
در ارتباط با موضوع تروریسم، وضعیت دشوار در افغانستان است که در آن حاکمان جدید، طالبان هنوز به وعده خود مبنی بر قطع ارتباط با گروه های تروریستی عمل نکرده اند. حمایت شناخته شده طالبان از شبکه های تروریستی باعث نگرانی شدید کل منطقه شده است.
در این پسزمینه، تقویت همکاریهای منطقهای برای شکلدهی یک دولت نماینده گسترده در افغانستان در راس برنامه های نشست سازمان همکاری شانگهای در سمرقند قرار خواهد گرفت. در این زمینه، هند باید تفاوتهای رویکرد کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر سر درگیری با رژیم طالبان را در نظر بگیرد. در حالی که روسیه، چین و پاکستان و برخی از کشورهای آسیای مرکزی با طالبان درگیر هستند، هند به شدت با هر گونه به رسمیت شناختن بین المللی طالبان مخالف است، مگر اینکه شرایط برای یک دولت فراگیر فراهم شود.
با این حال، هند سفارت خود را در کابل بازگشایی کرده و این نشان می دهد که آماده است در صورتی که طالبان تصمیم بگیرد راه خود را اصلاح کند، در پذیرش این حاکمیت بر افغانستان تجدیدنظر کند. مودی همچنین پیوند ارگانیک بین بیثباتی و بنیادگرایی را که در افغانستان با ایدئولوژیهای تروریستی و افراطی در منطقه و سراسر جهان ادامه دارد، برجسته خواهد کرد.
تجارت با آسیای مرکزی
هند، در تسریع یکپارچگی اقتصادی منطقه ای در جغرافیای اوراسیا، پیش رو خواهد بود. هند آسیای مرکزی را به عنوان یک فرصت استفاده نشده می بیند و از نشست سمرقند برای گسترش شبکه تجارت و پیوندهای سرمایه گذاری استفاده خواهد کرد. منطقه ای که پس از همه گیری و عملیات نظامی روسیه در اوکراین دچار رکود اقتصادی شده است، به شدت به ارتقای اقتصادی نیاز دارد و سازمان همکاری شانگهای می تواند نقشی محوری در این زمینه ایفا کند.
در اینجا نیز سرسختی پاکستان به عنوان یک مانع کلیدی باقی میماند، زیرا به دلیل دشمنی ریشهدار، از دسترسی هند به آسیای مرکزی جلوگیری کرده است اما هند اجازه نخواهد داد که این امر مانع از نزدیک شدن به منطقه شود. انتظار می رود، مودی منطقه را برای پذیرش کریدور حمل و نقل بین المللی شمال-جنوب (INSTC) و چابهار تحت فشار قرار دهد. معرفی ایران به عنوان عضو سازمان همکاری شانگهای و حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در نشست سمرقند به پیشبرد دستور کار اتصال کمک می کند.
**تشدید تنشها میان آنکارا و آتن؛ ترکیه بار دیگر به یونان هشدار داد
وزیر امور خارجه ترکیه روز دوشنبه در اظهاراتی به یونان درباره تبدیل شدن به "ابزار دیگران" هشدار داد و گفت: رفتار تحریکآمیز و "ماجراجویی از طرف دیگران" همانند گذشته پیامدهای دردناکی به دنبال خواهد داشت.
مولود چاووش اوغلو در نشستی درباره نبرد «ساکاریا» افزود: با وجود تلاش ترکیه برای احترام به همسایگان خود، یونان همچنان به اقدامات تحریکآمیز ادامه میدهد.
وی تاکید کرد: این یک هشدار به یونان است؛ در صورتی که از طرف دیگران به «ماجراجویی» وارد شوید، پیامدهای آن را امروز تجربه میکنید، همانطور که در گذشته نیز این چنین بوده است.
چاووش اوغلو اظهار داشت: آتن مراقب باشد به ابزار استفاده دیگران تبدیل نشود و از رفتارهای تحریککننده دست بکشد.
بر اساس این گزارش، نبرد ساکاریا میان ترکیه و یونان در سواحل رودخانه ساکاریا در مجاورت آنکارا پایتخت ترکیه به مدت ۲۱ روز در سال ۱۹۲۱ میلادی (۱۳۰۰ شمسی) صورت گرفت که در نهایت به پیروزی ترکیه انجامید. ترکیه در طول یک سال بعد موفق شد به طور کامل نیروهای یونانی را تا دریای اژه عقب برانند.
وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه اظهارات خود در این نشست با بیان اینکه به سیاستهای ترکیه هموراه سازنده و انساندوستانه بوده، خاطر نشان کرد: آنکارا طرحهایی دارد که به برقراری صلح نه تنها در منطقه بلکه در سطح جهان کمک خواهد کرد.
هفته گذشته نیز، رییس جمهوری ترکیه در ادامه هجمهها علیه یونان در پاسخ به سوالی درخصوص احتمال حمله نظامی به یونان گفته بود که شاید این حمله یک شبه اتفاق بیفتد.
اردوغان در ادامه تاکید کرده بود که جزایری وجود دارد که کنترل آن در دست یونان است و در آن پایگاه نظامی احداث کردهاند، اگر تهدیدات غیر قانونی آتن علیه ما ادامه پیدا کند، [ما اقدامی خواهیم کرد]؛ چرا که صبر ما نیز حد و اندازهای دارد.
پیشتر نیز وی به یونان هشدار داده بود که اگر به اختلال در جنگندههای ترکیه بر فراز دریای اژه ادامه دهد، بهای سنگینی خواهد پرداخت.
در مقابل نخست وزیر یونان روز گذشته در واکنش به اظهارات اخیر اردوغان مبنی بر احتمال حمله نظامی ترکیه به یونان گفته بود: آتن برای باز نگهداشتن مسیرهای ارتباطی با ترکیه تلاش میکند.
این اظهارات نخست وزیر یونان در حالی مطرح شد که گارد ساحلی ترکیه شامگاه شنبه با صدور اطلاعیهای مدعی شده بود که نیروهای یونان به روی یک کشتی تجاری در دریای اژه شلیک کردهاند.
بر اساس اعلام منابع وزارت دفاع ملی ترکیه، یونان در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۱۰۰ بار حریم هوایی و آب های سرزمینی ترکیه را نقض کرده است.
ترکیه که بیش از ۷۰ سال عضو ناتو بوده، به شکایت از اقدامات تحریک آمیز و لفاظی های مکرر یونان در منطقه در ماههای اخیر، از جمله مسلح سازی جزایری در نزدیکی ساحل ترکیه که بر اساس یک معاهده غیرنظامی شدهاند، پرداخته و گفته است که هدف از چنین اقداماتی بی اثر کردن تلاشهای مبتنی بر حسن نیت این کشور به نفع صلح است.
**اولیانوف: پیمان امنیتی آکوس مهمترین دستورکار نشست شورای حکام است
طبق ارزیابی دیپلمات ارشد روسیه در وین، پیمان امنیتی و جنجال برانگیز «آکوس» بین کشورهای آمریکا، انگلیس و استرالیا درصدر دستورکار نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد.
میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز دوشنبه در توئیتی نوشت که بررسی ابعاد پیمان آکوس در سه دستور کار نشست آژانس قرار دارد که « دو مورد از آنها مستقیماً به این پروژه سه جانبه اشاره دارد ».
وی این مساله را یک رکوردشکنی در تاریخ آژانس بین المللی انرژی اتمی دانست.
آمریکا، انگلیس و استرالیا در سپتامبر ۲۰۲۱ قرارداد «آکوس» را امضا کردند تا به کانبرا برای دستیابی به زیردریاییهای هستهای کمک کنند.
استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان «آکوس» کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.
کشورهای مختلف از جمله چین و روسیه به امضای پیمان امنیتی «آکوس» واکنش منفی نشان داده و آنرا تهدیدی علیه امنیت خود و ناشی از ذهنیت دوران جنگ سرد اعلام کردند.
وزیر خارجه روسیه پیشتر گفته بود: کاملا روشن است که پیمان امنیتی «آکوس» بین کشورهای آمریکا، انگلیس و استرالیا در راستای پیمان ناتو و برای تقویت آن امضا شده است. «سرگئی لاوروف» بعد از دیدار با «وانگیی» همتای چینی خود در حاشیه نشست وزرای خارجه عضو «آسهآن» در کامبوج به خبرنگاران گفت: تمایل آشکاری برای استفاده از پیمان «آکوس» جهت پیشبرد منافع ناتو در منطقه هند و اقیانوسیه وجود دارد و این موضوع را اعضای ناتو پنهان نمیکنند.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ساعتی پیش با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز شد و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.
**قاهره به تل آویو هشدار داد؛ اوضاع کرانه باختری از کنترل خارج می شود
رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که برخی مسئولان مصری به سران رژیم اسرائیل درباره تداوم حملات و یورش های خود در کرانه باختری رود اردن هشدار داده و گفته اند که اوضاع این منطقه از کنترل خارج خواهد شد.
شبکه صهیونیستی "کان" اعلام کرد که مسئولان رسمی مصری نسبت به تداوم عملیات نظامی در کرانه باختری به رژیم صهیونیستی هشدار دادند.
این شبکه اعلام کرد که مقامات مصری نسبت به تشدید تنش ها در کرانه باختری در روزهای اخیر نگران هستند و برخی مسئولان مصری ضمن انتقاد از رژیم صهیونیستی، به این رژیم هشدار داده و تاکید کردند که اوضاع از کنترل خارج خواهد شد.
برپایه این گزارش، مصری ها از اقدامات رژیم صهیونیستی انتقاده کرده و تاکید کردند که افزایش فعالیت ارتش صهیونیستی در کرانه باختری دولت تشکیلات خودگردان فلسطین را در تنگنا قرار می دهد و موضع آن را ضعیف تر می کند.
شبکه صهیونیستی "کان" همچنین اعلام کرد که مسئولان مصری به رژیم صهیونیستی گفته اند که اگر وضعیت کرانه باختری به همین شکل تداوم داشته باشد، این رژیم با انفجار در اراضی تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین مواجه خواهد شد.
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر هفته گذشته با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در قاهره دیدار کرد.
این دیدار چند روز پس از سفر محرمانه یک هیات امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی به قاهره انجام شد.
پیش از این "رونن بار" رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به "شاباک" اعلام کرد: در مقایسه با سال گذشته عملیات تیراندازی (مبارزان فلسطینی) در کرانه باختری ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. تشکیلات خودگردان فلسطین نیز برای جلوگیری از این عملیاتها اقدامات کافی انجام نمیدهد.
وی افزود: ما امسال در مقایسه با ۹۸ مورد تیراندازی در سال ۲۰۲۱ و ۱۹ مورد در سال ۲۰۲۰، با بیش از ۱۳۰ عملیات تیراندازی مواجه بودیم.
رئیس شاباک همچنین با طرح این ادعا که در سال جاری ۳۱۲ حمله بزرگ علیه اهداف صهیونیستی را خنثی کرده است، گفت که نظامیان صهیونیست بیش از ۲ هزار فلسطینی را بازداشت کردهاند.
پیش تر کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرده بود، نیروهای نظامی این رژیم برای انجام عملیات گسترده در کرانه باختری آماده میشوند.
رژیم صهیونیستی هم اکنون به شدت نسبت به متشنج شدن اوضاع در کرانه باختری در ترس و وحشت بسر میبرد و برای به کنترل درآوردن اوضاع در منطقه تمام تلاش خود را میکند.
در همین خصوص بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه اظهار داشت که این رژیم به حملات خود علیه کرانه باختری شدت خواهد بخشید و شمار نیروهایش را در این منطقه افزایش خواهد داد.
افزایش مبارزه مسلحانه گروههای مقاومت فلسطین بویژه در دو شهر نابلس و جنین که اسطوره مقاومت در کرانه باختری به شمار می روند، بیش از پیش سران رژیم صهیونیستی را نگران کرده است، چرا که آنها پیش از این فقط نگران مقاومت غزه در جنوب بودند ولی این روزها مقاومت کرانه باختری به چالشی بزرگی برای سران رژیم صهیونیستی تبدیل شده که با بی ثباتی سیاسی در درون سرزمین های اشغالی روبه روست.
**ادامه آتشسوزیهای گسترده در کالیفرنیا با ناکامی آتشنشانها در مهار آتش
ادامه آتش سوزی های مهیب و گسترده تابستانی در ایالت کالیفرنیا بیش از هشت هزار مامور آتش نشان در این ایالت را در مهار آتش ناکام گذاشته است.
تارنمای شبکه خبری «ان.بی.سی نیوز» نوشت: بیش از هشت هزار و ۳۰۰ مامور آتش نشان در ۱۱ کانون آتش سوزی از جمله مناطق موسوم به «ماسکیتو» (Mosquito) و «فیرویوو» (Fairview) در سراسر ایالت کالیفرنیا در تلاش برای مهار آنها هستند.
بنابراین گزارش آتش سوزی های گسترده در ایالت کالیفرنیا تاکنون بیش از ۳۲۵هزار جریب معادل ۱۳۱هزار و ۵۰۰هکتار از اراضی این ایالت را در بر گرفته است.
بنابر اعلام اداره جنگل ها و محافظت از آتش ایالت کالیفرنیا (CDFFP) تنها ۱۰ درصد از آتش سوزی ماسکیتو که تاکنون ۴۱هزار و ۴۴۳ جریب برابر با ۱۶هزار و ۷۷۱ هکتار از اراضی این ایالت را در بر گرفته، توسط ماموران اطفای حریق خاموش شده است.
درهمین حال آتش سوزی فیرویوو که ۲۸ هزار ۳۰۰ جریب از ایالت کالیفرنیا را به آتش کشیده حدود ۴۰ درصد از آن تحت کنترل درآمده اما هردو کانون آتش سوزی همچنان تهدید مهمی برای ساکنان این ایالت که در نزدیکی نواحی این آتش سوزی ها قرار دارند به شمار می رود.
این رسانه آمریکایی در ادامه گزارش داد: تاکنون دستور تخلیه دوهزار و ۲۳۰ واحد مسکونی و ۴۴۳ واحد تجاری که در خطر مواجه شدن با آتش قرار دارند، صادر شده است.
وسعت آتش سوزی در ایالت اورگان به چهار برابر رسید
درهمین حال ابعاد آتش سوزی در ایالت اورگان واقع در شمال ایالت کالیفرنیا که در اول ماه اوت گذشته برابر با ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱ به علت وقوع توفان و صاعقه، شکل گرفت هم اکنون به چهار برابر افزایش یافته است.
بنابراین گزارش،آتش سوزی موسوم به «سیدر کرک» (Cedar Creek) از روز یکشنبه (روز گذشته به وقت محلی) وسعتی نزدیک به ۸۶ هزار جریب برابر با ۳۴هزار هکتار را در برگرفته و ماموران آتش نشان واقع در این ایالت هیچ کنترلی برای مهار آن ندارند، این آتش سوزی نیز بیش از دوهزار و ۲۰۰ واحد مسکونی و تجاری با جمعیتی حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر را با تهدید مواجه ساخته است.
**تظاهرات ضدصهیونیستی در برلین همزمان با سفر لاپید
درحالیکه یائیر لاپید نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دیدار با مقامهای آلمانی به برلین سفر کرده، تظاهرات ضد صهیونیستی در مقابل اقامتگاه صدراعظم آلمان برگزار شد.
شبکه خبری آروتز شوا امروز دوشنبه از برگزاری یک تظاهرات ضد صهیونیستی در پایتخت آلمان خبر داد.
صفحه توئیتر این شبکه خبری با انتشار تصویری از تظاهرات نوشت: پیش از ورود لاپید یک تجمع ضد اسرائیلی از محل اقامتگاه صدراعظم آلمان در برلین برگزار شد.
بر اساس این گزارش، تظاهراتکنندگان در این تجمع شعارهایی را در دست داشتند و فریاد "زنده باد فلسطین" سر میدادند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی به همراه شماری از مقامهای امنیتی این رژیم به برلین سفر کرده تا با مقامهای آلمانی گفتگو کند. لاپید امروز با فرانک والتر اشتاین مایر رییس جمهوری، آنالنا بائربوک وزیر خارجه و اولاف شولتس صدر اعظم آلمان دیدار و گفتگو کرد.
**ادعای صدراعظم آلمان درباره پاسخ ایران در مذاکرات وین / تداوم لفاظیهای لاپید
اولاف شولتس صدراعظم آلمان امروز گفت، برلین متاسف است که ایران هنوز آنچه وی "پاسخ مثبت به پیشنهادهای اتحادیه اروپا برای احیای توافق هستهای" خواند، نداده است.
شولتس در کنفرانس خبری مشترک با یائیر لاپید نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران نیز مدعی شد که برلین اجازه دستیابی ایران به سلاح هستهای را نخواهد داد.
صدراعظم آلمان همچنین افزود که شرکای اروپایی پیشنهادهایی را مطرح کردهاند و دلیلی ندارد ایران با آنها موافقت نکند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در همین راستا ادعا کرد که بازگشت به توافق تحت شرایط فعلی یک اشتباه خواهد بود.
وی که بمنظور کارشکنی در روند مذاکرات وین به برلین سفر کرده، مدعی شد: ما باید با یکدیگر علیه تهدید فزاینده تبدیل شدن ایران به یک کشور هستهای اقدام کنیم.
لاپید روز یکشنبه پیش از سفر به آلمان با تکرار دوباره مواضع این رژیم علیه دستیابی به یک توافق احتمالی هستهای با ایران درچارچوب مذاکرات وین برای رفع تحریمها گفت که تل آویو به دنبال جلوگیری از وقوع چنین امری است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بخش دیگری از صحبتهای خود نیز گفت: اسرائیل بخشی از تشکیل نیروی دفاعی جدید آلمان عمدتا در دفاع هوایی را به عهده میگیرد.
شولتس نیز در اینباره بیان کرد که برلین میخواهد با اسرائیل در حوزه دفاعی به ویژه دفاع هوایی همکاری کند.
این لفاظیهای صدراعظم المان و نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مورد مواضع ایران در مذاکرات وین در حالی مطرح شده است که سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس ۱۹ شهریور با صدور بیانیه مشترکی مدعی شدند که ایران از فرصت دیپلماتیک حساس استفاده نکرده است و در ادعایی بیپایه و اساس اعلام کردند که ایران در عوض به گسترش برنامه هسته ای خود به نحوی فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه میدهد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز امروز این بیانیه را یک موضع نادرست و نسنجیده در یک زمان نادرست توصیف کرد و گفت: این اقدام همانطور که قبلا تاکید کردیم ناشی از محاسبات نادرست طرف اروپایی بود.
کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکرات جاری همه تلاش خود را به خرج داد که مبتکرانه و سازنده عمل کند و مسیر را به سمت انجام توافق باز کند. توافق یک مسیر دوطرفه است، انتظار این بود که طرفهای مذاکره هم در این مسیر سازنده عمل کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: موضوعی که مطرح میکنند مربوط به مباحث فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران است که صلح آمیز بودن آن اثبات شده و جمعبندی سال ۲۰۱۵ میلادی - سال امضای توافق - و بعد از آن گزارشهای مکرری که آژانس بینالمللی انرژی اتمی داد دال بر صلحآمیز بودن ماهیت فعالیتهای هستهای ایران بود.
وی ادامه داد: در باب امور پادمانی جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که حامی ثابت قدم خلع سلاح هستهای بود و هست، به همان میزان هم نسبت به عدم اشاعه متعهد و پایبند است و در عین حال از اجرای غیر تبعیضآمیز و بیطرفانه نظام پادمانها توسط آژانس تاکید میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما همواره تاکید کردهایم که آژانس هم باید به وظایف خود به صورت حرفهای و فارغ از فشار طرفهای ثالث به خصوص در ارتباط با اتهامات بیاساسی که از سوی یک رژیم غیرپایبند و غیر عضو در نظام جامعه پادمانها ارائه شده است، اجتناب کند؛ جای تاسف است که صادرکنندگان سهگانه این بیانیه به جای پاسخ مثبت به اقدامات سازنده جمهوری اسلامی ایران در مسیر دستیابی به توافق و به جای تشکر و قدردانی از نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تحت تاثیر و فشارپذیری از سوی رژیمی قرار گرفتهاند که عضو هیچ کدام از نظامهای جامع پادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیست و متأسفانه در مسیر رویکرد غیرسازنده قرار گرفته است.
وی ادامه داد: توصیه ما به شرکای اروپایی روند گفتوگوهای وین این است که مسیر سازنده را در پیش بگیرند و خطای گذشته را جبران کنند و در یک مسیر سازنده و متکامل تلاش کنند که مسیر برای توافق باز شود. جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده و اعلام میکند و همچنین آمادگی دارد در مسیر زدودن تصاویر ساختگی و غیرواقعی درخصوص فعالیتهای هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران با آژانس همکاری کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در عین حال تاکید کرد که همکاری با آژانس هم در مسیر حقوق است و هم در مسیر تکالیف. جمهوری اسلامی ایران همانطور که تکالیفی دارد حقوقی هم دارد این دو در کنار یکدیگر معنا و مفهوم پیدا میکنند.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مذاکرات وین به بعد از انتخابات کنگره در آمریکا موکول شده است، اظهار داشت: تا این لحظه چنین درخواستی را دریافت نکردهایم.
**رئیس پلیس لندن: تامین امنیت مراسم خاکسپاری الیزابت چالش عظیمی است
رئیس جدید پلیس لندن تصریح کرد که تامین امنیت مراسم خاکسپاری الیزابت دوم آخرین ملکه انگلیس که هفته پیش درگذشت چالش بزرگی برای این نهاد امنیتی بهحساب میآید.
مارک رولی در جمع خبرنگاران اظهار داشت که پلیس از سالها پیش خود را برای این مراسم آماده کرده و هزاران نفر از افسران پلیس برای تامین امنیت مراسم خاکسپاری حاضر خواهند بود. او با این حال مدیریت امنیت این مراسم را چالش برانگیز و بزرگترین عملیات تاریخ این کشور دانست.
مراسم تدفین الیزابت قرار است پس از انتقال زمینی جسد وی به لندن، در کلیسای وستمینستر ابی برگزار شود. انتظار میرود که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به همراه رهبران و مقامهای سلطنتی کشورهای جهان در این مراسم تشریفاتی حاضر شوند.
البته جسد الیزابت هنوز در اسکاتلند است و قرار است طی آیین تشریفاتی به صورت زمینی منتقل شود. تاریخ مراسم خاکسپاری طبق اعلام کاخ سلطنتی، برای ۱۹ سپتامبر برنامه ریزی شده است.
پیشتر نیک آلدوورث، که تا سال ۲۰۱۹ رهبری دایره "محافظت و آماده سازی" پلیس ضد تروریسم انگلیس را بر عهده داشت، در این باره گفت که تامین امنیت مراسم تشییع جنازه الیزابت با مرگ همسرش فیلیپ و یا دایانا متفاوت است. او در گفتوگو با نشریه ایندیپندنت افزود: «این احتمالاً بزرگترین عملیات پلیسی و حفاظتی است که بریتانیا تا به حال انجام داده است. چون فقط یک ماشین یا یک نفر کافی است تا کار اشتباهی انجام دهد و در آن صورت نه تنها یک رویداد قانونی مختل شده که مردم نیز مجروح و کشته می شوند.»
این درحالیست که امروز (دوشنبه) هم زمان با مراسم سخنرانی شاه جدید انگلیس در پارلمان، پلیس لندن یک معترض ضد سلطنتی را دستگیر کرد. تصاویر منتشر شده نشان میدهد که فرد معترض شعارنوشتهای را حمل میکند که روی آن نوشته است چارلز شاه من نیست.
جنبشهای جمهوریخواه در انگلیس سالهاست که خواهان برگزاری همه پرسی در خصوص آینده نظام سلطنتی انگلیس بوده و تاکید دارند که این نظام یادآور ستمهایی است که پادشاهان انگلیس بر مردم روا داشتهاند.
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که بیشتر اعضای دومین حزب سیاسی انگلیس (کارگر) نیز مخالف نظام سلطنتی در این کشور هستند و از خواندن سرود ملی انگلیس در تمجید از ملکه الیزابت خجالت میکشند.
تحقیقات موسسه نظرسنجی «یوگوو» (YouGov) حاکیست که فقط ۱۵ درصد اعضای این حزب به تاریخ انگلیس مفتخر و ۴۳ درصد دیگر از تاریخ استعمارگری آن شرمنده و سرافکنده هستند. بر همین اساس ۶۲ درصد خواستار براندازی نظام سلطنتی و استقرار نظام جمهوری هستند.
این موج جدایی خواهی به تدریج در اسکاتلند و حتی کانادا هم شکل گرفته است، چون آخرین نظرسنجی در کانادا هم نشان می دهد مردم این کشور نیز اگرچه تا امروز تا حدودی با حاکمیت ملکه الیزابت بر کشورشان مشکل چندانی ندارند اما کاملا با جانشین احتمالی او مخالف هستند.
مارک رولی که چهار سال پس از بازنشستگی دوباره دعوت به کار و به ریاست پلیس لندن منصوب شده است همچنین ادعا کرده است که قصد دارد اعتماد از بین رفته عمومی را به این نهاد امنیتی بازگرداند.
این درحالیست که سازمان بازرسی نیروی انتظامی و خدمات آتش نشانی انگلیس، پلیس لندن را به دلیل افزایش اعتراضها نسبت به عملکرد ضعیف آن زیر نظر گرفته است. گفته می شود پلیس منچستر، کلیولند و گلاسترشایر نیز در شرایط مشابهی قرار دارند.
ناظران معتقدند که انتقادها علیه پلیس انگلیس، با رسواییهای متعدد افسران این نهاد امنیتی، از جمله آزار جنسی و قتل زنان جوان بیارتباط نیست. روزنامه گاردین اخیرا گزارش داد که تقریبا تمام زنان جوان در این کشور مورد آزار جنسی قرار گرفته و بدتر از آن، اعتماد خود را به حل این معضل از سوی پلیس از دست دادهاند. بر اساس این گزارش، ۹۷ درصد زنان بین ۱۸ تا ۲۴ سال مورد آزار جنسی قرار گرفته و هولناکتر آنکه ۸۰ درصد زنان از تمام گروههای سنی گفتهاند که این معضل را در فضای عمومی تجربه کردهاند.
کمیسیون مستقل شکایات علیه پلیس از سال گذشته تحقیقات جداگانهای را در خصوص عملکرد این نهاد امنیتی آغاز کرد و با انتشار گزارشی بر ضعف عملکرد پلیس صحه گذاشت.
**انفجار تروریستی در شمال شرق سوریه
منابع خبری امروز (دوشنبه) از وقوع یک انفجار در "الحسکه" سوریه و جان باختن و مجروح شدن شماری در جریان آن خبر دادند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از منابع محلی خود اعلام کرد که امروز یک انفجار در اردوگاه «توینه» واقع در غرب شهر "الحسکه» رخ داد.
این منابع گفتند که انفجار در یک موتورسیکلت بمبگذاری شده رخ داده است.
منابع مذکور گفتند که در این انفجار سه کودک جان باخته و تعدادی از افراد زخمی شدند.
با شکست گروه تروریستی «داعش» به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر سال ۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیماً جایگزین آنها شدند و دقیقاً از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت و منابع سوریه کردند.
مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان تحت حمایت واشنگتن موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضهای شهروندان سوری به حضور اقدامهای تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.
دولت سوریه بارها تاکید کرده که این شبه نظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت این کشور ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.
طی دو سال اخیر اقدامات تروریستی و انفجار خودروهای بمب گذاری شده در برخی مناطق شمالی سوریه انجام شده است و برخی تروریست ها تلاش می کنند تا با کوچاندن ساکنان بومی آن در این مناطق به همراه خانواده ساکن شوند.
پیشتر گزارش هایی در خصوص انتقال این افراد به مناطق شمالی سوریه منتشر شده بود.
**تکرار ادعای گروسی درباره تبعات تدابیر جبرانی ایران
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی این ادعا را تکرار کرد که تدابیر جبرانی ایران شکاف دانش این سازمان را نسبت به فعالیتهای اتمی ایران را بیشتر کرده است.
رافائل گروسی روز دوشنبه در حاشیه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به خبرنگاران مدعی شد که نمیخواهد پرهیجان سخن بگوید اما هرچه زمان میگذرد جمعبندی اختلاف پادمانی بسیار دشوار میشود و «ایران باید خیلی شفاف عمل کند و به ما در خصوص یکسری مسائل دسترسی بدهد تا بتوانیم یک تصویر حدودی را از واقعیت ترسیم کنیم. به همین خاطر تکالیف زیادی را پیش رو داریم تا بتوانیم به جمعبندی نهایی برسیم»
او در پاسخ به سووالی درباره آنچه رویکرد متعصبانه وی نسبت به فعالیتهای اتمی ایران خوانده میشود گفت: از این ارزیابی متاسف است. «اینکه آژانس خواستار توضیح درباره یکسری مسائل است و ایران به گونه ای که انتظار میرود رفتار نمیکند و ما را به سیاسی کاری متهم میکنند مساله جدیدی نیست»
وی با بیان این ادعا که مساله شفاف است مدعی شد: ما ذرات اتمی را در مکانهایی که قبلا اعلام نشده بود پیدا کردیم و در حال بررسی هستیم. بگویید که این چه ارتباطی به استفاده سیاسی من از اختیاراتم دارد.
گروسی با چشم پوشی از زاردخانههای مملو از کلاهکهای هستهای رژیم صهیونیستی ادعا کرد که رفتار او درچارچوب وظایف آژانس است و امیدوار است که ایران هرچه سریعتر در این زمینه همکاری کند. وی افزود: ما آماده هستیم و تمایلی به تشدید اوضاع نداریم. فقط میخواهیم که این مساله روشن شود. امیدواریم که ایران به گونه دیگری به این مساله نگاه کند.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیتهای هستهای اعلام نشده در مکانهایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانهها و مذاکرهکنندگان غربی دامن زده شد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته برای نشان دادن حسن نیت خود با آژانس بینالمللی انرژی توافق کرد تا مسائل ادعایی بر اساس نقشه راه مشخصی حل و فصل شود. طرف غربی هم تعهداتی را در این زمینه پذیرفت اما با گذشت بیش از ۶ماه، نه تنها اجرا نکرد که مسیری کاملا متضاد را در پیش گرفت.
رافائل گروسی در ادامه نشست امروز، در پاسخ به سووالی درباره تاثیر فشارهای سیاسی روی وی بهعنوان مدیرکل آژانس گفت: من دائما زیر فشار سیاسی هستم اما مهم این است که من تحت فشار چه رفتاری میکنم.
وی با اذعان به این نکته که کشورهای مختلف منافع خود را دنبال میکنند افزود که در یک تعریف کلی انتظار دارد آنها با آژانس همکاری کنند. گروسی ادامه داد که به عنوان مدیرکل آژانس سرگرم انجام وظایفی است که به او محول شده و نه اینکه به انجام آن تمایل دارد.
گروسی در پاسخ به سووال دیگری درباره آنچه زمان گریز هستهای ایران نامیده میشود هم گفت: ما وارد محاسباتی شبیه محاسبه زمان گریز هستهای نمیشویم. بسیاری از افراد و سازمانها تمایل به محاسبات اینچنینی دارند اما ما مقادیر را محاسبه و اطلاعات آن را ارائه میکنیم. ما درباره انگیزه کشورها و اینکه آنها ممکن است چه اقداماتی را صورت دهند وارد نمیشویم.
او درباره تعاملات با ایران هم گفت که از سطح مراودات فعلی رضایت ندارد. گروسی به تماسهای آژانس با نمایندگی دائم ایران در وین اشاره کرد اما افزود انتظار دارد که برای حل مسائل اختلافی، گفتوگوها در سطح مقامات ارشد از سرگرفته شود.
مدیرکل آژانس در پاسخ به این سووال که اگر اجرای برجام از سرگرفته نشود، آیا نگران خروج ایران از پیمان عدم اشاعه هستهای (انپیتی) است تصریح کرد: نشانی از تمایل ایران برای خروج از انپیتی ندیدهام.
وی با بیان این مساله که تنها کشورهایی از انپیتی خارج میشود که تمایل به گسترش تسلیحات هسته ای دارند خاطر نشان کرد: ایران به روشنی اعلام کرده که مایل است تعهداتش تحت انپیتی را حفظ کند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم ساعاتی پیش در همین رابطه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که حامی ثابت قدم خلع سلاح هستهای بود و هست، به همان میزان هم نسبت به عدم اشاعه متعهد و پایبند است و در عین حال از اجرای غیر تبعیضآمیز و بیطرفانه نظام پادمانها توسط آژانس تاکید میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما همواره تاکید کردهایم که آژانس هم باید به وظایف خود به صورت حرفهای و فارغ از فشار طرفهای ثالث به خصوص در ارتباط با اتهامات بیاساسی که از سوی یک رژیم غیرپایبند و غیر عضو در نظام جامعه پادمانها ارائه شده است، اجتناب کند.
**رییس جمهوری کرهجنوبی به انگلیس، آمریکا و کانادا سفر میکند
دفتر ریاست جمهوری کرهجنوبی اعلام کرد که یون سوک یئول رییس جمهوری این کشور هفته آینده به انگلیس، آمریکا و کانادا سفر خواهد کرد.
دفتر ریاست جمهوری کرهجنوبی افزود که یون سوک یئول رییس جمهوری این کشور هفته آینده به منظور شرکت در مراسم تدفین ملکه الیزابت دوم به انگلیس سفر کرده و بعد از آن به نیویورک خواهد رفت تا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کند. وی سپس قرار است در چارچوب سفری رسمی و دوجانبه از کانادا بازدید کند.
براساس این گزارش، یون قرار است روز ۱۹ سپتامبر و در اقامتگاه وست مینستر لندن در مراسم تدفین ملکه الیزابت دوم شرکت کند. ملکه انگلیس روز پنجشنبه هفته گذشته در سن ۹۶ سالگی و بعد از ۷۰ سال سلطنت فوت شد.
این اولین بار از سال ۲۰۱۵ است که یک رییس جمهور مستقر در کرهجنوبی در مراسم تدفین یکی از سران کشورها شرکت خواهد کرد.
رییس جمهوری کرهجنوبی همچنین قرار است در روز بیستم سپتامبر در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک سخنرانی داشته باشد.
براساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری این کشور، محور اصلی سخنرانی وی خلع سلاح هستهای کرهشمالی خواهد بود. با این حال مشخص نیست که آیا وی قصد دارد جزییات بیشتری از طرح خود برای خلع سلاح کره شمالی در ازای دریافت پیشنهادات اقتصادی را مطرح کند یا نه؟
از سوی دیگر قرار است دیداری سه جانبه بین روسای جمهور کرهجنوبی، آمریکا و نخست وزیر ژاپن در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شود. یون احتمالا در این نشست درباره قانون جدید کاهش تورم در آمریکا صحبت خواهد کرد که براساس آن وسایل الکترونیکی که در خارج از آمریکای شمالی تولید شده باشند، مشمول مالیات خواهند شد.
وی همچنین قرار است در کانادا با جاستین ترودو نخست وزیر این کشور درباره راههای تقویت همکاریهای اقتصادی مذاکره کند.
کانادا یکی از تولیدکنندگان عمده منابعی مانند لیتیوم، نیکل و کوبالت است که در ساخت باطریهای نسل دوم و وسایل الکترونیکی کاربرد دارد.
**حمله هوایی ارتش روسیه به تاسیسات نظامی اوکراین در شهرهای مختلف
وزارت دفاع روسیه امروز دوشنبه اعلام کرد: حملههای هوایی ارتش روسیه به تاسیسات نظامی اوکراینیها در بیشتر بخشهای اوکراین از جمله مناطق شرقی (خارکیف)، جنوبی (خرسون) و جنوب شرقی (زاپوریژیا) صورت گرفت.
تارنمای وزارت دفاع روسیه در گزارش امروز پیشرفت عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین نوشت: در جریان حملات ۲۴ ساعت گذشته روسیه، بیش از ۳۰۰ نظامی اوکراینی کشته و نزدیک به ۱۰۰۰ نفر نیز مجروح شدند.
این در حالی است که روز گذشته اوکراینیها مدعی شده بودند پیشرویهایی به سمت شمال در منطقه خارکیف و در جنوب و شرق این کشور داشتهاند. وزارت دفاع روسیه اما به رغم ادعای اوکراین درباره پیشرویها روز گذشته نیز اعلام کرده بود که نیروهای روسیه علیه مواضع ارتش اوکراین در منطقه خارکیف حملات دقیقی را ترتیب دادهاند.
روز جمعه ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین از آزاد سازی بخشهایی از خارکیف خبر داد و یک مقام منصوب روسیه در منطقه خارکیف اوکراین نیز تائید کرده بود که نیروهای اوکراین با شکستن خطوط دفاعی نیروهای روسیه در این منطقه، پیروزی چشمگیری بدست آوردهاند.
شب گذشته نیز زلنسکی مدعی شد که نیروهای اوکراین در حمله گسترده، شهر راهبردی ایزیوم در شرق این کشور را از دست نیروهای روسیه بازپس گرفتند.
همزمان مقامات اوکراینی در شرق این کشور، روسها را به بمباران زیرساختهای راهبردی متهم کردهاند که منجر به قطع برق در بخشهای وسیع اوکراین شده است.
بخش هایی از منطقه خارکیف در شرق اوکراین اندک زمانی پس از حمله نیروهای روسیه در ۲۴ فوریه (پنج اسفند ماه)، به تصرف نیروهای این کشور درآمد. اما مقامات اوکراینی مدعی بوده اند که ارتش روسیه نتوانسته خارکیف را که دومین شهر مهم این کشور به شمار می رود، به طور کامل تصرف کند.
**کیشیدا وعده تغییر محل پایگاه نظامی آمریکاییها در اوکیناوا را داد
فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن بار دیگر امروز (دوشنبه) متعهد شد تا اقدامات لازم را برای جابهجایی یک پایگاه کلیدی آمریکا در شهر اوکیناوا انجام دهد.
این در حالی است که دنی تاماکی روز گذشته برای دومین بار به عنوان فرماندار جنوبیترین استان ژاپن انتخاب شد.
یکی از نمایندگان ارشد حزب حاکم که به تازگی با نخست وزیر ژاپن دیدار داشته به خبرنگاران گفت: نخست وزیر آمادگی خود را برای گفتوگو با مردم محلی نسبت به اهمیت جابهجایی پایگاه هوایی تفنگداران آمریکایی در «فوتنما» اعلام کرده است.
هیروشی موریاما رییس انتخابات حزب لیبرال دموکرات ژاپن در این خصوص اظهار داشت: نخست وزیر کیشیدا به دولت دستور داده تا اقدامات لازم را برای آغاز برنامه جابهجایی این پایگاه آغاز کنند. واشنگتن و توکیو در این خصوص در سال ۱۹۹۶ به توافق رسیده بودند.
پیشتر تاماکی فرماندار استان اوکیناوا در اردوگاه انتخاباتی خود وعده توقف ساخت یک تاسیسات جدید نظامی آمریکا در این منطقه را داده بود. این موضوع نشانگر شکافی عمیق بین دولت و دولت محلی بر سر این موضوع است.
هیروکازو ماتسونو دبیر کابینه ژاپن در نشستی خبری درباره این موضوع گفت که جابه جایی این پایکاه نظامی تنها راه حل موجود است و دولت مرکزی قصدی برای تغییر موضع خود ندارد.
با این حال تاماکی در جریان مبارزات انتخاباتی خود گفت: رای دهندگانی که برای دوره چهار ساله دوم به من رای دادند، مخالف جابه جایی این پایگاه نظامی هستند. احساس مردم اوکیناوا در این خصوص تغییری نکرده است.
در انتخاباتی که روز گذشته برگزار شد، تاماکی برنده بیش از ۵۰ درصد آرا شد و رقیب خود که نامزد مشترک حزب لیبرال حاکم و حزب کومیتو بود را شکست داد.
**اندونزی مدعی پذیرش پیشنهادش برای رصد زیردریایی های هستهای آکوس شد
اندونزی درحالی درباره ناوگان زیردریایی های هستهای استرالیا ابراز نگرانی کرد که همزمان مدعی شد با پیشنهادش برای شفاف سازی و رصدکردن زیردریایی های هسته ای « آکوس » در برابر برنامه های استرالیا پیروز شده است.
برنامه زیردریایی های هستهای استرالیا ممکن است مورد توجه بیشتر از نظر شفافیت و محافظت پس از پیشنهاد اندونزی برای قانونگذاری سختگیرانه تر در کنفرانس سازمان ملل متحد در نیویورک قرار گیرد.
جاکارتا نگرانی خود پیرامون مالکیت استرالیا بر ناوگان زیردریاییهای هستهای ذیل توافقنامه دفاعی آکوس با آمریکا و انگلیس که سپتامبر سال گذشته اعلام شده بود را، ابراز کرد.
دولت « جوکو ویدودو » از آن زمان نگرانیهای زیادی درباره به اشتراک گذاری مواد هستهای برای دلایل نظامی را در کنفرانس بررسی منع گسترش سلاح هستهای سازمان ملل متحد در آمریکا مطرح کرد.
دولت اندونزی در نامهای رسمی در جلسه درباره پیامدهای فاجعه ای که پتانسیل وقوع به شکلی تصادفی دارد و درباره خطرات غنیسازی اورانیوم در برنامه ساخت سلاح هشدار داد.
برپایه این گزارش اکنون اندونزی ادعا می کند با پیشنهادش برای رصدکردن سختگیرانه و شفاف سازی درباره توزیع تکنولوژی زیردریایی های هسته ای به موفقیت دربرابر استرالیا و آکوس دست یافته است.
اندونزی هنوز امیدوار است در نشست این هفته آژانس انرژی اتمی در وین رصدکردن دقیق و از نزدیک برنامه زیردریایی های هسته ای را در دستور کار قرار دهد.
این کشور همچنین در ماه نوامبر میزبان اجلاس رهبران گروه ۲۰ در جزیره بالی خواهد بود و در این میان مالزی نیز همصدا با اندونزی درباره برنامههای جاه طلبانه استرالیا خواهد بود.زمانی که رهبران استرالیا، انگلیس و آمریکا مشارکت امنیتی سه جانبه خود موسوم به "استرانگا" (AUKUS) را روز ۱۵ سپتامبر سال گذشته اعلام کردند، نخست وزیر مالزی با صدور بیانیهای نگرانی خود را درباره تاثیر آن بر ثبات در جنوب شرقی آسیا اعلام کرد.
استرالیا۲۲ نوامبر سال گذشته با امضای توافقنامه تبادل اطلاعات هسته ای دریایی، برنامه تجهیز نیروی دریایی خود را با زیردریایی های هستهای در ائتلاف جدید دفاعی با انگلیس و آمریکا ( آکوس ) Aukus آغاز کرد.
براساس توافق آکوس، استرالیا ۸ فروند زیردریایی هسته ای با قابلیت حمل موشک های دور برد خریداری می کند. به علاوه این توافقنامه امکان به اشتراک گذاشتن قابلیت های سایبری، هوش مصنوعی و کوآنتوم و امکانات نامشخص زیردریا را فراهم می کند.
این نخستین توافقی بود که درباره این تکنولوژی به شکل عمومی امضا شد و از ماه سپتامبر سال گذشته ۳ کشور آمریکا، استرالیا و انگلیس شکل گیری ائتلاف دفاعی" آکوس" را به منظور مقابله استراتژیک تنش ها در منطقه اقیانوس آرام اعلام کرده بودند.
**پوتین: روسیه به خوبی فشارهای غرب را خنثی کرده است
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه گفت که اقتصاد کشورش توانسته به خوبی در برابر فشار غرب بایستد.
پوتین افزود: روسیه با اجرای اقدامات محافظتی، روش های نابودکننده غرب را شکست داده و بیاثر کرده به گونه ای که شاخص های بخش های گوناگون اقتصاد در پی رشته اقدامات اجرا شده، نشانگر حرکت اقتصاد روسیه به سوی رشد است.
وی ضمن پافشاری بر لزوم پایبندی روسیه به منطق خود و اجرای وظایفش به رغم اقدامات بداندیشان، وضع بودجه روسیه را در جایگاه بهتری نسبت به بسیاری از کشورهای عضو گروه ۲۰ و بریکس ارزیابی کرد و اجرای سریع اقدامات گسترده ضد بحران به همراه ثبات و نیروی اقتصاد روسیه را در برابر چالش های خارجی، عمدتا نتیجه سیاست های مسئولانه سال های گذشته در حوزه اقتصاد کلان، دانست.
پوتین پیمودن روند حذف دلار از اقتصاد کشورش را گریزناپذیر دانست و بر درک چگونگی ایجاد ضربه گیرهای اقتصادی و روش عملکرد آنها را در شرایط روزگار کنونی و هم زمان با اجرای روند گریز ناپذیر دلارزدایی از اقتصاد، تاکید کرد.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا از روز پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰ که روسیه «عملیات ویژه» خود را علیه اوکراین آغاز کرده، تحریمهای گستردهای علیه مسکو اعمال کردهاند که باعث جهش قیمتهای انرژی و بسیاری از کالاهای اساسی در جهان شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا جمعه شب با بیان اینکه تحریم واردات نفت از روسیه پس از اجرای سازوکار تعیین سقف قیمت ادامه خواهد داشت، شرکتهایی را که نفت مسکو را با قیمت بالا میخرند، تهدید به تحریم کرد.
**ادعای گروسی: هیچکدام از مسائل پادمانی با ایران حل نشده است
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تکرار ادعاها درباره مسائل پادمانی همچنین مدعی شد که به دلیل عدم همکاری ایران با آژانس، هیچکدام از مسائل پادمانی حل و فصل نشده است.
رافائل گروسی روز دوشنبه در ابتدای نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ایراد سخنانی که یک نسخه آن در تارنمای این سازمان منتشر شد ادعا کرد: علیرغم اعلام آمادگی آژانس برای تعامل بدون تاخیر با ایران برای حل مسائل پادمانی، ایران با آژانس تعاملی نداشته است. در نتیجه، هیچ تحولی در این دوره صورت نگرفته و هیچ یک از مسائل باقی مانده حل نشده است. بنابراین، تمام این مسائل پادمانی باقی مانده است.
وی ادامه داد: تا زمانی که ایران از لحاظ فنی توضیحات معتبری برای حضور ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلام نشده در ایران ارائه نکند و مکان(های) فعلی مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده را به آژانس اطلاع ندهد، آژانس قادر نخواهد بود صحت و کامل بودن اظهارات ایران را تحت موافقتنامه جامع پادمان تأیید کند.
مدیرکل آژانس مدعی شد از آنجا که ایران هنوز توضیحات معتبری را ارائه نکرده است،« آژانس در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است.»
وی ادامه داد: آژانس همچنان آماده تعامل مجدد با ایران برای حل بدون تاخیر این مسائل است.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیتهای هستهای اعلام نشده در مکانهایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانهها و مذاکرهکنندگان غربی دامن زده شد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست. محسن نذیری اصل سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین هفته پیش در سخنانی تصریح کرد که موضوعات پادمانی طی قطعنامه شورای حکام در سال ۲۰۱۵ بسته شده است. وی افزود: ۳ ادعای پادمانی غیر مهم آژانس نیز مربوط به حدود دو دهه قبل است که با این حال، ایران تاکنون تعاملات مناسب و سازنده ای را با آژانس و با هدف حل و فصل این آنها به عمل آورده است.
نماینده ایران همچنین ضمن تأکید بر اینکه آژانس باید استقلال، بی طرفی و حرفه ای گری خود را حفظ کند، افزود: اعضای آژانس نیز باید از اعمال فشار بر این سازمان و تلاش برای استفاده ابزاری از آن در جهت مقاصد سیاسی خود، بطور جدی پرهیز کنند.
نظر شما