خدا نظر انصاری روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: فصل و زمان اصلی سرمستی وحوش به طور معمول از اواخر پاییز و یا اوایل زمستان است که امسال زودتر از آن موعد آغاز شد.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی در آغاز زودهنگام سرمستی حیات وحش، بارندگی های تابستانه(چهل پسین) و پراکنش مناسب بارش ها و همچنین سرسبزی و خرمی بوته ها و درختچه ها و کنارهای موجود در منطقه حفاظت شده است .
انصاری ابراز داشت: این زمان و در فصل سرمستی (مستون) وحوش در مناطق حفاظت شده درگیری های خونین و حتی مرگباری بین قوچ ها و همچنین پازن ها رخ می دهد.
او گفت: این نبرد خونین میان پازن ها و قوچ ها برای بقای تولید مثل ادامه دارد و در این فصل قدرتمندترین قوچ ها پس از پیروزی بر رقبای خود گله هایی بین ۲۰ تا ۵۰ راس میش و بز را به دست آورده و با تغییر رنگ و ترشح هورمون خودنمایی می کنند.
مدیر اداره حفاظت محیط زیست لارستان یادآور شد: فصل جفت گیری که حدود ۱۵ تا ۲۰ روز طول میکشد، و در هفته دوم بهمن ماه بعد از ۵ ماه آبستنی و جدا شدن گله های نر و ماده، شروع به زایش میکنند.
انصاری گفت: قوچ و میش لارستان با وزن ۴۰ تا ۴۵ کیلوگرم کوچکترین و منحصر به فردترین گونه قوچ دنیا است که در منطقه حفاظت شده “هرمود” لارستان زیست میکند.
وی بیان کرد: منطقه حفاظت شده هرمود لارستان زیستگاه حیواناتی مانند پلنگ، کاراکال، گربه وحشی، گربه شنی، کفتار، گرگ و غیره است، و "جبیر” نوعی آهوی کمیاب و در معرض خطر است که بیشترین تعداد آن در منطقه لارستان زیست میکند.
انصاری ادامه دد: هوبره ، پلیکان خاکستری و درنا که در فصل سرما از سیبری به منطقه لارستان مهاجرت میکنند و حفظ نسل آنها مورد حمایت جهانی هستند در این منطقه حفاظت شده زیست می کنند.
منطقه حفاظت شده هرمود لارستان با ۲۰۷ هزار هکتار در جنوب شرقی استان فارس زیستگاه قوچ مینیاتوری و کوچکترین قوچ دنیا، کل و بز و بزرگترین زیستگاه جبیر کشور است.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری شیراز واقع است.
نظر شما