رضا جهین روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حجم آب ذخیره شده در پشت مخزن سد مهاباد اکنون ۷۴ میلیون مترمکعب است که این حجم آب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت میلیون مترمکعب بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل خشک شدن رودخانه مهاباد ورودی آب به سد قطع شده است، اظهار کرد: هم اکنون خروج آب از این سد سه مترمکعب در ثانیه است که یک مترمکعب آن جهت شرب و ۲ مترمکعب دیگر جهت آبیاری بخش کشاورزی رهاسازی میشود.
مدیر امور آب مهاباد ادامه داد: امسال ۱۰۰ میلیون مترمعکب آب طی چهار مرحله به سمت مزارع کشاورزی دشت پایاب سد مهاباد رهاسازی شده که این روند تا چند روز آینده همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: امسال براساس برنامه ابلاغی باید ۳۰ میلیون مترمکعب آب از مخزن سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی میشد که با توجه به وضعیت مطلوب بارندگی و مدیریت مخزن سد تاکنون ۶۱ میلیون به سمت این دریاچه رها سازی شده است.
جهین یادآور شد: در راستای کمک به حفظ محیط زیست و احیای تالابهای این شهرستان، امسال همچنین هشت میلیون مترمکعب آب به سمت تالابهای بین المللی «قوپی باباعلی» و «کانی برازان» رهاسازی شد و اکنون وضعیت آب این تالابها مطلوب و پایدار است.
وی با اشاره به میزان بارش ثبت شده در ایستگاه باران سنجی تاج سد مهاباد نیز گفت: در سال آبی جاری که از اول مهر ۱۴۰۰ آغاز و تا آخر شهریور ۱۴۰۱ است در مجموع ۴۲۹ میلیمتر بارندگی در این ایستگاه ثبت شد که ۸۱ میلیمتر از مدت مشابه سال قبل بیشتر است.
به گزارش ایرنا، سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
سد مهاباد که در ضلع غربی این شهر احداث شده است تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد و به همین لحاظ نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان به شمار میآید.
نظر شما