بیمارستان‌های صحرایی ارتش در پایانه‌های مرزی برای خدمت به زائران مستقر شده است

قصرشیرین- ایرنا- معاون هماهنگ کننده نزاجا گفت: با توجه به استقبال زائران از همایش اربعین، نیروی زمینی ارتش تدابیر و اقدامات خوبی را برای خدمات رسانی به زائران تدارک دیده و در تمام پایانه‌های مرزی بیمارستان‌های صحرایی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران مستقر کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ «عباس فلاح» روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از پایانه مرزی رسمی خسروی در جمع خبرنگاران، افزود: همچنین در بحث تغذیه و استراحت زائران تدارکات خوبی دیدیم و چندین موکب در پایانه های مرزی راه اندازی کردیم و در مرز خسروی نیز یک پارکینگ با ظرفیت ۱۵ هزار خودرو برای خدمات رسانی به زائران داریم که دارای امکانات پایش تصویری، نور محیطی، مقابله با حرق و تعمیرات و جایگاه های سوخت سیار بنزین و گازوییل برای سوخت گیری در محل است.

وی اظهار داشت: همچنین ۵۰۰ خادم در داخل کشور و خارج از نیروهای ارتش به زائران خدمتگزاری می کنند که در مرز مهران با استقرار آشپزخانه روزانه ۱۵ هزار وعده غذای گرم و در مرز خسروی پنج هزار وعده برای پذیرایی از زائران پخت و توزیع می شود و هرقدر به اربعین نزدیک می شویم این ظرفیت اضافه می گردد.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: اورژانس هوایی و تامین هوایی منطقه را با استفاده از بالگردهای هوانیروز تدارک دیدیم که در پایانه های خسروی، مهران و چذابه پیش بینی امنیتی را با سامانه بالگردی و اورژانس هوایی داریم.

امیر سرتیپ فلاح ادامه داد: به کارگیری یگان های جنگ نوین برای مقابله با حملات زیستی و بیوتروریسم با استقرار یگان های جنگ نوین و امنیت زمینی با یگان های واکنش سریع در مرزهای خسروی، مهران و چذابه را تامین کردیم و در حال خدمت رسانی به زائران هستند.

وی گفت: مرز خسروی از ساعت ۶ صبح امروز تا ۷ شب باز و تردد در مرز مهران شبانه روزی است که محدودیت تردد از خسروی نیز به دلیل مشکلات داخل عراق است و ما مشکلی برای بحث تردد شبانه روزی نداریم.

 او گفت: مرز خسروی که شب ها ممنوعیت تردد از سمت عراق دارد ما ظرفیت پذیرایی ۲ هزار نفر را در بحث اسکان و پذیرایی در پادگان ها و مکان هایی که در این مرز آماده شده، داریم.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلا

 مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha