سیدمحسن کیاالحسینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: لایروبی و مرمت آببندان های باقی مانده تا دهه فجر سال جاری به اتمام خواهد شد.
به گفته وی برای لایروبی هر آب بندان قراردادیکساله با پیمانکار بسته میشود و انتخاب این تعداد آببندان براساس اولویت و عدالت اجتماعی در تمامی شهرستانهای تابعه است.
وی اضافه کرد: از محل سفر دولت سیزدهم به گلستان در اسفند پارسال ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای تخصیص طی سه سال مصوب شد که در نخستین سال آن تاکنون ۲۵ میلیارد ریال به استان تخصیص یافته است.
مطابق گزارش مدیریت آب و خاک جهادکشاورزی گلستان، در این استان ۶۴۷ آببندان زراعی با مساحت ۹ هزار و ۲۶۶ هکتار وجود دارد که از سوی کشاورزان در تولید محصولات زراعی و باغی استفاده میشود.
۲ هزار هکتار آببندان زراعی گلستان در اولویت لایروبی
مدیر آب و خاک جهادکشاورزی گلستان گفت: ۲ هزار هکتار از آببندان های زراعی این استان دارای مطالعه اجرای طرح بوده و نیاز به تامین اعتبار دارد.
کیاالحسینی اعتبار موردنیاز اجرای طرح لایروبی در این سطح از آببندان های زراعی استان را ۵ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تخصیص اعتبارات سفر دولت سیزدهم برای لایروبی آببندان های زراعی استان حکم شتاب در اجرای آن را دارد و باید بهرهبرداران ذی نفع بیش از گذشته مشارکت در اجرا و بهره برداری را تقویت کنند.
به گفته وی در بند الف تبصره هشت قانون بودجه هم به موضوع مشارکت مردم در اجرای طرح ها اشاره شده که این مشارکت میتواند مالی، کارگری، تهاتر، در اختیار گذاشتن ماشین آلات کشاورزی باشد.
وی اضافه کرد: پیشنهاد افزایش مشارکت بهرهبرداران ذی نفع برای لایروبی آببندان دراستان به استاندار داده شده تا با حمایت بیش از گذشته، اجرای این طرح کشاورزی در تامین آب زراعی، رونق تولید و افزایش درآمد سرانه بهره برداران شتاب گیرد.
کیاالحسینی بیان کرد: خودیاری مالی بهرهبرداران ذی نفع آب بندان ها برای لایروبی بین ۷.۵ تا ۱۵ درصد است.
به گفته وی با توجه به افزایش نرخ تورم، لایروبی و مرمت هر هکتار آب بندان زراعی حدود هفت میلیارد ریال است در حالی که سال ۹۸ این رقم ۴۵۰ میلیون ریال بود.
وی خاطرنشان کرد: گلستان ۶۴۷ آببندان زراعی با ۹ هزار و ۲۶۶ هکتار دارد که در ۱۲۰ آب بندان با سه هزار و ۳۴۰ هکتار کار مطالعه لایروبی صورت گرفته و تاکنون در سطح هزار و ۵۰۰ هکتار کار لایروبی و مرمت انجام شده و در اختیار بهرهبرداران برای تولید محصولات کشاورزی است.
مدیر آب و خاک جهادکشاورزی گلستان تاکید کرد: در صورت انجام لایروبی و مرمت آببندان های مورد مطالعه قرار گرفته، ظرفیت ذخیرهسازی آب از ۲۲۵ به ۳۵۰ میلیون متر مکعب قابل افزایش است.
به گفته کارشناسان مرتبط، آببندانها می تواند جایگزین منابع زیرزمینی برای کاهش برداشت از این منابع، تامین نیاز آب زراعی در فصل تابستان، پایداری تولیدات کشاورزی، رونق گردشگری و تولید ثروت برای ذی نفعان آن در استان گلستان شود.
مطابق گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان، دو سوم از آببندان زراعی در این استان در نواحی جنوبی و دارای قابلیت تامین آب بخشهای کشاورزی، شیلات، ورزشی و گردشگری و یک سوم دیگر با امکان تامین آب بخش شیلات در نواحی مرزی قرار دارد.
استان گلستان از مناطق مستعد کشاورزی کشور به شمار می رود که ۶۶۷ هزار هکتار از زمین های کشاورزی آن به زیر کشت محصولات در چهار فصل میرود.
۲۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گلستان در سال زراعی گذشته چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی معادل پنج درصد تولیدات کشاورزی کشور را تولید و روانه بازار مصرف کردند.
استان مرزی گلستان در شمال کشور قرار دارد و هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را در خود جای داده و اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی و دامپروری است.
توسعه کشاورزی گلستان با استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی محقق میشود
گلستان آماده انتقال تجربه مبارزه با آفت ملخ مراکشی به کشورهای دیگر است
نظر شما