۱۷ شهریور ۱۴۰۱، ۸:۰۲
کد خبرنگار: 1373
کد خبر: 84881384
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

جشنواره بین المللی فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی توراندخت رونمایی شد

اصفهان - ایرنا - بنیاد ملی توراندخت که فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و هنری اش در راستای حمایت از بانوان ایرانی است شامگاه چهارشنبه در دومین نشست سالیانه خود از جشنواره بین المللی فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی توراندخت رونمایی کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست که با موضوع  هنر به روایت زنان برگزار شد، سخنوران مراسم به اهمیت موضوع نقش زنان در توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور اشاره کردند.

سیده محبوبه کاظمی دولابی یکی از زنان مجموعه دار و فعال عرصه هنر و گردشگری کشور گفت: با اینکه زنان کلید طلایی توسعه فرهنگی در کشور هستند اما به خوبی دیده نمی شوند و شغل زنان در راستای مشاغل خانگی و سنتی تعریف می شود در حالی که درآمد و اشتغال زنان دو موضوع مهمی است و باید به آن پرداخته شود.

 این بانوی فعال گردشگری، یکی  از عوامل توسعه کشورها را اشتغال زنان دانست و گفت: ایجاد ارزش افزوده،  ثروت آفرینی ، ارزآوری و تجاری سازی آثار هنری موضوعی است که زنان می توانند دراین خصوص فعالیت کنند .

وی با اشاره به نقش موثر موثر زنان در شکوفایی کشور ادامه داد: باید فضاهایی برای نقش آفرینی و توانمند سازی زنان فراهم شود و همچنین زنان به حقوق خودشان آگاه باشند.

کاظمی گفت: همایش های بسیاری با موضوع زنان برگزار شده اما بسیاری محل تصمیم گیری بدون حضور زنان و کاملا مردانه اجراشده است و شناسایی و پژوهش مسائل کنونی و معاصر زنان باید در دستور کار قرار گیرد.

رییس دانشگاه هنر اصفهان نیز به سخنی از پیامبر اکرم (ص) که فرمودند« از دامن زن مرد به معراج می‌رود» اشاره کرد وگفت : وقتی از زبان صحبت می کنیم  از زبان به نام زبان مادری  و از وطن به عنوان ام الوطن یاد می کنیم.

علیرضا خواجه احد عطایی در مورد جایگاه زن در اعتقادات دینی، مذهبی و ادبیات گفت: در اسطوره‌ها از زمین به نام مادر  و از آسمان به نام پدر یاد می‌شود؛ جایگاه زن در اعتقادات دینی و مذهبی و واژگان به خوبی هویدا است که همسر، یار مرد و به عنوان تارو پود مکمل یکدیگر هستند.

وی افزود: هنر اساسا تجلی و بروز دادن است و زن با تولد فرزندان نقش خلق را در مسیر هنر بر عهده دارد و برای نام بردن بسیاری از زنان بزرگ و شاخص گذشته تا به امروز ساعت‌ها باید گوش جان سپرد تا به عظمت زن پی برد.

اسماعیل آذر، ادیب و پژوهشگر زبان فارسی نیز در این نشست با اشاره به زن در اشعار و ادبیات، به تعدادی از زنان اشاره کرد و گفت: دختر میرزا حسن خان آصف به نام ارجمند بانو با عشق شهاب الدین بسیار ستودنی است، رشحه دختر هاتف اصفهانی با یک غزل خود را ثبت در تاریخ کرد و همچنین به اشعار ژاله اصفهانی اشاره کرد.

وی گفت: هیچ کس به اندازه فردوسی در ادبیات از زنان یاد نکرده که هرچه خوبی در جهان است در زنان نهادینه شده است.

مدیر بنیاد فرهنگی و هنری توراندخت نیز هدف از برگزاری این نشست و جشنواره بین المللی توراندخت را ایجاد بستر علمی و فرهنگی برای تعالی روز افزون جامعه زنان ایران اعلام کرد و گفت: این رویداد در جهت حرکت عظیم تمدن ایرانی اسلامی است و امیدواریم با حضور موثر اندیشمندان و فعالان حوزه علم، فرهنگ و هنر بتوانیم در راستای  اهداف عالی علمی و فرهنگی کشورمان و زمینه سازی برای اعتلای بیش از پیش جامعه بانوان گام های موثری برداریم. 
آریا عمرانی با بیان اینکه فراخوان جشنواره بین المللی فیلم، موسیقی وهنرهای تجسمی توراندخت، مهر ماه اعلام می شود، افزود: زمان برگزاری جشنواره نیز زمستان امسال است. 

این مراسم با رونمایی از جشنواره بین المللی فیلم ، موسیقی و هنرهای تجسمی توراندخت و قرائت بیانیه  پایان یافت.  

بنیاد ملی توراندخت متمرکز بر فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و فکری بانوان ایرانی است که در راستای ارتقا و اعتلای جامعه بانوان کشور فعالیت رسمی خود را از سال ١٤٠٠ آغاز کرد؛ توراندخت عمرانی از شخصیت های فعال اصفهان در زمینه آموزش و ابتکار در تعلیم و تربیت بود.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha