به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان، عطا حسنپور بیان کرد: در پروژه پل چالانچولان، حجمی حدود ۲۰۰ متر مکعب از پل آوار برداری سپس عملیات استحکامبخشی با ساروج بر روی مواد و مصالح اصلی بام پل انجام و سطحگذر آن با سنگ لت و به صورت سنتی سنگ فرش شد.
وی افزود: باتوجه به اینکه سطحگذر این بنای با ارزش تاریخی هیچگاه آوار برداری و سبکسازی نشده بود، احتمال میرفت به دلیل اضافه وزن در قسمت طاقهای آن، پل تخریب شود به همین سبب عملیات استحکامبخشی نیز در این سازه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه پل چالانچولان یکی از پل های صد گانه پایگاه میراثفرهنگی لرستان است، خاطرنشان کرد: چنانچه اعتبار لازم در اختیار پایگاه پلها قرار داده شود عملیات مرمت در کوتاهترین زمان انجام خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان همچنین از اتمام فصل پنجم عملیات مرمت کاروانسرای چمشک پلدختر خبر داد و گفت: این عملیات در راستای حفاظت و مرمت آثار تاریخی استان لرستان انجام شد و از جمله اقدامات شاخص در این عملیات، میتوان به آواربرداری و مرمت پشتبام اشاره کرد.
حسن پور ادامه داد: کاروانسرای چمشک در شهرستان پلدختر قرار دارد که در شهریور ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۹۹۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: پرونده ثبت جهانی این بنای ارزشمند در پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای ایران قرار گرفته است و در صورت ارائه پرونده مذکور در یونسکو ثبت جهانی خواهد شد.
پل تاریخی چالانچولان ۱۶ آذر ۱۳۷۶ با شماره ۱۹۴۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما