به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین راد روز چهارشنبه در نشست به مدیران فرهنگی استان بوشهر افزود: تلاش شده با همکاری دادگستری زوجینی که برای طلاق مراجعه کرده اند پرونده برای مشاوره ارجاع شود و همین امر باعث شده شمار افرادی که سازش کرده و به زندگی بازگشتهاند در استان بوشهر قابل توجه باشد.
وی اظهار کرد: سال گذشته ۲هزار و ۵۲۶ پرونده طلاق برای مشاوره تخصصی به مراکز مشاوره بهزیستی در استان بوشهر ارجاع شدند که از این شمار ۲۸۹ مورد معادل ۱۵ درصد سازش کرده اند و این نشان میدهد حتی زوجینی که به خط پایان رابطه خود رسیده اند را می تواند با انجام مشاوره صحیح به زندگی بازگرداند.
وی اظهار کرد: معتقد هستیم در راستای تحکیم بنیان خانواده راه اندازی مراکز مشاوره خانواده به سبک مشاوره ایرانی - اسلامی ضروری است.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر گفت: اعتیاد، خیانت زوجین، مسئولیت پذیر نبودن یکی از زوجین، سوء ظن بالا و طلاق عاطفی، فقدان مهارتهای ارتباطی زوجین، ضرب و شتم خانوادگی و همسرآزاری از مهمترین علتهای طلاق در این استان به شمار میروند.
وی یادآور شد: هر چند مسائل اقتصادی در زندگی مهم است اما بررسی ها نشان میدهد تنها ۲ درصد علتهای طلاق در استان بوشهر مربوط به بیکاری و مسائل اقتصادی بوده است.
به گفته اسدی راد بحث طلاق مربوط به طیف خاصی از جامعه نیست بلکه این آسیب اجتماعی متوجه تمام گروههای سنی، اقتصادی و افراد با مقاطع تحصیلی مختلف به وقوع می پیوندد.
وی تاکید کرد: امروز طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی اولویت دار در استان بوشهر به شمار میرود که باید به آن پرداخته شود.
اسدی راد اضافه کرد: از شمار پرونده های مشاوره طلاق استان بوشهر در سال گذشته یکهزار و ۱۵۶ مورد معادل ۷۶ درصد مربوط به شهرستان بوشهر، ۵۸۳ مورد معادل ۲۳ درصد دشتستان، ۱۸۵ مورد معادل هفت درصد دشتی، ۱۶۸ مورد معادل ۶ درصد کنگان، ۱۴۲مورد معادل پنج درصد جم، ۱۳۱ مورد معادل پنج درصد دیر، ۹۴ مورد معادل سه درصد تنگستان و ۶۷ مورد معادل ۲ درصد عسلویه بوده است.
وی ادامه داد: همچنین از این شمار ۹۲ مورد معادل ۱۰ درصد در بوشهر، ۱۱۰ مورد معادل ۳۱ درصد دشتستان، ۱۷مورد دشتی، ۲۲ مورد معادل ۱۸ درصد کنگان، ۳۰ مورد معادل ۲۸ درصد جم، ۱۷ مورد معادل ۱۳ درصد دیر و یک مورد تنگستان و سه مورد در عسلویه منجر به سازش شده است.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر اعتیاد را از دیگر آسیبهای اجتماعی اولویت دار استان بوشهر عنوان کرد و گفت: اعتیاد ۲ مدل درمان شامل درمان داوطلبانه و غیر داوطلبانه که ویژه معتادان متجاهر است میشود.
اسدی راد افزود: در زمان حاضر هفت مرکز درمان اعتیاد سرپایی در استان بوشهر فعال هستند و بیشتر دارو درمانی انجام و یکهزار و ۴۱۷ مورد درمان شده اند.
وی ادامه داد: همچنین در زمان حاضر ۱۶ مرکز بهبود و بازتوانی شبانه روزی در استان بوشهر فعال هستند که سال گذشته سه هزار و ۱۲۷ نفر وارد این مراکز و درمان شده اند.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر با اشاره به درمان اعتیاد غیر داوطلبانه که شامل معتادان متجاهر می شود گفت: ۵۳۲ مورد از معتادان متجاهر این استان در این مراکز درمان شده اند.
وی با اشاره به فعالیت ۲ مرکز ترک اعتیاد ویژه بانوان در بوشهر یادآور شد: همچنین سال گذشته ۴۲۰ نفر نیز به مراکز کاهش آسیب ویژه معتادان پرخطر در مناطق پرخطر، حاشیهای و پاتوقها شناسایی و به مراکز درمان اعتیاد معرفی شده اند.
اسدی راد محدودیت مالی را از جمله مهمترین مشکلات مراکز درمان اعتیاد در استان بوشهر عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه هر فردی که دچار اعتیاد شده برای درمان شاید تا ۶ماه نیاز به مراقبت داشته باشد به همین دلیل حمایت مالی از این حوزه ضروری است.
وی با تاکید بر ضرورت و اولویت پیشگیری بر درمان ادامه داد: در زمان حاضر بیشتر مدل اعتیاد معادل ۵۰ تا ۶۰ درصد در استان بوشهر سنتی و ۳۰ تا ۴۰ درصد صنعتی است.
اسدی راد در زمینه فعالیت خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی گفت: همسرآزاری، کودک آزاری، سالمند آزاری و فرار از منزل از دیگر آسیبهای اجتماعی استان بوشهر به شمار میرود که در یک سال گذشته گزارش شده است.
ضرورت تاسیس مرکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد در بوشهر
فرمانده انتظامی استان بوشهر با اشاره به اینکه استان بوشهر کمپ ماده ۱۶ ندارد گفت: بیشترین مشکل استان در بخش معتادان متجاهر در جنوب این استان است که به صورت فصلی وارد منطقه میشوند.
سردار حیدر سوسنی افزود: هرچند بیشتر معتادان متجاهر در استان بوشهر به صورت فصلی وارد منطقه میشوند اما تاسیس مرکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد در این استان ضرورتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: بوشهر از جمله استانهای بارانداز مواد مخدر نیست به طور معمول مواد مخدر سنتی از سمت هرمزگان به سمت خوزستان و مواد صنعتی نیز از سمت فارس به بوشهر ترانزیت می شود.
سوسنی ادامه داد: به تازگی ۸۰ کیلو مواد مخدر صنعتی از نوع شیشه و افزون بر این از اول سال تاکنون سه تن مواد مخدر در استان بوشهر کشف شده است.
فرمانده انتظامی استان بوشهر با بیان اینکه این استان از جمله استانهای امن کشور به شمار میرود، گفت: در بحث شرارت و نزاع دسته جمعی بوشهر استان سی ام، امنیت اخلاقی ۲۸ و سرقت رتبه ۲۹ را کسب کرده است.
وی با اشاره به کشف ۹۴ درصدی جرائم در استان بوشهر افزود: جوان بودن بیشتر سارقان و حضور ۵۰۰ جوان در زندانها به جرم سرقت در استان به عنوان یک زنگ خطر به شمار می رود.
سوسنی اظهار کرد: ۸۰ درصد جرائم استان بوشهر مربوط به شهرستانهای بوشهر، دشتستان و گناوه و ۲۰ درصد در دیگر شهرستانهای این استان رخ داده است.
فرمانده انتظامی استان بوشهر گفت: راه اندازی مرکز مشاوره رایگان و حضور ۳۰ روحانی در کلانتری ها برای مشاوره را از جمله دیگر اقدامات این فرماندهی است.
وی همچنین به اشاره به روند رو به رشد جرائم اینترنتی گفت: با توجه به اینکه بیشتر مجرمان در این بخش جوانان گروه سنی ۱۶ تا ۳۰ سال هستند انتظار میرود خانواده ها بیشتر در حوزه فضای مجازی جوانان خود را کنترل کنند.
سوسنی اظهار کرد: نظارت خانواده بر جوانان و مصون نگه داشتن آنها از گرایش به سمت روان گردانها از جمله الزامات و ضرورتهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به بحث اربعین گفت: در زمان حاضر بیش از ۶۰ دستگاه خودرو سبک و سنگین و ۲۷۰ نیرو برای تامین امنیت اعزام کرده ایم.
سوسنی افزود: تاکنون ۵۱ هزار و ۴۶۴ گذرنامه برای زائران اربعین در استان صادر شده است که نسبت به ۹ هزار و ۴۰۰ گذرنامه سال گذشته افزایش نشان می
دهد.
فرمانده انتظامی استان بوشهر گفت: گذرنامه زائران پیاده روی اربعین با تلاش شبانه روزی دست اندرکاران در کمتر از ۱۰ دقیقه تمدید میشود.
سوسنی افزود: افرادی که گذرنامه ندارند و برای اولین بار میخواهند گذرنامه دریافت کنند باید به پلیس به علاوه ۱۰ مراجعه کنند که اگر گذر موقت بخواهند برای یک نوبت پیاده روی اربعین صادر میشود و اگر گذرنامه دائم بخواهند در مدت چها روز یک کدرهگیری به دست فرد میرسد و با آن کد روند صدور گذرنامه خود را میتواند پیگیری کند.
وی افزود: برای رفاه حال هم استانیها از ساعت ۸ تا ۱۳ روز جمعه میز خدمت در مصلای جمعه بوشهر برپا میشود تا مردم بتوانند در کمتر از ۱۰ دقیقه گذرنامه خود را تمدید کنند.
وی اضافه کرد: آنهایی نیز که اقدامات لازم برای تمدید گذرنامه را انجام داده اند، اما هنوز کد رهگیری دریافت نکرده اند با مراجعه به پلیس به علاوه ۱۰ میتوانند کد رهگیری را درخواست کنند و پیگیر گذرنامه خود شوند.
سوسنی تاکید کرد: آنهایی که مدارکشان کامل نیست یا گذرنامه آنها تمدید نشده است به مرزها مراجعه نکنند.
شناسایی ۳۸ هزار دانش آموز در معرض آسیب استان بوشهر
معاون فرهنگی و پرورش اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر با تاکید بر ضرورت مراکز مشاوره گفت: ۱۸ مرکز مشاوره در شهرستانها و مناطق و خط ۱۵۷۰ به عنوان مشاوره رایگان تربیتی، تحصیلی، خانودگی ازدواج فعال است.
مرتضی حقدوست با اشاره به شناسایی حدود ۳۸ هزار دانش آموز در معرض آسیب افزود: براساس بررسیها بیشتر آسیبهای شناسایی شده دانش آموزان فقر شدید، بی سرپرستی، بد سرپرستی، بزهکاری، طلاق والدین و خودکشی است که باید حمایت شوند.
وی با تاکید بر حمایت از این دانش آموزان اظهار کرد: تلاش می شود با راه اندازی خانه یاریگران زندگی مهارتهای فکری و زندگی را به این گروه از دانش آموزان منتقل کرد.
نظر شما