به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین ساری روز سه شنبه در بازدید از بناهای تاریخی شهر قزوین افزود: بعضی بناهای تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و شکل گیری اتفاقات تاریخ معاصر ما ایفای نقش داشته اند که از جمله آنها باید به گراند هتل قزوین اشاره کرد.
وی با بیان اینکه باززنده سازی گراند هتل و احیای این بنا از اولویت های این صندوق به شمار می رود،اظهار داشت: در گذشته به دلیل برخی مشکلات کار مرمت و احیای این مجموعه به تاخیر افتاد و سپس متوقف شد اما بنا داریم تا هر چه زودتر ادامه کار کلید بخورد و تا یکی دوماه آینده کار انتخاب سرمایه گذار جدید برای این بنا از طریق مزایده انجام می شود.
این مسوول گفت: احیای برخی بناهای تاریخی از جمله گراند هتل ضروری بوده و از مطالبات مردم نیز به شمار می رود.
ساری اظهار داشت: فرایندهای قانونی لازم در رابطه با جذب سرمایه گذار این مجموعه در حال انجام است و حتما شرط لازم در این خصوص احراز صلاحیت های فنی، تخصصی و مالی افراد متقاضی سرمایه گذار است.
کارهای ارزشمندی در حوزه احیای بناهای تاریخی قزوین انجام شده که در کشور الگوست
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی در ادامه گفت: این صندوق در تکمیل طرح های مرمتی و احیای فضاهای باقی مانده کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین شامل گرمابه رضوی و سعدیه و فضای اقامتی در نظر گرفته برای ایجاد هتل سنتی نیز همکاری لازم را انجام می دهد.
وی اظهار داشت: با تلاش و مشارکت میراث فرهنگی و شهرداری قزوین، اقدامات ارزشمندی در زمینه احیای بناهای تاریخی در قزوین انجام شده که در سطح کشور کم نظیر و الگو است و از جمله آنها می توان به کاروانسرای سعدالسلطنه اشاره کرد.
این مسوول گفت: امیدواریم با تقویت فعالیت های صندوق احیا در قزوین بتوانیم در حفظ و احیا و باززنده سازی بناهای تاریخی و فرهنگی این استان و تقویت صنایع دستی و فرش دست باف در منطقه موثر باشیم.
گراند هتل و کاروانسرای سعدالسلطنه هر دو از بناهای دوره قاجاریه هستند که بنای اول در دست احیا و مرمت بوده و بخش زیادی از بنای دوم نیز احیا و مرمت شده است.
گراند هتل نخستین هتل مدرن ایران به شمار می رود و کاروانسرای سعدالسلنه نیز بزرگترین کاروانسرای درون شهری کشور محسوب می شود.
نظر شما