به گزارش ایرنا، سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی در پیامی به مناسبت آغاز سال زراعی جدید و تقدیر از کشاورزان برتر و فعالان این بخش اعلام کرد که بخـش کشـاورزی به عنـوان متولی تأمین امنیت و اقتدار غذایی، در توسـعه اقتصادی، اشـتغالآفرینی، تولید ثروت و استقلال کشور، به خصوص در شرایط خاص حاکم بر نظام بینالمللی، نقـش بسـیار مهمی ایفا میکند.
متن کامل وزیر جهاد کشاورزی به شرح ذیل است:
بخـش کشـاورزی به عنـوان متولی تأمین امنیت و اقتدار غذایی، در توسـعه اقتصادی، اشـتغالآفرینی، تولید ثروت و استقلال کشور، به خصوص در شرایط خاص حاکم بر نظام بینالمللی، نقـش بسـیار مهمی ایفا میکند.
توسـعه کشـاورزی دانـشبنیان و بهرهگیـری از ظرفیـتهای ارزشمند آن بـرای توسـعه اقتصـادی و اجتماعـی کشـور و ارتقای سـطح زندگی و معیشت کشاورزان و جوامع روستایی و عشایری مسـتلزم توجه ویژه به ظرفیتها و سـرمایههای انسـانی و اجتماعی جوامع کشاورزی، روسـتایی و عشـایری اسـت.
خلق اتفاقی بزرگ در بخش کشاورزی ایران اسلامی در سال مزین به نام «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» از سوی مقام معظم رهبری "مدظلهالعالی"، مبتنی بر توسعه سرمایههای انسانی و اجتماعی، به منظور بهبود ضریب رسوخ و نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی، مستلزم نقشآفرینی موثر همه کنشگران نظام نوآوری کشاورزی از جمله ترویج و عوامل محوری آن مشتمل بر سیاستگذاران، برنامهریزان، مدیران، کارشناسان، تسهیلگران، مددکاران و مروجان با محوریت کشاورزان است. اعتقاد و اعتماد به نقش تعیینکننده و بیبدیل آموزش و ترویج در توسعه پایدار کشاورزی، تسریع و تسهیلکننده دستیابی به این امر مهم است.
بیشک همراهی مروجان با کشاورزان، روستاییان و عشایر، شرط لازم برای اشاعه نوآوری و توسعه دانشبنیان با هدف اقتصادی و تجاری نمودن بخش کشاورزی میباشد.
الگوسازی با بهرهگیری از ظرفیتهای خبرگان کشاورزی از جمله رهیافتهای مهم ترویجی برای ارتقای سطح دانش و مهارت در بخش کشاورزی محسوب میشود. کشاورزان برگزیده و پیشرو، جهادگران نوآوری هستند که با بهرهگیری از دانش و فناوریهای نوین و استفاده بهرهورانه از عوامل تولید، ضمن حفاظت از منابع پایه و محیط زیست، به رکوردهای مناسبی در تولید محصول یا ارائه خدمت باکیفیت دست یافتهاند. بدون شک سرآمدان جامعه کشاورزی با برخورداری از ویژگیهای ممتازی چون خلاقیت، نوآوری، نوپذیری، اقتصادی بودن، بهرهوری، تولید ثروت، کارآفرینی و اشتغالزایی، به عنوان نخبگان جامعه کشاورزی، در برنامه تحول کشاورزی با رویکرد جهادی وزارت جهاد کشاورزی به منظور جهش تولیدات کشاورزی، نقشی ارزنده ایفا مینمایند.
انتظار میرود نظـام آمـوزش و ترویـج کشـاورزی با بهرهگیری هر چه بیشتر از ظرفیت کشاورزان برگزیده در قالب "کانونهای یادگیری تبادل تجارب خبرگان کشاورزی با دیگر بهرهبرداران" و سایر رهیافتها، الگوها و روشهای ترویجی، از طریق اشاعه الگوهای موفق برای توانمندسـازی منابع انسـانی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی بخش کشاورزی و منابع طبیعی، جوامع روستایی و عشایری، به طور ویژه ایفای نقش نماید.
دولت مردمی، ضمن اهتمام ویژه به حمایت و پشتیبانی از کشاورزان، به عنوان جهادگران عرصه امنیت غذایی، در تلاش است تا با سیاستهایی از قبیل توسعه کشاورزی قراردادی، افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، حمایت از توسعه شرکتهای دانشبنیان و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری برای ارتقای بهرهوری عوامل تولید و دستیابی به کشاورزی دانشمحور در جهت ارتقای سطح خوداتکایی و تقویت اقتدار غذایی کشور گامهای اساسی بردارد.
بر خود لازم میدانم، ضمن قدردانی از همه جهادگران عرصه کشاورزی به ویژه همکاران عزیز شاغل در مراکز جهاد کشاورزی دهستان، از تلاش و زحمات اعضای محترم ستاد اجرایی آیین آغاز سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ و تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی با حضور رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران، که با مسئولیتپذیری و دقتنظر به این امر مهم همت گماردهاند، قدردانی نمایم.
ضمن تبریک به برگزیدگان این دوره، از آحاد جامعه کشاورزی، روستایی و عشایری و دیگر فعالان این بخش به پاس تلاش و مجاهدتهای بیدریغ برای ارتقای امنیت و اقتدار غذایی کشور، صمیمانه سپاسگزاری مینمایم. توفیق روزافزون همه خدمتگزاران جوامع کشاورزی، روستایی و عشایری ایران اسلامی را از خدای متعال مسئلت مینمایم.
چهاردهم شهریورماه ۱۴۰۱
سیدجواد ساداتینژاد
وزیر جهاد کشاورزی
نظر شما