به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سلمان ستاری در آیین گرامیداشت هفته تعاون و تجلیل از تعاونگران نمونه و برتر خلخال اعلام کرد: از مجموع ۴۵۰ تعاونی این شهرستان ۲۵۰ تعاونی فعال و ۲۰۰ تعاونی هم بدلایل مختلف غیر فعال، متوقف و تعطیل شدهاند.
وی از اشتغال بیش از یکهزار نفردر تعاونیهای این شهرستان خبر داد و افزود: بیشترین تسهیلات اعتباری کم بهره بانک توسعه تعاون خلخال نیز به تعاونیهای فعال شهرستان پرداخت می شود.
رییس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی خلخال در ادامه، تامین مواد اولیه ، اختلاف در مدیریت تعاونیها، تامین سرمایه در گردش، تورم بازار و افزایش هزینه دستمزد را از چالشهای پیش روی تعاونیها برشمرد و گفت: فعالیت برخی از واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک خلخال نیز از اسفندماه سال ۹۸ به علت شیوع کرونا در مقاطع زمانی مختلف متوقف شده است ولی برخی از این تعاونیها با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت تولیدی مناسبی داشته اند.
ستاری با بیان اینکه ملاک داشتن شغل پایدار برای افراد شاغل در ادارات دولتی استمرار حقوق ماهانه و داشتن بیمه و همچنین بهره مندی از بیمه تامین اجتماعی برای شاغلین در سطح واحدهای کارگری است، اظهار کرد: از مجموع ۸۶ هزار جمعیت این شهرستان در حال حاضر ۲۲ هزار نفر شاغل و دارای بیمه هستند.
رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی خلخال گفت: ۶ شرکت تعاونی جدید در این شهرستان تشکیل شده که شرکت تعاونی توسعه و عمران خلخال از جمله آنهاست.
وی اظهار کرد: تمام مردم خلخال عضو شرکت تعاونی عمران توسعه این شهرستان بوده و از سود سالانه فعالیتهای مختلف مالی این شرکت بهرهمند خواهند شد.
رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی شهرستان خلخال گفت: تشکیل و راهاندازی شرکتهای توسعه و عمران در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با هدف تجمیع منابع ، کوچکسازی دولت، رونق اقتصادی مناطق، حل مشکل بیکاری، افزایش اعتماد عمومی به بخش تعاون و ورود عامه مردم به بخش تعاون است.
ستاری افزود: برخلاف سایر تعاونیهای تشکیل شده در بخشهای مختلف ، فعالیتهای شرکت توسعه و عمران شهرستانها بسیار گسترده بوده و محدودیتی برای عضویت افراد با شخصیتهای حقیقی و حقوقی در آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: محدودیت و شرایط سنی خاصی برای عضویت در این تعاونی وجود نداشته و عضویت در سایر تعاونیها مانع از عضویت در این تعاونی نشده و حتی در صورتی که بدلایلی برخی از افراد شرایط عضویت در آن را نداشته باشند ، میتوانند بصورت مشارکتی و سهامداری در آن فعالیت کنند.
ستاری با اشاره به گسترده بودن فعالیتهای این تعاونی در مقایسه با تعاونیهای دیگر افزود: واگذاری پروژههای عمرانی دولتی و با ترک تشریفات، برخورداری از انواع معافیتهای مالی و تعداد بالای اعضای آن از جمله مزایای شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان خلخال است.
فرماندار نیز در این جلسه با اشاره به تجربیات تلخ تعاونیهای بزرگ تشکیل شده در خلخال در گذشته و ضرر وارد شده به اعضای این تعاونیهای خواستار دقت و در نظر گرفتن جوانب کار در زمان تشکیل این تعاونی از سوی مسئولان اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان شد.
سیدجواد یحییزاده یادآورشد: در حالی که متوسط نرخ بیکاری در استان ۱۵ درصد و در سطح کشور ۱۳ درصد است، این رقم در شهرستان خلخال ۲۲ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: حل مشکلات اقتصادی جامعه نیازمند برنامهریزی برای مشارکت عمومی مردم در امور اقتصادی است که این امر با تشکیل و راهاندازی تعاونیها در بخشهای مختلف تولیدی محقق میشود.
در این مراسم از تعاونگران نمونه وبرتر خلخال با اهدای لوح سپاس وجوایزی تجلیل شد .
نظر شما