به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا فلاح نژاد روز یکشنبه در نشست ستاد بیمه محصولات کشاورزی استان البرز به اهمیت اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با مخاطرات در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: هرچقدر در آمادگی و پاسخ به بحران ها قوی تر عمل کنیم به تبع دامداران، باغداران و تولیدکنندگان یا مؤدیان ما خسارت کمتری می بینند.
وی ضمن قدردانی از مجموعه سازمان جهاد کشاورزی و دستگاه های تابعه به عنوان معین وزارتخانه در استان البرز در برگزاری رزمایش های مقابله با مخاطرات در سال جاری، افزود: در این رزمایش ها که در حوزه جهاد کشاورزی با موضوع بیمه و خسارت بسیار مرتبط است، میزان آمادگی و میزان پاسخ فوری دستگاه ها ارزیابی شد.
افزایش تولید در بخش کشاورزی، ضامن خودکفایی و استقلال کشور است
مدیر شعب بانک کشاورزی استان البرز نیز در این نشست با بیان اینکه تغییرات اقلیمی و آب و هوایی در سال های اخیر، تأثیر پذیری بخش کشاورزی از مخاطرات محیطی را اجتناب ناپذیر کرده است، به ضرورت بیمه محصولات کشاورزی اشاره و بر ارتقاء دانش فنی تولید به سطح مزارع و تلاش برای توسعه حداکثری سطح بیمه محصولات کشاورزی در استان تأکید کرد.
منوچهر رافعی دهکردی، حمایت از تولیدکنندگان را وظیفه ای خطیر در راستای تأمین امنیت غذایی برای مجموعه تلاشگران در بخش کشاورزی خواند و افزود: حسب فرمایش مقام معظم رهبری، آن چیزی که استقلال کشور را رقم می زند، تولید است.
رونق بخش کشاورزی با کاهش ریسک فعالیت های تولیدی
رییس سازمان جهاد کشاورزی که ریاست ستاد بیمه کشاورزی استان را نیز عهده دار است در این نشست ضمن قدردانی از همراهی و همکاری مجموعه بانک کشاورزی در ستاد استان و شهرستان ها در راستای اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها و تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی استان با اشاره به اقدامات مؤثر سازمان جهاد کشاورزی در راستای حمایت از تولید، ارتقاء بهره وری، توسعه کشاورزی دانش بنیان و تلاش دولت و تولیدکتنندگان برای تداوم تولید وافزایش ضریب امنیت غذایی، ابراز امیدواری کرد که با استمرار پشتیبانی اعتباری و فنی از تولیدکنندگان در همه زیر بخش ها وکاهش ریسک فعالیت های تولیدی شاهد رونق بیش از پیش بخش کشاورزی در استان باشیم.
عبدالرضا روشن نژاد با اشاره به آغاز فصل زراعی و اقدامات مؤثر وزارت جهاد کشاورزی در راستای رشد تولید محصولات استراتژیک با افزایش قیمت خرید تضمینی این محصولات و کاهش قیمت نهادها و نیز برنامه های وزارت متبوع در چند ماه اخیر در خصوص توسعه کشت های قراردادی، و لزوم تلاش همه جانبه در راستای خودکفایی کامل و افزایش ضریب امنیت غذایی به نقش مؤثر بیمه و اقدامات صندوق بیمه محصولات کشاورزی در کاهش ریسک فعالیت های تولیدی بخش کشاورزی اشاره و بر هماهنگی و تعامل بیشتر مجموعه سازمان، بانک و صندوق بیمه تأکید کرد.
وی با بیان اینکه کشاورزی یکی از خطرپذیر ترین فعالیت های تولیدی است و راهی نداریم جز اینکه ریسک این فعالیت ها را کاهش دهیم تا کشاورز با دلگرمی بیشتری به تولید ادامه دهد، افزود: هر ساله شاهد وقوع مخاطرات طبیعی و آسیب پذیری بخش کشاورزی هستیم و این در حالی است که منابع دولتی محدود است و پاسخگوی جبران همه ی خسارات و زیان های ناشی از مخاطرات طبیعی نیست.
رییس ستاد بیمه کشاورزی استان با بیان اینکه توسعه بیمه در سطوح مختلف می تواند کمک زیادی به بهره بردار برای کاهش و انتقال ریسک داشته باشد تصریح کرد: در سال گذشته در حوزه بیمه محصولات زراعی، دام و طیور عملکرد خوبی داشتیم و این در حالی است که در زیربخش بیمه باغات، هنوز با سطح مطلوب فاصله داریم.
روشن نژاد بر برنامه ریزی، هماهنگی و تعامل بیشتر مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان، دستگاه های تابعه و صندوق بیمه برای احصاء مسائل و موانع این حوزه و رفع آنها بر ارتقاء دانش و آگاهی تولیدکنندگان با اطلاع رسانی و آموزش و ترویج تأکید کرد.
صدور بیش از ۲ هزار بیمه نامه بخش کشاورزی در سال زراعی جاری
اسعدی، معاون امور بیمه ای صندوق بیمه نیز در گزارشی با اشاره به عملکرد بیمه محصولات کشاورزی استان افزود: در سال زراعی جاری ۲ میلیارد تومان در حوزه بیمه مصولات زراعی و ۲ میلیارد تومان در حوزه باغات تأیید شده است که به زودی به کشاورزان خسارت دیده تحت پوشش بیمه کشاورزی، پرداخت می شود.
وی افزود: در سال جاری در زیربخش دام، طیور و آبزیان، تا کنون ۶ میلیارد تومان غرامت به تولیدکنندگان این بخش پرداخت شده است.
معاون امور بیمه ای صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری تعداد دو هزارو ۳۴۰ بیمه نامه به مساحت ۱۷ هزار و ۶۵۵ هکتار در زیربخش زراعت، ۲۱۰ بیمه نامه به مساحت ۶۴۲ هکتار در حوزه باغات توسط نمایندگی های بیمه کشاورزی استان البرز صادر شده است؛ افزود: در بخش ابنیه و تأسیسات جانبی، ۵ بیمه نامه به مساحت ۵۲ هکتار و در خصوص تنه درختان ۱۱۲ بیمه نامه صادر شده است که در این راستا میزان ۳۴۶ هکتار تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفته است.
اسعدی با بیان اینکه در زیربخش طیور ۶۶۹ بیمه نامه با ظرفیت ۱۰ میلیون و ۱۲۲ هزار و ۳۵۹ قطعه؛ در بخش دام ۵۸۳ بیمه نامه با ظرفیت ۱۷۶ هزار رأس و در حوزه آبزیان ۷ بیمه نامه با ظرفیت سه میلیون قطعه تا کنون صادر شده است؛ از اعلام آمادگی کلیه دفاتر خدمات بیمه ای و مراکز جهاد کشاورزی در استان البرز برای انعقاد قرارداد بیمه در کلیه حوزه های بخش کشاورزی برای شروع سال زراعی جدید خبر داد.
در ادامه این نشست هر یک از اعضای ستاد بیمه به ارائه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند. استفاده از ظرفیت کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان برای بررسی خسارت از مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نظر شما