به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن حسین میرزایی روز یکشنبه در کارگروه حمایت از جوانی جمعیت این استان افزود: جمعیت در هر کشوری از مولفههای قدرت به شمار میرود از همین رو باید تا میتوان در این خصوص کار فرهنگی انجام داد و همه آحاد جامعه نسبت به این مهم حساس و مسئولیتپذیر باشند.
وی ادامه داد: در خصوص جوانی جمعیت باید به سه موضوع مهم نهادینهکردن ازدواج آسان، فرزندآوری و درمان ناباروری توجه داشت و همزمان این سه مقوله را پیگیری کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: یکی از دستگاههای فرهنگی که میتواند در خصوص افزایش جمعیت نقش مهمی ایفا کند آموزش و پرورش است هرچند نتیجه گرفتن در کارهای فرهنگی زمانبر است و باید به آثار بلندمدت آن توجه داشت.
حسین میرزایی تبیین آثار جوانی جمعیت و فرزندآوری را از مصادیق بارز جهاد تبیین دانست و گفت: نه تنها دستگاههای دولتی بلکه تشکلهای مردمنهاد و سایر افراد جامعه در این خصوص مسئول هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای بصیرتافزایی و آگاهیبخشی به مردم باید کمیتهای زیر مجموعه کارگروه جوانی جمعیت استان تشکیل و اقدامات فرهنگی را پیگیری کند.
ازدیاد جمعیت نیازمند رویکرد اجتماعی است
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با تاکید بر اینکه رویکرد نسبت به جوانی جمعیت باید رویکردی اجتماعی باشد، تصریح کرد: باید کاری کرد تا فارغ از الزام دولتها، مردم به سمت ازدیاد جمعیت حرکت کنند.
حجتالاسلام مهدی طاهری تصریح کرد: در حالی که برخی مساله فقر را عامل کاهش جمعیت میدانند اما کاهش جمعیت و خودداری برخی افراد از فرزندآوری یک مساله اقتصادی نیست و باید بعد اجتماعی موضوع را مورد توجه قرار دهیم که در این میان باید دستگاههای موثر شناسایی و به کار گرفته شوند.
وی انجام فعالیتهای فرهنگی و توجه به بعد اجتماعی ازدیاد جمعیت را مستلزم ارائه الگو در افکار عمومی دانست و گفت: علاوهبر الگوسازی باید شعار مناسب و نمادهای موثر نیز شکل گیرد که تاکنون این موارد به درستی شکل نگرفته است.
متوسط نرخ باروری در چهارمحال و بختیاری ۱.۷۱ است
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست متوسط نرخ باروری در این استان را ۱.۷۱ عنوان کرد و گفت: در همه شهرستانهای استان نرخ باروری کمتر از ۲.۵ است که این موضوع نشان میدهد که باید در راستای افزایش جمعیت در استان بیش از پیش تلاش کرد.
علی احمدی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی استان قرارگاه جمعیت فعال شده است و اقداماتی در راستای افزایش جمعیت انجام گرفته که بررسیها نشان میدهد این اقدامات موثر بوده است.
وی تصریح کرد: آمار کاهش سقط جنین و افزایش موالید در استان در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته آن رو به بهبودی است.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم ریلگذاری خوبی در خصوص جوانی جمعیت انجام گرفته که با همافزایی و مشارکت دستگاهها میتوان سیاستها و برنامهها را به خوبی اجرا کرد.
به گزارش ایرنا، در این نشست عملکرد بانکهای چهارمحال و بختیاری در اعطای تسهیلات فرزند آوری تشریح شد این در حالی بود که برخی از اعضای کارگروه از نحوه عملکرد بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات فرزندآوری انتقاد داشتند و عنوان کردند که در این خصوص همکاری مناسبی با مردم انجام نمیگیرد.
نظر شما