سیدمحمد حسینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: این تعداد روستای برخوردار از مرحله نخست اجرای طرح هادی دارای ۳ هزار کیلومتر طول معابر اصلی روستا بوده که ۶۰۰ کیلومتر آن بهسازی شده است.
وی با اظهار به اینکه اجرای طرح هادی در روستا دارای چهار مرحله است، گفت: برای تداوم این طرح در روستاهای استان که نقش به سزایی در رونق کشاورزی دارند، نیازمند توجه ویژه در تخصیص اعتبار برای اجرای مراحل دو و سه دارد.
طرح هادی روستاها در دوره ۱۰ ساله پس از تهیه آن بازنگری میشود تا نیازهای جدید برای توسعه روستا شناسایی و برنامهریزی لازم براساس نیازهای جدید انجام شود.
طرح هادی روستایی با اهدافی از جمله ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، تامین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی، رفاهی، هدایت وضعیت فیزیکی روستا و بهبود مسکن روستائیان و خدمات محیط زیستی و عمومی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اجرا میشود.
حسینی ادامه داد: اکنون در ۵۰۰ روستای استان اجرای طرح هادی نیمهتمام و نیازمند بازنگری وجود دارد که به تامین اعتبار ملی نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از مطالبات روستاییان استان در سفر رییس جمهوری به گلستان، حمایت از طرح هادی و بازنگری آن بوده است، افزود: این اداره کل این طرح را در این سفر پیشنهاد داد ولی به دلیل برداشته شدن ردیف ملی اعتبار از سال ۱۴۰۱ در زمان سفر، مصوب نشد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون پیگیری از سوی استاندار گلستان برای گنجاندن آن در مصوبههای سفر استان که بعد از سفر دولت سیزدهم به این استان در ردیف ملی دیده شده، ادامه دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان گفت: در سفر دولت سیزدهم به گلستان در اسفند پارسال، ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح هادی در ۵۰۰ روستای استان پیشنهاد داده شده بود که اختصاص اعتبار ملی به این مهم تاثیر به سزایی در تثبیت جمعیت روستایی، ممانعت از مهاجرت به شهرها و افزایش سطح زندگی و بهداشت ساکنان این مناطق دارد.
وی افزود: اکنون با ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی و استانی سال مالی ۱۴۰۰ که به صورت اوراق در اختیار این اداره کل قرار گرفته، طرح هادی و بازنگری در حدود ۴۰۰ روستا در دست انجام است.
حسینی ادامه داد: این اعتبار ۲.۵ برابر نسبت به اعتبارات سال ۹۹ برای اجرای طرح هادی و بازنگری استان افزایش دارد.
مطابق گزارش اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان، در این استان شمالی هزار و ۷۵ روستا و آبادی وجود دارد که ۹۳۳ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار، طرح هادی دارد.
۴۶.۶ درصد از جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری گلستان روستایی بوده و این استان رتبه دوم کشوری را به لحاظ جمعیت روستایی در کشور دارد که اجرای طرح هادی روستایی یکی از راه حلهای ماندگاری و مهاجرت معکوس به شمار میرود.
در گلستان حدود ۵۰۰ هزار خانوار سکونت دارند که از این تعداد ۲۳۰ هزار خانوار روستایی هستند.
نظر شما