دکتر مشهود تقیلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این اکیپ یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۶ دستگاه آمبولانس کد و تیمهای بهداشتی و درمانی اعم از کارشناسان بهداشت محیط، بازرسی و غیره به مرز مهران اعزام شدند.
وی اضافه کرد: بر این اساس تمامی خدمات مورد پزشکی و اورژانسی به زائران اربعین ارائه خواهد شد که در این خصوص همکاری ها و رعایت مسائل بهداشتی می تواند اثر گذاری بهتری را به دنبال داشته باشد.
این مسوول با اشاره به اینکه به زائران اربعین توصیه می شود که به پروتکل های بهداشتی توجه جدی داشته باشند، ادامه داد: زدن ماسک، توجه به نکات بهداشتی و تغذیه ای اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه گرمازدگی می تواند مشکاتی را برای زائران فراهم می کند، اظهار داشت: مصرف مایعات فراوان و خیساندن چفیه و یا با هر وسیله دیگر می تواند مانع از بروز گرمازدگی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان تاکید کرد: کارشناسان حوزه سلامت می گویند که زائران باید در ساعات خنک شبانه روز مسیر را طی کند در طول مسیر از چتر استفاده کرده تا با گرمای شدیدی مواجه نشوند همچنین باید مداوم مایعات بدون کافئین استفاده کنند، لباس گشاد بپوشند و در ساعات گرم روز فعالیت نداشته باشند.
وی اظهار داشت: هر چند گرمازدگی غیرقابل اجتناب است، زائران باید بدانند چه واکنشی در برابر فرد گرمازده نشان بدهند، بر این مبنا باید فرد گرمازده را، به یک مکان خنک و یا سایه منتقل کرد.
این مسوول خاطرنشان کرد : توصیه بر این است فرد را خوابانده و پاها را به سمت بالا بلند کرد، لباسهای تنگ و سنگین را از بدن فرد گرمازده درآورد، در این شرایط با پاشیدن یا خیس کردن با آب سرد و یا باد خنک شرایط فرد را بهبود بخشید، البته باید توجه داشت در صورت بهتر نشدن فرد گرمازده باید شرایط فرد را به نیروهای امدادی خبر داد.
وی یادآوری کرد: اگر فرد گرمازده با انجام این کارها بهبودی پیدا نکرد؛ نیازمند درمانهای بیشتر و سریع است؛ باید در این شرایط مسئولان امدادی و پزشکان حاضر را از وجود این گونه بیمار با خبر کرد؛ در غیر این صورت میتواند به سرعت مغز، قلب، کلیهها و عضلات فرد آسیب برسد؛ تاخیر طولانی در درمان ممکن است منجر به آسیب بیشتر و عوارض جدی و یا حتی مرگ شود.
نظر شما