به گزارش ایرنا، حسین فتحی روز پنجشنبه در حاشیه «رویداد تعاون و اشتغال دانش بنیان» در تبریز با بیان اینکه رویکرد اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چهار محور مردمی سازی، هوشمند سازی، کارآمدی و شفافیت است، افزود: اگر بتوانیم این چهار محور را در بخش تعاون عملیاتی کنیم و کار را به دست مردم بسپاریم و امور تعاون را هوشمند سازی و آموزش و مهارت آموزی را کارآمد کنیم، پیشبرد اهداف تعاونی سرعت می گیرد.
وی گفت: در شرایط کنونی، کسب و کار تعاونی، کارآمدترین شیوه برای عملیاتی کردن بخش تعاون است و این نوع کسب و کار هدایت نقدینگی به سمت تولید و اشتغال را میسر میکند.
فتحی به نقش شرکت های دانش بنیان در این زمینه اشاره و اظهار کرد: دانش بنیان، تولیدی است که از تحقیق و توسعه توام با نوآوری و فناوری نشات گرفته و از طراحی تا بومی سازی محصول، حاصل فعالیت و دانش نیروی انسانی متخصص داخلی است.
وی ادامه داد: این نوع تولید است که میتواند ارزش افزوده داشته، رقابت پذیر باشد و امکان توسعه و بروز رسانی براساس نیاز بازار را داشته باشد و در نهایت موجب توسعه اقتصادی میشود.
وی اضافه کرد: وقتی دانش و نوآوری در تولید دخیل باشد، یعنی محصول با دانش و فناوری ارزش بالاتری پیدا کرده و محصول دانش بنیان تولید میشود که برای این نوع تولید و توسعه محصول نیاز به نیروی انسانی متخصص و نخبه وجود دارد.
فتحی با بیان اینکه رابطه مستقیمی بین تولید محصول با ارزش افزوده بالا و به کارگیری نیروی انسانی متخصص، تحصیل کرده و نخبه وجود دارد، گفت: در صورتیکه محصولی با بهرهگیری از دانش و تخصص نیروی انسانی با ارزش تر شود، نیازهای متناسب و در شان نیروی انسانی شاغل نیز از فروش محصول برآورد و تامین خواهد شد.
وی با اشاره به روشهای توسعه اشتغال دانش بنیان، افزود: در اشتغال دانش بنیان، اولویت توسعه دانش و مهارتهای نیروی انسانی بوده و در گام بعدی استفاده از فناوری اطلاعات و ایجاد پایگاه داده هوشمند و هدفمند مطرح است.
وی ایجاد شبکه ارتباطی مکانیزه را از دیگر موارد توسعه اشتغال دانش بنیان در بستر فضای مجازی عنوان کرد و گفت: ارتباط با صنعت و تامین نیاز فنی، تخصصی و فناوری با نیروی انسانی متخصص از عوامل توسعه اشتغال و تولید دانش بنیان است.
آموزش های مهارتی بر پایه اقتصاد دانش بنیان
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی نیز در این رویداد گفت: در صدد این هستیم تا آموزشهای مهارتی را بر پایه اقتصاد دانش بنیان قرار دهیم.
علی مشایخی اظهار کرد: ایجاد اشتغال نیازمند یک مهارت بوده و زیربنای مهارت آموزش است، از این رو سازمان آموزش فنی و حرفهای در راستای آموزشهای مهارتی گام برمیدارد.
وی یادآور شد: دو طرح را در این راستا پیش بینی کردیم تا بتوانیم ظرفیت دانشگاه و نخبگان را با مجموعه آموزشهای مهارتی تلفیق کنیم تا خروجی آن آموزش های مهارتی و دانش بنیان شود.
وی با بیان اینکه در آموزشهای فنی و حرفهای بر روی مشاغل آینده و آینده مشاغل متمرکز شدیم، گفت: امروز زیربنای توسعه اقتصادی استان ها با مشاغلی اتفاق میافتد، که کم سرمایه بر باشد.
مشایخی اضافه کرد: امروزه نمیتوانیم با سرمایههای میلیاردی شاهد توسعه اقتصادی کشور باشیم، بلکه باید به سمت و سوی مشاغل کم سرمایه و مشاغل خانگی با رویکرد خلاقانه، نوآورانه و فناورانه برویم.
نظر شما