۹ شهریور ۱۴۰۱، ۱۶:۲۱
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84873975
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پالایشگاه اصفهان بزودی روزانه یکصد هزار بشکه "گازوییل یورو ۵ " تولید خواهد کرد

اصفهان - ایرنا - مدیر عامل شرکت پالایش نفت (پالایشگاه) اصفهان گفت: ۹۰ درصد از تجهیزات طرح ملی تصفیه گازوییل توسط تولیدکنندگان داخلی تهیه شده است و با راه‌اندازی آن در پالایشگاه اصفهان روزانه یکصد هزار بشکه گازوییل یورو ۵ تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن قدیری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در شرکت پالایش نفت اصفهان افزود: طرح ملی تصفیه گازوییل با تکیه بر توان متخصصان و شرکت های داخلی و در اوج تحریم های ظالمانه، اجرا شده و امید است تا یک ماه آینده بهره برداری از آن آغاز شود.

وی، ظرفیت تولید این طرح را روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوییل یورو ۵ اعلام و اضافه کرد: سرمایه گذاری انجام شده برای طرح مذکور ۶ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان و ۵۱۱ میلیون یورو است و برآورد افزایش سودآوری آن ۲۶۳ میلیون دلار در سال پیش بینی می شود.

قدیری با بیان اینکه با راه‌اندازی این واحد ملی، گازوییل تولیدی مطابق با استانداردهای جهانی خواهد بود و هوای پاک را برای مردم بهمراه دارد، خاطرنشان کرد: با بهره برداری از طرح تصفیه گازوییل، میزان گوگرد موجود در این محصول از حدود هفت هزار به ۱۰ PPM (قسمت در میلیون) کاهش خواهد یافت و ۳۰۰ تُن گوگرد در روز استحصال می شود.

قدیری با بیان اینکه محصولات پالایشگاه اصفهان ۱۷ استان کشور را پوشش می دهد، اظهار داشت: در سال های گذشته طرح های محیط زیستی، بهبود فرایندها و ایجاد زیرساخت های لازم در دستور کار این شرکت بوده و یک میلیارد یورو در این زمینه در ۴۳ سال گذشته هزینه شده است.

وی با تاکید بر اینکه طرح های محیط زیستی پالایشگاه اصفهان با هدف حفظ سلامت مردم استان اصفهان از جمله شهرستان شاهین شهر اجرا می شود، خاطرنشان کرد: با وجود اجرای طرح های توسعه ای در این شرکت، ظرفیت تولید تا سال ۱۴۰۵ افزایش نمی یابد و همین ۳۶۰ هزار بشکه در روز را حفظ می کنیم.

قدیری احداث واحدهای جدید گوگردزُدایی، کاهش تولید محصولات سنگین و تولید بنزین یورو ۵ را از جمله طرح های محیط زیستی این شرکت دانست و گفت: طرح جامع ته مانده برج های تقطیر که به حذف فلزات سنگین و گوگرد و تبدیل آنها به محصولات با ارزش منجر می شود تا سال ۱۴۰۴ راه اندازی خواهد شد.

وی با اشاره به طرح های توسعه شرکت پخش پالایش نفت اصفهان، اظهار داشت: ضریب پیچیدگی این شرکت در زمان حاضر ۶.۲ است که پیش بینی شده این ضریب تا چهار سال آینده به بالای ۱۲ برسد و در سطح پالایشگاه های روز دنیا قرار گیرد.

قدیری با بیان اینکه در تولید بنزین یورو ۵ نیز ترکیبات سمی حذف می شود، از جمله اقدامات محیط زیستی پالایشگاه اصفهان را احداث تصفیه خانه و انتقال پسا تصفیه خانه شاهین شهر به پالایشگاه، تامین آب پایدار از منابع آب خاکستری و غیر آشامیدنی، صرفه جویی ۳۳۵ متر مکعب آب و سرمایه گذاری بر روی انتقال آب از خلیج فارس به میزان ۵۰۰ لیتر بر ثانیه عنوان کرد.

وی همچنین به طرح نصب پنج دستگاه آنالایزر بر خط ترکیبات آلی فرار (VOC) در شعاع تاثیرگذار هوای اصفهان اشاره کرد و گفت: همه دودکش های این پالایشگاه به آنالایزرهای آنلاین (برخطر) متصل است، توسط آزمایشگاه های محیط زیست کنترل می شود و تعداد آنها افزایش می یابد.

وی با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان، بخشی از شهر انرژی اصفهان است، تاکید کرد: ما فقط پاسخگوی مسائل داخل محدوده این شرکت هستیم.

قدیری با تاکید بر اینکه در پالایشگاه اصفهان از مازوت استفاده نمی شود، تصریح کرد: سوخت مورد مصرف ما، گاز شهری است و همه کوره های پالایشگاه توسط محیط زیست کنترل می شود.

به گفته وی در صورتی که این شرکت با کمبود سوخت گاز شهری مواجه شود برای جبران آن از روش تبدیل گاز مایع (ال پی جی) استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه پایش مستمر خاک در این شرکت انجام می شود و آلایندگی در این زمینه نداریم، افزود: از حدود ۱۵ سال گذشته نیز ترکیبات "تترا اتیل سرب" از بنزین تولیدی این شرکت حذف شد و در حال اجرای طرحی با کمک یک شرکت دانش بنیان بمنظور بازیابی ضایعات سربی هستیم.

احداث خط ریلی از پالایشگاه اصفهان به ایستگاه ورتون

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان به طرح احداث خط ریلی به طول ۷۸ کیلومتر از پالایشگاه تا ایستگاه ورتون ( در شرق اصفهان) اشاره و خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری اولیه این طرح سه هزار میلیارد تومان است و اجرای آن به کاهش سوخت مصرفی و ترافیک منجر می شود.

قدیری با اشاره به اینکه طرح بازیابی گاز ال پی جی (LPG) تا یک سال آینده بهره برداری می شود، از جمله دستاوردهای این شرکت در یک سال اخیر را افزایش پنج برابر سود تحصیل شده، اجرای موفق تعمیرات اساسی، واحد تصفیه گازوییل و افزایش حقوق کارکنان برشمرد و گفت: از هشت ماه گذشته ایجاد پتروپالایش را آغاز کردیم و چند شرکت زیر مجموعه ایجاد شده است.

وی همچنین با تاکید بر اینکه پالایشگاه اصفهان به آخرین فناوری های روز دنیا مجهز است، افزود: ما در حال گنجاندن قوانین حمایت از شرکت های دانش بنیان در آیین نامه های شرکت هستیم و به زودی میز همکاری با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را افتتاح می کنیم.

قدیری درباره ایجاد صنعت سبز در پالایشگاه اصفهان تصریح کرد: ما متعهد به خاموش کردن فِلِرها و به صفر رساندن آب دور ریز هستیم که تا سه سال آینده این کارها انجام می شود اما در زمان حاضر نیز آلودگی خاک و هوا نداریم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای پدافند غیر عامل و تامین ایمنی و امنیت پالایشگاه اصفهان، گفت: شهر انرژی اصفهان با هوش مصنوعی کنترل می شود.

گودرز جوادی عضو هیات مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان نیز در این نشست گفت: ما نخستین بار در کشور، کاتالیست واحد بهینه سازی را با همکاری یک شرکت دانش بنیان تولید کردیم که از نمونه های امریکایی و اروپایی آن بهتر است.

وی افزود: در واحد تصفیه گازوییل نیز، شرکت های دانش بنیان کاتالیست مورد نیاز ما را تامین کرده و وابستگی ما به کشورهای دیگر در این زمینه را قطع کردند.

اصغر صابری معاون تولید شرکت پالایش نفت اصفهان نیز با اشاره به راه اندازی واحد هیدروژن در طرح تصفیه گازوییل توسط متخصصان داخلی، گفت: قرار بود یک شرکت خارجی برای راه اندازی این واحد به پالایشگاه بیاید اما بدلیل تحریم ها این کار را نکرد اما ما با تکیه بر توان متخصصان داخلی موفق به انجام این کار شدیم.

وی ادامه داد: در زمان حاضر در حال شارژ کاتالیست در واحد تصفیه گازوییل هستیم و امید است تا یک ماه آینده این واحد به بهره برداری برسد.

غلامرضا رجبی رییس حفاظت محیط زیست شرکت پالایش نفت اصفهان نیز در پاسخ به پرسشی درباره آلودگی خاک در منطقه "قمیشلو" در غرب اصفهان توضیح داد: در سال ۱۳۶۰ و بدلیل شرایط ناشی از جنگ تحمیلی علیه کشورمان، موظف به افزایش میزان تولیدات خود شدیم و برای دفن مازوت در آن زمان مقرر شد این کار در حوضچه هایی در قمیشلو انجام شود که پس از پایان یافتن جنگ، این مازوت ها در طرحی توسط فرانسوی ها جمع شد اما مقداری ضایعات در یکی از حوضچه ها باقی ماند که ما بر اساس مسوولیت اجتماعی و در همکاری با یک شرکت دانش بنیان برای استحصال مازوت از خاک، طرحی را در دست بررسی داریم.

شرکت پالایش نفت اصفهان ( پالایشگاه اصفهان ) در زمان حاضر وظیفه تامین حدود ۲۵ درصد از سوخت کشور را به عهده دارد و بنزین و گازوئیل از محصولات اصلی این شرکت بشمار می‌آید بطوری‌که سوخت ۱۷ استان از جمله اصفهان را تامین می‌کند.
روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ و چهار میلیون لیتر گازوئیل یورو۵ در این واحد صنعتی تولید می‌شود.
ایـن شرکت با حدود ۳۰ نوع فراورده نفتی اصلی و ویژه در منطقه‌ای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha