تقویت مرکز جامع خدمات سلامت مرز سومار یک ضرورت است

قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: تقویت مرکز جامع خدمات سلامت مرز سومار با توجه به مهم و سوق الجیشی بودن این بخش مرزی یک ضرورت است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» در جلسه کارگروه بهداشت و سلامت قصرشیرین با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: سیاست نظام جمهوری اسلامی همواره به ارائه خدمات به دورترین و محروم ترین نقاط است از این رو باید توجه ویژه ای به این مرز مهم و استراتژیک از نظر خدمات بهداشتی و درمانی شود.

وی اظهار داشت: ظرفیت هایی که نظام اسلامی از نظر امکانات بهداشتی در این مرز ایجاد کرده نیازمند تقویت و توسعه است و اگر این بخش از شاخص جمعیتی کمی برخوردار است اما از نظر راهبردی یک مرز مهم در کشور است.

                                                                              

 تقویت مرکز جامع خدمات سلامت مرز سومار یک ضرورت است


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم در این نشست گفت: ۱۷ مرکز جامع خدمات سلامت در استان کرمانشاه برای خدمت رسانی به زوار از ورودی شهرستان کنگاور تا مرز خسروی پیش بینی شده است.

دکتر «ابراهیم شکیبا» افزود: این مراکز با پزشک و امکانات بهداشتی و دارویی به طورشبانه روز فعال است.

وی در ادامه گفت: در مرز خسروی یک مرکز جامع خدمات با چهار پزشک داریم که هم اکنون مجهز و آماده بوده و بخش آزمایشگاه آن نیز فعال است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: حدود ۸۰۰ نیرو به منظور ارائه خدمات لازم به زوار اربعین آموزش های لازم را فرا گرفته اند که از این ۵۰۰ نفر نیروی اصلی و ۳۰۰ نفر نیز به صورت ذخیره و رزرو هستند.

دکتر شکیبا گفت: در مجموع شرایط دسترسی زوار عتبات عالیات در استان کرمانشاه برای خدمات بهداشتی و درمانی در مرز خسروی مطلوب و فراهم است.

وی ادامه داد: یک نفر پزشک در مرکز جامع خدمات سلامت بخش سومار مستقر خواهیم کرد که هماهنگی های لازم برای این کار انجام خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه همچنین بر جمع آوری سگ های ولگرد در پایانه خسروی، جمع آوری پسماندهای این مرز، جمع آوری دست فروشان مواد غذایی، نظارت‌های بهداشتی بر مواکب تاکید کرد.

خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha