فرامرز امیدی روز دوشنبه با گرامیداشت هفته دولت و یاد شهیدان رجایی و باهنر به ایرنا، گفت: این حجم از صادرات که توسط ۱۱۷ فعال تجاری به خارج از کشور انجام شد، ۲۴۵ هزار تن وزن دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۶۳ و از نظر وزنی ۲۱ درصد افزایش نشان می دهد.
به گفته او، عمده کالاهای صادر شده از این گمرک شامل هیدروکربن سبک و فراورده های نفتی، قوطی آلومینیومی و درب آسان بازشو، رول دستمال کاغذی، انواع شیشه و مصنوعات شیشه ای (بلورجات)، رول گالوانیزه، مفتول مسی، آبمیوه و رانی، آبگرمکن و قطعات جانبی، کاشی یا سرامیک و کولرآبی است.
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه عمده ترین کشورهای هدف صادراتی را افغانستان، عراق، پاکستان، آذربایجان، هند، ارمنستان، ایتالیا و سوریه عنوان کرد.
وی اظهار داشت: با احتساب آمار واردات کالا از طریق این گمرک در مجموع حجم مبادلات تجاری از مرز ۳۰۵ میلیون دلار تا پایان مرداد امسال گذشت.
امیدی با اشاره به کالاهای ترخیصی از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه، افزود : میزان واردات این گمرک در مدت یاد شده، ۵۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۱۷۴ میلیون دلار است که توسط ۸۳ فعال تجاری از ۳۱ کشور جهان وارد گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه و پس از ترخیص، وارد کشور شده است.
وی عمده ترین کالای وارداتی را اقلام سرمایه ای، واسطه ای و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در شهرصنعتی کاوه و منطقه ویژه اقتصادی کاوه از قبیل، کویل آلومینیومی، مغزتخمه و بادام زمینی، مواد اولیه تولید، مواد اولیه پوشک، پاکت آبمیوه و درب پاکت، طعم دهنده و پوره میوه، اجزاء و قطعات یخچال، ماشین آلات و اجزاء و قطعات، مواد اولیه خوراکی، مواد اولیه دارویی، قطعات منفصله خودرو، قوطی و درب قوطی عنوان کرد.
امیدی گفت: بیشترین کالاها از کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، هند، چین، قطر، کره جنوبی، عراق، آلمان و تایلند از طریق این گمرک به کشور وارد شد که عملیات ترخیص در کمترین زمان ممکن انجام شده است.
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه اظهار داشت: حجم واردات کالا از ابتدای امسال تا پایان مرداد از نظر ارزشی ۳۶ و از نظر وزنی ۳۰ درصد نسبت به پنج ماهه اول سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.
امیدی گفت: همچنین در این مدت مقدار ۶۶ هزار تن انواع کالا به ارزش ۲۶۸ میلیون دلاربه صورت ترانزیت خارجی وارد منطقه ویژه اقتصادی کاوه شده است.
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه تاکید کرد: این گمرک در راستای حمایت واقعی و عملی در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و شعار تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها با استفاده از تمام ظرفیتهای قانونی و مقرراتی، اعمال بسته های حمایتی گمرک ایران در رویه های صادرات و واردات کالا و بازدیدهای میدانی نسب به حمایت از واحدهای تولیدی اهتمام ویژه دارد تا صنایع بتوانند در این عرصه سخت با وجود تحریمهای ظالمانه از بابت ترخیص مواد اولیه خارجی و ماشین آلات خط تولید وارده به گمرک دغدغه ای نداشته و فقط به فکر رونق تولید، ایجاد و افزایش اشتغال پایدار باشند.
به گفته او، درآمد پنج ماهه این گمرک ۵۲۷ میلیارد تومان بوده است که از این مقدار۲۷۷ میلیارد تومان ضمانت نامه و ۲۵۰ میلیارد تومان بصورت نقدی تحقق یافت.
نظر شما